Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: Josef Zvolánek 10. 09. 2013, 23:04:49

Název: Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Josef Zvolánek 10. 09. 2013, 23:04:49
Ahoj! :)
Je tu někdo kdo má naladěno Jáchymov-Klínovec na 50k RM7 s ČT HD atd.. programy?
Chci jen potvrdit jestli Vám od pondělí vypadává signál nepravidelně mžikově!
Mě se to děje!  >:( >:( Do Pondělka to bylo v pohodě a to máme S/K 100/100
Napsal jsem včera dotaz na  Progress Digital http://www.progressdigital.cz/ a na CT
tak jsem zvědav jestli někdo odpoví!

 
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: tako50 10. 09. 2013, 23:11:02
Ahoj! :)
Je tu někdo kdo má naladěno Jáchymov-Klínovec na 50k RM7 s ČT HD atd.. programy?
Chci jen potvrdit jestli Vám od pondělí vypadává signál nepravidelně mžikově!
Mě se to děje!  >:( >:( Do Pondělka to bylo v pohodě a to máme S/K 100/100
Napsal jsem včera dotaz na  Progress Digital http://www.progressdigital.cz/ a na CT
tak jsem zvědav jestli někdo odpoví!

 
Ano je to tak signál nepravidelně vypadává,už se to tak dělo asi před třemi týdny,možná i dříve.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Jan Pavlis 10. 09. 2013, 23:12:08
Ústí 21 kanál se taky zastavuje.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Mark.K 10. 09. 2013, 23:19:23
Ja jsem dokonce uz ani k50 nenaladil i kdyz jsem tu mel silu signalu neco nad 80%.A to sem nejakych 60 km od vysilace.Ted mi to ukazuje kolem 25% signal slaby....
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Josef Zvolánek 10. 09. 2013, 23:22:25
tako50
Ano je to tak signál nepravidelně vypadává,už se to tak dělo asi před třemi týdny,možná i dříve.
...
No já to pozoruji až teď od pondělí a to se dívám hodně často a většinou  na CT1HD a CT Sport HD :-)
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: tako50 10. 09. 2013, 23:23:19
Ústí 21 kanál se taky zastavuje.
Že by to vypadávalo celorepublikově,že by dolaďovali síť.Pozorujete to ještě někdo,z jiného kraje?
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: tako50 10. 09. 2013, 23:29:31
Ja jsem dokonce uz ani k50 nenaladil i kdyz jsem tu mel silu signalu neco nad 80%.A to sem nejakych 60 km od vysilace.Ted mi to ukazuje kolem 25% signal slaby....
Já jsem asi 70km a pokud to jede tak signál je na 100%,nepozoruji slábnutí.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: ivovi 11. 09. 2013, 00:08:02
Ústí 21 kanál se taky zastavuje.
Že by to vypadávalo celorepublikově,že by dolaďovali síť.Pozorujete to ještě někdo,z jiného kraje?
Ano, vysilac regmux7 Brno-Barvicova, Art, tusim v nedeli kolem 20.45. Kratky vypadek mozna 10-30s, TV psala zadny signal. Dost dlouhy vypadek na to aby rusil, moc kratky na to abych zjistoval co a proc. Nevylucuju nejake ruseni, ale kdyz o tech vypadcich pisete...
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Marek Vajdík 11. 09. 2013, 07:09:13
Ahoj! :)
Je tu někdo kdo má naladěno Jáchymov-Klínovec na 50k RM7 s ČT HD atd.. programy?
Chci jen potvrdit jestli Vám od pondělí vypadává signál nepravidelně mžikově!
Mě se to děje!  >:( >:( Do Pondělka to bylo v pohodě a to máme S/K 100/100
Napsal jsem včera dotaz na  Progress Digital http://www.progressdigital.cz/ a na CT
tak jsem zvědav jestli někdo odpoví!

 

Stejny problem. Vcerejsi fotbal CT 4 Sport HD nekoukatelny. Dnes rano CT 1 HD po 6:00 h take vypadky. To same dela i MUX 4 (K45). Signal sila i kvalita u me jinak 10/10, pri vypadku kratkodoby pad na nulu a okamzite zase zpet na 10.

Dosud byl prijem bez problemu, resp. niceho jsem si nevsiml. Z ostatnich vysilacu prijem v poradku (Krasov, Ochsenkopf).
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Max5 11. 09. 2013, 08:19:13
Ano stejný problém i z vysílače Jihlava Větrný Jeníkov K50 a K42, ale už od soboty. Signál je mnohem slabší a jsou v něm výpadky, více na RS7.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: TomH35 11. 09. 2013, 08:24:35
Stejny problem. Vcerejsi fotbal CT 4 Sport HD nekoukatelny. Dnes rano CT 1 HD po 6:00 h take vypadky. To same dela i MUX 4 (K45). Signal sila i kvalita u me jinak 10/10, pri vypadku kratkodoby pad na nulu a okamzite zase zpet na 10.
Dosud byl prijem bez problemu, resp. niceho jsem si nevsiml. Z ostatnich vysilacu prijem v poradku (Krasov, Ochsenkopf).

Potvrzuji z KV....K45 i K50 z Klínovce jsou časté výpadky celý týden, včera večer a dnes ráno je to už nekoukatelné.
Příjem ze Tří křížů v pohodě.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: tako50 11. 09. 2013, 09:05:38
Klínovec nejde kompletně k45 a k50 ,ale jablonec k25 jede mux4 .

Tak už se to rozjelo na klínovci a obraz stále škube kostičkuje,jako vždy.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Josef Zvolánek 11. 09. 2013, 12:16:58
Tak tady je první odpověď kterou jsem adresoval na ČT-Facebook:

,,Česká televize Dobrý den Josefe, děkujeme za upozornění, předáme připomínku provozovateli tohoto vysílače. Zatím jsme ovšem nezaznamenali další podobný ohlas k vysílání z Klínovce. Obecně, doplňkové pozemní vysílání v síti 1a (http://czch.tv/9RmZ) – která využívá kapacitu vysílačů, jejichž nejsme provozovateli jako je tomu u sítě 1 – je v experimentálním provozu, stále se pracuje na jeho rozšiřování a ladění detailů.,,

Ps: Dnes asi kolem 11h byl trochu delší výpadek na RS7-50k a na Mux4-45k a od té doby to jede bez výpadku!
     Že by něco dělali??  ;) :D
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Marek Vajdík 11. 09. 2013, 12:48:28
Tak jim dejte link na forum digizone, kdyz nemaji jine podobne ohlasy.  :)
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Jaroslav Novák 11. 09. 2013, 14:44:51
Včera jsem dával na forum "stav v multiplexu 4"

Nevšiml jste si někdo kdo přijímáte multiplex 4 z Klínovce občasné výpadky signálu, cca 5-10 vteřin?   To samé se děje i u RS 7, u obou se to děje dneska, nikdy dříve jsem to neviděl.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Josef Zvolánek 11. 09. 2013, 17:30:22
Další odpověď od CT :
,,Dobrý den Josefe, od provozovatele vysílače máme informaci, že došlo ke komplikaci na distribuční trase zdrojového signálu, která byla monitorována. Vyřešit se ji podařilo před 13. hodinou. Nyní by již měl být provoz vysílače na Klínovci bez potíží,,

Můžu potvrdit že je teď Vše OK!  ;D
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: charomges 12. 09. 2013, 06:33:04
Jáchymov sice nemám, ale v Plzni je to stejné. Už od Pondělí to vypadává cca každé 2 minuty  krátký výpadek. Předtím vše OK.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: tako50 21. 09. 2013, 21:20:35
Opět dochází k výpadku Jáchymova a to jak k45 ,tak i k50 a poměrně častým a dlouhým výpadkům.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Martin Š. 22. 09. 2013, 07:13:12
Já jsem včera taky zkoušel naladit 50K 65 km od vysílače a také jsem měl každou chvíli výpadky signálu, tak jsem to radši vyhodil z nabídky, aby se tam nepletl. Jinak naladil jsem to na 70% (sílu i kvalitu).
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Marek Vajdík 22. 09. 2013, 09:50:03
Pokud jste to zkousel vcera vecer, tak kolem 20 - 21 h byly zase vypadky (CT SPORT HD). Zkuste naladit znovu.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Martin Š. 22. 09. 2013, 13:24:05
Pokud jste to zkousel vcera vecer, tak kolem 20 - 21 h byly zase vypadky (CT SPORT HD). Zkuste naladit znovu.
Ne, zkoušel jsem to kolem 13. - 14. hodiny odpoledne
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Josef Zvolánek 22. 09. 2013, 22:33:08
Tak dneska další výpadky signálu!! >:( :(
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Josef Zvolánek 29. 09. 2013, 20:10:48
Tak dneska zase vypadává Jáchymov 50k RS7 a 45k Mux4 >:( >:(
Co tam pořád dělají!! :D
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Jan Pavlis 29. 09. 2013, 20:29:29
Nejde ani Ústí 21 k.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Jaroslav Novák 29. 09. 2013, 20:52:13
Potvrzuji výpadky, ale ted vypadává signál a né obraz, lítá to o 14dB.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: tako50 29. 09. 2013, 22:29:35
Zlaté čra a jestli padnou někdy,tak to se máme na co těšit,jo,konkurence je konkurence.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Dave1977 30. 09. 2013, 08:25:38
Potvrzuji výpadky, ale ted vypadává signál a né obraz, lítá to o 14dB.
Lokalita Krušnéhory-Nová Ves v Horách-včera výpadky celý den,dnes občas kostičkuje.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: kapetr 30. 09. 2013, 21:25:14
Ten Klínovec opravdu poslední dny zlobí. Každou chvíli jeden (či dva) z jeho transpondérů začne vypadávat.
Nicméně mě toto vlákno potěšilo - alespoň vím, že nemusím lítat na půdu a hledat záhadný špatný kontakt :-)
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: tako50 09. 10. 2013, 14:24:36
klínovec zas nejde,nebo to je jen u mě?jak k 50 tak 45 .


Tak už to zas hraje,prostě klasika,na tuhle síť se rozhodně nedá spolenout.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: kapetr 10. 10. 2013, 15:35:02
Mně od 9.10. K50 nejede - ani ťuk!!!

Přitom ostatní kanály z Jáchymova beze změny - K45 - zcela v pořádku.

Co s tím K50 je ?
Nevypnuli ho náhodou vzhledem ke spuštění ČT Art/D v MUX-u 3 ? (časově  to podezřele souhlasí)
A to by jako ČT HD odpískali ?!
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: tako50 10. 10. 2013, 15:49:07
Mně od 9.10. K50 nejede - ani ťuk!!!

Přitom ostatní kanály z Jáchymova beze změny - K45 - zcela v pořádku.

Co s tím K50 je ?
Nevypnuli ho náhodou vzhledem ke spuštění ČT Art/D v MUX-u 3 ? (časově  to podezřele souhlasí)
A to by jako ČT HD odpískali ?!
k 50 jede i 45
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: kapetr 10. 10. 2013, 15:52:56
A chytáte opravdu Jáchymov ?
Teď to znovu zkouším:

K45 : Síla 69 / Kvalita 97      (u mého STB je maximem S=71/Q=100)

K50 : Síla 00 / Kvalita 00

K35 :        70/100
K36 :        71/100
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: tako50 10. 10. 2013, 15:57:15
Jo jáchymov,jiný bych tu nechytil na k 50 a jede naplno bez výpadků ne jako včera,teda alespon nyní.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: kapetr 10. 10. 2013, 16:00:46
Pak to nechápu!

Leda .... ???

Přijímám Klínovec dálkově od Dobříše (cca 115 km) - tento výpadek by mohlo způsobovat Pre-Echo bližšího, ale slaboulinkého vysílače na K50.
Ale mluvil jse s kompetentním chlapíkem z MUX4 a ten tvrdil, že nikde žádný jiný vysílač na K50 (Mezi Dobříší a Jáchymovem) není!

Nějaký nápad ?
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: tako50 10. 10. 2013, 16:03:48
no koukám na to jede to pořád naplno v lounech asi 70km
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: AlesFrk 10. 10. 2013, 16:53:04
Pak to nechápu!

Leda .... ???

Přijímám Klínovec dálkově od Dobříše (cca 115 km) - tento výpadek by mohlo způsobovat Pre-Echo bližšího, ale slaboulinkého vysílače na K50.
Ale mluvil jse s kompetentním chlapíkem z MUX4 a ten tvrdil, že nikde žádný jiný vysílač na K50 (Mezi Dobříší a Jáchymovem) není!

Nějaký nápad ?
Vysílá Žiškov test DVB-T2 na K50,v tomto počasí se může navzájem rušit,v Teplicích tomu tak je.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: kapetr 10. 10. 2013, 16:57:57
To by mohlo bejt :-) Dík za info.

Pravda je, že Žižkov vůbec nedokážu zachytit (<= výškový profil), ale nějaký slaboučký signál či jeho odraz vyloučit nelze - a třeba to stačí na pomrvení signálu. 


---------------- doplnění:

Tak ten Žižkov to asi nebude: vyběhl jsem na půdu a ze slučovače odojil anténu mířící na Cukrák a (v mém případě tudíž i) Prahu. Zbylo tedy husté plzeňské síto s direktory v takřka opačném směru (Klínovec).

Bohužel K50 stále totální nula :-(
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Jaroslav Novák 27. 10. 2013, 19:54:25
Tak po dlouhé době zase Klínovec vypadl, jak sít 4, tak 7.  Zrovna zase u fotbalu a hokeje, ještě, že je v záloze satelit.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Dave1977 27. 10. 2013, 20:16:08
Tak po dlouhé době zase Klínovec vypadl, jak sít 4, tak 7.  Zrovna zase u fotbalu a hokeje, ještě, že je v záloze satelit.
/quote]Mě k50 nejede už pomalu 14 dní a nyní i mux4 na k45 opět vypadl zrovna jsem koukal na fotbal.Krušné hory.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: tako50 27. 10. 2013, 20:21:42
Tak po dlouhé době zase Klínovec vypadl, jak sít 4, tak 7.  Zrovna zase u fotbalu a hokeje, ještě, že je v záloze satelit.
Jo tak to bude asi zase plánovaná výluka  :D nicméně,mě teď zrovna šlape.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Jaroslav Novák 27. 10. 2013, 20:24:54
Tak po dlouhé době zase Klínovec vypadl, jak sít 4, tak 7.  Zrovna zase u fotbalu a hokeje, ještě, že je v záloze satelit.
/quote]Mě k50 nejede už pomalu 14 dní a nyní i mux4 na k45 opět vypadl zrovna jsem koukal na fotbal.Krušné hory.

To bude problém asi u vás, mně jde mux4 na 45 kanále a rs7 na 50 kanále v pořádku, dokonce s luxusní rezervou.  Ale před chvilkou to opět vypadlo na pár minut, jako dříve.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: tako50 27. 10. 2013, 21:50:24
Příjde mi to celé nějaké divné,ta debata  ;D
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Josef Zvolánek 28. 10. 2013, 14:00:39
Můžu taky potvrdit, že poslední dny občas vypadává mux4 na 45 kanále a rs7 na 50 :( :(
Karlovy Vary.....
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Martin Patera 28. 10. 2013, 19:29:18
V Zatci mam na starost STA, kam jsem k45 a k50 dostal pres Alcad a X-SuperColorkou namirenou na Klinovec na kterej mam optickou viditelnost (42km).
S obema MUXy zadnej problem, sleduji je pravidelne.
Navic, kdyz se objevi problem, tak jeden z 33 ucastnickych zasuvek-bytu se vzdycky ozve, ze mu to nejde..... zatim se nikdo neozval.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: tako50 28. 10. 2013, 20:42:23
V Zatci mam na starost STA, kam jsem k45 a k50 dostal pres Alcad a X-SuperColorkou namirenou na Klinovec na kterej mam optickou viditelnost (42km).
S obema MUXy zadnej problem, sleduji je pravidelne.
Navic, kdyz se objevi problem, tak jeden z 33 ucastnickych zasuvek-bytu se vzdycky ozve, ze mu to nejde..... zatim se nikdo neozval.
Ale no tak,zrovna teď klínovec nejde a to kompletně jak k 45 tak 50 a je to tak velmi často,není to žádná mimořádka ,ale samozřejmost.Tak nevím Martine,jak to může v Žatci jít,když v Lounech to nejde.

Sláva,asi na 10 s se objevil signál,no ještě že máme ty radiokomunikace,jinak sedíme doma při svíčkách a vyvoláváme duchy. :D
 Jo,je to dobrý,stále bez signálu,jen tu a tam asi po 5 mim to naskočí .
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Jaroslav Novák 28. 10. 2013, 20:59:55
Je to potvrzené i Digital Broadcasting, že hledají příčinu, jen už nějak dlouho.  ;D
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: tako50 28. 10. 2013, 21:09:19
Je to potvrzené i Digital Broadcasting, že hledají příčinu, jen už nějak dlouho.  ;D
No jak se zatím předvedli i včetně toho sekání obrazu atd. tak to je asi na 100 let hledání a nebo jen kecání.
 Sláva,už to jde i minutu .  ;D

 No už jsem si říkal,že to jde dost dlouho a nezklamali,už to zase nejde.

Teda jako ale opravdu,takováhle konkurence nemá skutečně chybu,jen tak dál a jsme tu jak za marie terezie a ještě vytáhněte měřáky a začněte dokazovat,že je chyba u diváka,jak jinak že.  :D
Název: Re:Jáchymov 50k RS7 + Ústí K21
Přispěvatel: BLAZ 28. 10. 2013, 21:31:51
a stejně tak nefunguje ani Ústí n/L, kanál 21
Název: Re:Jáchymov 50k RS7 + Ústí K21
Přispěvatel: tako50 28. 10. 2013, 21:34:23
a stejně tak nefunguje ani Ústí n/L, kanál 21
Jablonec ale jde.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Josef Zvolánek 28. 10. 2013, 21:38:09
Jáchymov 50 a 45 kanál pořád padá... >:( :( Vzdálenost asi 25k  Karlovy Vary, Anténa STA přímo namířena na vysílač...
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Jan Pavlis 28. 10. 2013, 21:43:04
Ústí 21 kanál /HD kanály čt/ dnes taky vypadávají.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: pajas2 28. 10. 2013, 21:51:57
Jáchymov 50 a 45 kanál pořád padá... >:( :( Vzdálenost asi 25k  Karlovy Vary, Anténa STA přímo namířena na vysílač...
Na K45 muxu 4 přímo v Karlových Varech mám za poslední týden tyto výpadky:

19.10. - výpadky v intervalu 13-14h, 16-17h a 23-24h
20.10. - téměř celý den časté výpadky, asi nejvíce mezi 06-08h, 09-11h a 15-18h
21.10. - největší 02-03h
27.10. - zejména v intervalu 21-23h
28.10. - opět 02-03h a dále 09-11h, 12-13h a i nyní 18-21h

U K50 to bude zřejmě podobné.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Josef Zvolánek 28. 10. 2013, 22:07:47
Právě teď jsem napsal do CT ohledně Jáchymovu!  ;D :D
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: tako50 28. 10. 2013, 22:13:19
Právě teď jsem napsal do CT ohledně Jáchymovu!  ;D :D
Ono je jim to stejně jedno,já volal jak čt nova i db i čtu i psal nemá to smysl,je to banda popelářů,ale to bych ty popeláře urážel,ono se jim nevyrovnaj.To je fakt děs!!!!!
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: tako50 28. 10. 2013, 23:26:35
Tak stále to nejde,to budou řešit asi až zítra a stejně nic svoji schopností nevyřeší,jak neustále dokazují.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: riedzig 29. 10. 2013, 08:38:46
V Teplicích včera večer 21K vypadával každou chvíli, kolem desáté zkolaboval úplně. Ale i když to jindy běží, vyskytují se stabilně drobné poruchy (při kvalitě 70-80).
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Josef Zvolánek 29. 10. 2013, 13:53:21
Tak přišla odpověď regio mux 7/1a Progress Digital s.r.o. helpdesk@mux7.cz

,,Dobrý den
bohužel se znovu projevila závada na trase dopravy signálu k vysílači.Technici dodavatele  na odstranění závady pracují.
Omlouváme se za způsobené potíže.
 
Progress Digital přeje příjemný den,,
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: tako50 29. 10. 2013, 14:01:37
Tak přišla odpověď regio mux 7/1a Progress Digital s.r.o. helpdesk@mux7.cz

,,Dobrý den
bohužel se znovu projevila závada na trase dopravy signálu k vysílači.Technici dodavatele  na odstranění závady pracují.
Omlouváme se za způsobené potíže.
 
Progress Digital přeje příjemný den,,
Se divím,že tak rychle odpověděli.Těch závad mají nějak moc při tom svém provozování vysílací sítě.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: tako50 30. 10. 2013, 18:32:48
Tak prý to dnes zase vypadávalo přes den,pozoroval jste to někdo?
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: pajas2 30. 10. 2013, 18:50:43
Tak prý to dnes zase vypadávalo přes den,pozoroval jste to někdo?
Dnes byly výpadky taky: 08-09h, zejména pak 16-18h a částečně i po 15h a 18h.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: tako50 02. 11. 2013, 09:34:31
O generaci vyšší vysílání než mají čra opět stávkuje.Nechci ani vidět jak bude vypadat další generace vysílání,to už nemá pak asi ani cenu mít doma TV.Myslím,že už dávno nastal čas,kdy by se mělo DB a PD zakopat ještě hlouběji než je černobylský ohryzek.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: pajas2 02. 11. 2013, 12:35:13
Dnes dopoledne byly celkem dost problémy i na K45.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: BLAZ 02. 11. 2013, 13:52:58
Asi zase problémy na trase ;-) Ústí k21 taky nejde. Břídilové !
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: H_H 02. 11. 2013, 18:10:29
Tak aktuálně Mux4 i RS7 z Klínovce už asi půl hodiny mrtvé.
Síla signálu poctivá velká NULA. A to na něj mám přímý výhled.
Pecka  >:(
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: tako50 02. 11. 2013, 19:00:03
Tak je to neustále vidět,jak ten likvidátor DVBT v čechách rozhýbal ten trh a rozjel to konečně. :D NJ,prostě práce kvapná,málo platná.Pařez-boys na tom neustále pracuje a odstraňuje poruchu,jen jestli ji bude odstraňovat tak,jako to škubání,kostičkování ,atd. , tak se asi nikdo nikdy nedočká. :D  Když si představím,jaké to asi bude dál s těmi pidi vysílači na každé garáži,jak budou neustále mimo provoz,když ani své hlavní vysílače není schopen udržet v provozu,tak je mi opět vysloveně na zvracení.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Marek Vajdík 02. 11. 2013, 20:26:05
RS7 z Klinovce je neco tragickyho! Neustale vypadky....
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Koddy 02. 11. 2013, 20:28:29
Asi zase problémy na trase ;-) Ústí k21 taky nejde. Břídilové !

Taky přijímám z tohoto "vysílače", pokud se to dá takhle nazvat. Taky už s RS7 končím!
Ladím zpátky 33. kanál z Bukové hory, sice SD, ale aspoň 100 % spolehnutí na příjem.
Musím vidět fotbal Sparta - Teplice.  :P
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: tako50 02. 11. 2013, 21:10:11
Už to opravují docela dost dlouho  http://www.digitalnitelevize.cz/forum/ruzne/klinovec-jachymov-vypnut-168929/?kotva=klinovec-jachymov-vypnut-169262  ,přesto někteří zde tvrdí,že jim to jde bez problému.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Martin Patera 02. 11. 2013, 22:47:19
Ted je 2.11.2013 22.44h a uz dva dny jsou vypadky signalu z Klinovce mux4 i rs7.
Kdyz jsem pred mesicem dokoncil sta v nasem panelaku, tak vse bylo v poradku, zmereno spektrakem.
Tohle musi byt problem koncoveho vysilace. Mozna se to vypina prehratim.
Spektrak ukazuje mzikove snizeni urovne signalu a nekdy jako-by roztrhani ofdm nosnych.
 

Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: BLAZ 02. 11. 2013, 23:08:23
Ústí je na tom stejně, ty vysílače jsou jak siamský dvojčata  :) Už jsem vzteky (po neustálém přepínání Milennia z ČT2HD na ČT2 SD) napsal do ČT, že cpou peníze koncesionářů amatérům, kteří nejsou schopni ani za půl roku dát síť do stabilního a provozuschopného stavu. Sice mi to moc nepomůže, ale ulevit jsem si musel  ;D
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: tako50 02. 11. 2013, 23:24:59
Ústí je na tom stejně, ty vysílače jsou jak siamský dvojčata  :) Už jsem vzteky (po neustálém přepínání Milennia z ČT2HD na ČT2 SD) napsal do ČT, že cpou peníze koncesionářů amatérům, kteří nejsou schopni ani za půl roku dát síť do stabilního a provozuschopného stavu. Sice mi to moc nepomůže, ale ulevit jsem si musel  ;D
To jsem zvědavej,jestli něco odpoví a co odpoví,asi vím.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Josef Zvolánek 03. 11. 2013, 00:19:37
Už to opravují docela dost dlouho  http://www.digitalnitelevize.cz/forum/ruzne/klinovec-jachymov-vypnut-168929/?kotva=klinovec-jachymov-vypnut-169262  ,přesto někteří zde tvrdí,že jim to jde bez problému.

Jáchymov nejede 50k a 45k maximálně chvilkově!!  >:( :(
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Stasi-DDR 03. 11. 2013, 07:22:24
Ted je 2.11.2013 22.44h a uz dva dny jsou vypadky signalu z Klinovce mux4 i rs7.
Kdyz jsem pred mesicem dokoncil sta v nasem panelaku, tak vse bylo v poradku, zmereno spektrakem.
Tohle musi byt problem koncoveho vysilace. Mozna se to vypina prehratim.
Spektrak ukazuje mzikove snizeni urovne signalu a nekdy jako-by roztrhani ofdm nosnych.

Bingo!!!!! Správný úsudek! Mezi námi znalci je tohle (vzhledem k použitým vzduchem chlazeným TXům Electrolink) známo už od počátků "těchto výpadků"! Není se co divit, ono "uchladit vzduchem" skoro 3kW PA výkonu, to nezvládnou ani kouzelníci z firmy DB a PD! Tady někdo vsadil na špatnou kartu, díky neznalosti problematiky TXů pro UHF pásmo. Bohužel pařízkův "odborný tým" pro výstavbu vysílacích sítí donedávna stavěl výhradně FM sítě a drtivou část zlozvyků si přinesl právě odsud!!! Pokud by použili kapalinou chlazené vysílače (Electrolink je také nabízí, jsou, ale jsou finančně náročnější a je u nich složitější instalace na místě určení). Takže veškerá vina za problémy na tomto vysílacím stanovišti (a nejen zde, stejné je to i na ČH, kde je opět použit vysílač stejné koncepce, akorát s nižším PA výkonem), padá na odpovědné osoby z pařízkova "odborného týmu". Počítám, že brzy budou padat hlavy!
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Miloslav Soška 03. 11. 2013, 15:12:15
když jsem zkoumal z vnějšku vysílací technologii na Černé hoře na rozhledně, a slyšel jsem ty větráky, jak běží na plný ceres, říkal jsem si, jak dlouho to asi vydrží, se nepřehřívat. To bylo na jaře v březnu. A předpokládám, že na Klínovci a jinde to nebude jiné...
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Stasi-DDR 03. 11. 2013, 18:24:23
Proč "konkurent" DB a PD, používá kapalinou chlazené TX R&S typu NV86xx a to ještě nejsou jejich PA stupně využívány (na rozdíl od TXů DB a PD) na 100%, ale zhruba na 60-65%. Třeba na Pradědu mají R&S NV8608 (max 5kW výst. výkonu) pro 100kW ERP s D char. AS PA výkon zhruba 3.6kW. Kdepak asi má pařízkova firma zasypaného onoho pověstného "psa"? Přitom DB a PD by nejraději koncové stupně využívaly na 120%...!  ;D ;D ;D
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Miloslav Soška 03. 11. 2013, 20:13:26
Protože je to všechno jen o love, R&S je finančně trošičku někde jinde. Akorát je ještě otázka, když to jede na 100%, jak dlouho to vydrží a zvlášť zima tomu dá, co proto :)
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Jaroslav Novák 05. 12. 2013, 20:25:31
Jde vám mux 4 a mux 7 z Klínovce momentálně v té vichřici?
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: pajas2 05. 12. 2013, 20:27:41
Nejde, už nejméně hodinu.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Jaroslav Novák 05. 12. 2013, 20:31:16
Ahá, takže klasika. :-) díky za info

edit: Před chvilkou to naskočilo.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Marek Vajdík 19. 01. 2014, 08:39:12
Chtel bych se zeptat, jestli MUX4 + RS7 z Klinovce ma opet vypadek. Delali nam upravy na antene, tak nevim, zda je problem v uprave (a mam to zacit resit) nebo jestli je to klasika vypadek....

Diky za info.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: tako50 19. 01. 2014, 11:23:15
Chtel bych se zeptat, jestli MUX4 + RS7 z Klinovce ma opet vypadek. Delali nam upravy na antene, tak nevim, zda je problem v uprave (a mam to zacit resit) nebo jestli je to klasika vypadek....

Diky za info.
U mě to nyní jde asi 15 min to zkouším a klasicky se stejnými problémy sekání,rozpadem ,kostičkování.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Jaroslav Novák 29. 12. 2016, 11:12:16
Dobrý den všem,

nevšiml si prosím někdo kdo má možnost přijímat R7 z Klínovce na 50 kanále zhoršeného příjmu?

Po nějaké době jsem přepnul na pozemní tuner a pozoruji rušení na tomto kanále,  multiplex 4 ze stejného vysílače na 45 kanálu je v pořádku.  Mám podezření na LTE které v posledních 2 měsících v mém okolí přibývá ale myslím, že jsem mezitím co se to spuštělo zkoušel a bylo to v pořádku, lokalita Roudnice nad Labem.  Je možné rušení LTE i na 50 kanále?

Díky moc za odpovědi.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: pajas2 29. 12. 2016, 11:21:21
Příjem na K50 pozoruji spíš mírně lepší než horší. Alespoň pokud porovnávám poslední dva měsíce.
Jinak ohledně LTE se podívejte sem: http://start-lte.ctu.cz (http://start-lte.ctu.cz) a když přiblížíte mapu na vaši lokalitu, uvidíte plán spouštění na listopad, půlku prosince a začátek ledna 2017.
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Jaroslav Novák 29. 12. 2016, 12:13:33
Příjem na K50 pozoruji spíš mírně lepší než horší. Alespoň pokud porovnávám poslední dva měsíce.
Jinak ohledně LTE se podívejte sem: http://start-lte.ctu.cz (http://start-lte.ctu.cz) a když přiblížíte mapu na vaši lokalitu, uvidíte plán spouštění na listopad, půlku prosince a začátek ledna 2017.

Díky tuto stránku znám dříve jsem jí navštěvoval, ale nenapadlo mě se kouknout teď...  Tím směrem opravdu pár LTE vysílačů bylo zapnutých v cca 3 týdnech, to bude ono... :-)  Díky
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Josef Zvolánek 29. 12. 2016, 13:31:54
Dobrý den všem,

nevšiml si prosím někdo kdo má možnost přijímat R7 z Klínovce na 50 kanále zhoršeného příjmu?

Po nějaké době jsem přepnul na pozemní tuner a pozoruji rušení na tomto kanále,  multiplex 4 ze stejného vysílače na 45 kanálu je v pořádku.  Mám podezření na LTE které v posledních 2 měsících v mém okolí přibývá ale myslím, že jsem mezitím co se to spuštělo zkoušel a bylo to v pořádku, lokalita Roudnice nad Labem.  Je možné rušení LTE i na 50 kanále?

Díky moc za odpovědi.
Dobrý den K50 jsem zkoušel ale vše Ok .Mám naladěno od začátku. Ale teď využívám Satelit.  Lokalita Karlovy Vary STA - filtr na LTE 
Název: Re:Jáchymov 50k RS7
Přispěvatel: Enik 29. 12. 2016, 16:59:06
Dobrý den všem,

nevšiml si prosím někdo kdo má možnost přijímat R7 z Klínovce na 50 kanále zhoršeného příjmu?

Po nějaké době jsem přepnul na pozemní tuner a pozoruji rušení na tomto kanále,  multiplex 4 ze stejného vysílače na 45 kanálu je v pořádku.  Mám podezření na LTE které v posledních 2 měsících v mém okolí přibývá ale myslím, že jsem mezitím co se to spuštělo zkoušel a bylo to v pořádku, lokalita Roudnice nad Labem.  Je možné rušení LTE i na 50 kanále?

Díky moc za odpovědi.

 LTE může rušit jakýkoliv televizní nebo i rozhlasový kanál. Stejně tak jako může televizní nebo rozhlasový příjem rušit CDMA, TRZSS nebo jakýkoliv jiný signál. Rušivý signál rozkmitá nebo přebudí zesilovač v celém zesilovaném pásmu, takže znehodnotí vše, co projde zesilovačem.