Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: Max1234 20. 12. 2015, 22:35:47

Název: Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: Max1234 20. 12. 2015, 22:35:47
Dobrý den,

bydlím kousek od Opavy a chytám bez problémů za každého počasí multiplex 1 z Pradědu, ale multiplex 2 a 3 pořád blbne. Chtěl bych se zeptat v čem může být chyba, když je to ze stejného vysílače ?

Děkuji.
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: David Kříž 20. 12. 2015, 22:54:29
V hromadě věcí...
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: Horal 21. 12. 2015, 06:54:11
Dobrý den,

bydlím kousek od Opavy a chytám bez problémů za každého počasí multiplex 1 z Pradědu, ale multiplex 2 a 3 pořád blbne. Chtěl bych se zeptat v čem může být chyba, když je to ze stejného vysílače ?

Děkuji.
Je třeba napsat více, přesná lokalita, jaká anténa, směr, zesilovač, atd.
Na Mikuláše jsem byl ve V.Heralticích, Praděd tam jel jako z praku, ale majitel domu měl potíž s příjmem. Příčina-zbytečný silný polský 30dB.zesilovač...
Nakonec i po jeho vyřazení se signál bez problémů rozbočil do 6 větví.
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: Aleš Pipek 21. 12. 2015, 09:20:48
V hromadě věcí...
Nepsal bych "v hromadě", myslím si, že MAXimálně v 1234 věcech.

Každopádně tazateli odpovím, že pokud alespoň zhruba nepopíše svoji příjmovou sestavu a přesnou lokalitu příjmu, nikdo mu tu nic nevyvěští aní z křišťálové koule. Jen to, že problém je na straně příjmu, nikoliv vysílače.
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: Max1234 21. 12. 2015, 14:36:25
Dobrý den,

tady vkládám vzdálenost od vysílače a terénní profil http://www.mapavysilacu.cz/mappdfexport.html?maptype=mapterrainv3_v1.1

Používám tuhle anténu, která je umístěna na střeše http://www.tipa.eu/cz/antena-venkovni-45slc-super-dvb-t-emme-esse/d-88011/

Zesilovač zatím žádný nemám, protože mi jde v pohodě multiplex 1.

Děkuji.
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: Aleš Pipek 21. 12. 2015, 14:54:09
Dobrý den,

tady vkládám vzdálenost od vysílače a terénní profil http://www.mapavysilacu.cz/mappdfexport.html?maptype=mapterrainv3_v1.1

Používám tuhle anténu, která je umístěna na střeše http://www.tipa.eu/cz/antena-venkovni-45slc-super-dvb-t-emme-esse/d-88011/

Zesilovač zatím žádný nemám, protože mi jde v pohodě multiplex 1.

Děkuji.
Dokument s profilem terénu bohužel neotevřu.
Výběr té antény byl určen na základě čeho?
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: David Kříž 21. 12. 2015, 15:14:12
tady vkládám vzdálenost od vysílače a terénní profil http://www.mapavysilacu.cz/mappdfexport.html?maptype=mapterrainv3_v1.1
Takhle to nejde vkládat, jen jako odkaz! To není jedinečný odkaz, ale vygenerované pdf. Tak ho uložte a někam nasypte ke stažení...
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: erteple2 21. 12. 2015, 15:19:01
Anténa Emme Esse "super" a ono to nehraje. Né že super, ale dokonce vůbec.  :o navíc 3-ráhnovka  ::) Za moc peněz málo muziky.
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: K. Vav 21. 12. 2015, 16:08:41
"bydlím kousek od Opavy a chytám bez problémů za každého počasí multiplex 1 z Pradědu, ale multiplex 2 a 3 pořád blbne. Chtěl bych se zeptat v čem může být chyba, když je to ze stejného vysílače ?" - dej logaritmickou anténu a měřákem zjisti problém. Multiplexy z Pradědu jedou v pohodě nejen na Krnovsku a Opavsku ale i na Jablunkovsku. Jednoznačně chyba instalace!
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: Max1234 21. 12. 2015, 17:20:03
Mě ten odkaz funguje, je tam právě i ten terénní profil. A tenhle odkaz je lepší ? http://www.mapavysilacu.cz/mapdistance.html
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: erteple2 21. 12. 2015, 17:26:56
Ne!

Udělej jak píše David.
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: Max1234 21. 12. 2015, 17:38:09
Zde jsem to nahrál: http://uloz.to/x2CujKra/www-mapavysilacu-pdf
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: David Kříž 21. 12. 2015, 17:51:55
Tak to je jednouduché, v cestě máš kopec, k36 je nízký, ohne se, kanály 51 a 53 už ne. Smůla. Hledej jiný vysílač v okolí...
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: Max1234 21. 12. 2015, 18:08:09
Bydlíme právě v údolí a z druhé strany je taky kopec. Jedině co je bez problémů je příjem z Hlubočce- Hůrky, s tím není žádný problém, jen škoda, že nevysílá všechny multiplexy.
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: Horal 21. 12. 2015, 18:36:53
Bydlíme právě v údolí a z druhé strany je taky kopec. Jedině co je bez problémů je příjem z Hlubočce- Hůrky, s tím není žádný problém, jen škoda, že nevysílá všechny multiplexy.
Vše se dářešit, sice je to někdy složitější, ale jde to. Na druhou stranu na Ostravu taky máte kopce, ale zkoušel jste to?
Každopádně by se to vyplatilo změřit. Máte to ke mě asi 20km. V případě zájmu mi písněte SZ.
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: Mik Kotanen 21. 12. 2015, 18:46:28
Na Ostravu vypadá ten profil poměrně beznadějně, ale věřím, že by se dalo zabojovat s tím Pradědem  :)(http://www.new.dychl.cz/opa.png)
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: Luboš T. 21. 12. 2015, 20:37:50
Tu anténu co máte je nejlepší od 55k.Na váš příjem je nevhodná.Vy potřebujete síto.
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: David Kříž 21. 12. 2015, 20:40:32
Tu anténu co máte je nejlepší od 55k.Na váš příjem je nevhodná.Vy potřebujete síto.
...říká Luboškova křišťálová koule :D
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: Luboš T. 21. 12. 2015, 20:47:02
Kouli si strč za klobouk.
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: David Kříž 21. 12. 2015, 21:02:13
Kouli si strč za klobouk.
Proč? Já tvoje koule nepotřebuju :D A za kloboukem už vůbec ne.
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: Luboš T. 21. 12. 2015, 21:20:49
Máš svoji tak si ji tam hezky vetkni.
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: David Kříž 21. 12. 2015, 21:23:46
Máš svoji tak si ji tam hezky vetkni.
Já křišťálové koule nepoužívám a nepotřebuji.
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: Luboš T. 21. 12. 2015, 21:36:39
Zatím křišťálovou kouli vytahuješ pouze ty.
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: erteple2 22. 12. 2015, 13:41:45
Hele Davide, a něco k tématu tam náhodou nemáš?  ;) Zase tady plkáš blbosti o ničem.
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: Stasi-DDR 22. 12. 2015, 13:44:53
Od tebe (pokud seš jistá osoba, která se zde infiltrovala pod novým nickem) to fakt sedí! 99% tvých příspěvků nejen zde, ale i po jiných diskusích je vždy totál mimo! Ale jako anténářský komik seš "jednička"!  ;D ;D
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: 272930370 22. 12. 2015, 14:27:54
Zřejmě v ZSO právě nacvičují Dvořákovu Humoresku, tak proto je tak zábavný :D
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: erteple2 22. 12. 2015, 14:47:49
so'lo pro Gagu.  ;D  :P Už nacvičuješ?  :D
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: Max1234 22. 12. 2015, 20:35:50
Takže největší problém je ten kopec a nepůjde to nijak vyřešit ?
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: Wolfgang Wolf 22. 12. 2015, 20:58:50
Takže největší problém je ten kopec a nepůjde to nijak vyřešit ?
...asi jste to přehlédl mezi spamováním pana Erteple (alias Stránika) aq dalších diskutérů "od věci", proč místo rad po internetu nevyužijete nabídku technika z okolí?
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: erteple2 23. 12. 2015, 00:34:02
To víš Wolfíku, tvůj neviditelný příspěvek s imaginární pomocí tu holt nikdo nevidí. Nikdo nic nepřehlídl.
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: Dan Rozsíval 23. 12. 2015, 06:41:48
Max1234: možná ano, možná ne. Každopádně bez měření není velení.
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: David Kříž 23. 12. 2015, 09:47:40
To víš Wolfíku, tvůj neviditelný příspěvek s imaginární pomocí tu holt nikdo nevidí. Nikdo nic nepřehlídl.
Nauč se číst, shnilá bramboro... http://forum.digizone.cz/index.php?topic=4817.msg76150#msg76150 (http://forum.digizone.cz/index.php?topic=4817.msg76150#msg76150)
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: 272930370 23. 12. 2015, 10:43:57
LOL :D :D :D
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: erteple2 23. 12. 2015, 17:12:42
Copak Davídku, zase máš nějakej problém?  ??? Já číst umím, pomoc nabídl p.Horal - ovšem né Wolf nebo ty. Ještě potřebuješ snad něco vysvětlit? Občas si tady připadám jak v nějakým ústavu.
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: David Kříž 23. 12. 2015, 18:05:59
Copak Davídku, zase máš nějakej problém?  ??? Já číst umím, pomoc nabídl p.Horal - ovšem né Wolf nebo ty. Ještě potřebuješ snad něco vysvětlit? Občas si tady připadám jak v nějakým ústavu.
Opakuji, nauč se číst. Wolf pomoc nenabízel, upozornil dotyčného, že mu byla nabídnuta pomoc technikem z okolí (Horalem). Dej si prášky... radši ti to sem dám:
"...asi jste to přehlédl mezi spamováním pana Erteple (alias Stránika) aq dalších diskutérů "od věci", proč místo rad po internetu nevyužijete nabídku technika z okolí?"
Název: Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
Přispěvatel: Dolinak 23. 12. 2015, 21:58:40
Michal Kolesa se obrací v hrobě.