Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: AA AAA 04. 09. 2013, 12:08:16

Název: Ceske programy pres internet
Přispěvatel: AA AAA 04. 09. 2013, 12:08:16
Zdravim, nevite kde bych nasel na internetu online vysilani ceskych programu, ale v nizsi kvalite aby nebyli narocne na pripojeni k internetu? Ziju v casti anglie, kde je problem s pokrytim internetu, moje rychlost downloadu je okolo 0,5 - 1mb/s. Diky za odpoved
Název: Re:Ceske programy pres internet
Přispěvatel: Miloslav Soška 04. 09. 2013, 12:10:10
Zdravim, nevite kde bych nasel na internetu online vysilani ceskych programu, ale v nizsi kvalite aby nebyli narocne na pripojeni k internetu? Ziju v casti anglie, kde je problem s pokrytim internetu, moje rychlost downloadu je okolo 0,5 - 1mb/s. Diky za odpoved
legálně, nebo nelegálně?
Název: Re:Ceske programy pres internet
Přispěvatel: Milan _1_6 04. 09. 2013, 12:18:35
Zkus třeba tohle: http://on-linetelevize.cz/ceske-tv-online-/ nebo: http://tojesmrad.cz/category/tv-online/cz-programy/
Název: Re:Ceske programy pres internet
Přispěvatel: AA AAA 05. 09. 2013, 12:27:48
Diky za typy, ale ani jeden odkaz z moji rychlosti internetu nerozchodim. Hraje tak 5 sekund a pak se zacne sekat, potreboval bych neco jeste mene narocnyho. Nelegalne i legalne to je jedno. Jestli to bude zvladat moje pomale pripojeni, tak za to klidne i zaplatim
Název: Re:Ceske programy pres internet
Přispěvatel: jaydeesq 05. 09. 2013, 12:38:25
pokud máš pomalé připojení tak asi nemůžeš chtít stream tv přes to tahat? to je trošku mimo logiku, ale to že se to seká nemusí být vina jen na tvé straně, tyhle streamy nikdy nešlapou rozumně
Název: Re:Ceske programy pres internet
Přispěvatel: AA AAA 08. 09. 2013, 17:49:08
Ja myslim ze chyba bude na me strane, protoze jak jsem psal, rychlost pripojeni se pohybuje od 0,5 do 1mb/s. Ale pro streamy ceske televize na jejich oficialnich strankach pri nastaveni kvality 240p to staci, ty mi to prehraje bez problemu (az na to ze vetsinou tam bezi napis ze tento porad nemuzeme vysilat na internetu). Proto bych potreboval nejakou stranku kde bezi i ostatni televize, a neni to narocne na rychlost internetu
Název: Re:Ceske programy pres internet
Přispěvatel: jaydeesq 08. 09. 2013, 18:18:04
a neni při tvé rychlosti výhodnější koupit dvb-t tuner do usb? na aukru se daji sehnat i za 200, protože stejně tyhle streamy nikdy nepošlapou spolehlivě ani kdyby ti na to net stačil
Název: Re:Ceske programy pres internet
Přispěvatel: Miloslav Soška 08. 09. 2013, 18:40:47
když je ten člověk v Anglii, má s DVB-T bohužel smůlu...
Název: Re:Ceske programy pres internet
Přispěvatel: AA AAA 09. 09. 2013, 15:18:40
No prave, nebyt v UK tak to vubec neresim:/ Je nejake jine reseni? Klidne i placene
Název: Re:Ceske programy pres internet
Přispěvatel: klubalo 09. 09. 2013, 15:44:22
Co satelit? Umístění paraboly nepřipadá v úvahu?

Skylink by tam měl jít i na normální (cca 80cm) parabolu:
http://www.lyngsat.com/Astra-3B.html
viz svazek Europe Wide:
http://www.lyngsat-maps.com/footprints/Astra-3B-Europe-Wide.html
Problém by mohl být jen s ČT24 a TV Noe (a rádii ČRo, ale ty asi nepotřebuješ), které používají Europe svazek, ale ten s parabolu běžných rozměrů asi nezachytíš:
http://www.lyngsat-maps.com/footprints/Astra-3B-Europe.html
(ale dá se také, před nějakou dobou jsem někde četl diskuzi o tom, jak to někdo ladil v Irsku, myslím, že skončil u 180cm, což už je poněkud nadměrná velikost)
Název: Re:Ceske programy pres internet
Přispěvatel: AA AAA 09. 09. 2013, 23:44:51
Satelit taky bez sance. Kvuli stromum blizko domu byli problemy i s britskym Sky, takze pochybuju by se podarila naladit 23,5E. Potreboval bych spis neco pres ten internet
Název: Re:Ceske programy pres internet
Přispěvatel: klubalo 10. 09. 2013, 00:57:00
Přes ten internet podle mě něco takového najdeš těžko - s rychlostí 0,5 mbit/s je to citelně pod limitem (vím to moc dobře, sám jsem před cca 5 lety něco takového také měl), navíc, i když bys měl dostatečnou rychlost >2mbit/s tak stejně musíš počítat s tím, že to bude občas kostičkovat/vypadávat protože bude přetížený server, navíc adresy streamů se občas mění, takže pokud si je uložíš jako playlist do vlc, tak je budeš muset občas obnovit - tyto neoficiální streamy jsou většinou jen jeden pro každou tv (pokud budeš procházet ty stránky se streamama, tak všechny většinou směřují na stejný server). Dále je tu možnost používat přímo streamy co poskytují jednotlivé TV, ale logicky je to velmi omezené, vysílá se tam jen něco, na druhou stranu by to při nejnižší kvalitě mohlo projít přes tvůj internet - ale bude to většinou chtít českou IP, čili budeš muset shánět ještě proxy/vpn. Tj. řešení na 2 věci.

Nevím samozřejmě jaký tam máte výhled na horizont přes ty stromy, nicméně pokud se podařil ten Sky, který je na 28°E, opravdu by něšel ten Skylink na 23,5°E? Mělo by to být jen o kousek vedle a mohlo by to i jet na stejnou parabolu (teoreticky). Co UPC na 1°W? to je pro změnu dost jiným směrem - stíní ty stromy naprosto celý výhled na jih (1W) a jihovýchod (Skylink 23,5E, Sky 28E)? Pokud by se to podařilo byl by ten konfort úplně někde jinde...

Ono tu opravdu moc jiných možností není...