Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Televize ve vysokém rozlišení (HDTV) => Téma založeno: jirkazdevitky 22. 12. 2014, 10:38:16

Název: ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
Přispěvatel: jirkazdevitky 22. 12. 2014, 10:38:16
už se toto téma probíralo v mém článku ale zatím nikdo nic nepotvrdil.

Může mi někdo prosím potvrdil jestli skutečně v této kabelovce jde o nativ?

http://forum.digizone.cz/index.php?topic=4274.15

Název: Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
Přispěvatel: dubailove.forum 22. 12. 2014, 10:58:46
Máš tam jasně napsáno, že tento program se v HD neodbavuje. Ani se s ním do budoucna nepočítá, to znamená v horizontu nejbližších dvou let rozhodně ne.
Název: Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
Přispěvatel: omar3 22. 12. 2014, 11:29:38
Je to opravdu upscale, ale profesionální a z kvalitního zdrojového signálu.
Název: Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
Přispěvatel: Alex Gaga 22. 12. 2014, 18:34:22
Profesionální upscale :D  To je asi jako Trabant na 18" kolech aneb z ho*na bič neupleteš :D
Název: Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
Přispěvatel: omar3 22. 12. 2014, 20:55:05
S tím pletením je to samozřejmě pravda.
Já si přesto radějí pustím ten profesionální upscale, než obyčejné SD. Nativ to není, ale kvalitativní posun je viditelný.
Název: Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
Přispěvatel: Alex Gaga 22. 12. 2014, 21:17:12
Čas od času někdo píše o profesionálním upscalingu, ale zatím nikdy nikdo nedoložil, jakéže to vlastně profesionální zařízení je, které ten upscaling provádí...
Název: Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
Přispěvatel: Stasi-DDR 23. 12. 2014, 08:22:05
Např. tohle: http://www.snellgroup.com/documents/brochures/conversion-and-restoration/Quasar.pdf

Web výrobce je zde: http://www.snellgroup.com/

Doporučuju pro případné zájemce na hraní, protože tato "hračka" umí spoustu věcí.

 

Název: Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
Přispěvatel: Jan Novák 23. 12. 2014, 09:47:38
Ani není potřeba používat takhle drahé hračky. To nejdůležitější, čím se liší upscaling provedený kabelovkou a doma, je v datovém toku na vstupu. Zatímco TV upscaluje z mpeg2 3-4Mb/s, tak kabelovka si může na vstupu zajistit podstatně kvalitnější signál.
Název: Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
Přispěvatel: Alex Gaga 23. 12. 2014, 10:20:52
A jste si vy dva jisti, že to opravdu SELF používá a má k dispozici nějaký podstatně kvalitnější signál? Ono totiž nejde o to, jak je to teoreticky, ale co je v praxi...
Název: Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
Přispěvatel: Jan Novák 23. 12. 2014, 10:39:11
Nevím, co používá SELF. Ale UPC scaluje Zoom nebo předtím Primu HD a taky v obraze nejsou mpeg2 kostičky z nízkého datového toku. Protože s Palmovkou propojení mají, stejně jako s Barrandovem, odkud zase přímo z odbavení berou Barrandov HD a HD klony Novy.
Název: Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
Přispěvatel: Jiří Jursa 23. 12. 2014, 12:53:04
Rozdíl mezi SD a "HD" ČT Art u Selfu je opravdu značný. Nativ to samozřejmě není, ale rozdíl to je. Tak dva roky zpátky mi kdosi z Selfu říkal, že mají přímo optiku do ČT, odkud si ten signál berou a potom převádí.

Co mě ale u Selfu vadí víc je to, že nativně nemají ani Cool, ani Novu Cinema a ani hlavní Primu (i když podle jejich webu ano). Je sice pravda, že u všech těchto programů je rozdíl mezi SD a HD velký, ale nativ to není (není značka HD u loga)...
Název: Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
Přispěvatel: Stasi-DDR 23. 12. 2014, 13:15:06
A jste si vy dva jisti, že to opravdu SELF používá a má k dispozici nějaký podstatně kvalitnější signál? Ono totiž nejde o to, jak je to teoreticky, ale co je v praxi...

Já nevím co používá neb nepoužívá nějaká pochybá garážová firma SELF, ale v profi branži se používají tyto "hračky". Můj příspěvek byl myšlen obecně, nikoliv konkrétně o tom co používá kdejaký garážník, který se snaží provozovat "takykabelovku".
Název: Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
Přispěvatel: Stasi-DDR 23. 12. 2014, 13:16:26
Ani není potřeba používat takhle drahé hračky. To nejdůležitější, čím se liší upscaling provedený kabelovkou a doma, je v datovém toku na vstupu. Zatímco TV upscaluje z mpeg2 3-4Mb/s, tak kabelovka si může na vstupu zajistit podstatně kvalitnější signál.

Pokud jde o to poskytovat kvalitu, tak ANO!
Název: Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
Přispěvatel: Jiří Jursa 23. 12. 2014, 13:51:48
Já nevím co používá neb nepoužívá nějaká pochybá garážová firma SELF, ale v profi branži se používají tyto "hračky". Můj příspěvek byl myšlen obecně, nikoliv konkrétně o tom co používá kdejaký garážník, který se snaží provozovat "takykabelovku".
Já teda nevím, ale říct o Selfu, že je to garážová firma je docela troufalé. Vznikli v roce 1991 a mají přes dva tisíce km optiky. To podle mě moc nesedí na garážovou firmu...
Název: Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
Přispěvatel: Stasi-DDR 23. 12. 2014, 14:23:37
To, ale vůbec nic neznamená. Můžou mít i třikrát "omotanou" zeměkouli optikou, mě je to celkem fuk.
Název: Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
Přispěvatel: Alex Gaga 23. 12. 2014, 16:36:02
Řeč byla o firmě SELF, proto jsem taky ten dotaz nahodil. Jinak tato firma se specializuje na pronájem datových okruhů na optice a kabelovka je jenom mimoděk.
Název: Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 23. 12. 2014, 18:38:45
možná mají optiku k čt, nebo mají podobný zdroj, pak můžou mít kvalitní upscaler, ale pořád to není nativ, ten to bude až to čt sama začne odbavovat v HD.
Název: Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
Přispěvatel: Jiří Job 23. 12. 2014, 19:54:23
Kdyby to bylo native HD tak by k tomu logu ČT ještě asi ČT přidala HD znak.
Název: Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
Přispěvatel: mircx 27. 12. 2014, 17:19:56
Stasi-DDR: no to jsou dost ubohé poznámky k SELF, pokud o té firmě nic nevíš, což podle obsahu příspěvku odpovídá.....považoval jsem tvoje příspěvky za kvalitní, no, je vidět, že ne vždy