Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Satelitní digitální vysílání (DVB-S) => Skylink => Téma založeno: Mako952 09. 05. 2015, 13:08:54

Název: Barrandov HD
Přispěvatel: Mako952 09. 05. 2015, 13:08:54
V mailem, poštou nebo mobilem říkali , že od 15.5 bude ve skylinku TV Barrandov HD, Kino Barrandov HD a Barrandov Plus HD
Název: Re:Barrandov HD
Přispěvatel: Alex Gaga 09. 05. 2015, 13:17:19
Dík za zprávu! :)
Název: Re:Barrandov HD
Přispěvatel: Karlos68 09. 05. 2015, 15:40:56
http://www.zive.sk/clanok/104578/skylink-tri-programy-tv-barrandov-v-hd-kvalite-o-tyzden
Název: Re:Barrandov HD
Přispěvatel: kolenac2 09. 05. 2015, 16:44:47
To je dobrá zpráva.
Název: Re:Barrandov HD
Přispěvatel: kolenac2 09. 05. 2015, 17:27:47
http://my.jetscreenshot.com/12990/20150509-yxvm-20kb.jpg
Název: Re:Barrandov HD
Přispěvatel: jirkazdevitky 09. 05. 2015, 18:19:30
V mailem, poštou nebo mobilem říkali , že od 15.5 bude ve skylinku TV Barrandov HD, Kino Barrandov HD a Barrandov Plus HD

Takže do konce roku počítám, ze Skylink spustí dalších 10 programů v nativu (včetně Barrandova):
Doma HD, Wau HD, Prima Love HD, Prima Zoom HD a Smíchov HD.

ČT24 HD, Prima 2 HD
Barrandov HD, Kino Barrandov HD, Barrandov Plus HD
Název: Re:Barrandov HD
Přispěvatel: Alex Gaga 09. 05. 2015, 18:29:44
V nativu to asi úplně nebude a Prima 2 má být co?
Název: Re:Barrandov HD
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 09. 05. 2015, 18:38:47
ještě sem mužou pustit ten vaš slavnej sport 1 hd, ap hd a podobný, bych uvítal.
Název: Re:Barrandov HD
Přispěvatel: kolenac2 09. 05. 2015, 18:45:48
Třeba na Primě Zoom HD jsem ještě neviděl pořad v nativu.
http://my.jetscreenshot.com/12990/20150509-6ie9-134kb.jpg
Název: Re:Barrandov HD
Přispěvatel: jirkazdevitky 09. 05. 2015, 18:52:55
Třeba na Primě Zoom HD jsem ještě neviděl pořad v nativu.
http://my.jetscreenshot.com/12990/20150509-6ie9-134kb.jpg
Taky zoom prijimam v upc ale je to jen upscale,nemaji dojednany nativ.ale uz tady nekdo psal ze si vsiml dokumentu o lodi Costa Concordia ze slo o nativ (pres 02) ale u upc by museli spustit nativni verzi aby to slo vubec poznat
Název: Re:Barrandov HD
Přispěvatel: Martin Š. 09. 05. 2015, 19:18:10
Jistě, vítám, že to spouští v HD, ALE bude problém s kapacitou na tp, protože bude souběžně běžet i SD verze, jak jinak. Takže bude zase další důvod něco zdražit, že? Počítám tak, že do konce roku skylink navýší cenu SP tak 2x. Kdy se už začnou konečně vypínat ty SD programy a všechno sjednotit do pár transpondérů?? Asi nikdy a bude se stále vysílat úplně zbytečně "do zdi". Na jednu stranu všichni řvou, že nemají peníze, ale na druhou stranu je vyhazují z okna.
Název: Re:Barrandov HD
Přispěvatel: Dan Rozsíval 10. 05. 2015, 10:32:57
Na jednu stranu všichni řvou, že nemají peníze, ale na druhou stranu je vyhazují z okna.

Moje řeč. Ale ten Barrandov teda překvapil, o tom žádná.
Název: Re:Barrandov HD
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 10. 05. 2015, 22:42:45
SD vypnou ale ne hned, první bude vypínat čt a rtvs, ostatní až po nich.
Název: Re:Barrandov HD
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 15. 05. 2015, 12:45:08
Už to je na satu, ale čeká se až to m7 povolí, tj. technicky to jede ale uřednicky to ještě nepustily. Asi tak mezi 2 a 3tí bych to čekal že to dojde do skylinku a ten klikne povolit na karty.
Název: Re:Barrandov HD
Přispěvatel: Lukáš Polák 15. 05. 2015, 13:12:29
Čekáme, až to pustí. Do té doby to dle mého názoru nemá cenu. Zpráva už je připravena k vydání.
Název: Re:Barrandov HD
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 15. 05. 2015, 14:15:43
už to jede ;)
Název: Re:Barrandov HD
Přispěvatel: Lukáš Polák 15. 05. 2015, 14:32:44
Mno...

http://www.digizone.cz/clanky/tv-barrandov-zacala-vysilat-sve-kanaly-s-vysokym-rozlisenim-na-satelitu-astra/
Název: Re:Barrandov HD
Přispěvatel: Jiří Job 15. 05. 2015, 19:03:57
Ale hlavní Barrandov nemá HD symbol vedle loga.
Název: Re:Barrandov HD
Přispěvatel: Lukáš Polák 15. 05. 2015, 20:06:18
Nemá a nikdy neměl.
Název: Re:Barrandov HD
Přispěvatel: Stasi-DDR 16. 05. 2015, 06:58:04
Je to z toho důvodu, že Barr. tv od samého počátku odbavuje svůj hl. prog. v HD a pro SD platformy se provádí down z tohoto HD výstupu z ODK. Kdyby tam dodali logo s písmeny HD, tak by se objevovalo i v SD signálu. Ale neznamená to, že je daná situace setrvalá a není možné ji změnit. Možná, po rozhodnutí kompetentních činitelů v Barr. tv k tomu dojde. U dvou nových programů od Barr. tv je ODK udělán jinak, proto je možno mít písmena HD u loga.
Název: Re:Barrandov HD
Přispěvatel: Jan Novák 16. 05. 2015, 08:52:17
Stejné zapojení s downscalingem do SD má od začátku i Nova a po přechodu od ČT HD na ČT1 HD na něj přešla i ČT. Proto označení HD není součástí základního loga stanice, ale je vkládáno zvlášť do HD cesty až za scalerem. Některé stanice ponechávají písmena HD i při reklamě, takže ani nepotřebují, aby tento logogenerátor byl ovládán odbavením.
Název: Re:Barrandov HD
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 16. 05. 2015, 19:30:06
Stejné zapojení s downscalingem do SD má od začátku i Nova a po přechodu od ČT HD na ČT1 HD na něj přešla i ČT. Proto označení HD není součástí základního loga stanice, ale je vkládáno zvlášť do HD cesty až za scalerem. Některé stanice ponechávají písmena HD i při reklamě, takže ani nepotřebují, aby tento logogenerátor byl ovládán odbavením.

v cizině se to používá taky, například na 16E je několik SD programů s HD logem, tam si na to pozor jaksi nedali.
Název: Re:Barrandov HD
Přispěvatel: Jiří Job 16. 05. 2015, 19:37:14
Na Facebooku je uvedeno že symbol HD na hlavní stanici dodají v nejbližších dnech.
Název: Re:Barrandov HD
Přispěvatel: Stasi-DDR 17. 05. 2015, 07:37:06
Upraví (jak jsem psal v minulém příspěvku) výstupy z ODK.