Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: Pool3r 08. 01. 2016, 20:45:43

Název: Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: Pool3r 08. 01. 2016, 20:45:43
Dobrý den, měl jsem tv zapojenou přímo do antény a chytal jsem "desítky" programů, prostě vše fungovalo. Teď jsem si koupil novou TV a potřeboval jsem samozřejmě přivést signál, na půdě jsem přestřihl koax a vložil anténní rozbočovač FV 3 https://m.alza.cz/fv-3-d305602.htm?o=1. Teď nemám signál ani na jedné TV, zkoušel jsem i novou TV odpojit z rozbočovače, jestli půjde ta stará... Chytil jsem 5 programů s kvalitou signálu kolem 2%, dokáže mi někdo poradit prosim? Děkuji
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: David Kříž 08. 01. 2016, 21:10:58
Zřejmě jste špatně namontoval konektor a zkratoval tak kabel.
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: Pool3r 08. 01. 2016, 21:21:48
Při montování kontaktů jsem si dával záležet, takže si myslím že tím to nebude
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: 272930370 08. 01. 2016, 22:48:49
Tak to bude něčím jiným. Zavolat anténářskou firmu, ta to proměří a bude hned jasno.
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: Vladimír Dráb 08. 01. 2016, 23:18:11
Neměl byste myslet, ale jít to velice pečlivě zkontrolovat. Navíc k rozbočovači, který uvádíte se žádné kontakty nemontují.
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: sonson 08. 01. 2016, 23:30:03
Je na anténě předzesilovač?Rozbočovač nemusí být ve všech větvých průchozí pro napájení!
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: erteple2 08. 01. 2016, 23:35:54
On neví, zřejmě ani netuší která bije.  ::)
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: Jan Pavlis 09. 01. 2016, 08:19:58
Je to pár let zpátky.někdo tady měl stejný problém.Zatímco on  na půdě montoval rozvod, tak u televize manželka luxovala, zavadila o kabel a vytáhla ho.Taky mu nic zčista jasne nešlo.Pak to přiznal.Bylo kolem toho asi deset příspěvků.
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: Pool3r 09. 01. 2016, 08:44:31
To Vladimír Dráb: když přestřihnu kabel musím na jeho konce přeci přidělat kontaky abych je mohl připojit k rozbočovači ... Když jsem zjistil že to nefunguje namontoval jsem kontaky znovu a to opravdu pečlivě, takže tím to neni ...

To erteple2: ano nevim, která bije a proto se ptam na fóru kde by mi měli pomoci, kdybych věděl která bije nelezu sem ...

To sonson: zřejmě to bude tím že rozbočovač není průchozí pro napětí ...
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: Dan Rozsíval 09. 01. 2016, 09:00:55
zřejmě to bude tím že rozbočovač není průchozí pro napětí ...

Tímto to bude ovšem pouze tehdy, pokud je v anténě předzesilovač. Ale o tom jste zatím nenapsal lautr nic.
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: David Kříž 09. 01. 2016, 09:18:50
Podal jste minimum informací, o napájení zesilovače tam nebylo nic. Máte někde směrem od rozbočovače k TV napájecí zdroj pro zesilovač? Máte zesilovač na trase od rozbočovače k anténě, nebo přímo v ní?
Těmi kontakty asi myslíte konektory, v tomto případě F-konektor.
Kontakt není konektor, kontakt je cokoli kdy se něco něčeho vodivě dotkne. Když tomu vůbec nerozumíte, jak víte jak udělat F-konektor?
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: Pool3r 09. 01. 2016, 09:27:02
Dobře, omlouvám se za špatnou terminologii, měl jsem na mysli F-konektor, ne kontakt ... Dokážu si najít kupu videí a návodů jak tento konektor zapojit ... Před "starou" tv je napájení a jelikož nikde na trase zesilovač není, bude zřejmě v anténě, to jsem si dokázal odvodit ...
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: Dan Rozsíval 09. 01. 2016, 09:36:15
Zřejmě, možná. Jak chcete něco upravovat, když absolutně netušíte co vlastně v té anténě máte, moc nechápu. Tak je tam skutečně nebo ne?  :'(
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: Jan Novák 09. 01. 2016, 09:41:49
A když teď ty 2 rozdělené konce kabelů spojíte zase zpátky, tak máte na staré TV obraz? - Tím otestujete, zda jste to nacvakal dobře.
Pokud jste měl před starou TV napaječ, tak pokud rozbočovač ss napájení nepropouští, je nutné ten napaječ dát na část mezi vstupem rozbočovače a anténu. Vzhledem k tomu, že o předzesilovači netušíte, ale máte tam napájení, tak anténa bude něco jako polské síto, které má předzesilovač v sobě.
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: Pool3r 09. 01. 2016, 09:48:08
A jak mám prosím spojit dva F-konektory? Byl jsem se podívat na půdě a na anténě je černá krabička s nápisem "Se zesilovačem"
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: Dan Rozsíval 09. 01. 2016, 10:15:24
Tak to bude zajisté síto a vevnitř ten polský SWA šmejd. Tím pádem jsme se dostali k jádru pudla proč to nefunguje, nevhodně koupený rozbočovač.
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: Jan Novák 09. 01. 2016, 10:26:12
Pro spojení 2 F konektorů samozřejmě existuje F spojka. Pokud ji nemáte, můžete to udělat provizorně, že konektory podržíte tak, aby dotkly střední vodiče a také stínění, vždyť jde jen o pár vteřin, zda se vám signál opět objeví.
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: Petr Wygrys 09. 01. 2016, 10:32:18
Zdravím. Pokud vše funguje, tak se nesmí do toho zasahovat. Po každé změně je nutná kontrola, nejlépe profesionálem. Těch pár korun za spokojený příjem nesmí člověk litovat. Nezlobte se, musel jsem napsat pravdu.
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: Bohumír Džubej 09. 01. 2016, 10:32:58
Na spojení dvou F konektorů existují spojky, ale to spojování je již asi zbytečné. Z toho, co jste uvedl se dá vydedukovat následující:
Možná řešení jsou tři:
Přeji hezký den.
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: David Kříž 09. 01. 2016, 10:38:33
Některé rozbočovače mívají jeden výstup průchozí pro napájení aniž by se tím na obalu výborce chlubil, tak to prověřte. A to tak, že kabel který vede k televizi kde je napájecí zdroj připojte postupně na první, duhý, třetí výstup, jestli se neobjeví obraz.
Mimochodem, původní TV máte jednu, jednu jste přikoupil, to jsou dvě. Proč jste kupoval trojnásobný rozbočovač? Zbytečně si zvyšujete útlum signálu.
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: Dan Rozsíval 09. 01. 2016, 10:43:12
Ještě je jedna možnost kterou bych udělal já. Vyhodil zesilovač, nahradil ho symetrákem a rozbočil aktivním rozbočovačem. Dle potřeby příp. vyměnil i to napájení poněvadž to bude nejspíš také ten polský drek s černou výhybkou. Ale těch možností bude určitě víc, někdo třeba doplní další.
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: Pool3r 09. 01. 2016, 11:00:10
VYŘEŠENO! Koupil jsem rozbočovač s průchozím vstupem pro napájení. Tomu kdo mi to poradil mnohokrát děkuji.
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: erteple2 09. 01. 2016, 15:09:24
No vida ....  :D Co ten původní, ten opravdu nemá ani jednu větev průchozí? Co vím, tak vždy jedna cesta je DC průchozí, ostatní jsou neprůchozí - je to tam vždy taky znázorněno na samotném rozbočovači. Ale jak je to u odlitků netuším, nepoužívám je.

Takže jasná věc, v anténě je nějakej zesilovač, možná i ten SWA pokud má polské síto. Takže nejspíš bude tady brzy řešit špatný příjem či výpadky. Ale to až v další kapitole.  ;D

Jo, a u konkurenčního webu napiš Danovi Rozsívalovi že už vyřešeno.  :D  :D  :D
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: David Kříž 09. 01. 2016, 15:18:04
No vida ....  :D Co ten původní, ten opravdu nemá ani jednu větev průchozí? Co vím, tak vždy jedna cesta je DC průchozí, ostatní jsou neprůchozí - je to tam vždy taky znázorněno na samotném rozbočovači. Ale jak je to u odlitků netuším, nepoužívám je.

Takže jasná věc, v anténě je nějakej zesilovač, možná i ten SWA pokud má polské síto. Takže nejspíš bude tady brzy řešit špatný příjem či výpadky. Ale to až v další kapitole.  ;D

Jo, a u konkurenčního webu napiš Danovi Rozsívalovi že už vyřešeno.  :D  :D  :D
nezaváděj, vůbec to tam být nemusí, ani Teroz to tam nenapíše. Jediná jistota je otevřít krabičku.
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: erteple2 09. 01. 2016, 17:24:23
Jo, máš pravdu ... Teroz to občas neuvádí, pak se to musí zjišt'ovat přesně jak říkáš. fa IVO se to tam snaží dávat vždy - symbolem šipky.

Např. takto: http://www.ivo-pt.cz/showImage.php?IMG=I028-PF

Je to easy, když to hravě pochopím i já, tak proč né i někdo jiný ....  ;)  8) Průchody si řeším jak potřebuju, mám tlumivky, páječku a vím kam se to příp zapojuje či odpojuje ... takže No problem.
Název: Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
Přispěvatel: spyko 09. 01. 2016, 22:11:33
Ani amatér mého typu by si nedovolil nezkontrolovat napajecí pruchod,o otázce prodejci ani nemluvě,školácká chyba-chybama se člověk učí!/a co mě to stálo/ 8)