Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Satelitní digitální vysílání (DVB-S) => Téma založeno: Jaroslav Honzík 01. 11. 2015, 11:53:59

Název: Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 01. 11. 2015, 11:53:59
Zdravím, zde v článcích je znám pouze termín (20 listopad) pro spuštění v dvb-t. Jelikož Prima max má i satelitní licenci, tak mě zajímá termín startu na satelitu, nejlépe v HD jelikož na filmový program se v SD nebude nikdo dívat (škoda filmové joj cinemy, která by hd potřebovala). Nebo ještě prima se satelitními operátory nejednala? Jelikož na primě nejsou taková telátka bez mozků jako na nově, tak by se mohla objevit na satu v HD, koncem roku možno i comedy central.
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: 272930370 01. 11. 2015, 13:15:10
Proč by se na SD nikdo nedíval? Celá nabídka DVB-T je v SD (vyjma 3 HD programů ČT) a i placené kanály typu JOJ Cinema, Film+, několik Filmboxů, HBO2 a HBO Comedy jsou v SD. Takže čekat HD u odpadkové Primy asi nelze.
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Lukáš Polák 01. 11. 2015, 13:50:42
A teď trochu jinak... Prima Max samozřejmě v HD rozlišení bude, ale kde a u kterých operátorů, na to vám v tuto chvíli skutečně nelze odpověď. Například ani UPC nemá všechna hádéčka Primy. Největší kabelový operátor nabízí pouze Primu HD a Primu Cool HD, O2TV má v nabídce i Primu love HD a Primu Zoom HD. Pro nezasvěcené, ne, opravdu to není upscale.

Jinak se za poslední dobu vyplatí pochválit za hádéčko konkurenční Novu. V HD se začaly vysílat i některé starší věci, samozřejmostí jsou i nové seriály. Tak snad ty platby od operátorů nějaký smysl mají... 8)
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 01. 11. 2015, 13:59:13
ohledně HD programů novy, doufam že to nějak vyjednají se skylinkem a vrátí se nejlip s ns2 hd :D a co se týče primy, tak když přidavali cool hd, tak tam bylo psáno že je snaha přidat i další, tak snad se někdy doškáme dalších HD programů od primy. Jediná škoda že na satelitu, když údajně mají takovou snahu o HD programy, tak je škoda že joj cinemu dali v SD, neda se na to pořádně dívat. To bych musel vyndat tu starou crt :D .
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: 272930370 01. 11. 2015, 14:22:55
Z ekonomického pohledu je SD logické. JOJ Cinema byla přidána do nabídky MINI, a to aniž by došlo ke zvýšení ceny. Takže lepší SD bez doplatku, než HD s doplatkem (protože zvýšení ceny u MINI by asi dost lidí neslo nelibě). A totéž platí u základní nabídky DIGITAL, kde také nelze donekonečna přidávat každý hnůj, co se kde vyskytne a nechat cenu na stejné výši.
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 01. 11. 2015, 15:10:23
HD verzi by mohli dat do vyššího balíčku, nebo tak. Ikdyž jak se pomalu přechází na to HD, tak je možné že se dočkáme HD verze.

Edit: psal jsem do skylinku abych zjistil nějaké informace a co se týče programů primy tak sami nevědí kdy budou přidány, co se týče dalších hd programů či překlopení sd do hd tak ty informace nemají, prý záleží na dodavateli programu. Až se budou nějaké programy přidavat v HD nebo nějaké do HD překlápět, bude to na webu. Tak jsem se teda nic nového nedověděl......
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Dan Rozsíval 01. 11. 2015, 17:35:02
Lukáš Polák: Jinak se za poslední dobu vyplatí pochválit za hádéčko konkurenční Novu.

Tak já osobně bych je za to HD spíš nakopal do ...  , za to co nám provedli. A ještě mají tu drzost zřídit zrovna v tuhle dobu ten jejich trapný web s názvem "chcete si nás naladit v HD"? To je naopak naprostý výsměch divákům na 23,5E.  >:(
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Lukáš Polák 01. 11. 2015, 18:22:39
Dane, já neřeším to, zda je nějaký program někde dostupný, ale jeho nativní HD obsah a v tom se Nova, alespoň mně se zdá, za poslední dobu opravdu zlepšila. Mimochodem, HD kanály Novy jsou například v O2TV nebo UPC, ale chápu, že s tímhle argumentem u sateliťáků neobstojím...
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Dan Rozsíval 01. 11. 2015, 18:28:31
U mě jako nepřítele kabelových spolků určitě ne ale v pohodě, samozřejmě tu poznámku neboli informaci chápu.
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Mank1 01. 11. 2015, 18:44:18
Dane, já neřeším to, zda je nějaký program někde dostupný, ale jeho nativní HD obsah a v tom se Nova, alespoň mně se zdá, za poslední dobu opravdu zlepšila. Mimochodem, HD kanály Novy jsou například v O2TV nebo UPC, ale chápu, že s tímhle argumentem u sateliťáků neobstojím...
To asi neobstojíte, ale já prostě nemám jinou možnost, než satelit, i když jsem v Praze. Žádnou kabelovku tu u mě zavedenou nemám, od O2 ústředny jsem daleko, takže internet taky za moc nestojí, Žádný internet bezdrátový zde nemohu mít, protože kolem sebe mám stromy a nic tu prostě není (hledal jsem fakt poctivě), takže mi zbyl akorát satelit. Na ty patlanice v DVB-T už jsem rezignovval.
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 01. 11. 2015, 19:50:29
Asi půjdeme všichni do kostela a budem se modlit za další HD programy na satu a překlopení SD do HD. :D Ohledně programů novy, tak na skylinku mi řekli že to řeší právníci, a tihle "uředníci" těm trvá všecko šíleně dlouho....
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Aleš V 02. 11. 2015, 09:37:18
Jinak se za poslední dobu vyplatí pochválit za hádéčko konkurenční Novu. V HD se začaly vysílat i některé starší věci, samozřejmostí jsou i nové seriály. Tak snad ty platby od operátorů nějaký smysl mají... 8)
Skoda, ze i presto dokaze Nova odvysilat Navrat do budoucnosti v naprosto otresne kvalite.
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: kNiGHT 03. 11. 2015, 13:48:45
Dane, já neřeším to, zda je nějaký program někde dostupný, ale jeho nativní HD obsah a v tom se Nova, alespoň mně se zdá, za poslední dobu opravdu zlepšila. Mimochodem, HD kanály Novy jsou například v O2TV nebo UPC, ale chápu, že s tímhle argumentem u sateliťáků neobstojím...
To asi neobstojíte, ale já prostě nemám jinou možnost, než satelit, i když jsem v Praze. Žádnou kabelovku tu u mě zavedenou nemám, od O2 ústředny jsem daleko, takže internet taky za moc nestojí, Žádný internet bezdrátový zde nemohu mít, protože kolem sebe mám stromy a nic tu prostě není (hledal jsem fakt poctivě), takže mi zbyl akorát satelit. Na ty patlanice v DVB-T už jsem rezignovval.

Ja jsem z jižních čech a nevím o tom, že by tu někde vůbec něco od UPC bylo. Asi jim ty velké aglomerace paneláků a novejch baráků v hlavním městě stačí k živobytí. Nějakou mapu pokrytí UPS jsem taky pořádně nenašel, abych se mohl pokochat, kdo je na tom tak dobře, že má ten jejich 300/30Mbit internet a 45 televizí v hdčku. DVB-T opravdu stojí kvalitou za nic. A satelit je jediné místo odkud se ke mně dostává ten nejkvalitnější televizní obraz (bohužel). Zajímalo by mne o kolik diváků HD programů přišla (je mi jasné že od ní ty diváci neodešli a jen minimum si koupilo O2TV jen kvůli "HD"). resp. o kolik diváků je nyní méně co mohou sledovat Nova programy v HD. Tipuju tak minimálně 50%.

Troufám si říct, že pokud bude Prima MAX dostupná v HD, tak bude dostupná i na satelitu. Už jen proto, aby vypálila Nově další ránu pěstí. Kvalita (nejen) Nova programů v HD byla/je trisní i tak. U Prima Cool na satu je v HD občas pořad s datovým tokem nad mezi 10-13Mbit. U Nova programů byli rádi za 5-7Mbit. Hlavně že tam cpou ac3 5.1 384kbps, když většinu pořadů mají jen ve stereu. ČT taky umí poslat 5.1, ale je tam většinou 2.0 448kbps ac3 což stačí.
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: 272930370 03. 11. 2015, 15:28:26
A proč by tam mělo být něco od UPC proboha?! To je jediná kabelovka na světě? Pokud vím, tak na jihu Čech operuje už drahnou dobu firma Elsat, takže bych se spíš zeptal jich, jestli neplánují rozšíření pokrytí do tvé lokality.
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: kNiGHT 04. 11. 2015, 00:24:23
To je spíš povzdech nad tím co tu je a není dostupné. Ano ELSAT od roku 2007. Takovej chudší UPC příbuznej. Dá se vůbec počet přípojek ELSATu, UPC (a dalších X městských kabelovek a iptv providerů) srovnávat se satelitem? Každopádně nemám možnost jejich služeb využívat, podobně jako Mank1 ač bydlí v Praze "nedosáhne" na UPC. Ta nabídka je silně omezená a proto "sateliťáci" mluví jen o Skylinku, protože tu prostě nic jiného relativně kvalitního pro "většinu" diváků není.
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Jiří Job 04. 11. 2015, 16:29:04
A teď trochu jinak... Prima Max samozřejmě v HD rozlišení bude, ale kde a u kterých operátorů, na to vám v tuto chvíli skutečně nelze odpověď. Například ani UPC nemá všechna hádéčka Primy. Největší kabelový operátor nabízí pouze Primu HD a Primu Cool HD, O2TV má v nabídce i Primu love HD a Primu Zoom HD. Pro nezasvěcené, ne, opravdu to není upscale.

Jinak se za poslední dobu vyplatí pochválit za hádéčko konkurenční Novu. V HD se začaly vysílat i některé starší věci, samozřejmostí jsou i nové seriály. Tak snad ty platby od operátorů nějaký smysl mají... 8)
A ta Prima Love a Prima ZOOM u o2 má i HD symbol vedle loga nebo někde v obraze když to není upscale?
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Lukáš Polák 04. 11. 2015, 16:57:00
Ano, přesně tak. :)
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 17. 11. 2015, 12:23:01
Skylink podle serveru parabola jedná o podmínkách šíření tohoto programu, skylink zatím neví v jakém rozlišení bude šířena, nejspíše to bude jako u prima cool, nebo prima. Upc freesat dle zatím neplánuje tento program zařadit (freesatu se na to ptal jeden ze čtenářů). Tak doufejme, že i my co máme satelit se dočkáme a pokudmožno tak v HD.
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Lukáš Polák 17. 11. 2015, 12:42:30
Zveřejňování zprávičky přesně v tomto duchu už je na vámi zmiňovaném webu evergreenem. Možná zařadíme, možná nezařadíme... Možná bude v HD, možná v SD... Vypovídající hodnota nula.
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 17. 11. 2015, 12:45:23
Asi jedniní kdo zveřejňují kde co, pak spekulace občas zveřejní živě sk, ucelené informace pak radiotv a nebo zde :)
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Lukáš Polák 17. 11. 2015, 12:49:13
Asi takhle... V Česku začne možná vysílat Military Channel, možná také ne. Zařadí ho možná Skylink, možná freeSAT nebo Nová Digi a možná bude v HD, ale spíše v SD. Podle toho co si provozovatel zaplatí a zdali si domluví kapacitu. Pod zprávičkami tohoto typu jsou vždy desítky příspěvků, ale jak jsem řekl, informační hodnota prakticky o ničem.
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 19. 11. 2015, 19:19:10
Generální ředitel tv prima oficiálně potvrdil že prima max bude na satelitu, neřekl ale v jakém rozlišení, no snad bude i v hd, když příští rok čt přejde na hd, a po ní by měli následovat další.
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: 272930370 19. 11. 2015, 19:33:21
:D :D :D
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Horal 19. 11. 2015, 21:46:21
To bude fakt terno...
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 23. 11. 2015, 20:05:14
Zatím na tom jsou dobře kabeláři co mají UPC a nyní i IPTVčkáři co mají O2, samozřejmě i ti kteří sledují poze pomocí dvb-t, ovšem HD je zatím pouze v kabelu, určitě jej O2 zaředí dříve jak satelit, zatím jsme my satelitáři bez maxu.
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Dan Rozsíval 23. 11. 2015, 20:31:16
Dobře ti tak, už dávno jsi si měl pořídit Combo přijímač a tyhle krávoviny by jsi neřešil.
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 23. 11. 2015, 20:42:49
Dobře ti tak, už dávno jsi si měl pořídit Combo přijímač a tyhle krávoviny by jsi neřešil.

Problém je, že bych musel koukat na SD verzi, nebo k satelitu platit ještě iptv, nebo kabel, ale platit 2 služby se mi nechce, na satelitu mám i zahraniční programy, na kabelu a iptv je s tim problem.
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Dan Rozsíval 23. 11. 2015, 21:02:48
A co ti brání si ji namísto Skylinku zatím chytit alespoň přes pozemák?
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: 272930370 23. 11. 2015, 21:35:49
Brání mu v tom to, že nechce koukat na SD verzi a chce HD. A slova o nenažranosti tady padají z tvých úst neustále, byť stále nechápu v čem je kabelovka víc nenažraná než třeba satelitní provideři...
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 23. 11. 2015, 21:50:20
Brání mu v tom to, že nechce koukat na SD verzi a chce HD. A slova o nenažranosti tady padají z tvých úst neustále, byť stále nechápu v čem je kabelovka víc nenažraná než třeba satelitní provideři...

S tím hd je to pravda, navíc v dvb-t nejsou programy jako je pektrum, nat geo, hbo, viasat a pod, na které rád koukám :D
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: omar3 23. 11. 2015, 21:58:43
Já jsem už Primu Max HD viděl a kvalitativně není moc o co stát. Odpolední seriály měly do HD hodně daleko, i to logo bylo jako dvojřádkovaný. Krokodýl Dundde je teď o něco lepší. Třeba to ještě doladí, ale se špatným zdrojovým materiálem už ne.
Co se týče providera, tak si rád platím nenažranou kabelovku, kde mám všechny české a slovenské programy v HD už z dob, kdy pro satelit to bylo sci-fi.       
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Dan Rozsíval 24. 11. 2015, 07:34:36
Jaroslav Honzík: bohužel jsi vůbec nic nepochopil, já netvrdím aby jsi rušil nějaké Spektrumy nebo Nat Geo nebo co to máš ale bavím se o tom že je lepší mít oboje tzn. DVB-S i DVB-T. Pak tu totiž nemusíš stále dokola řešit jestli tam nebo onde je či není to nebo ono. Už chápeš?
P.S. pro ostatní: lepší alespoň dočasně SD verze než nic.
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Horal 24. 11. 2015, 08:34:44
Jestli bydlí v paneláku a okna má na špatnou stranu nebo to komplikuje jiná věc ve vztahu k příjmu dvb-t, pak s tím nic neudělá a to kombo by mu bylo k ničemu.
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: omar3 24. 11. 2015, 10:35:44
Buď člověk bydlí v nějakém společném domě, kde je majitel povinen zajistit příjem TV signálu nebo bydlí ve vlastním domě a pak si může udělat anténu na co chce. Nejlepší je mít příjem T/S/C a pak si člověk vždy potřebný program najde. Pokud nemá třítunerovou TV, tak je combo vhodné řešení. Akorát se to komplikuje při přijmu, protože kabelovka s pozemákem se blbě slučuje do jednoho vstupního konektoru.   
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: 272930370 24. 11. 2015, 10:44:15
Vlastník domu je podle § 104 odst. 15 zákona o elektronických komunikacích povinen umožnit (nikoliv zajistit, zřídit a udržovat) uživateli bytu příjem rozhlasového a televizního vysílání provozovatelů vysílání podle zákona č. 231/2001 Sb., o provozování rozhlasového a televizního vysílání, ve znění pozdějších předpisů.

Žádný platný právní předpis neukládá vlastníkům domů povinnost zřídit nebo provozovat a udržovat společnou televizní anténu (STA lze tudíž i kdykoliv zrušit, pokud tomu nebrání existující soukromoprávní závazek – nejčastěji ujednání v nájemní smlouvě).


https://www.ctu.cz/cs/download/jak_postupovat/povinnost_vlastnika_domu_faq_04-2009.pdf
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: omar3 24. 11. 2015, 12:22:48
Jsem se nechal unést slovem musí. Obecná praxe je odlišná od litery zákona.
Drtivá většina paneláků STA má a další individuální antény na pozemní příjem povolují velmi neochotně.   
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Dan Rozsíval 24. 11. 2015, 15:46:12
Horal: nic z toho bohužel nezmínil.
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Wolfgang Wolf 24. 11. 2015, 16:04:30
Pokud se nemýlím, kolega Honzík se tu několikrát zmínil o tom, že v domě nemají funkční dvb-t, proto ta jeho (s nadsázkou) bambelající parabola po parapetu.
Kombo je mu tedy opravdu k ničemu, má.li na výběr buď satelitní příjem nebo kabel či iptv, které ale nechce.
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 24. 11. 2015, 16:21:40
na druhem okne mam antenu resp ant soustavy. Musel bych koukat zaroven na sat a zaroven na svoji antenu :D
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Dan Rozsíval 24. 11. 2015, 16:46:21
Až teď se dívám že máš v profilu Ještěd a Bukovku tak v čem je problém? Natáhnu kabel k TV, koupím pořádnou mašinu a sleduji Primu Max, byť prozatím v SD.  ;)
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 24. 11. 2015, 17:10:22
dvbt ma napytel kvalitu, ten přiškrcenej mpeg 2 kde není ani plnej pal :D nějakych 544x576 nebo kolik je to rozlišení, s bitrate do 1MB/s či jak, třeba taková prima zoom má na satelitu, plný pal, a vyšší bitrate než v dvb-t, proto rači satelit, je to tam prostě kvalitnější, zatím bych musel koukat na prima max a očko gold v dvb-t.
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Horal 24. 11. 2015, 18:09:05
na druhem okne mam antenu resp ant soustavy. Musel bych koukat zaroven na sat a zaroven na svoji antenu :D
Jak zároveň lze to přece sloučit (t+s), zkuste si s tím pohrát. Naco koukat na satelit, pokud jede dvb-t. Zbytečně pak jede nějaký spotřebič navíc, tedy pokud nemá tv s+t tuner.
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 24. 11. 2015, 18:13:11
544x576 1MB/s (dvb-t) nebo 704x576 2,5MB/s (dvbt) VS 720x576  4 až 6 MB/s (dvb-s) Ikdyž oboje v mpeg 2 tak je rozdíl velice znát, tak proč sledovat tu mizernou kvalitu na naténě když na satelitu je to v mnohem lepší kvalitě! To leda tak pro důchodce, kteří spíš nevidí a je jim to jedno :D
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Dan Rozsíval 24. 11. 2015, 18:36:32
Tak pokud máš tu Primu Max už na satelitu v té "lepší" kvalitě /pokud tam tedy vůbec v lepší kvalitě bude/, nejspíš tedy jako jediný ve střední Evropě, tak pak je celé toto vlákno opravdu zbytečné. Pak ti tedy přeji hezký večer s Maxem.  ;)
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Horal 24. 11. 2015, 18:41:51
544x576 1MB/s (dvb-t) nebo 704x576 2,5MB/s (dvbt) VS 720x576  4 až 6 MB/s (dvb-s) Ikdyž oboje v mpeg 2 tak je rozdíl velice znát, tak proč sledovat tu mizernou kvalitu na naténě když na satelitu je to v mnohem lepší kvalitě! To leda tak pro důchodce, kteří spíš nevidí a je jim to jedno :D
to jsou hodnoty čeho? Jakého programu?
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 24. 11. 2015, 19:32:13
dvbt jsou hodnoty programů očko a prima zoom, a sat taktéž, tam se taknějak shodují.
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: pajas2 25. 11. 2015, 09:02:38
544x576 1MB/s (dvb-t) nebo 704x576 2,5MB/s (dvbt) VS 720x576  4 až 6 MB/s (dvb-s) Ikdyž oboje v mpeg 2 tak je rozdíl velice znát, tak proč sledovat tu mizernou kvalitu na naténě když na satelitu je to v mnohem lepší kvalitě! To leda tak pro důchodce, kteří spíš nevidí a je jim to jedno :D
Průměry za celý den 24.11.2015
Óčko:
(DVB-T, mux 3) - 2,1 Mbit/s
(DVB-S, Astra 23,5) - 2,7 Mbit/s
Prima Zoom
(DVB-T, mux 3) - 2,4 Mbit/s
(DVB-S, Astra 23,5) - 4,2 Mbit/s

Takže uvedené hodnoty 1 nebo 6 Mbit/s ani náhodou. :-)
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Karlos68 25. 11. 2015, 11:04:20
12070
                   Min Moy   Max
Prima ZOOM 1   3.5   8 Mbit/s

12168

Ocko TV       2.7    2.8    2.8 Mbit/s
Název: Re:Prima max nejlepe HD na satu?
Přispěvatel: Dan Rozsíval 25. 11. 2015, 15:29:50
To je holt ta satelitní "kvalita".  ;D