Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Satelitní digitální vysílání (DVB-S) => Skylink => Téma založeno: Karlos68 12. 12. 2015, 17:06:39

Název: Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: Karlos68 12. 12. 2015, 17:06:39
Před chatem J.G. jsem v diskuzi s Lukášem Polákem nechtěl naznačit co se mi doneslo a on se dál neptal,a ted už je to jedno tak to můžu napsat.

K pay tv nabídce Skylink m(ěli)ají být připojeny karty jen z čistým irdetem tzn.že by z ICE karet udělali čisté irdeta.

Jestli je to kec tak sory.Ale co by to znamenalo si každý domyslí..............

Sice v chatu prohlásil že přepnutí ICE není na pořadu dne,ale................

Velmi užitečná „přechodová“ role ICE karet byla splněna, tuto funkcionalitu nechceme dlouhodobě podporovat.

Znamena to, ze planujete postupne znefunkcnit pouzivanie ICE kariet v dekóderoch Cryptoworks??
Konkrétní plán nemáme, ovšem dlouhodobě dekodéry CryptoWorks podporovat nebudeme. Jejich počet se stále zmenšuje, jednoho dne se dostaneme do situace, kdy si EMM instrukce módu CryptoWorks vysílané přes satelit na sebe nevydělají. V nejbližších měsících to však nehrozí.
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: lance 12. 12. 2015, 17:31:13
Netřeba panikařit, toto není na pořadu dne, J.G. by brzo zjistil, že si ty instrukce na sebe setsakra dobře vydělávají, páč plno lidí by se mu na cely Skylink pak už definitivně vybodlo a s "přechodovou"rolí ICE karet by skončila i přechodová role JG jako výkonného ředitele ...  ;D
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: Lukáš Polák 12. 12. 2015, 17:44:03
Poslední dobou mě nějak trápí paměť, takže tohle si opravdu nepamatuju. :o :o :o S těmi kartami bych to ale takhle nehrotil. Osobně mám kartu ICE a nějak si nedokážu představit, že bych musel přejít na čisté Irdeto. Používám box VU+, který čtečku emuluje pomocí Linuxu. V OSCamu je, pokud se nemýlím, pouze podpora ICE karet.

Tak ale je možné všechno. Kdo si před pár lety dokázal představit, že Digi TV bude mít nového vlastníka a bude dokonce nabízet kanály v HD, že... ;D ;D ;D
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: Horal 12. 12. 2015, 17:59:01
V OSCamu je, pokud se nemýlím, pouze podpora ICE karet.
To se tedy mýlíte hodně, samozřejmě, že lze upravit čtečku-reader pro čtení irdeto karet zkuste si ji půjčit a do oscam.server napsat toto:
[reader]
label                         = skylink_irdeto
enable                        = 0
protocol                      = internal
device                        = /dev/sci1
caid                          = 0624
boxkey                        = A1C6F3D8B5E1F2C1
rsakey                        = 79EA25A763DA2C3E02B456A13962E60BCE63E628A2C177BE951CED96A9C6131A146F98D5867B7AE6682324FD6481913C0241F065C8D3457E54BB59B7B5DE0362
force_irdeto                  = 1
detect                        = cd
mhz                           = 500
cardmhz                       = 500
group                         = 1
emmcache                      = 1,1,2,0
zřejmě jste se zmýlil a chtěl napsat novější karty Irdeto "M7" ty skutečně fungují jen ve skylink ready boxech a modulech....
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: 272930370 12. 12. 2015, 18:11:30
Skylink chce pouze znepříjemnit sdílečům jejich činnost, což se dá pochopit. Co se ale pochopit nedá je, jak si někdo může koupit přijímač bez podpory CI slotu a spoléhá, že UNI bude navěky...
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: Dan Rozsíval 12. 12. 2015, 19:33:30
Souhlasím ale i tak, pokud mě to v UNI přestane šlapat, tak se jim na celý modul můžu vybodnout a neuvidí ode mě předplatné ani za ty zimní měsíce. Nicméně myslím že to tak horké nebude, těch starých křápů co by s tím mělo problémy je mezi lidmi ještě vcelku dost, o tomto má smysl uvažovat až po kompletních přechodu i základu do MPEG4 ať už HD či SD a tudíž po obměně "vozového" parku, kdy bude předpoklad že většina z toho parku bude mít díky těm jejich Ready zázrakům Irdeto čtečku.
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: martin7601 12. 12. 2015, 19:58:55
Mám xTrend ET8000 a RTVS kartu, což je taky čisté Irdeto. Používám Oscam-ymod kvůli BBC paketu na 27,5W a RTVS kartu jsem v Oscam-ymod nerozchodil. Jediné řešení je pro mne přepnout na cccam když chci použít RTVS kartu.
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: Petr And 12. 12. 2015, 20:27:36
Myslím, že spousta lidí co používá svůj sat. box a uni čtečku(y) a umí s tím zacházet má ještě v záloze modul a tudíž nejsou odkázáni na nějaké skylinkready mašiny.
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: Dan Rozsíval 12. 12. 2015, 21:04:59
UNI přijímače si pořizují většinou pouze ti, co o tom něco ví a těch je samozřejmě menšina. Ti běžní přepínači a těch je samozřejmě daleko nejvíc, ovšem vůbec netuší co to nějaký modul je.
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: Horal 12. 12. 2015, 21:14:05
Souhlasím ale i tak, pokud mě to v UNI přestane šlapat, tak se jim na celý modul můžu vybodnout a neuvidí ode mě předplatné ani za ty zimní měsíce. Nicméně myslím že to tak horké nebude, těch starých křápů co by s tím mělo problémy je mezi lidmi ještě vcelku dost, o tomto má smysl uvažovat až po kompletních přechodu i základu do MPEG4 ať už HD či SD a tudíž po obměně "vozového" parku, kdy bude předpoklad že většina z toho parku bude mít díky těm jejich Ready zázrakům Irdeto čtečku.
To je ale nesmysl...v uni čtečce jde irdeto i ice je to uničtečka ne cryptoworks takže nepleťte hrušky a jabka.
Změna by se dotýkala třeba starších mascomů a optiboxů kde chodí Ice v readeru pod cryptoworksem.
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: Karlos68 13. 12. 2015, 08:22:52
Takže otázka je jde ze starých karet IRDETO a ICE udělat M7 která jede jen v dekodérech Irdeto se Secure Silicon.

Kdysi bylo zmíněno že karty které má Skylink jdou komplet upgradovat přes OTA.

Když vezmem že nové M7 se už prodávají 3 roky tak pokud to jde tak by mě tato upgrade přiští rok vůbec nepřekvapila.Když se člověk podívá na web Irdeta tak dělá vše možné aby přešli na vyší úroven zabezpečení u poskytovatelů pay tv kvůli cardsharingu.
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: 272930370 13. 12. 2015, 09:12:38
Souhlasím ale i tak, pokud mě to v UNI přestane šlapat, tak se jim na celý modul můžu vybodnout a neuvidí ode mě předplatné ani za ty zimní měsíce. Nicméně myslím že to tak horké nebude, těch starých křápů co by s tím mělo problémy je mezi lidmi ještě vcelku dost, o tomto má smysl uvažovat až po kompletních přechodu i základu do MPEG4 ať už HD či SD a tudíž po obměně "vozového" parku, kdy bude předpoklad že většina z toho parku bude mít díky těm jejich Ready zázrakům Irdeto čtečku.
To je ale nesmysl...v uni čtečce jde irdeto i ice je to uničtečka ne cryptoworks takže nepleťte hrušky a jabka.
Změna by se dotýkala třeba starších mascomů a optiboxů kde chodí Ice v readeru pod cryptoworksem.
Zkoušel jsem několik UNI čteček (Golden Media, Amiko - vše samozřejmě novější HD přijímače) a čisté Irdeto nefungovalo ani v jedné z nich, pouze ICE emulující CW.
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: Dan Rozsíval 13. 12. 2015, 09:28:35
Horal: já to samozřejmě vím proto jsem říkal kdyby. Ale pokud by nastal upgrade jak popisuje Karlos, čili na M7 Irdeto tak jdou všechny UNI přijímače bez slotu okamžitě do sběrného dvora.

Technik: já to zkoušel zatím pouze jednou, poněvadž prakticky všichni zde mají ICE, cca 2 roky zpátky do Golden Media Wizard. Samozřejmě bez jakýchkoli potíží funguje dodnes.
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: matt33 13. 12. 2015, 09:51:29
Mám xTrend ET8000 a RTVS kartu, což je taky čisté Irdeto. Používám Oscam-ymod kvůli BBC paketu na 27,5W a RTVS kartu jsem v Oscam-ymod nerozchodil. Jediné řešení je pro mne přepnout na cccam když chci použít RTVS kartu.
Riešením pre teba je oscam emu kde ide BBC aj RTVS karta
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: Horal 13. 12. 2015, 10:29:02
Souhlasím ale i tak, pokud mě to v UNI přestane šlapat, tak se jim na celý modul můžu vybodnout a neuvidí ode mě předplatné ani za ty zimní měsíce. Nicméně myslím že to tak horké nebude, těch starých křápů co by s tím mělo problémy je mezi lidmi ještě vcelku dost, o tomto má smysl uvažovat až po kompletních přechodu i základu do MPEG4 ať už HD či SD a tudíž po obměně "vozového" parku, kdy bude předpoklad že většina z toho parku bude mít díky těm jejich Ready zázrakům Irdeto čtečku.
To je ale nesmysl...v uni čtečce jde irdeto i ice je to uničtečka ne cryptoworks takže nepleťte hrušky a jabka.
Změna by se dotýkala třeba starších mascomů a optiboxů kde chodí Ice v readeru pod cryptoworksem.
Zkoušel jsem několik UNI čteček (Golden Media, Amiko - vše samozřejmě novější HD přijímače) a čisté Irdeto nefungovalo ani v jedné z nich, pouze ICE emulující CW.
Mluvím o ICE a Irdeto, ne o Irdeto M7. Jak Ice caid 0d96, tak Irdeto caid 0624 jede v uničtečce bez potíží. Na levných boxech typu golden interstar, ariva, alma, cryptobox atd. Je to vždy jen o tom jaký je nahrán fw.
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: Karlos68 13. 12. 2015, 10:33:55
Přechod Skylinku na mpeg4SD/HD vyřadí mpeg2 přijímače z originál Cryptoworks v kterých jedou ICE karty.

Kolik je ještě verzí Cryptoworks modulů ,které stihají dekodovát HD programy z DVB S2 transpoderů lteré mají až 66 Mbit/s netuším.

Může tu někdo kdo má přehled uvést jejich verze?
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: Horal 13. 12. 2015, 10:39:28
Takže otázka je jde ze starých karet IRDETO a ICE udělat M7 která jede jen v dekodérech Irdeto se Secure Silicon.

Kdysi bylo zmíněno že karty které má Skylink jdou komplet upgradovat přes OTA.

Když vezmem že nové M7 se už prodávají 3 roky tak pokud to jde tak by mě tato upgrade přiští rok vůbec nepřekvapila.Když se člověk podívá na web Irdeta tak dělá vše možné aby přešli na vyší úroven zabezpečení u poskytovatelů pay tv kvůli cardsharingu.
Ano, takto položená otázka už je o něčem jiném.
Musela by nastat 2. etapa výměn Ice/Irdet za Irdeto M7. Zřejmě pro uživatele by to znamenalo nákup nového boxu nebo přinejmenším modulu.
Co bude nebo nebude je na sat. operátorovi.
Na nás, kterým by se třeba zdálo, že těch eskapád (jako výměna karet, obměna poplatků a nekonečných přeladění je už příliš  moc) je zase to, že takovému providerovi můžeme ukázat holý zadek a odejít jinam.
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: 272930370 13. 12. 2015, 10:45:39
Souhlasím ale i tak, pokud mě to v UNI přestane šlapat, tak se jim na celý modul můžu vybodnout a neuvidí ode mě předplatné ani za ty zimní měsíce. Nicméně myslím že to tak horké nebude, těch starých křápů co by s tím mělo problémy je mezi lidmi ještě vcelku dost, o tomto má smysl uvažovat až po kompletních přechodu i základu do MPEG4 ať už HD či SD a tudíž po obměně "vozového" parku, kdy bude předpoklad že většina z toho parku bude mít díky těm jejich Ready zázrakům Irdeto čtečku.
To je ale nesmysl...v uni čtečce jde irdeto i ice je to uničtečka ne cryptoworks takže nepleťte hrušky a jabka.
Změna by se dotýkala třeba starších mascomů a optiboxů kde chodí Ice v readeru pod cryptoworksem.
Zkoušel jsem několik UNI čteček (Golden Media, Amiko - vše samozřejmě novější HD přijímače) a čisté Irdeto nefungovalo ani v jedné z nich, pouze ICE emulující CW.
Mluvím o ICE a Irdeto, ne o Irdeto M7. Jak Ice caid 0d96, tak Irdeto caid 0624 jede v uničtečce bez potíží. Na levných boxech typu golden interstar, ariva, alma, cryptobox atd. Je to vždy jen o tom jaký je nahrán fw.
Tak tím je to vysvětleno :)
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: Karlos68 13. 12. 2015, 10:51:19
Takže otázka je jde ze starých karet IRDETO a ICE udělat M7 která jede jen v dekodérech Irdeto se Secure Silicon.

Kdysi bylo zmíněno že karty které má Skylink jdou komplet upgradovat přes OTA.

Když vezmem že nové M7 se už prodávají 3 roky tak pokud to jde tak by mě tato upgrade přiští rok vůbec nepřekvapila.Když se člověk podívá na web Irdeta tak dělá vše možné aby přešli na vyší úroven zabezpečení u poskytovatelů pay tv kvůli cardsharingu.
Ano, takto položená otázka už je o něčem jiném.
Musela by nastat 2. etapa výměn Ice/Irdet za Irdeto M7. Zřejmě pro uživatele by to znamenalo nákup nového boxu nebo přinejmenším modulu.
Co bude nebo nebude je na sat. operátorovi.
Na nás, kterým by se třeba zdálo, že těch eskapád (jako výměna karet, obměna poplatků a nekonečných přeladění je už příliš  moc) je zase to, že takovému providerovi můžeme ukázat holý zadek a odejít jinam.

Právě že k žádné výměně dojít už nemusí stačí na starých kartách zapnout vyší uroven zabezpečení Secure Silicon,kterou umí detekovat jen čtečka originál CA irdeto.
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: Horal 13. 12. 2015, 11:00:15
Karlos68,
podle mě vyšší stupeň ochrany lze spolehlivě zapnout jen na novém typu karet, které chodí v origo modulech a čtečkách. U starších to možné není. Proto zkoušel skylink surflock, který by omezil sdílení. Na druhou stranu odborník na tuto problematiku nejsem. Dost je toho popsáno na ab foru.
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: martin7601 13. 12. 2015, 11:07:20
Mám xTrend ET8000 a RTVS kartu, což je taky čisté Irdeto. Používám Oscam-ymod kvůli BBC paketu na 27,5W a RTVS kartu jsem v Oscam-ymod nerozchodil. Jediné řešení je pro mne přepnout na cccam když chci použít RTVS kartu.
Riešením pre teba je oscam emu kde ide BBC aj RTVS karta
Já jsem před časem oscam-emu zkoušel a BBC mně na tom nejelo. Asi jsem něco dělal špatně.
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: Karlos68 13. 12. 2015, 11:25:46
Karlos68,
podle mě vyšší stupeň ochrany lze spolehlivě zapnout jen na novém typu karet, které chodí v origo modulech a čtečkách. U starších to možné není. Proto zkoušel skylink surflock, který by omezil sdílení. Na druhou stranu odborník na tuto problematiku nejsem. Dost je toho popsáno na ab foru.

Skylink Secure Silicon IRD (Integrated Receiver Decoder) specification

http://www.skylink.sk/web/document/cms_library/129.pdf
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: K. Vav 13. 12. 2015, 11:49:23
Pokud mne paměť neklame, tak na setkání Skylinku bylo sděleno při zahájení prodeje ICE karet, že ICE karty jsou přechodové a v budoucnu budou sw upraveny (přepnuty) na Irdeto systém a tím zamezeno nelegálnímu příjmu programů a manipulací ......
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: Karlos68 13. 12. 2015, 12:14:33
Pokud mne paměť neklame, tak na setkání Skylinku bylo sděleno při zahájení prodeje ICE karet, že ICE karty jsou přechodové a v budoucnu budou sw upraveny (přepnuty) na Irdeto systém a tím zamezeno nelegálnímu příjmu programů a manipulací ......

Já si právě vzpomínám na rozhovor z J.G. že karty lze přes OTA sw přepsat,upgradovat na větší stupen zabezpečení.

A že zkoušeli surflok,protože se chtěli vyhnout zavedení secure silikon.

A jak se píše výše ICE koncem roku 2016 ztrátí pro Skylink smysl ji podporovat byla zavedena kvůli CW a ne univerzálním čtečkám.
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: Wolfgang Wolf 13. 12. 2015, 12:51:31
Skylink neví sám co chce, na druhou stranu letos nebo vloni spousta lidí s Ice kartami kvůli zdražení SP tento zaplatila třeba až do roku 2017. Já mám takových klientů okolo 10. Většinou starší lidé, kteří oblíbené programy v dvb-t nenašli.
Takže si nedovedu představit, že by jim nějakým způsobem znemožnili čerpat objednanou a zaplacenou službu. To už není jako zavedení sporného Sepo. Bez nějaké kompenzace by se mohlo jednat o podvod.
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: matt33 13. 12. 2015, 13:43:05
Mám xTrend ET8000 a RTVS kartu, což je taky čisté Irdeto. Používám Oscam-ymod kvůli BBC paketu na 27,5W a RTVS kartu jsem v Oscam-ymod nerozchodil. Jediné řešení je pro mne přepnout na cccam když chci použít RTVS kartu.
Riešením pre teba je oscam emu kde ide BBC aj RTVS karta
Já jsem před časem oscam-emu zkoušel a BBC mně na tom nejelo. Asi jsem něco dělal špatně.
Návod ako to upraviť je na openpli fore post 868 http://forums.openpli.org/topic/26684-enigma2-and-bbcitv-at-275w-intelsat-a-big-challenge/page-44#entry471732   
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: lance 13. 12. 2015, 13:47:01
Nejspíš to udělají postupně, nejdřív dojde k omezení plac. nabídky pouze na 0624, pak bude následovat úplné zrušení 0d96. V obojím případě se se zlou potáží, páč se to jistě projeví na úbytku klientů/předplatného... ale to si musí JG zvážit sám, jestli vsadí na to, že drobný sdíleč který jim teď platí nějakou plac. nabídlku v tom bude za cenu nákupu nového železa (přijímače, moduly) dál ochotně pokračovat (nebo snad dokonce začne platit za víc karet...) to je myslím dost iluzorní, daleko pravděpodobnější je, že naser... spoustu dalších lidí, kteří se na ně vykašlou ... :)
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: 272930370 13. 12. 2015, 13:56:24
Skylink neví sám co chce, na druhou stranu letos nebo vloni spousta lidí s Ice kartami kvůli zdražení SP tento zaplatila třeba až do roku 2017. Já mám takových klientů okolo 10. Většinou starší lidé, kteří oblíbené programy v dvb-t nenašli.
Takže si nedovedu představit, že by jim nějakým způsobem znemožnili čerpat objednanou a zaplacenou službu. To už není jako zavedení sporného Sepo. Bez nějaké kompenzace by se mohlo jednat o podvod.
Nesmysl, protože dekódovací karta bude plně funkční po celou dobu předplatného a nic jiného ti Skylink negarantuje. Tedy ne to, jestli budou programy v SD nebo HD a jestli v MPEG-2 nebo MPEG-4. A už vůbec není funckionalita garantována ve vztahu k nějakým UNI čtečkám.
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: 272930370 13. 12. 2015, 13:59:33
Nejspíš to udělají postupně, nejdřív dojde k omezení plac. nabídky pouze na 0624, pak bude následovat úplné zrušení 0d96. V obojím případě se se zlou potáží, páč se to jistě projeví na úbytku klientů/předplatného... ale to si musí JG zvážit sám, jestli vsadí na to, že drobný sdíleč který jim teď platí nějakou plac. nabídlku v tom bude za cenu nákupu nového železa (přijímače, moduly) dál ochotně pokračovat (nebo snad dokonce začne platit za víc karet...) to je myslím dost iluzorní, daleko pravděpodobnější je, že naser... spoustu dalších lidí, kteří se na ně vykašlou ... :)
No určitě, úbytek klientů, to tady zaznívá od dob vzniku serpo, ale pořád ten úbytek jaksi nenastává :D Ostatně kam ti klienti asi tak přejdou? K pozemním SD mazanicím? Nebo se vrhnou na freesat? V obou případech to bude dražší, než pořízení HD přijímače s Irdetem, resp. dokoupení CA modulu.
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: Dan Rozsíval 13. 12. 2015, 14:08:51
lance: "daleko pravděpodobnější je, že naser... spoustu dalších lidí, kteří se na ně vykašlou ..."

Přesně.
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: Karlos68 13. 12. 2015, 14:11:50
Skylink neví sám co chce, na druhou stranu letos nebo vloni spousta lidí s Ice kartami kvůli zdražení SP tento zaplatila třeba až do roku 2017. Já mám takových klientů okolo 10. Většinou starší lidé, kteří oblíbené programy v dvb-t nenašli.
Takže si nedovedu představit, že by jim nějakým způsobem znemožnili čerpat objednanou a zaplacenou službu. To už není jako zavedení sporného Sepo. Bez nějaké kompenzace by se mohlo jednat o podvod.

Pokud nejedou na originál Irdetech tak bych chtěl vidět to dokazování podvodu.Jak dlouho už jsou Skylink Ready 5 let?

Klidně to může fungovat jak popisuje lance pay tv na 0624 a základ na 0d96 (za základ nikdo 1-2 dolary nedá) nějakou dobu....................ale určitě se něco koncem roku 2016 semele,protože cardsharing už se rozrostl do takových rozměrů že prostě do toho rizika že zavedením Silicon Securite ztratí část klientů musí jít jínak se ta platforma zastaví ve vývoji a dopadne jak digi tv když šla v emu..............
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: lance 13. 12. 2015, 14:26:16
No určitě, úbytek klientů, to tady zaznívá od dob vzniku serpo, ale pořád ten úbytek jaksi nenastává :D Ostatně kam ti klienti asi tak přejdou? K pozemním SD mazanicím? Nebo se vrhnou na freesat? V obou případech to bude dražší, než pořízení HD přijímače s Irdetem, resp. dokoupení CA modulu.
Pleteš se, úbytek nastává, databáze aktivních karet skylinku se neustále zmenšuje a zmenšuje... serpo jim neháže zdaleka tolik kolik počítali a klientů pay taky nijak závratně nepřibývá... to je realita. Nemá to ten JG lehké, ale sklízí jen to to zasel, podrazy se jen tak neodpouštějí, ani u nás v bananistánu  ;)
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: lance 13. 12. 2015, 14:44:43
Karlos68
- srovnání s DIGI není na místě, digi jelo v emu kdejakému Lojzovi na kdejakém přijímači i Lojza ani netušil proč a jak..., ale připojit se s STB na net a platit nějakému rusovi už není zdaleka tak masivní aby to skylink nějak tankovalo.
Skylinku se jedná nejspíš o menší domácí sdílečky, kdy si jednu kartu rozvedeš doma třeba na 4 TV, zaplatíš si třeba mini nebo kombi... Ovšem v momentě, kdy po tobě bude skylink požadovat nucenou investici do HW a pak za stejnou měsíční platbu budeš mít sotva 4xzáklad (ani ti nenabídnou 3 nextky, pouze 2 !!!) tak se na Skylink asi vyprdneš a zařídíš se jinak.... vo tom to je...
Mně jede v Panasonic plasmě starý červený smart CW modul s ICE bez problémů komplet, jakmile budou po mně chtít v podstatě bezdůvodně nový modul, s chatrným odůvodněním, že ICE splnila svoji "přechodovou roli" a směšným konstatováním že EMM instrukce pro 0d96 si na sebe nevydělají, kašlu na ně a končím i já svoji "přechodovou roli" u Skylinku, zařídím se jinak...
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: Horal 13. 12. 2015, 15:16:59
Mně jede v Panasonic plasmě starý červený smart CW modul s ICE bez problémů komplet, jakmile budou po mně chtít v podstatě bezdůvodně nový modul, s chatrným odůvodněním, že ICE splnila svoji "přechodovou roli" a směšným konstatováním že EMM instrukce pro 0d96 si na sebe nevydělají, kašlu na ně a končím i já svoji "přechodovou roli" u Skylinku, zařídím se jinak...
Ano tohle je ta zásadní věc.
V tomto případě nahrazuje červený smardt cw čtečku a jede v ní jen caid 0d96. Přepnutím do 0624 se v podstatě uvedený modul znehodnotí a bez kompatibilního (jak s kartou tak Tv) prostě bude tma.
O domácí sdílečky jim ale nejde, to je omyl. Jde spíše o komerční servery.
Ikdyž u skylinku jeden nikdy neví, pěkně dojí své ovečky-je to jako ve státě-daňové úniky podvodníků a různých firem v Lecembursku, Kypru, Kajmanech atd. vždy zaplatí obyčejní lidi na vyšším zdanění pohonných hmot, alkoholu atd.
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: erteple2 13. 12. 2015, 15:21:15
Nejspíš to udělají postupně, nejdřív dojde k omezení plac. nabídky pouze na 0624, pak bude následovat úplné zrušení 0d96. V obojím případě se se zlou potáží, páč se to jistě projeví na úbytku klientů/předplatného... ale to si musí JG zvážit sám, jestli vsadí na to, že drobný sdíleč který jim teď platí nějakou plac. nabídlku v tom bude za cenu nákupu nového železa (přijímače, moduly) dál ochotně pokračovat (nebo snad dokonce začne platit za víc karet...) to je myslím dost iluzorní, daleko pravděpodobnější je, že naser... spoustu dalších lidí, kteří se na ně vykašlou ... :)
No určitě, úbytek klientů, to tady zaznívá od dob vzniku serpo, ale pořád ten úbytek jaksi nenastává :D Ostatně kam ti klienti asi tak přejdou? K pozemním SD mazanicím? Nebo se vrhnou na freesat? V obou případech to bude dražší, než pořízení HD přijímače s Irdetem, resp. dokoupení CA modulu.

Nenastává úbytek?  :D Tu lež ti tady nikdo věřit nebude, ani já né. Všichni moc dobře víme že zákazníků ubývá. Ty nečteš aktuality na zdejším webu? Nebo se snažíš o to aby opakovaná lež se stala pravdou?  ::)
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: martin7601 13. 12. 2015, 16:07:26
Mám xTrend ET8000 a RTVS kartu, což je taky čisté Irdeto. Používám Oscam-ymod kvůli BBC paketu na 27,5W a RTVS kartu jsem v Oscam-ymod nerozchodil. Jediné řešení je pro mne přepnout na cccam když chci použít RTVS kartu.
Riešením pre teba je oscam emu kde ide BBC aj RTVS karta
Já jsem před časem oscam-emu zkoušel a BBC mně na tom nejelo. Asi jsem něco dělal špatně.
Návod ako to upraviť je na openpli fore post 868 http://forums.openpli.org/topic/26684-enigma2-and-bbcitv-at-275w-intelsat-a-big-challenge/page-44#entry471732
Díky moc matt33, fakt to tak funguje. Ještě mám poslední věc, mám stáhlou nějakou verzi oscamu z netu, co umí PowerVu a umí i BBC díky té úpravě, co je na openpli fóru ale ta je zase nějakým způsobem osekaná a neumí interní čtečky. Existuje verze, co umí BBC, PowerVU i RTVS kartu (v interní čtečce)?
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: matt33 13. 12. 2015, 16:46:24
Samozrejme existuje máš asi jednu z prvých verzii s powervu tam to bolo dosť osekané.Ja používam verziu 11065,v novších verziách je problém s AC3 zvukom na powervu staniciach.
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: martin7601 13. 12. 2015, 17:32:00
Samozrejme existuje máš asi jednu z prvých verzii s powervu tam to bolo dosť osekané.Ja používam verziu 11065,v novších verziách je problém s AC3 zvukom na powervu staniciach.
matt33, tak jsem si schválně tu verzi 11065 stáhnul taky, jede mi PowerVu ale nejede ani BBC ani RTVS karta. Zvláštní, přitom jsem konfiguráky neměnil. Nemohl bys mě prosím tvé konfiguráky z etc/tuxbox/oscam hodit na e-mail? Jsem na gmailu se stejným nickem jako tu. Díky
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: matt33 13. 12. 2015, 18:09:15
Samozrejme existuje máš asi jednu z prvých verzii s powervu tam to bolo dosť osekané.Ja používam verziu 11065,v novších verziách je problém s AC3 zvukom na powervu staniciach.
matt33, tak jsem si schválně tu verzi 11065 stáhnul taky, jede mi PowerVu ale nejede ani BBC ani RTVS karta. Zvláštní, přitom jsem konfiguráky neměnil. Nemohl bys mě prosím tvé konfiguráky z etc/tuxbox/oscam hodit na e-mail? Jsem na gmailu se stejným nickem jako tu. Díky
Máš to poslané.
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: 272930370 13. 12. 2015, 18:56:48
No určitě, úbytek klientů, to tady zaznívá od dob vzniku serpo, ale pořád ten úbytek jaksi nenastává :D Ostatně kam ti klienti asi tak přejdou? K pozemním SD mazanicím? Nebo se vrhnou na freesat? V obou případech to bude dražší, než pořízení HD přijímače s Irdetem, resp. dokoupení CA modulu.
Pleteš se, úbytek nastává, databáze aktivních karet skylinku se neustále zmenšuje a zmenšuje... serpo jim neháže zdaleka tolik kolik počítali a klientů pay taky nijak závratně nepřibývá... to je realita. Nemá to ten JG lehké, ale sklízí jen to to zasel, podrazy se jen tak neodpouštějí, ani u nás v bananistánu  ;)
No hlavně, že znáš ekonomickou situaci Skylinku. I když se obávám, že tvoje znalosti jsou pouze na úrovni JPP, resp. jistého západočeského hudebníka, který je jak Brouk Pytlík (všechno zná a všude byl :D ).
Název: Re:Skylink ICE.......................čisté IRDETO!
Přispěvatel: erteple2 14. 12. 2015, 14:06:38
Si tady vykládáš a vymýšlíš od klávesnice báchorky, všichni tě známe, nikdo tě nebere vážně. Na toho brouka jseš spíš kandidát ty, Lukáš Polák ti to jednou hezky naznačil.  ;)  :P  :D