Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Satelitní digitální vysílání (DVB-S) => Téma založeno: Thaeek 06. 07. 2014, 09:25:01

Název: Neukladaji se programy
Přispěvatel: Thaeek 06. 07. 2014, 09:25:01
Zdravim,mam tuto tv
www.alza.cz/47-lg-47ln575s-d409869.htm?kampan=adw1_dsa-alza&gclid=CIrXjdiQsL8CFVHMtAod0C0AyQ
tenhle dekoder
www.satan.cz/cryptoworks-eurocam-smardtv-irdeto-v-4-02-006-p335?ref=heureka.cz
a samozjeme skylink kartu s aktivovanym balickem kombi.
Problem je takovy,ze kdyz vypnu tv a pak ji zapnu,tak mi zmizi tyto frekvence 11914 a 11739.Takze musim pokazde dat manualni ladeni a aktualizovat tyto frekvence,pritom je mam v transporteru nalazene.Nepomohl ani update firmwaru v tv,nevite kde by mohl byt zakopany pes?
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: Alex Gaga 06. 07. 2014, 10:08:06
Odnést do servisu a trvat na odstranění závady.
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: Thaeek 06. 07. 2014, 10:12:39
Odnest tv?Anebo vymenit dekoder?
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: micha 06. 07. 2014, 11:47:58
Navrhuji tento postup při zasunutém modulu:
1. Změnit nastavení země;
2. Odmítnout nabídku ladění;
3. Vrátit zpět nastavení země;
4. Odmítnout nabídku Skylink a nastavit automatické ladění, vypnout síťové vyhledávání, zapnout blind scan;
5. Po této proceduře by to mělo fungovat, měnit pořadí kanálů a možnost si na USB uložit nastavení a v editoru na PC si udělat potřebné úpravy.

Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: amatér Tondach 07. 07. 2014, 07:33:05
Navrhuji tento postup při zasunutém modulu:
1. Změnit nastavení země;
2. Odmítnout nabídku ladění;
3. Vrátit zpět nastavení země;
4. Odmítnout nabídku Skylink a nastavit automatické ladění, vypnout síťové vyhledávání, zapnout blind scan;
5. Po této proceduře by to mělo fungovat, měnit pořadí kanálů a možnost si na USB uložit nastavení a v editoru na PC si udělat potřebné úpravy.


Naopak všechno automatické i blind scan bych vypnul! Potom naladil ručně ....a nechal bych to tak!
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: Stefan Bukovan 07. 07. 2014, 09:09:04
Odnest tv?Anebo vymenit dekoder?

S ladením programov nemá modul NIČ spoločné.... Ten zabezpečuje len dekódovanie kódovaných programov. Samotný príjem (vrátane správy kanálov) je vecou televízie.
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: Horal 07. 07. 2014, 10:06:49
Bohužel toto je klasický případa nekompatibility modulu a software v TV, na netu jsou tuny příspěvků věnované právě uvedené značce. Jediný správný postup uvedl Alex Gaga. Support linka a přehrát fw nebo odnést na servis a zde nechat nahrát nový fw, případně vrátit a použít jiný modul. U těchto TV je to dost tristní případ, dokonce vím o lidech, kteří buď TV vrátili a nebo stejně zakoupili spolehlivý externí stb.
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: Drahoslav Brašule 07. 07. 2014, 10:37:53
Ale vůbec.....jaký tuny??? Ta tv a modul jedou naprosto dobře.ALE!!! Musí to být dovoz pro ČR!! Což u ALzy zrovna.... ::) ::) ::)
Mám řekl bych dost těchhto TV zapojených a NIC-vše šlape.. 1 kus mám dokonce doma, no problemo. -jen je potřeba opravdu zapomenout na auto ladění SKylink, ale ručně-jdou pak setřídit stanice. Trvejte na odstranění závady-zavolejte na tel. linku LG http://www.lg.com/cz/podpora/kontakt-zakaznicka-podpora (http://www.lg.com/cz/podpora/kontakt-zakaznicka-podpora) , připravte si ser. číslo TV a doklad od koupi. A pak dejte vědět.  8)
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: Horal 07. 07. 2014, 12:00:34
tuny jen namátkou:
http://www.google.cz/forum/topic-75104/
http://www.google.cz/forum/topic-76918/
další na TVfreak, Av Mania apod.
PStačí hledat, prostě LG se satelitním tunerem = nepodarek a nedodělek. Konkurenční značky TV jsou na tom podstatně lépe.
A pokud Alza prodává v ČR nějaké modely, které nejsou primárně pro náš trh určeny, tak ať se dotyčný s tímto poznatkem obrátí na ČOI. Stát se to mě osobně 2x tak ta televize letí z domu. Nevím, proč by se měl koncový uživatel pravidelně v něčem vrtat a něco přenastavovat, jeho prvotní cíl je naladit, sedět, koukat...
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: Drahoslav Brašule 07. 07. 2014, 12:11:41
To ano..ale všechny LN575s co jsem ladil jedou a nic nevypadává. Takže nevím.
Co se týče problémů, tak jsou jedině s kodováním a to je vina Skylinku(M77) díky jejich politice "antisharingu".
A to není jen u LG ale i u více značek.
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: Alex Gaga 07. 07. 2014, 12:49:07
Nesmysl, žádné ochranné opatření u Skylinku nevyřadí samotnou funkčnost příjmu. Nanejvýš trvá déle, než program naskočí při přepnutí z jednoho na druhý. Ale v současnosti se stejně nic nepoužívá, ojediněle jsou testy na některých programech, což běžný divák ani neregistruje.
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: Thaeek 07. 07. 2014, 14:49:15
ok dik,zkusim vase rady,jinak tuu tv jsem nekupoval v Alze,je koupena v elektru Okay.
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: Drahoslav Brašule 07. 07. 2014, 16:34:18
Nesmysl, žádné ochranné opatření u Skylinku nevyřadí samotnou funkčnost příjmu. Nanejvýš trvá déle, než program naskočí při přepnutí z jednoho na druhý. Ale v současnosti se stejně nic nepoužívá, ojediněle jsou testy na některých programech, což běžný divák ani neregistruje.
:D nepíšu o problému tazatele ale o přepínání klíčů.. a toto vím od produktáka jiné firmy.. takže tak.
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: Drahoslav Brašule 07. 07. 2014, 16:34:40
Oukaj? oh boože...
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: Alex Gaga 07. 07. 2014, 16:48:19
Nesmysl, žádné ochranné opatření u Skylinku nevyřadí samotnou funkčnost příjmu. Nanejvýš trvá déle, než program naskočí při přepnutí z jednoho na druhý. Ale v současnosti se stejně nic nepoužívá, ojediněle jsou testy na některých programech, což běžný divák ani neregistruje.
:D nepíšu o problému tazatele ale o přepínání klíčů.. a toto vím od produktáka jiné firmy.. takže tak.
Buď víš špatně, anebo ten údajný produkťák nemá ani páru o čem ochranné opatření Skylinku je. A klíčů se to mimochodem vůbec netýká.
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: Drahoslav Brašule 07. 07. 2014, 22:42:09
Blahoslaveni nevědoucí...ale to nic.. ví velice dobře..a konec konců-mě TV jde a co je mi po ostatních :) jo a i TV mnou instalované ;)
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: Alex Gaga 08. 07. 2014, 08:35:15
Koukám, že tvoje popularita již překročila hranici DZ: http://pigs.cz/digizone-cz-spolek-hovad/ :D
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: Drahoslav Brašule 08. 07. 2014, 11:24:29
Aspon vím a nekecám,D:

Zeditoval Lukáš Polák: V diskusi není třeba používat vulgarity. Že mám pravdu? ;)
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: spyko 08. 07. 2014, 14:31:11
Pane Brašule až tak zlé to není !  K LG-povypínat všechny automatiky,ručně zadat parametry,potvrdit OK, při odchodu z menu znovu OK/změna/,některé přístroje to prostě vyžadují,a bacha, někdy místo OK se používá barevné tlačítko-viz. panasonik,přivádí mě to k šílenství,neb při omylu se to vymaže !!! 8) :D
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: Thaeek 08. 07. 2014, 16:12:28
Takze po tovarnim nastaveni a naslednem manualnim naladeni je uz vse vporadku.Akorat prepsat a usporadat 90 programu je mazec,2,5 hod. prace,uf!A jeste dotaz,programy mam i ve fav.Tudiz da se seznam nejak nahrat at do tv,ci na flashku nebo nekde s tim,ze kdybych musel v budoucnu znova ladit,tak at to vsechno nemusim delat znova?
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: micha 09. 07. 2014, 10:23:40
Takze po tovarnim nastaveni a naslednem manualnim naladeni je uz vse vporadku.Akorat prepsat a usporadat 90 programu je mazec,2,5 hod. prace,uf!A jeste dotaz,programy mam i ve fav.Tudiz da se seznam nejak nahrat at do tv,ci na flashku nebo nekde s tim,ze kdybych musel v budoucnu znova ladit,tak at to vsechno nemusim delat znova?
Ano, jde to. Já používám ChanSort, prostřednictvím nepublikovaného menu jde na flešku nahrát nastavení a pak následně editovat na PC.
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: Thaeek 09. 07. 2014, 19:30:21
Danke,uz jsem tak ucinil a fachci bezvadne.
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: Jiří Job 10. 07. 2014, 07:57:45
Jdou vám na té LG televizi při manuálním ladění vymazat konkrétní nepotřebné programy? Také mám podobnou televizi LG s DVB-S2 tunerem a když manuálně ladím Sat programy tak pak nejdou vymazat konkrétní kanály jen skrýt jdou.
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: micha 10. 07. 2014, 10:41:03
Jdou vám na té LG televizi při manuálním ladění vymazat konkrétní nepotřebné programy? Také mám podobnou televizi LG s DVB-S2 tunerem a když manuálně ladím Sat programy tak pak nejdou vymazat konkrétní kanály jen skrýt jdou.
K tomu je nutné dodržet uvedený postup. Pak půjde volně manipulovat s kanály - setřídit, mazat atd... Software není dokonalý, ale tento workaround to umožňuje.
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: Jiří Job 10. 07. 2014, 11:08:03
jaký návod konkrétně? V téhle diskuzi je více návodů. Já tam mám jen možnost program v seznamu programů skrýt ale ne smazat.
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: micha 10. 07. 2014, 11:24:27
jaký návod konkrétně? V téhle diskuzi je více návodů. Já tam mám jen možnost program v seznamu programů skrýt ale ne smazat.
Použít ten můj postup v diskuzi -> při zasunutém CAMu: změnit a pak zpátky vrátit nastavení země - odmítnout ladění - vypnout nabídku Skylink - nastavit automatické ladění a blind scan.
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: Jiří Job 10. 07. 2014, 12:02:14
Díky mrknu na to. Jinak já mám asi trochu jiný model, ale to bude asi stejný postup. Já mám 82 cm uhlopříčku. Když tak sem později dopíši model. Musím se podívat do manuálů jaký je to přesně model.
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: Roman Bárta 10. 07. 2014, 13:55:04
Dušane, je tento tvůj napsaný postup univerzální pro všechny druhy LG se sat tunerem?
Vloni jsme se trápili se švagrem na jeho tv LG 42 LM 660S.
Taky to nenabízelo "vymazat" ani "přesunout". Dodnes to má naladěno tak, jak to nahrála automatika, a nic s tím nešlo udělat. Svrbí mi ruce, že bych to ještě zkusil.....
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: micha 10. 07. 2014, 17:14:56
Dušane, je tento tvůj napsaný postup univerzální pro všechny druhy LG se sat tunerem?
Vloni jsme se trápili se švagrem na jeho tv LG 42 LM 660S.
Taky to nenabízelo "vymazat" ani "přesunout". Dodnes to má naladěno tak, jak to nahrála automatika, a nic s tím nešlo udělat. Svrbí mi ruce, že bych to ještě zkusil.....
Ano, plati to i pro modely roku 2012 (LM/LS/CS/PM).
Název: Re:Neukladaji se programy
Přispěvatel: tlusta-berta 10. 08. 2014, 12:54:35
Koukám, že tvoje popularita již překročila hranici DZ: http://pigs.cz/digizone-cz-spolek-hovad/ :D

a vidím, že není sám http://pigs.cz/digizone-cz-provozni-slepota/