Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Kabelové digitální vysílání (DVB-C) => Téma založeno: Jan Novák 08. 06. 2015, 16:22:57

Název: Nekvalitní nastavení kodéru ČT2HD(h.264) v UPC DVB-T/C
Přispěvatel: Jan Novák 08. 06. 2015, 16:22:57
Stejně jako u Pařízka v RS7 je i u UPC kodér nastaven dost nekvalitně, byť používá vyšší datový tok. Zvlášť při prolínačkách vznikají artefakty (rozpad na makrobloky), které jsou dost rušivé. Předchozí nastavení kodéru se takto výrazně neprojevovalo.
http://uloz.to/xVFfuoye/06-07-09-25-03-ct-2-hd-krajinou-pribehu-ceskych-hradu-znamych-i-neznamych-ts (http://uloz.to/xVFfuoye/06-07-09-25-03-ct-2-hd-krajinou-pribehu-ceskych-hradu-znamych-i-neznamych-ts)
http://uloz.to/xWR1CeX2/06-07-09-25-03-ct-2-hd-krajinou-pribehu-ceskych-hradu-znamych-i-neznamych-02-ts (http://uloz.to/xWR1CeX2/06-07-09-25-03-ct-2-hd-krajinou-pribehu-ceskych-hradu-znamych-i-neznamych-02-ts)
http://uloz.to/x4LtN6xC/06-07-09-25-03-ct-2-hd-krajinou-pribehu-ceskych-hradu-znamych-i-neznamych-03-ts (http://uloz.to/x4LtN6xC/06-07-09-25-03-ct-2-hd-krajinou-pribehu-ceskych-hradu-znamych-i-neznamych-03-ts)
Název: Re:Nekvalitní nastavení kodéru ČT2HD(h.264) v UPC DVB-T/C
Přispěvatel: Míša Kulička 08. 06. 2015, 17:22:08
Hlavne to taky preposlete do CT a UPC, treba to opravi. ;)
Název: Re:Nekvalitní nastavení kodéru ČT2HD(h.264) v UPC DVB-T/C
Přispěvatel: ivovi 08. 06. 2015, 18:18:48
Nehezky pohled. Prvni indicie - zmrsene prolinacky se tam vyskytuji vzdy behem casoveho useku asi 5s ve kterem je koder jakoby prepnuty z VBR na CBR - vsechny snimky v onom useku maji stejnou velikost.
Název: Re:Nekvalitní nastavení kodéru ČT2HD(h.264) v UPC DVB-T/C
Přispěvatel: Jan Novák 08. 06. 2015, 19:59:15
Podle toho, že střihový program mi hlásí v místě střihu stále stejnou velikost snímku, tak mám pocit, že je to CBR pořád. Je pravděpodobné, že VBR části na začátku a na konci (pár sekund) tam zaneslo VideoRedo, ale jinak kopíruje původní stream. Celá nahrávka je dost velká, takže jsem z ní jen vystřihl kousky.
Název: Re:Nekvalitní nastavení kodéru ČT2HD(h.264) v UPC DVB-T/C
Přispěvatel: Míša Kulička 08. 06. 2015, 21:49:22
Mozna se pletu, ale co jsem mel moznost videt u vetsiny ceskych HD kanalu, tak UPC snad ani VBR technologii nepouziva...
Název: Re:Nekvalitní nastavení kodéru ČT2HD(h.264) v UPC DVB-T/C
Přispěvatel: ivovi 09. 06. 2015, 10:00:28
Ano, ono je to CBR porad, trochu jsem to zjednodusil na ukor presnosti ... (psal jsem "jakoby").
Zatimco pri spravne funkci (CBR1) se lisi velikost jednotlivych snimku, behem toho podivneho prepnuti koderu na 5 sekund (zmrseny obraz, CBR2) jsou vsechny!! snimky stejne velke. Pritom prumer pres nejakych 6 snimku je porad stejny (CBR1=CBR2 ~ 7,5 mbps). Ten usek 5s je vzdy nekde uprostred ukazek, se strihem ve Videoredo by to nemelo mit nic spolecneho.

PS. Ten zaznam je z UPC DVB-T nebo C?
Název: Re:Nekvalitní nastavení kodéru ČT2HD(h.264) v UPC DVB-T/C
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 09. 06. 2015, 15:49:33
a satelit má cbr nebo vbr?
Název: Re:Nekvalitní nastavení kodéru ČT2HD(h.264) v UPC DVB-T/C
Přispěvatel: Míša Kulička 09. 06. 2015, 18:23:36
Skylink jede pres VBR.