Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Satelitní digitální vysílání (DVB-S) => Téma založeno: Josef Zavřel 20. 06. 2015, 11:07:29

Název: Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Josef Zavřel 20. 06. 2015, 11:07:29
Zdravím všechny na DZ.
Na Astře 2G (28,2 st.E) jsou postupně uváděny do provozu nové TP.U mě na 80 cm.Emme Esse ("na šilhačku 28,5,") jedou některé TP lépe,než 28,5.Jak u vás?Zdraví J.Z.
Název: Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Josef Zavřel 20. 06. 2015, 11:09:25
Dodatek k info.J.Z.

https://www.infosat.de/digital-tv/satellit
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 20. 06. 2015, 11:51:37
Neví náhodou někdo, zda se tam vrátí do evropského svazku i hudební stanice bliss, flava atd, které zmizely na začátku června?
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Josef Zavřel 20. 06. 2015, 12:05:45
Ještě jednou zdravím.Mrkněte zde.J.Z.

http://www.a516digital.com/2015/06/satellite-update-astra-2g-is-live-big.html
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Danny10 20. 06. 2015, 13:26:43
V tom článku o tom zmínka není..jenom,že se přesunul do UK beamu..je to ve hvězdách,jestli vůbec..
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 20. 06. 2015, 13:33:43
V tom článku o tom zmínka není..jenom,že se přesunul do UK beamu..je to ve hvězdách,jestli vůbec..
Taky jsem to tam nenašel. Na tom blissu hráli docela dobře. Fakt by byla škoda, kdyby to tam nevrátili.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Josef Zavřel 20. 06. 2015, 14:18:53
Hoši,ještě mrkněte sem.J.Z.

http://en.kingofsat.net/pos-28.2E.php
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: VITEK2442 20. 06. 2015, 14:51:33
Zde jsouo tom taky nějaké informace:http://satkurier.pl/news/116673/astra-2g-pracuje-juz-na-28-2e.html (http://satkurier.pl/news/116673/astra-2g-pracuje-juz-na-28-2e.html)
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 24. 06. 2015, 14:28:42
Bude se na té astře 2G ještě něco dít, či je to konečný stav? Neví někdo? Ať hledám, jak hledám, tak stále nemohu najít nové info. Pokud je to konec s přesuny, tak je to další rána pro malé paraboly :-((
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Josef Zavřel 24. 06. 2015, 21:00:42
Hezký večer.
Sleduji to také a zatím se nic neděje.Uvidíme,co bude dál.J.Z.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Josef Zavřel 24. 06. 2015, 21:26:06
https://www.satellites.co.uk/forums/threads/astra-2g-startup-eutelsat-28a-close-down-transponder-changes.165697/
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Josef Zavřel 25. 06. 2015, 09:37:47
Hezký den všem koho tohle téma zajímá.
Zde je poslední info.Zdraví J.Z.

http://cz.kingofsat.net/removed.php
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 29. 06. 2015, 10:44:38
Tak je tu další rána pro malé paraboly. Dnes mi zmizel magic tv a heat tv. Obě hudební tv. Ten transponder byl převeden do UK svazku. Celá družice je v podstatě na odpis. :-((((. Tak ať si to nechají  :'( :'(
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Josef Zavřel 29. 06. 2015, 12:17:38
Hezký den všem.
Martine,právě jsem se chystal napsat.Máte pravdu.Podle některých údajů, družice 28,5 st.E je ode dneška zcela mimo provoz a ty hudební a jiné dobré stanice přešly na 28,2 st. E do svazku UK,který je směrovaný na Anglii.U nás to pro stabilní příjem znamená "talíř"od 150 cm.Mě na 80 cm zůstaly jen stanice ze svazku EU.Škoda. Zdraví J.Z.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 29. 06. 2015, 13:19:22
Hezký den všem.
Martine,právě jsem se chystal napsat.Máte pravdu.Podle některých údajů, družice 28,5 st.E je ode dneška zcela mimo provoz a ty hudební a jiné dobré stanice přešly na 28,2 st. E do svazku UK,který je směrovaný na Anglii.U nás to pro stabilní příjem znamená "talíř"od 150 cm.Mě na 80 cm zůstaly jen stanice ze svazku EU.Škoda. Zdraví J.Z.
Já mám 90 cm talíř a ani ťuk se signálem.  Bohužel u mě nejde loupit něco většího. Nemám to kam upevnit. Šance na změnu bude asi nulová, že??
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Lukáš Polák 29. 06. 2015, 13:38:30
Obsáhla a kvalitní diskuse se vede na britském serveru Satellites.co.uk. Jsou tam nejen britští diváci, kterým to může být více méně jedno, ale i satelitní uživatelé z Baltu, Skandinávie apod.

https://www.satellites.co.uk/forums/threads/astra-2g-startup-eutelsat-28a-close-down-transponder-changes.165697/
https://www.satellites.co.uk/forums/threads/astra-2g-iberia-balearics-reports.165659/

Jinak vás po návratu z dovolené opět zdravím a od 1. července mě na webu máte opět jako na koni. Zatím se rozkoukávám a sleduji, co se za dobu mé cca. 14-ti denní nepřítomnosti dělo. Nebylo toho věru málo...
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Miloslav Soška 29. 06. 2015, 14:26:57
tak sis aspon odpočal a určitě se pochlubíš svými úlovky :)
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Lukáš Polák 01. 07. 2015, 15:05:57
No vida, ani jsem si nevšiml, že se tam diskutuje i o střední Evropě a přímo i z České republiky. :)

https://www.satellites.co.uk/forums/threads/astra-2e-central-east-europe-reports.159947/
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: ksilt 02. 09. 2015, 14:24:47
Maly nahled na nedavno zprovoznenou Prodelin 240cm. Zatim jeste vsechno nejde tak jak bych si pral, s nekterymi frekvencemi bojuju a mozna ani nevybojuju, je potreba spousta jemneho ladeni, snad se to casem poda. Kazdopadne neco uz z toho leze jak po zeleze ;-)

Astra 2E a Astra 2G prijem je patrny z obrazku:

https://goo.gl/photos/SNDeV5yDzmus5ZRq8

lokalita stredni cechy - vychod
veskere ladeni bez jakehokoliv meraku, jen pomoci "teplomeru" v DM800, total partyzanstina :D
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 02. 09. 2015, 15:04:31
Maly nahled na nedavno zprovoznenou Prodelin 240cm. Zatim jeste vsechno nejde tak jak bych si pral, s nekterymi frekvencemi bojuju a mozna ani nevybojuju, je potreba spousta jemneho ladeni, snad se to casem poda. Kazdopadne neco uz z toho leze jak po zeleze ;-)

Astra 2E a Astra 2G prijem je patrny z obrazku:

https://goo.gl/photos/SNDeV5yDzmus5ZRq8

lokalita stredni cechy - vychod
veskere ladeni bez jakehokoliv meraku, jen pomoci "teplomeru" v DM800, total partyzanstina :D
tak o tomto si mohu nechat jen zdát. Nemám kam to umístit. Jen bych se Vás chtěl zeptat, zda na té parabole naladíte i hudební programy, které jsou v UK svazku? bliss, flava atd?? Já s mojí 90 cm parabolou se mohu jít klouzat :-)).
Resp. moje otázka zní, kdybych si koupil 150 cm parabolu, kterou bych s problémy, ale přece umístil, zda by ten UK svazek hrál taky? Neví náhodou někdo? lokalita Praha
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: i.nosek 02. 09. 2015, 17:56:16
SCUZZ na 11307 hraje na Vysočině i na 140cm,protože to není 8PSK.ale jen DVB-S/QPSK.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: ksilt 03. 09. 2015, 06:56:24
Jen bych se Vás chtěl zeptat, zda na té parabole naladíte i hudební programy, které jsou v UK svazku? bliss, flava atd??
Resp. moje otázka zní, kdybych si koupil 150 cm parabolu, kterou bych s problémy, ale přece umístil, zda by ten UK svazek hrál taky? Neví náhodou někdo? lokalita Praha

Flva, Bliss vseechno funguje, prijem kolem 8.5 db bez vypadku. Co se tyce Prahy a 150cm, to by bylo asi malo, pod 180cm bych nesel a jeste bych radsi pridal. Jak zjistuju mam sam problemy s vertikalnima transponderama v 8PSK, vypada to, ze se mi je ani nepodari naladit a kuprikladu Syfy Channel v QPSK je na hranici locku, ale prekvapive jede uplne stabilne.

Updatnul jsem galerii: https://goo.gl/photos/SNDeV5yDzmus5ZRq8. Par screenshotu s SD prijmu pridam pozdeji.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 19. 11. 2015, 09:53:32
Chtěl bych se zeptat, zda je problém jen u mě, či také někomu přestal hrát tp 11553 /22000 /H na 28,2?? a u tp 11223/27500/H pozoruji velmi velké zhoršení signálu. Ráno to ještě hrálo, ale již nikoliv.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Pavel F. 19. 11. 2015, 10:06:17
Problém bude asi u Vás. V Klatovech na šilhačku vše OK.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: lance 19. 11. 2015, 10:15:54
vitr ti pohnul s talířem... ;)
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 19. 11. 2015, 12:41:23
Chtěl bych se zeptat, zda je problém jen u mě, či také někomu přestal hrát tp 11553 /22000 /H na 28,2?? a u tp 11223/27500/H pozoruji velmi velké zhoršení signálu. Ráno to ještě hrálo, ale již nikoliv.
Ano, vítr mi asi pohnul talířem. :-(
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 24. 11. 2015, 16:11:50
Tak jsem se konečně nechal přemluvit a koupil jsem si pro kvalitnější příjem Maximum E 85 Multifocus. Konečně to hraje pořádně, bez žádné šilhačky, ale jediný, co nešlo naladit ani za nic - opravdu jediné (fakt nechápu proč) byl tp 12 480/27500/V na 28,2. Neví někdo proč? Už tam mám zisk na té družici 13,5 db místo 5,5 db. Má pro to někdo nějaké vysvětlení?
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Pavel F. 24. 11. 2015, 19:20:11
Tak na frekvenci 12480 mám sice slabší signál ale opět bez problémů funguje. Klatovy - parabola Fuba 85  a jak říkám šílhám na 28,2. Je to ASTRA 2E takže asi musíte ještě poštelovat parabolu. Svazek je EU takže by vám to mělo normálně běhat.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 15. 12. 2015, 20:02:57
Tak na frekvenci 12480 mám sice slabší signál ale opět bez problémů funguje. Klatovy - parabola Fuba 85  a jak říkám šílhám na 28,2. Je to ASTRA 2E takže asi musíte ještě poštelovat parabolu. Svazek je EU takže by vám to mělo normálně běhat.
Dobrý den, i když po delší době. Stále nemohu naladit ten tp 12 480 na 28,2 s multifokusem E85. Konečně jsem si na to našel trochu času, ale vůbec nevím jak na to, když nemám měřák a ten pán, co mi to dělal, tak to má ke mě fakt trošku víc z ruky. Dá se vůbec něco takového doladit bez měřáku a přitom nepřijít o ten zbytek co hraje? Nechci to ještě více rozházet. Docela mi ten tp schází :-(
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: spyko 15. 12. 2015, 21:13:15
Na jakém stroji ti to nejde,nemám sice naladěno,ale můžu se v noci mrknout motorem,zadej pozici ručně-je tam signál?!85al mám taky,ale teď nemohu!
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 16. 12. 2015, 03:55:06
Na jakém stroji ti to nejde,nemám sice naladěno,ale můžu se v noci mrknout motorem,zadej pozici ručně-je tam signál?!85al mám taky,ale teď nemohu!
Mám arivu 152 combo. Po zadání družice a tp ručně ani nevidí družici ani signál na tomto tp. Ostatní tp jedou.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: spyko 16. 12. 2015, 12:47:48
Takže,28.2-najel jsem,ručně zadal 12480V 27500 AUTO.,po vyhledání našlo 10 stan. z toho 4 jedou volně,the box,kiss,kerrang,smash hits-,něco děláš špatně-ariva by to měla zvládnout-ukazuje to 12.7db,/pilot?,3/4,5/6,ap.-mi ukatuje auto-zkusto ještě ručně/
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 16. 12. 2015, 14:53:11
Takže,28.2-najel jsem,ručně zadal 12480V 27500 AUTO.,po vyhledání našlo 10 stan. z toho 4 jedou volně,the box,kiss,kerrang,smash hits-,něco děláš špatně-ariva by to měla zvládnout-ukazuje to 12.7db,/pilot?,3/4,5/6,ap.-mi ukatuje auto-zkusto ještě ručně/
Dobře, zkusil jsem vymazat ten tp, znovu ho zadat a stále nic. Nedá se svítit. Musím upravit konvertor, ale jak bez měřáku?
Zajímavé. Na té původní parabole s průměrem 70 cm a na šilhačku to jelo, ale teď s Maximum E 85 Multifocus to nejede, přitom ten zisk tam mám skoro 13 db a před tím to bylo ztěží 4db na šilhačku :-(((((
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 16. 12. 2015, 15:19:22
tak jsem vyfotil, jak mám ty konvertory
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Dan Rozsíval 16. 12. 2015, 18:51:49
Já bych nejdřív namísto bezmyšlenkovitého rozházení anténní sestavy vyzkoušel namísto toho polského zázraku jiný přijímač. Pak bude jasno.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 16. 12. 2015, 22:36:34
Já bych nejdřív namísto bezmyšlenkovitého rozházení anténní sestavy vyzkoušel namísto toho polského zázraku jiný přijímač. Pak bude jasno.
Nemám nic jiného k vyzkoušení
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Danny10 16. 12. 2015, 23:11:46
No jak to tady čtu..tak jsem to vyzkoušel taky na své E-85..a hledím..teploměrové bargrafy lítají jak kráva..kerang jede,,,ale asi na hraně..musíme s tím..martine..něco udělat..tipuji..označ si současnou pozici držáku a šoupni s ní kousek od středu..zkus dva tři milimetry..možná i pět..něco se nám změnilo na pozici 28 E ..jo a taky se skewem musíme něco udělat..pokud chceme hlavně tyto hudební kanály..
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 17. 12. 2015, 06:20:07
No jak to tady čtu..tak jsem to vyzkoušel taky na své E-85..a hledím..teploměrové bargrafy lítají jak kráva..kerang jede,,,ale asi na hraně..musíme s tím..martine..něco udělat..tipuji..označ si současnou pozici držáku a šoupni s ní kousek od středu..zkus dva tři milimetry..možná i pět..něco se nám změnilo na pozici 28 E ..jo a taky se skewem musíme něco udělat..pokud chceme hlavně tyto hudební kanály..
Koukám, že to asi nebude jen můj problém. Dnes na to budu mít trochu času, tak snad se zadaří. Zkusím to posunout
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 17. 12. 2015, 09:54:02
Tak jsem si tam vytvořil značku a zkoušel jsem to posunout o pár mm, pak jsem to zkusil posunout i o několik cm a stále nic.  Nakonec jsem to vrátil na původní místo a bez měřáku to prostě nejspíš nepůjde. :-(
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Dan Rozsíval 17. 12. 2015, 10:43:58
Neříkej že se na zkoušku nikde nedá sehnat nebo si od někoho půjčit nějaký starý SD šunt? Jsou jich plné sběrné dvory. Ohledně té úpravy LNB na parabole to doufám zkoušíš tak že při ní vidíš na obrazovku. Jinak je to totiž ztráta času.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Horal 17. 12. 2015, 11:44:03
Nevím,
zda tazatel udal svou lokalitu. Ale momentálně Opava-zataženo a déšť, parabola t-90 se středem na 16°E. Transpoder 12480V podle bargrafu v přijímači Vu+ 12.5dB. Je to přes diseqc a délka kabelu 25-30m.
Pokud se umoudří počasí zkusím proměřit.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Dan Rozsíval 17. 12. 2015, 12:01:13
Já mám 28,2E na T-90 úplně na kraji /olomoucko/, teploměry neukazují nic moc ale i přes déšť jede vše bez výpadků.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 17. 12. 2015, 12:20:20
Nevím,
zda tazatel udal svou lokalitu. Ale momentálně Opava-zataženo a déšť, parabola t-90 se středem na 16°E. Transpoder 12480V podle bargrafu v přijímači Vu+ 12.5dB. Je to přes diseqc a délka kabelu 25-30m.
Pokud se umoudří počasí zkusím proměřit.
Přijímám to v Praze. Prostě a jednoduše. Zjišťuji, že všem to hraje. Nevím, proč mě ne. Délku kabelu mám zhruba 6 metrů k přijímači. Nevím, zda by pomohl nějaký zesilovač či něco podobného, ale podle mě je to blbost.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Horal 17. 12. 2015, 13:20:25
Martin,
Je správně nastaven skew direktoru té paraboly Maximum?
(http://www.imgup.cz/images/2015/12/17/maximum-e-85-multifocus-schotelantenne-skew-instelling.th.jpg)
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 17. 12. 2015, 14:31:16
Martin,
Je správně nastaven skew direktoru té paraboly Maximum?
(http://www.imgup.cz/images/2015/12/17/maximum-e-85-multifocus-schotelantenne-skew-instelling.th.jpg)
Jak má být nastaven správně?
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Horal 17. 12. 2015, 15:20:23
Vidím, že jste docela mimo-bez urážky.
Takže první pomoc studovat a učit se, přečíst návod. Po internetu je návodů a rad plno.
Nastavení skew samozřejmě podle zeměpisné polohy + použití měřáku. Doporučuji povolat někoho znalého, nastavit na zemi a pak jen zavěsit na určené místo.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Dan Rozsíval 17. 12. 2015, 15:36:02
Proto jsem mu také, než úplně rozvrtá parabolu, radil vyzkoušení jiného modelu přijímače, aby na něm vyzkoušel zda-li je chyba opravdu v ní anebo v té Arivě. Bohužel to řeší klasicky jako každý nováček, namísto od A tak od Z. Je to ztráta času.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Horal 18. 12. 2015, 09:58:27
(http://www.imgup.cz/images/2015/12/18/IMG990.jpg)
situace dnes okolo 9.45h. Opava, zataženo, mrholí.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 18. 12. 2015, 11:47:49
Tak abych to shrnul. Omlouvám se za včerejšek. Možná to vypadalo pro některé tak, že se všemu bráním a ničemu nerozumím. Nikdo ze sousedů satelit nemá a nic si od nikoho půjčit nemohu na vyzkoušení. Mám doma 2 arivy (152 combo a 202e) připojené na ten samý satelit. Obě vykazují ty samé hodnoty, i když jsem to prohodil. K jedné jde kabel zhruba 6 metrů, k druhé zhruba 20 metrů. Ta druhá mi včera vypověděla službu, tak jsem byl proto i naštvaný a odpovídal jsem tak, jak jsem odpovídal, ale kolem 23 hodiny večerní jsem jí naštěstí oživil přes kabel RS232. Nyní je již plně funkční. Ještě zkusím na té parabole prohodit ten nový konvertor, který mám teď na 13E, (jak je vidět na obrázku výše v diskuzi) s konvertorem, který je teď na 28,2.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Horal 19. 12. 2015, 09:42:28
Pokud jste té arivě přehrál sw, znamenáto, že je v defaultu, zkuste se tedy podívat, zda v menu instalace nebo ladění programů uvedený TP je, pokud ano, zkuste jej odebrat a znovu přidat. 
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 19. 12. 2015, 15:48:32
Pokud jste té arivě přehrál sw, znamenáto, že je v defaultu, zkuste se tedy podívat, zda v menu instalace nebo ladění programů uvedený TP je, pokud ano, zkuste jej odebrat a znovu přidat.
Uvedený tp tam je, odebral jsem ho a znovu přidal a nic. Já to prostě už vzdávám. Obejdu se i bez toho. Děkuji všem za rady a pomoc.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Dan Rozsíval 19. 12. 2015, 17:00:59
Byť zdaleka nejlepší je se těmto polským šunkám vyhnout tak na verzi fw bych se přesto určitě podíval, příp. ji přehrál, poněvadž to může být problém zásadní, na ábéčku je pro tyto typy informací dost a dost.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: spyko 19. 12. 2015, 19:23:50
Neštěstí může být taky nahrat nový sw a nedat tovární nastavení,znova vše naladit,výmaz tp nestačí-zkušenost s manhatanem! 8)
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 17. 03. 2016, 06:48:07
zdravím po delší době. Když už se mi konečně podařilo seřídit parabolu (multifokus E85), která nebyla úplně tak dobře nastavena a naladil jsem tam ty programy kerrang, the box, smash hits a kiss tv, tak oni to přeladili na nový tp 12,304 H 27500, který stejně není zachytitelný na malé paraboly. To mám teda smolíčka :-((. Další programy šly do britského svazku.
Mohl by to někdo zkusit na větší parabole, pokud jí má k dispozici? Aspoň, že už hraje o něco lépe ten zbytek :-))
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Horal 17. 03. 2016, 17:41:01
No Martine,
ono to asi dopadne tak, že se 28°E (evropský svazek) bude furt více osekávat. Někde jste psal, že jste z Prahy, takže fix parabola 180cm pokud jsou možnosti a nebo 100cm parabola na 27°w.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 18. 03. 2016, 15:11:03
No Martine,
ono to asi dopadne tak, že se 28°E (evropský svazek) bude furt více osekávat. Někde jste psal, že jste z Prahy, takže fix parabola 180cm pokud jsou možnosti a nebo 100cm parabola na 27°w.
Ano, jsem z Prahy. 180 parabola nelze, neni kam umístit :-(
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Dan Rozsíval 18. 03. 2016, 15:27:32
Na angličany je dneska daleko rozumnější pozice 27.5W než se plácat s 28kou.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: kolenac2 18. 03. 2016, 16:54:21
To by mě zajímalo bez kterých britských tv nemůžete žít. Skladba tv kanálu je podobná všude na světě. Jedině , že jste závislí na
nějakých reg. vysíláních této ostrovní země.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: ksilt 18. 03. 2016, 17:08:52
@kolenac2: no to je tezky, jak ti to vysvetlit, asi bys musel umet jazyk abys pochopil, muzu snad uz jen dodat, ze skladba programu muze byt "stejna" ovsem kvalita programu, to jsou dva svety; schvalne se zkus zamyslet nad jednoduchou otazkou: proc tak vsichni touzi prijimat britske programy a ne napriklad treba Slovinkou statni televizi?

v souvislosti s timhle si vzdycky s usmevem vzpomenu na jeden stary post na nejakem zahranicnim foru ohledne hranicniho prijmu Astry 2E,F,G , kde si portugalsky divak stezoval na znemozneny prijem BBC ve sve zemi, ze je to ted k nicemu nebot portugalska televize je appalling - priserna; rikam si, to jeste nevidel nektere nase programy ;-)
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: kolenac2 18. 03. 2016, 17:17:38
Já denně skenuju zhruba 1000-2000 kanálů a je všude stejný . Občas narazím na britský, ale žádný zázrak.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: kolenac2 18. 03. 2016, 17:46:59
Malej sken pár britskými tv. Je to půlhod. starý a jen v sd, ale jen na ukázku skladby tv pořadů
https://youtu.be/A0xLKGu_MMw
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: omar3 18. 03. 2016, 19:48:32
Na angličany je dneska daleko rozumnější pozice 27.5W než se plácat s 28kou.
Ta 27,5W není úplně jednoduchá pozice pro příjem, aby nevznikla fáma, že otočím parabolu z 28,2E a jedu.
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 18. 03. 2016, 20:21:25
Ale na 27w je to kódované všechno, co jsem dohledal  ??? ???
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: ksilt 18. 03. 2016, 20:55:21
MartinŠ: To je presne to o cem hovori prispevovatel v predchozim prispevku a naopak mudrc v prispevku o teto pozici vyhodne zamlcel. Pozice 27,5W ma sva specifika, ktera nejsou pro kazdeho. Mozna, ale kdyz jej chlape pozadas o pomoc ti ji i nabidne ;o)
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Danny10 19. 03. 2016, 00:23:38
Ono je to hlavně o boxu..správně zvolený soft na základním amiku s ali stačí bez problémů i pro začátečníka..s linuxem pak je nastavit správně satback trošku problém..pak je potřeba studovat příslušné fora.. :)
Název: Re:Astra 2G v provozu.
Přispěvatel: Martin Š. 19. 03. 2016, 06:07:19
MartinŠ: To je presne to o cem hovori prispevovatel v predchozim prispevku a naopak mudrc v prispevku o teto pozici vyhodne zamlcel. Pozice 27,5W ma sva specifika, ktera nejsou pro kazdeho. Mozna, ale kdyz jej chlape pozadas o pomoc ti ji i nabidne ;o)
Já se bez té družice klidně obejdu, ale jsou dobré hudební programy, které si prostě pustím při práci a pracuje se mi při tom skvěle. Mám jen puštěný satelitní receiver a monitor využívám k práci. Vadí mi, že to pořád osekávají ty hudební programy, ale chápu, že je to FTA vysílání a mohou si s tím dělat, co chtějí, je to jejich volba. Já to nesponzoruji. Programy tam mám tak seřazené, že to prostě jen přepnu a jedu dál. Jistě, rád se i na něco podívám, ale k tomu mi stačí skylink, který na té mé parabole jede bez problémů. 180 parabolu opravdu nemám kam umístit, už byl problém umístit a dobře nastavit ten multifokus E85. Před touto parabolou jsem měl parabolu 70 cm a ta už byla nedostačující na 19,2; 23,5 a 28,2, tak jsem koupil ten multifokus a fakt je to znát se signálem.