Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Televize ve vysokém rozlišení (HDTV) => Téma založeno: Lukáš Polák 24. 03. 2015, 16:30:47

Název: Švýcaři se zatím se svým "volným hádečkem" příliš nepředvedli
Přispěvatel: Lukáš Polák 24. 03. 2015, 16:30:47
Včera jsem na pár hodin zapnul SRF Info HD a udělal následující nahrávku.

https://www.youtube.com/watch?v=9lpMpj68CEc

Tady se Švýcaři příliš nepředvedli. Většina věcí je zatím v upscalu, a co je ostuda, bohužel i včetně grafiky. Je dobře, že se chce Česká televize u ČT 24 dobře připravit a nabídnout divákům v příštím roce skutečně nativ.
Název: Re:Švýcaři se zatím se svým "volným hádečkem" příliš nepředvedli
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 24. 03. 2015, 17:29:08
Těšim se na naši čt24 v hd, jak bude vypadat ona, ale rozdil je v tom že němci, rakušaci a švýcři vysilaji jen v 720. my vysílame v 1080, což je rozdíl, proto se nekdy zda že ikdyž maj velký bitrate že to na velký ploše vypadá hůř než naše s menším bitrate, ale nejhezčí obraz měla mdr hd která ikdyž je jen 720 tak má hezčí obraz i v upscalu než naše 1080. Na jakým TP a jakym satelitu vysila ta srf hd?
Název: Re:Švýcaři se zatím se svým "volným hádečkem" příliš nepředvedli
Přispěvatel: kolenac2 24. 03. 2015, 17:40:54
 Eutelsat Hot Bird (13°E), freq. 12,399 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA
Název: Re:Švýcaři se zatím se svým "volným hádečkem" příliš nepředvedli
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 24. 03. 2015, 17:54:29
Eutelsat Hot Bird (13°E), freq. 12,399 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

Dík, dokonce koukam že všecky SRF mají AC3 zvuk, zato naše čt2 hd ještě as3 nema :D
Název: Re:Švýcaři se zatím se svým "volným hádečkem" příliš nepředvedli
Přispěvatel: Jan Novák 24. 03. 2015, 19:15:33
V čem by byla stereo ac3 lepší než stereo mp2?
Název: Re:Švýcaři se zatím se svým "volným hádečkem" příliš nepředvedli
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 24. 03. 2015, 21:15:58
V čem by byla stereo ac3 lepší než stereo mp2?

AC3 je kvalitnější, aspoŇ mi to tak přijde, že ac3 hraje lepe než mp2.
Název: Re:Švýcaři se zatím se svým "volným hádečkem" příliš nepředvedli
Přispěvatel: Vladimír Volný 24. 03. 2015, 22:22:40
info HD sice zatím nic moc, ale Hlavní dva kanály jsou obrazově a zvukově o mílový krok, než naše kanály a vůbec tomu ta 720p nevadí. Při sportu je to spíše devíza oproti 1080i. SRG ladím hlavně kvůli F1 a obrázek jak víno.
Název: Re:Švýcaři se zatím se svým "volným hádečkem" příliš nepředvedli
Přispěvatel: Danny10 24. 03. 2015, 22:34:05
No ještě se zeptej Jardy..jestli s tím souhlasí..:-)..neumí používat google a tak tady furt fňuká..třeba agent..ty dotazy jsou jak od malého děcka..:-)
Název: Re:Švýcaři se zatím se svým "volným hádečkem" příliš nepředvedli
Přispěvatel: Dan Rozsíval 25. 03. 2015, 07:13:57
Obrázek na SRG je sice opravdu jako víno ale oči bolí především z těch závodů samotných. Tohle totiž není žádná F1 ale naprosto nudná a nezajímavá Formule Mercedes. Jak hluboko tenhle podník ještě klesne?  :(
Název: Re:Švýcaři se zatím se svým "volným hádečkem" příliš nepředvedli
Přispěvatel: Josef Zavřel 25. 03. 2015, 07:35:57
Hezký den všem na DZ.
Program jsem nyní zapnul a vidím nápis "zakódováno".Už to tak asi zůstane?Zdraví J.Z.
Název: Re:Švýcaři se zatím se svým "volným hádečkem" příliš nepředvedli
Přispěvatel: Lukáš Polák 25. 03. 2015, 07:50:18
Občas kódují. Oni to zase vypnou. ;)
Název: Re:Švýcaři se zatím se svým "volným hádečkem" příliš nepředvedli
Přispěvatel: Josef Zavřel 25. 03. 2015, 08:52:12
Díky,už je to zase OK.Zdraví J.Z.