Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Satelitní digitální vysílání (DVB-S) => Téma založeno: Karlos68 25. 03. 2015, 20:26:09

Název: ARD / ZDF spotbeam nebo rovnou kodování?
Přispěvatel: Karlos68 25. 03. 2015, 20:26:09
http://www.totaaltv.nl/nieuws/19407/ard-sluit-codering-of-gebruik-spotbeam-niet-langer-uit.html
Název: Re:ARD / ZDF spotbeam nebo rovnou kodování?
Přispěvatel: dubailove.forum 25. 03. 2015, 21:32:38
Tady je lepší článek přímo z Německa.
Kódování je podle něj pochopitelně až úplně ta poslední možnost.
http://www.areadvd.de/news/ard-schliesst-verschluesselung-und-satelliten-spot-beams-fuer-ihre-programme-in-zukunft-nicht-aus/
Název: Re:ARD / ZDF spotbeam nebo rovnou kodování?
Přispěvatel: mmc 26. 03. 2015, 19:32:23
Dokáže SES pohnúť spotbeam na Astra1KR alebo bude treba novú družicu ? A keby aj minimálne v Čechách žiadne obmedzenie spotbeamom nehrozí, to by museli prejsť do KA-bandu.
Název: Re:ARD / ZDF spotbeam nebo rovnou kodování?
Přispěvatel: Karlos68 26. 03. 2015, 20:30:06
Dokáže SES pohnúť spotbeam na Astra1KR alebo bude treba novú družicu ? A keby aj minimálne v Čechách žiadne obmedzenie spotbeamom nehrozí, to by museli prejsť do KA-bandu.

Tak na Astře 3B by stačilo přepnout z panevropean beam na evropean beam a ubrat na výkonu,Němci můžou zkusit to co zkoušeli poláci spotbeam na Astra1KR ořezali to dost,ale než to doladili tak toho ředitele odvolali.
Název: Re:ARD / ZDF spotbeam nebo rovnou kodování?
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 26. 03. 2015, 22:03:42
rači ad to zakodujou než nejaky beamy, pak to bude jak angličani na 28,2E... bez kravsky paraboli si neškrtnout...
Název: Re:ARD / ZDF spotbeam nebo rovnou kodování?
Přispěvatel: Malata1 Jak 26. 03. 2015, 22:27:50
Tak pro nás ve střední Evropě by bylo lepší nekódovat a udělat spotbeam, protože ten stejně neořežou přesně na hranice a většina Česka bude v plném signálu. (podobně jako britský svazek chytá bez problému Benelux). Je ovšem otázkou jak na to budou reagovat Němci jinde po Evropě, v různých dovolenkových destinacích. Taková Mallorka je v podstatě v létě německý ostrov a tam by určitě raději viděli celoevropský signál a dekódování už si nějak zařídí.
Název: Re:ARD / ZDF spotbeam nebo rovnou kodování?
Přispěvatel: dubailove.forum 26. 03. 2015, 23:30:44
Zároveň se plánuje zrušení internetového geoblockingu v Evropě. Takže např. BBC iPlayer bude dostupný pro všechny.
http://www.digitalfernsehen.de/Geoblocking-koennte-abgeschafft-werden.126121.0.html
Takže si prostě pustí každý ty pořady na internetu. Internetové streamování má beztak do roku 2020 překonat sledovanost klasické televize.
https://www.eco.de/2015/pressemeldungen/bis-2020-ueberholt-streaming-und-co-das-klassische-fernsehen.html
Název: Re:ARD / ZDF spotbeam nebo rovnou kodování?
Přispěvatel: mmc 27. 03. 2015, 06:34:47
Je ovšem otázkou jak na to budou reagovat Němci jinde po Evropě, v různých dovolenkových destinacích.
pre rozcestovaných nemcov je Satelio, alebo na Mallorke urobia niečo ako briti na Costa Blanca - Superbeam.tv
Název: Re:ARD / ZDF spotbeam nebo rovnou kodování?
Přispěvatel: Karlos68 27. 03. 2015, 07:46:14
Spotbeam na Astra1KR můžou vyzkoušet na této družici vysílá ZDF HD 11362 H DVB-S2/8PSK 22000 2/3.