Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Satelitní digitální vysílání (DVB-S) => Téma založeno: Jaroslav Honzík 04. 11. 2014, 10:58:19

Název: Nový testovací transpondér
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 04. 11. 2014, 10:58:19
Zdravím, skylink testuje nový transpondér, na 11876, parametry se často mění, jsou tam pozice test 01 až test 10, parametry přijmu se často mění, a kodování není pro běžné karty, tudíž nevím co se testuje za stanice, ale doufám že půjde například o tematické stanice spektrum, discovery, axn, nebo ještě pár hd jako prima cool hd, slibovaný animal planet hd, nebo ty fineliving či jak to bylo v hd? No opravdu netuším jakých 10 programů se tam objeví, ale doufám, že konečně něco z toho, například tematiku od discovery a spektrum postradam.
Název: Re:Nový testovací transpondér
Přispěvatel: Hori97 04. 11. 2014, 11:06:28
Kvůli tomuhle transpondéru se naposledy hojně přelaďovalo, protože se opouštěl.
Název: Re:Nový testovací transpondér
Přispěvatel: dubailove.forum 04. 11. 2014, 14:03:29
Prima Cool HD tam každopádně nebude. U těch FTV programů musíš vždycky vyřešit dlouhodobé financování. Protože se jedná o stálé platby v miliónové výši. A není to pay-tv, takže abonent to nezaplatí.
Název: Re:Nový testovací transpondér
Přispěvatel: Stasi-DDR 04. 11. 2014, 14:11:38
Zdravím, skylink testuje nový transpondér, na 11876, parametry se často mění, jsou tam pozice test 01 až test 10, parametry přijmu se často mění, a kodování není pro běžné karty, tudíž nevím co se testuje za stanice, ale doufám že půjde například o tematické stanice spektrum, discovery, axn, nebo ještě pár hd jako prima cool hd, slibovaný animal planet hd, nebo ty fineliving či jak to bylo v hd? No opravdu netuším jakých 10 programů se tam objeví, ale doufám, že konečně něco z toho, například tematiku od discovery a spektrum postradam.

Kde žiješ?  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D
Název: Re:Nový testovací transpondér
Přispěvatel: Dan Rozsíval 04. 11. 2014, 14:44:58
To je zase vtipné vlákno.  ;D
Název: Re:Nový testovací transpondér
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 04. 11. 2014, 14:51:11
zatím nikdo netuší, jakých 10 programů přibude, sleduju i ostatní sesterská fora zabývajicí se stejnými tématy. Jsem hodně zvědavej co přidaj (pokud to nebude zas nějaký fujtajbl).
Název: Re:Nový testovací transpondér
Přispěvatel: Dan Rozsíval 04. 11. 2014, 15:19:39
Já spíše nevím co si vůbec o tomhle myslet. Tak nejdřív ten transp. letošního února v rámci klasické a mediálně tak oblíbené "optimalizaci transp. kapacity" vypnou s tím že už se nebude používat a uběhne sotva 9 měsíců a už ho zase zapínají. Tak buď v této firmě levá ruka už fakt neví co dělá ta pravá anebo prostě nemají absolutně žádnou dlouhodobou koncepci kterou by se postupně ubírali. Bral bych to opravdu leda v případě že by se jednalo o budoucí HD transp. ČT který pro ně již nyní Skylink "připravuje".
Název: Re:Nový testovací transpondér
Přispěvatel: Petr Svoboda 04. 11. 2014, 16:00:38
Ještě je ve hře varianta, že přesně vědí, co dělají a jen se tě zapomněli dovolit. Navrhuji prominout jim to a vyčkat.
Název: Re:Nový testovací transpondér
Přispěvatel: amatér Tondach 04. 11. 2014, 16:45:32
"nevím co se testuje za stanice, ale doufám, že..."
v tom je definována celá zbytečnost této diskuze......
Název: Re:Nový testovací transpondér
Přispěvatel: Dan Rozsíval 05. 11. 2014, 06:35:54
Petr Svoboda: to sotva, to by v těch jejich krocích asi nebyl takový chaos a zmatek.
Název: Re:Nový testovací transpondér
Přispěvatel: Karlos68 05. 11. 2014, 11:36:43
7 SD a tři HD .
Název: Re:Nový testovací transpondér
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 05. 11. 2014, 12:23:04
4 Mpeg2 a 6 H.264, nemám testovací kartu operátora takže možna bude 6x HD a 2x SD, no uvidíme, jestli někdo má testovací kartu operatora, možna bude vědět co tam je za programy.
Název: Re:Nový testovací transpondér
Přispěvatel: Stefan Bukovan 05. 11. 2014, 12:27:34
Bral bych to opravdu leda v případě že by se jednalo o budoucí HD transp. ČT který pro ně již nyní Skylink "připravuje".

že by mali v M7 krištáľovú guľu a už vedeli kto vyhrá výberové konanie ČT na novú kapacitu????

Mimochodom - kapacita vôbec nemusí byť pre ČR/SR - na 23,5°E sú programy M7 aj pre Holandsko/Belgicko - kľudne môže ísť o kapacitu pre tamojší trh.
Název: Re:Nový testovací transpondér
Přispěvatel: Karlos68 05. 11. 2014, 14:14:49
Ono i kdyby to byl testovací transpodér pro ČT tak nemůže být v dvb-s2 ,ale v DVB-S.
Vysílat sice SD ,ale v mpeg4 by postrádalo smysl vedle duplicitních HD programů (ČT1 HD,ČT2 HD,ČT 4 Sport HD)

Pokud ČT chce mít všech 5 SD (+ 2 připojitelné regionálky) - 3 HD na jednom transpoderu,tak jedině v DVB S.
A tu je problém jak nakonfigurovat transpodér na cca 50-55 Mbit/s

DVB S 27500 QPSK 7/8 je 44,4 Mbit/s.

Proto možná ty experimenty z SR 29500,ale zas nemůžou dát vysoké FEC kvůli té své anténě na 23,5-19,2-13-9°E.
Název: Re:Nový testovací transpondér
Přispěvatel: Dan Rozsíval 05. 11. 2014, 15:07:48
Já měl na mysli transp. pouze pro ty tři hádéčka, prozatím nikoli na ty programy z 12 525, ten je tuším ještě půldruhého roku pod smlouvou. Za uvedenou dobu už pak jen s ČT24HD a Déčkem žádný problém. Křišťálovou kouli nevím zda-li mají ale pokud vím tak tu dvojku chtěli spouštět už na vánoce což je cca už za pouhých 6 týdnů. Nicméně je určitě možná i Stefanova verze tj. jiný trh.
Název: Re:Nový testovací transpondér
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 05. 11. 2014, 17:15:58
a jak víte že sou tam 3 HD pozice? máte testovací kartu? Mě přijímač označil testovací kanaly 1-4 jako SD (mpeg2) a zbytek jako HD, a těch vyšlo 6, tak nevím, jedině že by nědo měl testovací kartu operatora a to ma možna tak redace, ale ani na jiných webech se stejnou tématikou není  napsano že by jejich redakce oznámila co bude za kanály.
Název: Re:Nový testovací transpondér
Přispěvatel: Jiří Job 06. 11. 2014, 04:10:49
Ono i kdyby to byl testovací transpodér pro ČT tak nemůže být v dvb-s2 ,ale v DVB-S.
Vysílat sice SD ,ale v mpeg4 by postrádalo smysl vedle duplicitních HD programů (ČT1 HD,ČT2 HD,ČT 4 Sport HD)

Pokud ČT chce mít všech 5 SD (+ 2 připojitelné regionálky) - 3 HD na jednom transpoderu,tak jedině v DVB S.
A tu je problém jak nakonfigurovat transpodér na cca 50-55 Mbit/s

DVB S 27500 QPSK 7/8 je 44,4 Mbit/s.

Proto možná ty experimenty z SR 29500,ale zas nemůžou dát vysoké FEC kvůli té své anténě na 23,5-19,2-13-9°E.
  Pro ČT to asi nebude, ještě není ukončené výběrové řízení na nového distributora těch HD kanálů ČT. Jinak jak se píše výše může to být i kapacita pro nějakou jinou platformu kterou M7 vlastní třeba CanalDigitaal. Ale jinak Skylink dříve uvedl třeba že plánuje Animál Planet HD. A vůbec by neuškodily programy HBO v HD. Tedy HBO2,HBO Comedy,Cinemax HD.
Název: Re:Nový testovací transpondér
Přispěvatel: Dan Rozsíval 06. 11. 2014, 07:51:07
Tomu nevěřím. Kolik lidí si tyhlety prémiovky předplácí? To by se nemohlo nikdy zaplatit.
Název: Re:Nový testovací transpondér
Přispěvatel: Lvana6 06. 11. 2014, 08:11:43
Ono i kdyby to byl testovací transpodér pro ČT tak nemůže být v dvb-s2 ,ale v DVB-S.
Vysílat sice SD ,ale v mpeg4 by postrádalo smysl vedle duplicitních HD programů (ČT1 HD,ČT2 HD,ČT 4 Sport HD)

Pokud ČT chce mít všech 5 SD (+ 2 připojitelné regionálky) - 3 HD na jednom transpoderu,tak jedině v DVB S.
A tu je problém jak nakonfigurovat transpodér na cca 50-55 Mbit/s

DVB S 27500 QPSK 7/8 je 44,4 Mbit/s.

Proto možná ty experimenty z SR 29500,ale zas nemůžou dát vysoké FEC kvůli té své anténě na 23,5-19,2-13-9°E.
  Pro ČT to asi nebude, ještě není ukončené výběrové řízení na nového distributora těch HD kanálů ČT. Jinak jak se píše výše může to být i kapacita pro nějakou jinou platformu kterou M7 vlastní třeba CanalDigitaal. Ale jinak Skylink dříve uvedl třeba že plánuje Animál Planet HD. A vůbec by neuškodily programy HBO v HD. Tedy HBO2,HBO Comedy,Cinemax HD.

Pojem HD kanál je čirý nesmysl.
Název: Re:Nový testovací transpondér
Přispěvatel: Karlos68 06. 11. 2014, 08:59:26
Ono i kdyby to byl testovací transpodér pro ČT tak nemůže být v dvb-s2 ,ale v DVB-S.
Vysílat sice SD ,ale v mpeg4 by postrádalo smysl vedle duplicitních HD programů (ČT1 HD,ČT2 HD,ČT 4 Sport HD)

Pokud ČT chce mít všech 5 SD (+ 2 připojitelné regionálky) - 3 HD na jednom transpoderu,tak jedině v DVB S.
A tu je problém jak nakonfigurovat transpodér na cca 50-55 Mbit/s

DVB S 27500 QPSK 7/8 je 44,4 Mbit/s.

Proto možná ty experimenty z SR 29500,ale zas nemůžou dát vysoké FEC kvůli té své anténě na 23,5-19,2-13-9°E.
  Pro ČT to asi nebude, ještě není ukončené výběrové řízení na nového distributora těch HD kanálů ČT. Jinak jak se píše výše může to být i kapacita pro nějakou jinou platformu kterou M7 vlastní třeba CanalDigitaal. Ale jinak Skylink dříve uvedl třeba že plánuje Animál Planet HD. A vůbec by neuškodily programy HBO v HD. Tedy HBO2,HBO Comedy,Cinemax HD.

Na transpoderu 12207 ziskají volnou kapacitu cca 17-20 Mbit/s.
Na transpoderu 11914 překlopením do DVB-S2 FEC 2/3 12 Mbit/s + cca 3-4 Mbit/s přelopením 4 SD mpeg2 do mpeg4 SD.
Takže ziskají volnou kapacitu cca 32-36 Mbit/s.

Pokud nový transpoder tak snad jedině na dokončení migrace Holandanů z 19,2° (mají zde poslední DVB S2 transpoder)  na 23,5°.

Další možnost je urychlený přechod pay tv z mpeg2 na mpeg4 ,k tomu by potřebovaly nový transpoder pro duplicitní vysílaní v obou formátech.
Název: Re:Nový testovací transpondér
Přispěvatel: Dan Rozsíval 06. 11. 2014, 15:49:41
To poslední by bylo asi nejrozumnější.  :)