Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Satelitní digitální vysílání (DVB-S) => Téma založeno: Martin Š. 15. 12. 2014, 20:26:24

Název: ČT2 HD
Přispěvatel: Martin Š. 15. 12. 2014, 20:26:24
tak už jsem konečně naladil ČT 2 HD na tom novém tp 12363 / 29500 / V. Huráá
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: kolenac2 15. 12. 2014, 20:31:44
jo hned je to lepší :-)
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: Míša Kulička 15. 12. 2014, 22:01:22
Ano hura, ALE bitrate by mohl byt vyssi nez 6-7Mbit a take jsem cekal, ze budou vysilat s AC3 jak CT1 HD. ::)
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: ekNiGHT 15. 12. 2014, 22:17:39
CT2HD mi prijde, ze tam je presne to co pousti do kabelovky UPC. Tzn stejny bitrate obrazu i stejne zvukove stopy. Bohuzel CT1HD diky tomu spadlo o par mega s bitratem nize nez na stare frekvenci. Ale zase pri srovnani s UPC mi to prijde naprosto stejne.
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: kolenac2 15. 12. 2014, 22:36:17
myslím, že ten rozdíl není tak vidět . Příklad tady je aktual. screen z NTV- futbol1, bitrate 11-12 mega. A celkově když se dívám tak nějaký rozdíly nevidím. Spíš bych řekl, že víc záleží na výrobě pořadu v jaké kvalitě je udělán, http://my.jetscreenshot.com/12990/20141215-2gab-147kb.jpg
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: jirkazdevitky 15. 12. 2014, 23:15:15
myslím, že ten rozdíl není tak vidět . Příklad tady je aktual. screen z NTV- futbol1, bitrate 11-12 mega. A celkově když se dívám tak nějaký rozdíly nevidím. Spíš bych řekl, že víc záleží na výrobě pořadu v jaké kvalitě je udělán, http://my.jetscreenshot.com/12990/20141215-2gab-147kb.jpg

Nevím no, ale já mám u UPC kabelovky naměřený bitrate z nahrávky 11,2 Mbps
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 16. 12. 2014, 12:50:27
doufám že u čt2 hd pustěj i ac3 zvuk, když ho maj i u těch dalších, tak proč né tu -.-" .
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: amatér Tondach 16. 12. 2014, 14:39:22
doufám že u čt2 hd pustěj i ac3 zvuk, když ho maj i u těch dalších, tak proč né tu -.-" .
Také doufám ...... i když myslím, že by ho byli pustili hned  >:(
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: jirkazdevitky 16. 12. 2014, 15:06:59
doufám že u čt2 hd pustěj i ac3 zvuk, když ho maj i u těch dalších, tak proč né tu -.-" .

kde u dalsich? ac3 zvuk na kabelu neni, takže asi ne
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: amatér Tondach 16. 12. 2014, 15:36:05
doufám že u čt2 hd pustěj i ac3 zvuk, když ho maj i u těch dalších, tak proč né tu -.-" .

kde u dalsich? ac3 zvuk na kabelu neni, takže asi ne

ČT1 HD a ČT sport HD ze satelitu mají zvuk v Dolby Digital  ;)
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: Jan Novák 16. 12. 2014, 16:07:33
kde u dalsich? ac3 zvuk na kabelu neni, takže asi ne
Ac3 v UPC kabelu je u ČT1HD a ČT4HD, u ČT2HD ale není. Ovšem zas u HD stanic chybí duální zvuk.
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: Jiří Job 17. 12. 2014, 01:14:07
CT2HD mi prijde, ze tam je presne to co pousti do kabelovky UPC. Tzn stejny bitrate obrazu i stejne zvukove stopy. Bohuzel CT1HD diky tomu spadlo o par mega s bitratem nize nez na stare frekvenci. Ale zase pri srovnani s UPC mi to prijde naprosto stejne.
Mě zas přijde že kvalita obrazu u toho ČT2 je lepší než u UPC. Nevím možná se mi to zdá. Ale také asi zaleží co se právě vysílá. Jiné je to u Nativu a Upscalu.
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: jan poctivý 17. 12. 2014, 11:54:08
Zvuk např.CT1HD iCT4HD je sice DD ale zásadně 2.0.Takže co myslíte že vám všem ve výsledku vyleze i z kvalitního AV receivru oproti klasickému stereu?Obyčejný Pro-Logic 2 at jakkoliv vylepšený podle daného AV recei.Na programech CT a je celkem jedno na jakém bych tedy 5.1 neočekával.To Nova a Prima je tedy v tomto trochu progresivnější.
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: Grifin 17. 12. 2014, 13:20:22
Zvuk např.CT1HD iCT4HD je sice DD ale zásadně 2.0.Takže co myslíte že vám všem ve výsledku vyleze i z kvalitního AV receivru oproti klasickému stereu?Obyčejný Pro-Logic 2 at jakkoliv vylepšený podle daného AV recei.Na programech CT a je celkem jedno na jakém bych tedy 5.1 neočekával.To Nova a Prima je tedy v tomto trochu progresivnější.
Na ČT4 Sport je u vybraných přímáků DD5+1, tak to za to stojí. Navíc bych řekl že subjektivně je DD oproti druhé stereo stopě, kvalitnější, plnější, lehce zjistil podle bitrate jednotlivých stop.
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: jan poctivý 17. 12. 2014, 16:48:15
Dobrá milerád se opravím až uslyším na CT4HD 5.1.Jinak si za vším stojím DD 2.0 a stereo neslyším na receivru žádné pozitivum v případě 2.0.
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: Vladimír Volný 17. 12. 2014, 17:24:34
Pane Poctivý, pokud na svém recieveru nepoznáte rozdíl mezi DD a mpeg stereo zvukem, tak buď si zajděte k ušnímu a nebo vyhoďte reciever a bedny. Další perlou je, že při zvolené stopě DD(je naprosto jedno jestli 5+1, 2+0, 2+1) Vám z recieveru leze DS pro logic. Pro logic je analogový prostorový zvuk, který naprosto nedosahuje kvalit digitálního zvuku. Osobně doufám, že ČT ke svému druhému kanálu DD stopu přidá. A ještě poznámka k Nově. Na kanálu Nova sice je stopa DD, kterou reciever zobrazí jako 6ti kanálový, ale bohužel nováci do toho pouští naprosto ořezaný zvukový paskvil.
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: Alex Gaga 17. 12. 2014, 18:19:56
Abych se přiznal, tak já ten rozdíl také nijak nevnímám. Navíc DD má výrazně vyšší hlasitost, což v kontextu dalších stanic působí spíš rušivě, když je přepínám za sebou, takže jsem to nastavil na obyčejné stereo.
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: Petr Svoboda 17. 12. 2014, 18:37:26
2Vladimír Volný:
toto školení z letákových sloganů se, myslím, moc nepovedlo.
Na druhou stranu jsem rád, Vladimíre, že to píšeš. Pro mě je užitečné, že vidím, čím je zaplevelena mysl veřejnosti. Díky.
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 17. 12. 2014, 19:33:26
tak AC3 u čt2 hd bude ;) zeptal jsem se v čt a odpověděli:

Citace
Dobrý den,

děkujeme za Váš ohlas i zájem o vysílání České televize.

Se zvukovým doprovodem AC3 počítáme, ale o termínu jeho spuštění ještě nebylo rozhodnuto.

S pozdravem

 

Ladislav Richtrmoc
ČESKÁ TELEVIZE
 Divácké centrum
 Kavčí hory
 140 70 Praha 4
 Tel.: 261 136 113
 Fax.: 261 014 101
e-mail:info@ceskatelevize.cz
http://www.ceskatelevize.cz
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: jan poctivý 17. 12. 2014, 20:06:50
Pane Volný jste opravdu opravdu uplně mimo mísu.A nebojte se o mé uši ani AV vybavení.Při 5.1 AV automaticky přepne Prologic na 3/2/1 nebo případně na DTS.....Nejste náhodou jeden z mnoha co poslouchají hudbu nebo koncert v případě jejího vysílání 5.1 a jsou nadšeni?Pokud ano tak nemám co dodat.
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: Vladimír Volný 18. 12. 2014, 12:51:32
Pane Poctivý, nemějte obavy. CDčka poslouchám ve stereu. Koncerty, pokud jsou nahrány v 5.1, 7.1.... poslouchám v prostorovém zvuku, ale taky né vše. Mimochodem, když napíšu DD nemyslím tím jen 5.1, 7.1. DD může být klidně i 2.0 či 2.1...což je taky stereo, že. ;o)
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: amatér Tondach 18. 12. 2014, 13:41:51
Zvuk např.CT1HD iCT4HD je sice DD ale zásadně 2.0.Takže co myslíte že vám všem ve výsledku vyleze i z kvalitního AV receivru oproti klasickému stereu?Obyčejný Pro-Logic 2 at jakkoliv vylepšený podle daného AV recei.Na programech CT a je celkem jedno na jakém bych tedy 5.1 neočekával.To Nova a Prima je tedy v tomto trochu progresivnější.
Ne zásadně, ale většinou! Jsou programy, které mají zvuk v 5.1! Stejně je to například u německých programů!
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: Grifin 18. 12. 2014, 14:13:01
Dobrá milerád se opravím až uslyším na CT4HD 5.1.Jinak si za vším stojím DD 2.0 a stereo neslyším na receivru žádné pozitivum v případě 2.0.

Komplet liga mistrů, ZOH, MS v hokeji atd, vše co ČT nakoupí a live pustí. originál DD5+1 je za předpokladu že Av zařízení signál rozpozná a bez úpravy pošle na výstup.
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: jan poctivý 18. 12. 2014, 21:57:35
Takže si počkáme 4 roky na ZOH?Nebo rok na MS v hokeji?Tak já si to ověřím u té LM a pak se ozvu.Osobně jsem přesvědčen že LM je 2.0.Rád bych se pletl.Mimochode jak si myslíte že v případě drtivé většiny sportovních přenosu je snímán případný zvuk 5.1?Snad jakési ruchové mikrofony které ten zvuk spíše mrší?
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: Vladimír Volný 19. 12. 2014, 00:28:26
LM je rozhodně na ČT v 5.1. V zadních reproduktorech jsou ruchy a zvuky z hlediště. Kolem hřiště je dost ruchových mikrofonů.
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: Míša Kulička 02. 01. 2015, 22:30:56
Tak i po novem roce ma CT1 HD na novem transponderu stale ubohy bitrate mezi 5-6.5Mbps. >:(

Nerikali nahodou, ze se to ted v lednu zlepsi? Zatim to nejak nepozoruju... :(

Porad maji cas do 10.1., tak budu verit, ze s tim za ten tyden jeste neco udelaji.
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: Alex Gaga 02. 01. 2015, 22:50:50
Co by se mělo lepšit, když má ČT pronajatou kapacitu 27Mbps pro všechny 3 programy? Datový tok je VBR (oproti CBR na původních TP, kde byla ČT1 HD a ČT4 HD) a tím to hasne.
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: pajas2 02. 01. 2015, 22:51:36
Hlavně je to celkem dost vidět i u ČT 1 HD, když to srovnám s původní pozicí, která využívá 10 Mbit/s. Dvojka je na tom podobně, jen nelze srovnat jako u jedničky.
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: Míša Kulička 02. 01. 2015, 23:10:06
Toho VBR se trosku bojim. Zrejme maji nastavene moc nizke minimalni hodnoty. Rozhodne bych dal vyssi, aby se prumer pohyboval aspon kolem tech 8-9Mbps na kanal, kdyz maji k dispozici 27.
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: Miloslav Soška 03. 01. 2015, 00:23:31
A co když se na tomhle TP jednou vyskytne ještě ČT24 HD?
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: Alex Gaga 03. 01. 2015, 06:54:22
A taky ČT D/ART a regiony ČT1. Pak si nejspíš kapacitu rozšíří.
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: Alex Gaga 03. 01. 2015, 06:55:40
Toho VBR se trosku bojim. Zrejme maji nastavene moc nizke minimalni hodnoty. Rozhodne bych dal vyssi, aby se prumer pohyboval aspon kolem tech 8-9Mbps na kanal, kdyz maji k dispozici 27.
8-9 na kanál je de facto CBR, což zjevně ČT nechce.
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: Miloslav Soška 03. 01. 2015, 10:19:56
A taky ČT D/ART a regiony ČT1. Pak si nejspíš kapacitu rozšíří.
to je otázka, jak vše mají smluvně ošetřeno...
Název: Re:ČT2 HD
Přispěvatel: ekNiGHT 04. 01. 2015, 18:52:34
Toho VBR se trosku bojim. Zrejme maji nastavene moc nizke minimalni hodnoty. Rozhodne bych dal vyssi, aby se prumer pohyboval aspon kolem tech 8-9Mbps na kanal, kdyz maji k dispozici 27.
8-9 na kanál je de facto CBR, což zjevně ČT nechce.

To skoro vypadá jako by se i na satelitu snažili dopřát nám ten kvalitní VBR shit, který už je na pozemních DVB-T. Paráda. HD na DVB-T stojí za nic. A na SD programech už je ten nízký bitrate (ten kdo si umí udělat záznam, tak ví o čem mluvím - rozkostičkování) před přepnutím scény taky znát. Kolik nám ty komerční televize ještě nabídnou komerční břečky...

Jako majitele satelitu mne ale více trápí satelit, kde se tenhle neduh prohloubil přidáním nových TP s HD programy. Mimo kabel asi nejkvalitněji dostupné programy, ale s VBR, kde se často objevují chyby :/