Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: chadach 14. 09. 2013, 07:38:03

Název: RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: chadach 14. 09. 2013, 07:38:03
Dobrý den.Konečně začalo vysílaní na kanále 29 :)
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: brambory 14. 09. 2013, 08:04:18
horska liberec NIC tak nevím...
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: chadach 14. 09. 2013, 08:10:59
Příjem Doksy Českolipsko a signál je slabší než mux 4.Občasné výpadky.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: oplib 14. 09. 2013, 09:11:00
ANO!!!!!!Studnice začala vysílat,redakce Digizone ještě vůbec nezareagovala....ale je to tu v Liberci jako vždy, když Pařízek něco spustí s problémy!
Trhání obrazu,výpadky,kolísání signálu,kvality apod.Jako u MUXU 4 než se to ustálilo , tak to trvalo půl roku...
Jede určitě na snížený výkon, takže Liberec si asi moc nepokouká si myslím.
Sledovatelné to zatím opravdu není.Kdo má lepší signál??????ozvěte se kolegové
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Stasi-DDR 14. 09. 2013, 09:17:04
Na webu ČTÚ není o tomto stanovišti ani zmínka (není KP, ani IO), takže Pařízek opět pěkně "černí" a jede bez jakéhokoliv "požehnání" vyšších složek!  >:( >:( Takže toto "vysílání" nebude mít dlouhého trvání!  ;D ;D ;D
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: FrantaL 14. 09. 2013, 09:24:18
Jablonec n/N Na Uboci, primy vyhled na CS, TV Panasonic, STA, kvalita i signal cca 3, seka se to.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Aleš Pipek 14. 09. 2013, 09:36:54
Potvrzuji bezproblémový příjem k29 RS7 Černá Studnice v Pardubicích.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Aleš Pipek 14. 09. 2013, 09:38:31
Jablonec n/N Na Uboci, primi vyhled na CS, TV Panasonic, STA, kvalita i signal cca 3, seka se to.
Co takhle nechat upravit STA?
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: oplib 14. 09. 2013, 10:28:37
To mi hlava nebere,kolega v Pardubicích bezproblémový příjem....???????a v Liberci  cca.20km od vysílače -hrůza pohledět na obrazovku!!!!Ale Ferkl z ČT přece sliboval , že Studnice pojede do 14 dnů,tak proč by nemělo vysílání mít dlouhého trvání???na TXT čeké televize ten kmitočet k29 byl už delší dobu uveden, tak by to mělo jet.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: oplib 14. 09. 2013, 10:31:03
KDO ?!další může potvrdit příjem z okolí Jablonce,Česká lípa?a vůbec severní Čechy?????hlaste se "závisláci"
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: brambory 14. 09. 2013, 10:35:17
to:oblib ja se vas zeptam otačel jste antenou???a jaka lokalita ?dík...
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: oplib 14. 09. 2013, 10:43:49
Neotáčel,stejný směr nastavený na MUX4 a lokalita Liberec -Rochlice 5.p.panel.domu na kopci!nechci s ní raději hýbat, protože jsem předtím několik měsíců hledal vhodnou polohu, aby byl odstíněn Ještěd zezadu.Našel jsem jí uvnitř balkonu,paradoxně ne venku vystrčenou před balkonem.... ::)
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: pinta finta 14. 09. 2013, 10:47:20
Potvrzuji příjem v Liberci - Vesci. Zkoušel jsem to na samostatnou anténu, kterou mám na K25, pasivně, a ze stejného směru je to poněkud slabší než K25, občas drobné výpadky. Uvidím, až to proženu slučovačem (musím vyměnit dosavadní K25+REST za K25,K29+REST) a domovním zesilovačem, jestli to nebude lepší.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Lukáš Polák 14. 09. 2013, 10:48:24
ANO!!!!!!Studnice začala vysílat,redakce Digizone ještě vůbec nezareagovala....ale je to tu v Liberci jako vždy, když Pařízek něco spustí s problémy!
Trhání obrazu,výpadky,kolísání signálu,kvality apod.Jako u MUXU 4 než se to ustálilo , tak to trvalo půl roku...
Jede určitě na snížený výkon, takže Liberec si asi moc nepokouká si myslím.
Sledovatelné to zatím opravdu není.Kdo má lepší signál??????ozvěte se kolegové
I v redakci DigiZone.cz jsou jen lidé, kteří si snad v pátek večer mohou někam vyrazit, ne? Nebo si myslíte, že nemáme žádný soukromý život? Ne jen práci je člověk živ...
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Aleš Pipek 14. 09. 2013, 10:50:55
ANO!!!!!!Studnice začala vysílat,redakce Digizone ještě vůbec nezareagovala....ale je to tu v Liberci jako vždy, když Pařízek něco spustí s problémy!
Trhání obrazu,výpadky,kolísání signálu,kvality apod.Jako u MUXU 4 než se to ustálilo , tak to trvalo půl roku...
Jede určitě na snížený výkon, takže Liberec si asi moc nepokouká si myslím.
Sledovatelné to zatím opravdu není.Kdo má lepší signál??????ozvěte se kolegové
To nevím, ale v Pardubicích mi to jde i na směrovou anténu na Śnieżne Kotły. Úrovně a parametry jsem zatím neměřil, protože nebudou vypovídající - jak říkám, anténa je směrovaná jinam (TAP20). A na střechu v dešti mě kvůli Pařezovi nikdo nedostane. každopádně přijímač přijímá bez problémů, bez výpadků atp....
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: oplib 14. 09. 2013, 10:52:54
Děkujeme za reakci pane Polák,hezký den,jen jsme zkoušeli Vaši bdělost, protože jsme na tuto událost čekali dost dlouho je to událost Number.1!!!a nevíme žádné podrobnosti,očekáváme, že se k tématu taky svým příspěvkem zřejmě až v pracovní den...vyjádříte a potěšíte nás podrobnými informacemi.
Díky za všechny
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: chadach 14. 09. 2013, 10:56:02
Jak tak čtu zdejší příspěvky tak mám pocit že spustili vysílač pro okolní kraje,ale snad se to zlepší. :)
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: oplib 14. 09. 2013, 10:58:49
To ano okolí vždy má lepší příjem než ty pro které je to určeno zde v severních Čechách,bohužel.Ale zajímalo by mne na kolik kw tedy k29 jede...??????Přeci jen jsou tam 3 HD kanály, což je asi to nejzajímavější a o ty hlavně jde!!!nikde zatím žádná ofic.zpráva?ticho po pěšině....
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: brambory 14. 09. 2013, 11:00:04
to:oblib dekuji za info!
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Stasi-DDR 14. 09. 2013, 11:02:15
K29 by měl mít současný (tedy snížený) ERP 38dBW, finální pak stejný jako u muxu4 - 40dBW!
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: David Tomek 14. 09. 2013, 11:06:49
Dobrý den. Lokalita: Lbc - Horní Hanychov (pod lanovkou) anténa se zesilovačem (na půdě) směrem na Ještěd a naprosto v pohodě. Zkoušel jsem RS7 z Černé studnice i na tv, kterou máme v kuchyni pouze na prut schovaný za lavicí, i tam běží RS7 se signálem 72 %.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: O P 14. 09. 2013, 11:07:01
v Krkonoších mi RS 7 se Studnice taky hraje bez problému, síla/kvalita 100%, podobně jako na k.25, zkoušel jsem to na víc antén, a takto silnej signál jsem chytil i na proutek u rudocha, připadá mi to, že k.29 jede podobným výkonem jako k.25, moje vzdušná vzdálenost od vysílače je cca 15 km(přímá viditelnost)
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Miloslav Soška 14. 09. 2013, 11:07:12
Potvrzuji příjem na pasivní proutek v mém QTH, kousek od Mladé Boleslavi, bez výpadků :)
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Lukáš Polák 14. 09. 2013, 11:14:39
Výkon je 38 dBW, tedy přibližně 6 kW. Máte to v aktualitce. ;)
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: oplib 14. 09. 2013, 11:46:33
Doufejme, že to potom bude alespoň těch 10kw...protože tohle je málo na zdejší členitý terén.Díky za aktualitku!
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: ╟╫┼┼┼┤ 14. 09. 2013, 12:25:54
V Liberci to samozřejmě jede v pohodě...
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: jaydeesq 14. 09. 2013, 12:33:56
Pulečný v údolí na jižní straně se nějak nechytám..ani náznak..zkusim zaloborovat s antenou teď to chytám odrazem od kopaniny,sem přimo pod kopcem ve směru od studnice tak se mi to osvědčilo na mux4 lépe
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: brambory 14. 09. 2013, 13:00:48
jak nekdo muže napsat že to jede v pohode když to není pravda na horske nic nejde...mux4 jede v pohode ale rs7 ani tuk a ja mam jenom nervy!!!!!!!!!!tak čím to je???antenou kroutim jo zesilovač nemam ...tak ja už nevím...
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: s.s.rock 14. 09. 2013, 13:03:29
To je paráda, už jsem ani nedoufal. Vratislavice, signál mi přijde subjektivně stejný jako mux4. ;-)
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Stasi-DDR 14. 09. 2013, 13:06:30
Úrovňově je pří daných ERP 6 a 10kW mezi K25 a K29 rozdíl "jen" 2dB, takže pokud někdo měří "teploměrem"  >:( v TV (STB), tak pak se to může zdát "subj. stejné".
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Pamětník 14. 09. 2013, 13:07:11
Jen pro pořádek. V Praze, s anténou nasměrovanou asi o 45° mimo správný směr, signál na kanále 29 ani ťuk.  ;) :P :'(
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: pkrupka 14. 09. 2013, 13:08:20
Na západě Kladenska jsem RS 7 z Černé Studnice na K29 naladil, ale zatím se na to moc koukat nedá. Až se zvýší výkon tak to snad bude lepší. MUX4 na K25 chytám v pohodě.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: jaydeesq 14. 09. 2013, 13:15:03
podle mě to,ale takovým výkonem nejede, nebo to mají různě směrovaný..osobně tipuju 2rakvičky jedna cca směr ještěd možná víc jižněji a druhá směrem někam k jíčinu, mux4 chytím i bez zesilovače (s výpadky), ale rs7 se zesilovačem (22dB) tv nevidí ani náznak,to kdyby byl jen takovej malej rozdíl podle mě by to aspoň něco chytlo
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: FrantaL 14. 09. 2013, 13:31:09
Smrzovka Tyrsova ulice, STA nic.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Aleš Pipek 14. 09. 2013, 13:43:12
Smrzovka Tyrsova ulice, STA nic.
Celkem pochopitelné, že do STA se dá přidat až když vysílá. Dřív těžko ( i když už i to jsem dělal).  :D
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Stasi-DDR 14. 09. 2013, 13:58:54
KV pro daný vysílací kanál do STA se dá přidat v předstihu, ale nastavit výstupní úroveň a ostatní náležitosti se musí až po zahájení vysílání na daném tv kanále.  ;D ;D Jsou oblasti kde RS7 vysílá od začátku (1. květen 2013) a STA v oblasti jsou o něj rozšířeny možná tak ze 30%! Takže těžko může někdo čekat, že se STA upraví druhý den po zahájení vysílání! A pokud se nyní vysílá se sníženým ERP, tak se bude muset seřízení úrovní jednotlivých tv kanálů v STA dělat dvakrát. Jednou nyní a pak po navýšení vyzářeného výkonu (pokud k němu dojde a nezůstane se u stávajícího díky negatívní mezinárodní koordinaci).
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: José 14. 09. 2013, 14:22:39
Dobrý den. Lokalita: Lbc - Horní Hanychov (pod lanovkou) anténa se zesilovačem (na půdě) směrem na Ještěd a naprosto v pohodě. Zkoušel jsem RS7 z Černé studnice i na tv, kterou máme v kuchyni pouze na prut schovaný za lavicí, i tam běží RS7 se signálem 72 %.

Jo, jo. Je to tak. Jede jak z praku bez nejmenších problémů. Pařízek to opět natírá zcela neschopným Australským Radiokomunikacím, které dosud neodstranily problém s Mux 3 v LBC.

A muselo se změnit něco v Polsku nebo u nás neboť dnes není rušen druhý polský multiplex K35.
A jdou tedy v pohodě 4 německé, 3 polské a první, druhý, čtvrtý a RS7 české. Nechodí třetí český a RS3.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: brambory 14. 09. 2013, 14:27:55
a kde to jede jak z praku?
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: José 14. 09. 2013, 14:34:27
a kde to jede jak z praku?

V Liberci.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: brambory 14. 09. 2013, 15:01:35
nemate pravdu ja bydlím na horske a vubec nic!a liberec to je velkej pojem pod ještedem to mají...holt mam smulu...
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: pejna 14. 09. 2013, 15:04:02
Mnichovo Hradiste OK. Kolorka velka bez zesilovace. MUX1,2,3,4 a RS7 v pohode
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: John Ross Ewing 14. 09. 2013, 16:18:39
Jenstejn, Praha Vychod OK. Velke plzenske sito.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Aleš Pipek 14. 09. 2013, 18:53:17
Echo z Liberec Pavlovice: bez problémů, stejně jako MUX4.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Aleš Pipek 14. 09. 2013, 19:11:32
nemate pravdu ja bydlím na horske a vubec nic!a liberec to je velkej pojem pod ještedem to mají...holt mam smulu...
Horská to je velkej pojem,minimálně v Ruprechticích to musí chodit jak z praku.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: brambory 14. 09. 2013, 19:18:02
kousek u horních kasaren tedka jsem to zkoušel a nic ale mux4 chodí paradně...
Název: RS 7 Černá Studnice na Kladně
Přispěvatel: ROHLA JAN 14. 09. 2013, 19:33:18
Dnes jsem to zkusil naměřit na zahradě za domem.....výška nad terénem cca.2 metry, anténa: krátká colorka od Vatenu s 1,5 metrovým svodem, měřák TSF-40, signál jako z praku.......S/N  21.3 dB, VBER 7E4....nevím, proč tem výkon tak nahustili, bude to dělat akorát bordel dálkařům, co přijímají Drážďany na 29 kanále..... 8)
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: José 15. 09. 2013, 07:43:15
nemate pravdu ja bydlím na horske a vubec nic!a liberec to je velkej pojem pod ještedem to mají...holt mam smulu...

Včera jsem to naladil u kolegy. Bez antény, bez zesilovače, jen televizor a kus drátu. Liberec-Františkov.
Chytilo to a bezchybně hrají multiplexy 1, 2, 3, 4, RS7 a ZDF.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: ROHLA JAN 15. 09. 2013, 08:39:32
Ať si to vysílání na 29-kanále strčí za klobouk. Ruší to Drážďany na identickém kanále. Měřil jsem u nás na Kladně tento signál z Černé studnice a nerozumím, proč je to tak silné. Ve 2 metrech nad zemí, krátká colorka od Vatenu, měřák TSF-40 a hodnoty S/N 21,3 dB, VBER 7E4..... 
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: José 15. 09. 2013, 08:51:43
Ať si to vysílání na 29-kanále strčí za klobouk. Ruší to Drážďany na identickém kanále. Měřil jsem u nás na Kladně tento signál z Černé studnice a nerozumím, proč je to tak silné. Ve 2 metrech nad zemí, krátká colorka od Vatenu, měřák TSF-40 a hodnoty S/N 21,3 dB, VBER 7E4.....

Je to silný. Mux 4 ze Studnice má tuším 10kW. Tohle mělo mít 3kW a má to 6kW. A nevím jak u televize, ale u rádia HEY byl Pařízek jeden z těch o kterém se vědělo, že to přepaluje jako kráva, tedy ta rádia Hey hrála tam kde vůbec hrát neměla a rušila kdo koho. on je chlapec trochu bezohledný / holt co chcete od bývalého agenta STB / stačí si vzpomenout na tu jeho šaškárnu s rádiem Dálnice, možná by nebylo od věci aby mu tu Studnici někdo změřil. Buh ví jestli tam má 6kW a ne ještě víc.

Prostě a jednoduše české DVB-T začíná velmi silně připomínat české FM.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Stasi-DDR 15. 09. 2013, 09:30:33
José, José... Změřit? Ty máš odpovídající metodu na takovéto měření?? Rozdíl v úrovních mezi 6 a 10kW ERP je pouhé 2dB (38 a 40dBW), takže běžné měření někde v terénu na MP s MA moc nepřichází v úvahu. Ty 2dB se dají svést na kdeco. A to Pařízek moc dobře ví! Vzpomínám si když spouštěl svého času jeden TX sítě MPX4 a ERP měl být 6.3kW. Na jednom ze stálých měřících bodů (které mám vybudované), se asi čtyři dny po zahájení vysílání zvýšila úroveň přijímaného signálu na MA o 3dB, což odpovídalo zvýšení ERP na cca. 12kW. Od té doby to byl až do přeladění TXu na jiný kanál s vyšším povoleným ERP setrvalý stav!! Jedině vtrhnout (s ozbrojeným doprovodem samozřejmě, jinak to ani nejde) do vysílací místnosti a zjistit kolik je PA výkon jdoucí do As a pak dále do vysílací antény, a podle tohoto instal. výkonu, útlumu v celkovém napájecím vedení mezi PA stupněm a anténou a na základě jejího zisku pak spočítat přesný vyzářený výkon v kW! Jiné cesty není!!
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: FrantaL 15. 09. 2013, 13:46:47
Dnes uz se mi to na Smržovce podařilo naladit, ale mírně to kostičkuje.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Martin Gembec 16. 09. 2013, 16:56:55
Faktem je, že to vysílá slušným výkonem, protože i když mám v cestě paneláky, tak to chytám na dipól z drátu (na kanál 25 s impedanční smyčkou) bez zesilovače. Ovšem kvalitou je to tak na hraně oproti Muxu 4. Tipl bych tak o 5 dB slabší signál podle předchozí zkušenosti. Už se těším, až nám to přidaj do STA.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Martin Gembec 16. 09. 2013, 17:01:15
Zapoměl jsem dodat Jablonec-Mšeno dole u rýnovickýho potoka a taky že kvalita byla kolem 75% zatímco mux4 95%. SNR jsem si bohužel nepoznamenal ale signál je tu prostě dobrej.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: s.s.rock 16. 09. 2013, 18:59:09
Nevíte někdo proč to na jedné TV chytám bez
problemů a obraz je čistý bez žádných vad a
druhá tv v pokoji mi to vůbec nenaladi??? Zkoušel
jsem tu telku z pokoje i přenést do obýváku a
naladit to tam ale ani tak to nejde, rozumíte tomu
někdo? Bydlím ve vratislavicich a signál je tu fakt
dobrý ale na té druhé tv mi ten signál hrozně
kolísá, což vůbec nechápu, 5 vteřin je signál
dobrý, dalších 5 špatný a dalších 5 vůbec, a tak
se to pořád opakuje. :-((
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: jaydeesq 16. 09. 2013, 19:52:53
každé zařízení má jinou citlivost tuneru,běžný jev
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: jaydeesq 17. 09. 2013, 00:46:35
nebyl někdo na studnici omrknout z čeho se vysílá? mi furt je záhadou, že nemůžu chytit ani náznak signálu pokud by to jelo 6kW všemi směry
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: j_cz 17. 09. 2013, 14:12:54
Bydlím 12 km za Mladou Boleslaví směr Mělník, síto pod střechou se zesilovačem, signál 100%, kvalita 40-60, ale bez problémů. Narozdíl od MUX3, kde se mi bohužel pere Ještěd s Černou horou a nedokážu to vyřešit.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: brambory 17. 09. 2013, 15:00:37
zdravím liberec horska tak ja stale laboruji a bohužel pořad mam mrtvo signal nula občas se na vteřinku signal objeví ale jen  sporadicky take jsem zkoušel připojit jiny setobox  a take nic.Přitom mux4 jde paradně .Je třeba možne aby do budoucna ješte na černe studnici upravily nejak parametry? S muxem4 take byly problemy a dneska to frčí.take me příjde zbytečne abych menil antenu ja se teda opíram o mux4 že vysíla a rs7 vysíla ze stejneho místa tak bych ho mel chytit...nevím v čem je zavada.antenou jsem kroutil na obe strany a nic jakoby rs7 neexistoval...jinak všechny muxi chytam bezvadně...a co koupit zesilovač???dík za rady...
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: pinta finta 17. 09. 2013, 15:29:01
zdravím liberec horska tak ja stale laboruji a bohužel pořad mam mrtvo signal nula občas se na vteřinku signal objeví ale jen  sporadicky take jsem zkoušel připojit jiny setobox  a take nic.Přitom mux4 jde paradně .Je třeba možne aby do budoucna ješte na černe studnici upravily nejak parametry? S muxem4 take byly problemy a dneska to frčí.take me příjde zbytečne abych menil antenu ja se teda opíram o mux4 že vysíla a rs7 vysíla ze stejneho místa tak bych ho mel chytit...nevím v čem je zavada.antenou jsem kroutil na obe strany a nic jakoby rs7 neexistoval...jinak všechny muxi chytam bezvadně...a co koupit zesilovač???dík za rady...

Co si tak pamatuji, ty máš samostatnou kanálovou anténu na MUX4? Pokud jí máš s anténou na Ještěd sloučenou pomocí slučovače 25K + REST, tak ti to samozřejmě hrát nemůže.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: brambory 17. 09. 2013, 15:33:31
ja mam jen jednu antenu bez slučovače signal me jde přímo do tv...
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: pinta finta 17. 09. 2013, 15:37:07
Horská.. Takže Kateřinky, resp. spíš Ruprechtice? To máš úhel mezi vysílači cca 90°. Ale říkáš, že s ní kroutíš na všechny strany a nic.. Co je to za anténu?
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: jaydeesq 17. 09. 2013, 15:39:07
j_cz
a proč chytáš v tomhle místě mux3 na k60? tam ti musí jet praha jak víno
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: brambory 17. 09. 2013, 16:09:39
tady je antena míří zhruba smerem na ješted ale v ceste mam barak...
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: pinta finta 17. 09. 2013, 16:17:21
Dát anténu na střechu by nešlo? Pokud takto míří na Ještěd, tak směrem na Č. Studnici je rovnoběžně podél zdi? To by mohl být u tak dlouhé antény problém. Možná by bylo lepší síto, nebo dát na střechu, ale spíš bych to viděl na odborníka s měřákem...
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Jeff_Si 17. 09. 2013, 16:21:36
Teda možná ta fotka zkresluje, ale buď jsou nakřivo ty baráky, nebo anténa míří do země.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Lukáš Novák 17. 09. 2013, 16:22:57
Aktuální foto ze Studnice ( 17.9.2013).
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: brambory 17. 09. 2013, 16:42:37
ta antena je trochu na křivo ale malinko(spadl na ni led) jinak moc dekuji za pomoc vydím to na odborníka...dík
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Stasi-DDR 17. 09. 2013, 16:43:21
Takže K29 jde na 99.79% přes AS společně s MPX4 na K25, do vysílací antény na vrcholu stožáru (SIRA UTV-11/4). Na fotkách výše není vidět žádný další UHF vysílací AS.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Jaroslav Novák 17. 09. 2013, 17:06:57
ta antena je trochu na křivo ale malinko(spadl na ni led) jinak moc dekuji za pomoc vydím to na odborníka...dík

Už to, že je anténa "trochu" nakřivo je špatně, ve výsledku to může dělat pár potřebných dB! Odborník a proměření signálu bude nejlepší.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: ╟╫┼┼┼┤ 17. 09. 2013, 17:38:29
Žádná změna proti http://forum.digizone.cz/index.php?topic=244.msg50537#msg50537
- čekal snad někdo něco jiného?  ;)
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: jaydeesq 17. 09. 2013, 17:41:14
takže by to mělo být všesměr stejně jako mux4,sem si říkal jestli tam nehodili třeba 2rakve aby to nešlo do ciziny, ale dnes sem chytil malinky naznak signalu, ale neni vubec stabilni a uroven samozrejme vubec neni k nejakem naladeni
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Martin Gembec 17. 09. 2013, 20:11:36
Nevíte někdo proč to na jedné TV chytám bez
problemů a obraz je čistý bez žádných vad a
druhá tv v pokoji mi to vůbec nenaladi???
Na TV kartě bez problému, přenesu dipól do obýváku o 5 metrů dál a Samsung TV s dipólem vystrčeným až na balkón, z balkónu apod nic, ani ťuk, takže jak píšou, každý tuner to zvládá jinak, o 5 metrů vedle asi nebude o tolik slabší signál, protože ve stejným místě na balkóně jsem na ten dipól jel dřív 4 muxy (ačkoli je optimalizován na k25).
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: j_cz 17. 09. 2013, 23:45:46
jaydeesq: Praha byla v pohodě, ale přesunul jsem anténu kvůli MUX4 jinam a otočil na sever. Mám jen jednu.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: jaydeesq 18. 09. 2013, 01:15:05
tam ale podle mě ještěd s čh nijak neoddělíš, jedině prostě mít 2antény..nebo mux4 zkusit cytit odjinud..benešov s rakovníkem ale budou dělat podobnou neplechu i když tam by ještě sfn mohlo šlapat..nepočítal sem to, ale tam bys mohl chytit ládví kde je mux4 i rs7 a to bys měl pak z prahy všechno..včetně rs4 a rs12 s primou hd,ale nevím kde přesně si pokud za nějakým kopcem tak to bude horší
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Stanag 21. 09. 2013, 21:21:01
Takže K29 jde na 99.79% přes AS společně s MPX4 na K25, do vysílací antény na vrcholu stožáru (SIRA UTV-11/4). Na fotkách výše není vidět žádný další UHF vysílací AS.

Urcite to tak musi byt. Kousek od Chotebore je signal RS7 dle set top boxu uplne stejne silny jako MUX4. Takze i vykon by mel byt 10kW.Sila je o neco slabsi nez MUX 1 Jested, i s rezervami. 
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: klimis87 21. 09. 2013, 21:48:46
kanál 29 z Černé studnice chytám stabilně až ve svitavském okresu, stejně tak kanál 25.
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: supetr 14. 10. 2013, 09:06:06
Zdravim, v JBC chytam z Cerne Studnice kanal 25 bez problemu, ale při ladeni k.29 mam problém - ukazuje mi to silu signalu cca.75%, ale kvalita 0%. Nevite, co by mohlo pomoci?
Název: Re:RS 7 Černá Studnice
Přispěvatel: Joey51 10. 06. 2014, 08:56:49
Nejde někomu poslední dobou hůř zachytit vysílání s Černé studnice k29 (ČT HD)? Dík za info.