Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Satelitní digitální vysílání (DVB-S) => Téma založeno: FandaX-cz 30. 12. 2014, 00:31:27

Název: Jaké programy naladím
Přispěvatel: FandaX-cz 30. 12. 2014, 00:31:27
Zdravím, rozhodli jme obměnit televizor a v objednávce máme televizor s tunerem dvb-s2. Naladím na něj i programy dostupné v  dvb-s? Vím trochu blbá otázka, ale prostě se v tom nevyznám. Děkuji
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 30. 12. 2014, 00:59:42
Telka s S2 umí i S, takže v klidu. ;)
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: Horal 30. 12. 2014, 10:00:17
Vůbec žádné bez připojení k satelitní anténě.
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: FandaX-cz 30. 12. 2014, 18:15:43
Díky, a ještě jeden dtaz, dočetl jsem se na interneti, že potřebuji jakýsi CA modul, mám skylink kartu a nevím, kde ho seženu.
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: Horal 30. 12. 2014, 18:25:47
Především je třeba znát přesný typ karty! Je to Ice, Irdeto, nebo snad Karta Skylink standard HD M7 (IR)?  Nejlépe ji vzít s sebou k případnému nákupu (modulu) a odzkoušení. Kompatibilitu modulu a televize jste si měl ověřit předem, před nákupem a objednat si tyhle věci dohromady.
Stačí vložit do google TV s vestavěným tunerem problém nebo modul a TV problém a hned člověk ví oč běží.
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: Dan Rozsíval 30. 12. 2014, 18:29:39
V každé solidní sat prodejně. Otázkou je který bude s tím televizorem kompatibilní a bude řádně fungovat. V každém případě se ale už dopředu obrňte velkou trpělivostí při ladění a především seřazování naladěných programů. Myslím že ještě budete rád vzpomínat na zlaté samostatné externí přijímače na rozdíl od těchto zabudovaných sat krámů.
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: Wolfgang Wolf 30. 12. 2014, 18:33:51
To co napsal Horal je zcela zásadní věc. A měl jste si vše opravdu ověřit předem. Předloni koupila LG s vestavěným tunerem moje sestra, naštěstí v nedaleké prodejně OKay. No, ještě dnes to vidím, modul jsme tam byli opakovaně měnit a "sednul" teprve třetí typ. Těch pár "neušetřených" stovek za nákup přes internet se v našem připadě bohatě vyplatilo. Řešit to poštou s e-shopem-čas,nervy,peníze? Děkuji ne.
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: Horal 30. 12. 2014, 18:40:35
V každé solidní sat prodejně. Otázkou je který bude s tím televizorem kompatibilní a bude řádně fungovat. V každém případě se ale už dopředu obrňte velkou trpělivostí při ladění a především seřazování naladěných programů. Myslím že ještě budete rád vzpomínat na zlaté samostatné externí přijímače na rozdíl od těchto zabudovaných sat krámů.
Ono úplně stačí jak někdo nedávno laboroval s Panákem se sat. tunerem (a to je jedna z nejlepších TV s touto kombinací). Nešly dopsat nové frekvence. Bylo to v diskusi na google.cz.
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: FandaX-cz 30. 12. 2014, 22:40:57
Takže by teoreticky mělo jít zkoušet tak dlouho, dokud nepujde?
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: Vladimír Volný 31. 12. 2014, 00:26:00
Jaká je to TV? Mě se osvědčily CAM moduly Smit Irdeto CI/CI+(fialovo bílé)....montovány převážně do LG TV, ale fungují i se Samsungy.
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: Karel Cibulka 31. 12. 2014, 02:30:00
Nový frekvence 12363 s 29500 je u TV se satelitním tunerem  zabudovaný problém je na pevno nastavený 27500 a to je problém p že signál 0.také  na TP 11876 s 29900 TV se satelitním tunerem májí problém zase signál 0.to samé na pevno 27500.musel jsem oprášit externí reciver satelitní a tam to šlo. Zajímavý že.  :D
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: FandaX-cz 31. 12. 2014, 12:16:57
Jedná se o tuhle tv: http://m.alza.cz/48-samsung-ue48h5570-d598189.htm (http://m.alza.cz/48-samsung-ue48h5570-d598189.htm)
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: Vladimír Volný 31. 12. 2014, 12:37:56
p. Cibulka, nevím na jaké TV je ta Vaše zkušenost, ale já povětšinou montuji LG a tam se normálně při zadání "na slepo" pro skenují veškeré aktivní transpondéry na dané družici a nic dalšího se nemusí nastavovat.
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: Vladimír Volný 31. 12. 2014, 12:40:17
Jedná se o tuhle tv: http://m.alza.cz/48-samsung-ue48h5570-d598189.htm (http://m.alza.cz/48-samsung-ue48h5570-d598189.htm)

Přímo tuhle TV jsem neinstaloval, ale jak píšu Smit šlape dobře i se Samsungy
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: Miloslav Soška 31. 12. 2014, 13:10:56
já mám se SMITem problém, u Sharpa, tam to neběží, protože nezvládá vyšší datový tok, bych řekl. Signálem to není, ostatní receivery běží bez problémů, na stejné parabole.
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: amatér Tondach 31. 12. 2014, 13:16:34
Nový frekvence 12363 s 29500 je u TV se satelitním tunerem  zabudovaný problém je na pevno nastavený 27500 a to je problém p že signál 0.také  na TP 11876 s 29900 TV se satelitním tunerem májí problém zase signál 0.to samé na pevno 27500.musel jsem oprášit externí reciver satelitní a tam to šlo. Zajímavý že.  :D
Vaše televize nemá možnost editaci parametrů transpondérů, přidání nových transpondérů a tak podobně?
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: Horal 31. 12. 2014, 13:20:00
Web změnil můj odkaz na p.a.r.a.b.o.l.a cz, kde je popsáno "ladění" TV panasonic s vestavěným tunerem o němž tu referuje kolega Cibulka.
Mám za to, že problém "nekorektní spolupráce" modul x tv může vzniknout i při aktualizaci fw v TV přijímači, takže pokud se proladí a setřídí programy, pak zřejmě vypnout aktualizace.
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: Karel Cibulka 31. 12. 2014, 14:13:11
 Ne nejde na TV měnit parametry TP jinak Samsung sedí ale jen automatika ladění žádný ruční ladění a možnost úpravy parametrů  bohužel pro to externí reciver satelitní a na reciveru to hraje bez problémů  :D  ale dva ovladače  ???
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: spyko 31. 12. 2014, 16:56:33
Prosím ještě o jedno,do modulu SPRÁVNĚ vložit kartu/kámoš se 2x netrefil a měnil modul/,do samsungu -smit ci+!
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: Karel Cibulka 01. 01. 2015, 12:54:27
Jedná se o tuhle tv: http://m.alza.cz/48-samsung-ue48h5570-d598189.htm (http://m.alza.cz/48-samsung-ue48h5570-d598189.htm)


Skoro trefa takže 48 Samsung UE 48 H 6640 kupodivu se parametry aktualizovala na správnou hodnotu modul CI+ Technisat  (žluto-bílý ) Takže externí reciver už nepotřebuješ satelitní reciver. Což je bezva  :D
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: FandaX-cz 08. 10. 2016, 17:20:42
Dobrý den, po změně parametrů kanálů Smíchov a Telka je na výše uvedeném televizoru nemohu vůbec naladit. Problém je v tom, že mohu prohledávat pouze 1 transpondér, ale na 12070 to nemohu najít a na internetu jsem žádné bližší informace nenašel. Nevěděl by někdo, jak programy naladit?
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: Dan Rozsíval 08. 10. 2016, 19:36:21
Není divu, na 12,070/H už dávno nejsou.
Nevím tedy jak jste hledal poněvadž ty frekvence jsou všude:
TELKA, TV Smíchov    11,973/V 29900 2/3 DVB-S2 8PSK   
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: FandaX-cz 10. 10. 2016, 15:48:54
Tuto frekvenci jsem samozřejmě našel, ale televizor mi hlásí, že na uvedené pozici není žádný program. Ještě mě napadlo zkontrolovat, zda-li mám správně nastavená všechna zařízení. Pozici satelitu jsem kdysy ladil podle ukazatele signálu v satelitním přijímači, tak zkontroluji, jestli mám nejlepší možný náklon paraboly a případně změním (družice Astra 23,5°E). Ale potřeboval bych vědět, zda je dolní hranice osc. LNB 9750 MHz a horní 10600 MHz? Jaký je režim DiSEqC? Ten mám nastaven jako vypnutý. LNB konvertor mám Strong SRT L916 (nebo L976 - není poznat, jestli je to 1 nebo 7), ale jakmile navlhne, tak obraz okamžitě kostičkuje a zasekává se, ikdyž sousedům jde obraz v pohodě, ten bych zřejmě potřeboval vyměnit (pokud možno, doporučte typ).
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: Adolf Shitler 10. 10. 2016, 17:06:06
Zjevně je tam něco špatně, což sám bez znalostí a hlavně měřící techniky nemáš šanci napravit. Takže si pozvi firmu, ta už bude vědět co a jak.
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: Petr Svoboda 10. 10. 2016, 17:09:32
hlavně si v TV zkontroluj symbolovou rychlost transpondéru na 11973 MHz, případně obvyklou hodnotu 27,5 Msym/s oprav na správnou 29,9 Msym/s. A pak taky FEC a modulaci, pokud TV potřebuje přesné zadání všech parametrů. Asi do nastavení LNB nebudeš muset ani sahat.
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: FandaX-cz 10. 10. 2016, 17:39:32
Tv chce jen Transpondér - tam zadávám  11973 MHz, přenosovou rychlost - tam zadávám 29900 kS/s a polarizaci - tam zadávám Vertikální. Ale stále nic nechce najít. Když dám auto scan, tak to frekvenci 11973 MHz přeskočí, jakoby tam nic nebylo.
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: Petr Svoboda 10. 10. 2016, 17:53:13
tak ještě jednou obecně, a pak už toho nechám a přenechám to, těm, kteří tv znají.
Zkontroluj, zda je tento transpondér v seznamu TP (snad je někde v TV přístupný), případně jej přidej se všemi správnými parametry. A snad můžeš také zkusit, zadat Síťové ladění na 12070H. Pokud v TV síťové ladění funguje, mělo by ti i tento nový transpondér přidat a proladit jej.
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: Mik Kotanen 10. 10. 2016, 18:23:30
Hele prd tomu rozumím, satelit už leta nemám, ale není problém jenom ve starým konvertoru s nevyhovujícím šumovým číslem?
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: FandaX-cz 10. 10. 2016, 18:43:00
Parametry jsem několikrát kontroloval, ale stále to nic nemůže najít. Síťové ladění TV nepodporuje. Zkusím nastavit parabolu přesněji a když nezabere ani to, tak si myslím, že je chyba v konvertoru, jak píše Mik Kotanen.
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: pevy 10. 10. 2016, 19:48:05
U TV Samsung jsem se s tímto problémem taky setkal. Je třeba ignorovat kmitočet transpondéru 11973 v seznamu trp., kde je s největší pravděpodobností uložen se starými parametry (tj. ještě se SR 27500) a nejde zeditovat (změnit). Je třeba zvolit položku "nový trp", zadat ručně aktuální parametry a na téže stránce menu zvolit "prohledat", nikoliv "uložit". V případě volby "uložit" se kmitočet v seznamu trp. totiž vůbec neobjeví (je tam stále jenom ten starý s neplatnými parametry). U jiných kmitočtů to sice takto funguje (kmitočet nejdřív uložit a až v druhém kroku proladit), zde je nutno přímo proladit. Pokud se nebude dařit, lze zavolat linku podpory Samsung 800 726 786 (zdarma). Ať se daří....
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: FandaX-cz 10. 10. 2016, 20:50:12
Bohužel tam mám jen tlačítko uložit
Název: Re:Jaké programy naladím
Přispěvatel: FandaX-cz 18. 10. 2016, 18:31:13
Děkuji moc za pomoc. Nakonec jsem volal na linku Samsung a zjistil jsem, že jsem dělal veškerý postup správně, ale chyba byla v softwaru televizoru, kterou mi dálkově opravili. Nyní jde všechno v pohodě :).