Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Kabelové digitální vysílání (DVB-C) => Téma založeno: jirkazdevitky 18. 04. 2015, 10:06:48

Název: Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: jirkazdevitky 18. 04. 2015, 10:06:48
Poradí mi někdo na jaké frekvenci v dvbc kanál naladím?

Vim, že je kanál na pozici 151, ten se mi zobrazuje jen na sd starém přijímači. Na hd přijímači ho musím vyhledat ručně. U upc zadne info na netu k frekvenci zatim nemaji.
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Alex Gaga 18. 04. 2015, 10:33:46
upczone.cz
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Katoda 18. 04. 2015, 11:14:56
U upc zadne info na netu k frekvenci zatim nemaji.
Ale mají.
http://www.upc.cz/pdf/Frekvencni_prehled_digitalni_kabelove_televizee.pdf

Kino Barrandov SD (pozice 28): Mux 20  - 778 MHz / 6900 kb/s / 64 QAM
Kino Barrandov HD (pozice 151): Mux 26 - 578 MHz / 6900 kb/s / 256 QAM
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Míša Kulička 18. 04. 2015, 14:02:08
Kino Barrandov HD bude asi taky z 99.9% upscale jako puvodni Barrandov, ze? :(
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Petr Novák 18. 04. 2015, 14:35:17
Ha, já naopak myslím, že pokud jde o HD, tak je na tom Barrandov z českých komerčních televizí nejlépe. Veškerou vlastní produkci v HD mají a i u akvizic, co můžou v HD získat, to většinou v HD získají a odvysílají. Druhá věc ale je, že většinu programu Barrandova tvoří staré věci, které prostě v HD nejsou a nejspíš ani nebudou.
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Roman Bárta 18. 04. 2015, 16:33:41
578000 / 256 / 6900
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Roman Bárta 18. 04. 2015, 16:38:19
Schválně to šoupnou do muxu, kde jsou asijské placené programy-nic víc v CZ. Takže každému tam naskáčou hlouposti, které pak v některých televizorech nejdou smazat! >:(
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Alex Gaga 18. 04. 2015, 16:52:36
Pokud to v televizoru nejde smazat, tak je takový krám dobrý leda do sběrného dvora.
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Jan Novák 18. 04. 2015, 16:55:05
Ruského tam tedy nic nevidím.
Ale co vidím, je, že UPC začíná šetřit s datovým tokem i na HD. V původních HD muxech byly 3 stanice. Pak zvýšili datový tok muxu o 1/3 a byly tam 4HD stanice. OK.
Jenže teď už je mux24, kde je 5 HD stanic (byť Óčko Express HD to jen simuluje). A protože mux26 s Kino Barrandov HD v sobě obsahuje ještě jednu HD rezervu a jednu SD, chystá se konfigurace, kde budou 3 HD a k tomu 8 SD. Za chvíli se tak dopracují k Pařízkově kvalitě, v SD jsou na úrovni DVB-T už dávno.
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Roman Bárta 18. 04. 2015, 17:53:58
Alexi, Samsung http://televize.heureka.cz/samsung-ue40b8000/?gclid=CICZlduagMUCFaLMtAodDlMASQ
Do sběrného dvora určitě nepatří. Menu a editace těchto tv se tady řešila už mnohokrát...
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Alex Gaga 18. 04. 2015, 18:06:49
Nevím co se řešilo mnohokrát, protože vymazat nepotřebné programy tam jde ve volbě All Channels / Delete (eng. návod, strana 24).
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Dan Rozsíval 18. 04. 2015, 18:45:13
Petr Novák: to jak jsou vlastně vynikající zní fakt nádherně, problém je ovšem v tom že tu jejich úžasnou HD produkci může sledovat jen málokdo.
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Alex Gaga 18. 04. 2015, 18:52:22
A pak je imho otázkou, kdo z těch, co tu úchvatnou produkci v HD sledovat mohou, tak bude opravdu činit :D
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Jan Novák 18. 04. 2015, 19:49:21
Alexi, Samsung http://televize.heureka.cz/samsung-ue40b8000/?gclid=CICZlduagMUCFaLMtAodDlMASQ
Do sběrného dvora určitě nepatří. Menu a editace těchto tv se tady řešila už mnohokrát...
Na ovladači zmáčknout Channel list, pak najet na daný kanál a zmáčknout Tools. Je tam odstranit i odstranit z oblíbených (aspoň na B550).
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Jeff_Si 18. 04. 2015, 20:43:52
Mux 20  - 778 MHz
Mux 26 - 578 MHz

Teda já po tom nikdy nepátral, ani jsem to nezkoumal, jen jsem vždycky myslel, že kabelovka vysílá na jinejch frekvencích.
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Roman Bárta 19. 04. 2015, 14:40:24
Ano, já vím.....Je tam odstranit, nejsem vůl, ale tím se program neodstraní (nevymaže), ale pouze při postupném přepínání pozic 1,2,3,4......bude "odstraněný" program přeskočen. Při rozkliknutí všech programů (Guide), je tam ten program stále!!!
Prostě to z paměti nevymažeš....
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Dan Rozsíval 19. 04. 2015, 14:57:28
Taky musím potvrdit že jsem nedávno v ruce jakéhosi Samsunga měl,přesný typ už nevím,samozřejmě s tradičním chaosem v předvolbách a byť chvíli trvalo než jsem na to přišel tak mazání tam bylo.
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Roman Bárta 19. 04. 2015, 15:47:38
Ano, u těch novějších už to smazat jde. Ale u starší řady "B" , to fakt fyzicky odstranit prostě nejde.... :(
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Alex Gaga 19. 04. 2015, 18:54:09
U nových Samsungů se předvolba smaže a zůstane po ní "díra", tj. např. smažu č. 5 a při přepínání to pak jde 1,2,3,4,6,7 atd., což taky není zrovna nejšťastnější řešení. Ale ono je to celkem jedno, protože nejobvyklejší způsob je právě krokování programů vzestupně/sestupně nebo zmáčknutí konkrétní předvolby, takže mě pak vůbec nemusí zajímat, jestli tam někde něco je navíc nebo ne.
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Dan Rozsíval 20. 04. 2015, 06:27:06
Nevím jestli byl zrovna novější, každopádně ve čtvrtek můžu ten typ zjistit tak se mrknu, vím jen že to bylo dost malá úhlopříčka, možná 55 cm.
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Jiří Job 20. 04. 2015, 06:50:35
A jaká je kvalita obrazu u toho Kina Barrandov HD? V HD native to asi nebude co? Ty filmy má Barrandov nakoupené v SD a přepočítává to do HD ne? Nebo se pletu?
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: jirkazdevitky 20. 04. 2015, 09:44:51
A jaká je kvalita obrazu u toho Kina Barrandov HD? V HD native to asi nebude co? Ty filmy má Barrandov nakoupené v SD a přepočítává to do HD ne? Nebo se pletu?

jde o nativní vysílání nikoliv upscale, stejně jako u Barrandova HD, skoro každý film je nativ, takže paráda :)
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: jirkazdevitky 20. 04. 2015, 09:52:06
A jaká je kvalita obrazu u toho Kina Barrandov HD? V HD native to asi nebude co? Ty filmy má Barrandov nakoupené v SD a přepočítává to do HD ne? Nebo se pletu?

U většiny filmů jde o plný nativ, pár filmů mám na zkoušku nahraných.
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: jirkazdevitky 20. 04. 2015, 10:06:50
přenosová rychlost: 11985 kbps (TS formát)

http://ulozto.cz/xnJtRSo4/kino-barrandov-ukazka-mkv

Video
Rozlišení: 1920x1080
Poměr stran pixelů: 1
Kodek: AVC
Počet snímků za vteřinu: 25
Bitrate: 7.8 Mbps

Audio
Kodek: MPEG-1 Audio layer 2
Bitrate: 320 kbps
Kanály: 2





Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Jan Novák 20. 04. 2015, 10:11:57
Až spustí další HD místo rezervy (že by místo pro dokumentární stanici Barrandova?), tak už to taková rychlost asi nebude.
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: jirkazdevitky 20. 04. 2015, 10:22:06
Až spustí další HD místo rezervy (že by místo pro dokumentární stanici Barrandova?), tak už to taková rychlost asi nebude.

Do kabelovky můžou nacpat hodně hd programů bez ztráty kvality, nevím jaká je hranice, jestli se to vymezuje multiplexy. Např u HBO HD je největší přenosová rychlost 20 mbps a každý rok přidávají  další hd programy a nikdy se nic nesnižovalo. Teď už údajně mají 40 hd programů . (bavím se stále o upc)
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Jan Novák 20. 04. 2015, 13:45:19
Vždy je to ztrátová komprese, takže nic není bez ztráty kvality. Jde jen o to jak moc. Je to omezeno kapacitou muxu stejně jako v DVB-T. A právě tento mux, kde mají být 3 HD + 8 SD, na tom bude nejhůř, jinde jsou v muxu se stejnými parametry 4 HD. HBO je v muxu s 3/4 tokem oproti těmto novějším s QAM256. Aby mohlo mít tak vysoký datový tok, je tam s ním zařazen už jen jeden HD a jeden SD program.
Kvůli přidávání HD programů už změnili parametry nových muxů - místo QAM64 používají QAM256, čímž navýšili jejich datový tok o 1/4, ovšem vyžaduje to kvalitnější signál, což u kabelovky jde. Také museli přidat další muxy, což nelze dělat věčně, protože musí zůstat místo pro internet (ale ještě mají rezervu ve stále běžícím analogu).
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Jan H 20. 04. 2015, 14:13:03
Rezerva pořád je. Když jde o ten mux s 8 SD a 3 HD, zatím není žádná ztráta pouhým okem vidět. KBS World HD jsem srovnával se satelitem a na oko rozdíl není. Ty Vietnamské programy jsou už na satelitu o dost horší. Jinak se dá konstatovat, že vše co je v kabelu UPC je opravdu oproti jiným platformám technicky maximálně kvalitní. Už to je výhodou, že na české a zřejmě i slovenské programy mají linky přímo od vysílatelů.
Název: Re:Kino Barrandov HD v UPC
Přispěvatel: Jan Novák 20. 04. 2015, 14:24:45
Rezerva pořád je. Když jde o ten mux s 8 SD a 3 HD, zatím není žádná ztráta pouhým okem vidět...
Zatím nemůže být vidět, ta třetí HD stanice tam ještě není, jen rezerva.
Pokud jde o kvalitu, tak u HD s tím souhlasím, ale SD je často na úrovni běžných DVB-T muxů. Třeba ČT:D bylo dlouhou dobu vyloženě mizerné, při švenku se objevovaly výrazné artefakty, ale podle UPC bylo vše OK. Náprava nastala až nedávno při té rekonfiguraci muxů, kdy byla oddělena rádia.