Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Televize ve vysokém rozlišení (HDTV) => Téma založeno: Dušan Vokoun 17. 09. 2013, 15:21:46

Název: HD-rozlišení cizích stanic
Přispěvatel: Dušan Vokoun 17. 09. 2013, 15:21:46
Zdravím,

Mám doma na satelitu naladěno spoustu HD-stanic, nicméně set-top-box (AMIKO) mi automaticky nedetekuje(nezobrazuje) vysílaný HD formát stanice, zda je 720p nebo 1080i a já chci obvykle nastavit na výstupu set-top-boxu nativní rozlišení stanice v kterém se vysílá.

Dotaz:
Je někde dostupný nějaký "HD-seznam" stanic s informací o používaném rozlišení - 720p nebo 1080i ? Nebo kde tuto informaci získat ?

Děkuji.

Dušan
Název: Re:HD-rozlišení cizích stanic
Přispěvatel: Enik 17. 09. 2013, 15:30:35
Zdravím,

Mám doma na satelitu naladěno spoustu HD-stanic, nicméně set-top-box (AMIKO) mi automaticky nedetekuje(nezobrazuje) vysílaný HD formát stanice, zda je 720p nebo 1080i a já chci obvykle nastavit na výstupu set-top-boxu nativní rozlišení stanice v kterém se vysílá.

Dotaz:
Je někde dostupný nějaký "HD-seznam" stanic s informací o používaném rozlišení - 720p nebo 1080i ? Nebo kde tuto informaci získat ?

Děkuji.

Dušan

Jenže to je nesmysl. Na přijímači si nastav buď automat, a pak se Ti bude rozlišení rescalovat v TV, nebo tam nastav rozlišení stejné jako má Tv, a pak se Ti bude rozlišení rescalovat v SAT přijímači. Cokoliv jiného je nesmysl.
Název: Re:HD-rozlišení cizích stanic
Přispěvatel: Grifin 17. 09. 2013, 16:19:26
Nesmysl to samozřejmě není, ale je to nereálné.

Žádné zařízení alespoň co vím, neumí přepínat výstup rozlišení podle přijímaného signálu. Jiná situace je ve formátech (4:3/16:9) tam je rozlišení stejné ale liší se velikostí bodu, přepínání se děje na základě doprovodné informace.

Jak vám radil "EniK" vyberte si přístroj který má lepší rescaling a nechte to na něm.
Jinak technické informace o programech mám pocit jsou v přehledu jednotlivých družic.