Fórum Digizone.cz

Ostatní => Odkladiště => Téma založeno: Enik 03. 07. 2014, 08:51:53

Název: LTE na k64
Přispěvatel: Enik 03. 07. 2014, 08:51:53
Po dlouhé době zdravím všechny "Digizoňáky." V poslední době jsem zaregistroval velký rozmach LTE na k64. Kmitočet ovšem neodpovídá úplně přesně k64 ale je mírně šveknutý bokem, což mi není úplně jasné proč. Nicméně jsem se snažil zjistit, komu tato síť patří a je li už v provozu. Bohužel se mi nepodařilo nic zjistit. BTSky jsem objevil v Šumperku, Zábřeze, Moravské Třebové, Mohelnici i jinde. Všechno je to na stejném kanále. Nevíte někdo něco víc o této síti? Děkuji za info. Enik.
Název: Re:LTE na k64
Přispěvatel: Lukáš Polák 03. 07. 2014, 09:00:36
A já už jsem se smířil s tím, že jste na nás hodil bobek... To jsem rád, že jste se vrátil. ;)
Název: Re:LTE na k64
Přispěvatel: Bohumil T 03. 07. 2014, 10:27:14
Tady je frekvenční příděl v ČR:

http://gsmweb.cz/clanky/freq2.htm

Dle kanálu to vypadá to na VDF, ale ten na 800 MHz zatím co vím nestaví?
Název: Re:LTE na k64
Přispěvatel: Mik Kotanen 03. 07. 2014, 10:48:52
V Šumperku má být spuštěno LTE 800 mimo jiné z budovy pošty, takže tipuju O2.
Název: Re:LTE na k64
Přispěvatel: David Kříž 03. 07. 2014, 12:37:09
Po dlouhé době zdravím všechny "Digizoňáky." V poslední době jsem zaregistroval velký rozmach LTE na k64. Kmitočet ovšem neodpovídá úplně přesně k64 ale je mírně šveknutý bokem, což mi není úplně jasné proč. Nicméně jsem se snažil zjistit, komu tato síť patří a je li už v provozu. Bohužel se mi nepodařilo nic zjistit. BTSky jsem objevil v Šumperku, Zábřeze, Moravské Třebové, Mohelnici i jinde. Všechno je to na stejném kanále. Nevíte někdo něco víc o této síti? Děkuji za info. Enik.
LTE nemá s dělením UHF/TV kanálů nad 60 nic společné, zapomeňte na TV. UHF teď končí na k60. Pásmo nad je přiděleno LTE a rozděleno jak bylo třeba, s TV kanály nijak nekoresponduje, ty už tam neplatí. Podrobnosti zde:
http://www.ctu.cz/ctu-informuje/problematika-souvisejici-s-provozem-siti-lte.html

mapa zde
http://start-lte.ctu.cz/

rozdělení zde
http://gsmweb.cz/clanky/freq2.htm
LTE pásmo 20 (800 Digital Dividend) zahrnuje 30 MHz párového spektra, netradičně s downlinkem umístěným níž než uplink. Downlink je na 791-821 MHz, uplink je na 832-864 MHz.
T-Mobile   
791-796
796-801

O2   
801-806
806-811

Vodafone   
811-816
816-821
---
Jak jste tehdy dopadl s těmi přepočty intenzit pole?
Název: Re:LTE na k64
Přispěvatel: Mik Kotanen 03. 07. 2014, 13:31:31

LTE nemá s dělením UHF/TV kanálů nad 60 nic společné.
Tak samozřejmě, ale pokud používá měřák a ze zcela praktických důvodů tam má stupnici dle kanálů, tak by se nad tím dalo přimhouřit oko a víme o čem je řeč tedy 64K = 814 - 822MHz (žeby přecejen Vodafone?  ;D)
Název: Re:LTE na k64
Přispěvatel: David Kříž 03. 07. 2014, 14:05:57

LTE nemá s dělením UHF/TV kanálů nad 60 nic společné.
Tak samozřejmě, ale pokud používá měřák a ze zcela praktických důvodů tam má stupnici dle kanálů, tak by se nad tím dalo přimhouřit oko a víme o čem je řeč tedy 64K = 814 - 822MHz (žeby přecejen Vodafone?  ;D)
Proč si to nepřečtete pořádně, než napíšete zbytečnost?
"Kmitočet ovšem neodpovídá úplně přesně k64 ale je mírně šveknutý bokem, což mi není úplně jasné proč"
proto vysvětluji, že to s TV rastrem nemá nic společné.
Název: Re:LTE na k64
Přispěvatel: Mik Kotanen 03. 07. 2014, 14:14:03

LTE nemá s dělením UHF/TV kanálů nad 60 nic společné.
Tak samozřejmě, ale pokud používá měřák a ze zcela praktických důvodů tam má stupnici dle kanálů, tak by se nad tím dalo přimhouřit oko a víme o čem je řeč tedy 64K = 814 - 822MHz (žeby přecejen Vodafone?  ;D)
Proč si to nepřečtete pořádně, než napíšete zbytečnost?
"Kmitočet ovšem neodpovídá úplně přesně k64 ale je mírně šveknutý bokem, což mi není úplně jasné proč"
proto vysvětluji, že to s TV rastrem nemá nic společné.
Mně to narozdíl od Vašeho příspěvku zbytečné nepřišlo  8)
Název: Re:LTE na k64
Přispěvatel: David Kříž 03. 07. 2014, 14:23:48

LTE nemá s dělením UHF/TV kanálů nad 60 nic společné.
Tak samozřejmě, ale pokud používá měřák a ze zcela praktických důvodů tam má stupnici dle kanálů, tak by se nad tím dalo přimhouřit oko a víme o čem je řeč tedy 64K = 814 - 822MHz (žeby přecejen Vodafone?  ;D)
Proč si to nepřečtete pořádně, než napíšete zbytečnost?
"Kmitočet ovšem neodpovídá úplně přesně k64 ale je mírně šveknutý bokem, což mi není úplně jasné proč"
proto vysvětluji, že to s TV rastrem nemá nic společné.
Mně to narozdíl od Vašeho příspěvku zbytečné nepřišlo  8)
Takže ještě jednou a polopatě, dotyčný tazatel se podivuje, proč mu nesedí spektrum LTE na k64 (viz věta výše), odpovědí mu z mojí strany bylo, že rastr bývalého TV pásma 61-69 nemá s jeho rozdělením pro LTE nic společné. A vy vyplkáváte, že můžeme přimhouřit oči nad tím, že mu to nesedí. Popravdě ani netuším, proč takovou blbost píšete. Ale asi nejsme na stejně vlně a někteří tu mají trochu více free náladu...
Název: Re:LTE na k64
Přispěvatel: Mik Kotanen 03. 07. 2014, 14:39:25

LTE nemá s dělením UHF/TV kanálů nad 60 nic společné.
Tak samozřejmě, ale pokud používá měřák a ze zcela praktických důvodů tam má stupnici dle kanálů, tak by se nad tím dalo přimhouřit oko a víme o čem je řeč tedy 64K = 814 - 822MHz (žeby přecejen Vodafone?  ;D)
Proč si to nepřečtete pořádně, než napíšete zbytečnost?
"Kmitočet ovšem neodpovídá úplně přesně k64 ale je mírně šveknutý bokem, což mi není úplně jasné proč"
proto vysvětluji, že to s TV rastrem nemá nic společné.
Mně to narozdíl od Vašeho příspěvku zbytečné nepřišlo  8)
Takže ještě jednou a polopatě, dotyčný tazatel se podivuje, proč mu nesedí spektrum LTE na k64 (viz věta výše), odpovědí mu z mojí strany bylo, že rastr bývalého TV pásma 61-69 nemá s jeho rozdělením pro LTE nic společné. A vy vyplkáváte, že můžeme přimhouřit oči nad tím, že mu to nesedí. Popravdě ani netuším, proč takovou blbost píšete. Ale asi nejsme na stejně vlně a někteří tu mají trochu více free náladu...
Člověče co tu prudíte, já poukazuji na to, že nemusíte hned buzerovat uživatele ENIK, kvůli tomu, že kmitočty LTE nemají souvislost s televizními kanály a že jako normální lidé nad tím můžeme přimhouřit oko, jelikož chápeme oč tu jde, navíc můj příspěvek konstatoval, že vhledem k rozdělení kmitočtů se na Šumpersku může jednat spíše o operátora Vodafon, který by odpovídal těmto kmitočtům, přestože se vysílá z budovy pošty v Šumperku, což byl odjakživa stožár O2, takže příspěvek měl souvislost s mým předchozím a vy jste ho označil za zbytečný. Ach jo asi to horko nedělá někomu dobře.
Název: Re:LTE na k64
Přispěvatel: David Kříž 03. 07. 2014, 14:46:39

LTE nemá s dělením UHF/TV kanálů nad 60 nic společné.
Tak samozřejmě, ale pokud používá měřák a ze zcela praktických důvodů tam má stupnici dle kanálů, tak by se nad tím dalo přimhouřit oko a víme o čem je řeč tedy 64K = 814 - 822MHz (žeby přecejen Vodafone?  ;D)
Proč si to nepřečtete pořádně, než napíšete zbytečnost?
"Kmitočet ovšem neodpovídá úplně přesně k64 ale je mírně šveknutý bokem, což mi není úplně jasné proč"
proto vysvětluji, že to s TV rastrem nemá nic společné.
Mně to narozdíl od Vašeho příspěvku zbytečné nepřišlo  8)
Takže ještě jednou a polopatě, dotyčný tazatel se podivuje, proč mu nesedí spektrum LTE na k64 (viz věta výše), odpovědí mu z mojí strany bylo, že rastr bývalého TV pásma 61-69 nemá s jeho rozdělením pro LTE nic společné. A vy vyplkáváte, že můžeme přimhouřit oči nad tím, že mu to nesedí. Popravdě ani netuším, proč takovou blbost píšete. Ale asi nejsme na stejně vlně a někteří tu mají trochu více free náladu...
Člověče co tu prudíte, já poukazuji na to, že nemusíte hned buzerovat uživatele ENIK, kvůli tomu, že kmitočty LTE nemají souvislost s televizními kanály a že jako normální lidé nad tím můžeme přimhouřit oko, jelikož chápeme oč tu jde, navíc můj příspěvek konstatoval, že vhledem k rozdělení kmitočtů se na Šumpersku může jednat spíše o operátora Vodafon, který by odpovídal těmto kmitočtům, přestože se vysílá z budovy pošty v Šumperku, což byl odjakživa stožár O2, takže příspěvek měl souvislost s mým předchozím a vy jste ho označil za zbytečný. Ach jo asi to horko nedělá někomu dobře.
Jste zdráv? Kdo ho kde buzeruje? Vy jste asi permanentně nažhaven a všude vidíte jen negativa. V mém prvním příspěvku není ani špetka negativní nebo jakékoli jiné emoce. Pokud si ji tam domýšlíte, je to váš psychický problém. Navíc Enika bych v životě nebuzeroval, protože je ot superprofík a oba navzájem víme kdo je kdo a takového něco bych nikdy neměl zapotřebí. Vždy jsme, pokud už bylo co, řešili vše čistě odborně a bezemočně. Takže není důvod, abych do toho já tady emoce dával. Ten příspěvek byl naprosto stroze technický.
Běžte se zchladit a neplkejte nesmysly. To by mne zajímalo, až se Enik ozve, jestli se ho můj příspěvek dotknul :D
Název: Re:LTE na k64
Přispěvatel: Mik Kotanen 03. 07. 2014, 15:01:25

LTE nemá s dělením UHF/TV kanálů nad 60 nic společné.
Tak samozřejmě, ale pokud používá měřák a ze zcela praktických důvodů tam má stupnici dle kanálů, tak by se nad tím dalo přimhouřit oko a víme o čem je řeč tedy 64K = 814 - 822MHz (žeby přecejen Vodafone?  ;D)
Proč si to nepřečtete pořádně, než napíšete zbytečnost?
"Kmitočet ovšem neodpovídá úplně přesně k64 ale je mírně šveknutý bokem, což mi není úplně jasné proč"
proto vysvětluji, že to s TV rastrem nemá nic společné.
Mně to narozdíl od Vašeho příspěvku zbytečné nepřišlo  8)
Takže ještě jednou a polopatě, dotyčný tazatel se podivuje, proč mu nesedí spektrum LTE na k64 (viz věta výše), odpovědí mu z mojí strany bylo, že rastr bývalého TV pásma 61-69 nemá s jeho rozdělením pro LTE nic společné. A vy vyplkáváte, že můžeme přimhouřit oči nad tím, že mu to nesedí. Popravdě ani netuším, proč takovou blbost píšete. Ale asi nejsme na stejně vlně a někteří tu mají trochu více free náladu...
Člověče co tu prudíte, já poukazuji na to, že nemusíte hned buzerovat uživatele ENIK, kvůli tomu, že kmitočty LTE nemají souvislost s televizními kanály a že jako normální lidé nad tím můžeme přimhouřit oko, jelikož chápeme oč tu jde, navíc můj příspěvek konstatoval, že vhledem k rozdělení kmitočtů se na Šumpersku může jednat spíše o operátora Vodafon, který by odpovídal těmto kmitočtům, přestože se vysílá z budovy pošty v Šumperku, což byl odjakživa stožár O2, takže příspěvek měl souvislost s mým předchozím a vy jste ho označil za zbytečný. Ach jo asi to horko nedělá někomu dobře.
Jste zdráv? Kdo ho kde buzeruje? Vy jste asi permanentně nažhaven a všude vidíte jen negativa. V mém prvním příspěvku není ani špetka negativní nebo jakékoli jiné emoce. Pokud si ji tam domýšlíte, je to váš psychický problém. Navíc Enika bych v životě nebuzeroval, protože je ot superprofík a oba navzájem víme kdo je kdo a takového něco bych nikdy neměl zapotřebí. Vždy jsme, pokud už bylo co, řešili vše čistě odborně a bezemočně. Takže není důvod, abych do toho já tady emoce dával. Ten příspěvek byl naprosto stroze technický.
Běžte se zchladit a neplkejte nesmysly. To by mne zajímalo, až se Enik ozve, jestli se ho můj příspěvek dotknul :D
Tím spíše, že víte kdo je uživatel ENIK, není podle mně potřeba dělat školení, emoce jste vložil Vy, když jste odsoudil můj příspěvek, ikdyž jako jeden  z mála se týkal dotazu, kvůli kterému toto fórum vzniklo, takže jěště kevšemu budou skvrny na slunci.
Název: Re:LTE na k64
Přispěvatel: ivovi 03. 07. 2014, 15:43:40
Tady je frekvenční příděl v ČR:

http://gsmweb.cz/clanky/freq2.htm

Dle kanálu to vypadá to na VDF, ale ten na 800 MHz zatím co vím nestaví?
VF nejenom LTE 800 stavi, ale ma ho na desitkach BTS spustene. Tech 5 BTS LTE800 co ma byt v Sumperku uz spustene budou nejspise taky vsechny od VF.
Název: Re:LTE na k64
Přispěvatel: Petr PetrK 03. 07. 2014, 16:16:45
Tím spíše, že víte kdo je uživatel ENIK, není podle mně potřeba dělat školení, emoce jste vložil Vy, když jste odsoudil můj příspěvek, ikdyž jako jeden  z mála se týkal dotazu, kvůli kterému toto fórum vzniklo, takže jěště kevšemu budou skvrny na slunci.

Zřejmě ty skvrny na slunci skutečně budou, protože Vaše nepochopitelné reakce o tom svědčí. D. Kříž odpověděl Enikovi naprosto věcně, takže ani já nechápu, kam vlastně tuto diskuzi tlačíte, a proč. Asi se pořebujete hádat...?!?
Název: Re:LTE na k64
Přispěvatel: Mik Kotanen 03. 07. 2014, 16:59:04

Zřejmě ty skvrny na slunci skutečně budou, protože Vaše nepochopitelné reakce o tom svědčí. D. Kříž odpověděl Enikovi naprosto věcně, takže ani já nechápu, kam vlastně tuto diskuzi tlačíte, a proč. Asi se pořebujete hádat...?!?
??? začátek problému v Dnes v 13:31:31 - můj příspěvek, že není tak zle a věcná poznámka k tématu, odpověď pan Kříž  Dnes v 14:05:57 že píši zbytečnost  Dnes v 14:14:03 můj příspěvek značící, že o nic nejde, pan Kříž v  Dnes v 14:23:48 že píšu blbosti a cosi o FREE náladě, tak prosím o vysvětlení kdo co kam tlačí?
Název: Re:LTE na k64
Přispěvatel: Pamětník 03. 07. 2014, 17:42:19
Ach jo! A to máme věřit, my obyčejní, že můžete někomu pomáhat, když nenajdete společnou notu ani mezi sebou, profesionály?  ::)
Název: Re:LTE na k64
Přispěvatel: Enik 03. 07. 2014, 19:33:41
Volal jsem včera na Vodafon i na T-mobil. Na Vodafonu mi tvrdili, že staví síť na 900MHz a, že k64 není jejich síť, přitom například v Městečku Trnávce mám signál, který mi právě přichází jako by z BTSky Vodafonu, tak mám pocit, že ti lidé na Vodafonu vůbec netuší, co je to k64. T-mobil mi sice potvrdil, že LTE staví ale, že síť ještě není v provozu. Zkoušel jsem volat na ČTÚ, ale nedovolal jsem se nikomu kompetentnímu, takže opět vím prd! :-)
Název: Re:LTE na k64
Přispěvatel: Mik Kotanen 03. 07. 2014, 20:01:52
Volal jsem včera na Vodafon i na T-mobil. Na Vodafonu mi tvrdili, že staví síť na 900MHz a, že k64 není jejich síť, přitom například v Městečku Trnávce mám signál, který mi právě přichází jako by z BTSky Vodafonu, tak mám pocit, že ti lidé na Vodafonu vůbec netuší, co je to k64. T-mobil mi sice potvrdil, že LTE staví ale, že síť ještě není v provozu. Zkoušel jsem volat na ČTÚ, ale nedovolal jsem se nikomu kompetentnímu, takže opět vím prd! :-)
SY Městečko Trnávka, stožár pod kopcem Hušák, Vodafone 35681,35682,35683, dle ČTÚ měla být spuštěna LTE 800 dne 19.6.2014
T-Mobile a O2 mají základnovku vedle TV převaděče u zříceniny Cimburk, o této lokalitě se ČTÚ v souvislosti s LTE800 nezmiňuje.
Název: Re:LTE na k64
Přispěvatel: Miroslav Laduna 03. 07. 2014, 20:35:20
Vodafone má komerčně spuštěnou síť LTE 900 již řadu měsíců. Šířka pásma je 3 MHz UP a 3 MHz DOWN. Měla by v maximu dosáhnout 15 Mbit/s. Na mapách pokrytí už figurují místa s 800 MHz sítí, jedná se o zkušební provoz.
http://www.vodafone.cz/mapa-pokryti/

T-Mobile zde http://www.t-mobile.cz/web/cz/podpora/mapa-pokryti uvádí komerčně spuštěné lokality LTE 800, jinak má ale po celé republice rozeseté BTS testovacím režimu.

Snad jsem to napsal správně.
Název: Re:LTE na k64
Přispěvatel: ivovi 03. 07. 2014, 23:02:44
Volal jsem včera na Vodafon i na T-mobil. Na Vodafonu mi tvrdili, že staví síť na 900MHz a, že k64 není jejich síť, přitom například v Městečku Trnávce mám signál, který mi právě přichází jako by z BTSky Vodafonu, tak mám pocit, že ti lidé na Vodafonu vůbec netuší, co je to k64. T-mobil mi sice potvrdil, že LTE staví ale, že síť ještě není v provozu. Zkoušel jsem volat na ČTÚ, ale nedovolal jsem se nikomu kompetentnímu, takže opět vím prd! :-)
Sam taky neznate LTE kanaly a po nich byste chtel aby znali DVB kanaly? :)
Obzvlast pokud jste volal odpovidacce a ne pokryvaci.  :)
http://www.cnews.cz/t-mobile-spustil-komercni-provoz-lte-na-frekvenci-800-mhz-pokryl-plzensko
Název: Re:LTE na k64
Přispěvatel: Kuba Melín 03. 07. 2014, 23:17:51
Na helpdesk operatoru nelze z hlediska pokryti a technickych otazek absolutne spolehat :) Krasnym prikladem je UPC, ktere ma v jiste obci za Prahou wifi sit a na ni desitky domacnosti, kdyz ti lide volaji na UPC, tak tam nikdo nic nevi a tvrdi jim, ze to neni mozne (take ti lide od nich utikaji).

Jak uz napsal David vyse, jedna se o LTE, zrejme Vodafone. Ty pridely samozrejme sedi, ja v okoli Prahy naskenuji zatim dost silne TMobile (s centralni frekv. 796 MHz) a slabeji O2 (s frekv. 806 MHz).

Vodafone ma vetsinu uzemi pokrytou LTE na 900 MHz, ktera je takovym kompromisem, jede to dost pomalu, ale pokryva to velke uzemi. Realne rychlosti jsou nekde kolem 3-4 Mbit, coz celkem jde.
Název: Re:LTE na k64
Přispěvatel: Enik 04. 07. 2014, 09:02:56
Takže Vám pánové moc děkuji za pomoc při luštění tohoto rébusu. Jak je vidět, tak na Vodafonu opravdu neví jedna ruka co dělá ta druhá. Jsou sice ochotni sdělit cokoliv, ale sami nemají informace. Nicméně je šance, že se jeden hotel v Jeseníkách konečně dočká internetu. :-)