Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: bajerek 03. 09. 2013, 14:00:45

Název: regionální síť 8
Přispěvatel: bajerek 03. 09. 2013, 14:00:45
sem zvědavej od kdy to zpustí
sem 20km od olomouce
a krom Primy HD co tam bude jiného
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: wochomurka 03. 09. 2013, 15:49:14
Jo to jsem taky zvědavý,s čim na nás vytáhnou.
Já to mám na Slavonín 35 km,příjem luxusní,lepší kupodivu  K 50
než 44.Problém bude ovšem to,že to půjde z Radíkova-čili další anténa...
 ::)
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Danny10 03. 09. 2013, 16:19:36
Radíkov a Slavonín mi půjdou na jedno síto,je to skoro u sebe..Jen s tou Krížavou to bude problém..těžký oříšek,jak to sloučit..
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: bajerek 03. 09. 2013, 16:19:49
mám tu výhodu,že to mám v jednom směru
a je výš něž Slavonín
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Danny10 03. 09. 2013, 16:24:04
Snad doplní Radíkov do mapy vysílačů..zatím jsem ho tam nenašel..
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: bajerek 03. 09. 2013, 16:32:52
dostal kmitočtový příděl
musíme čekat
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: wochomurka 03. 09. 2013, 16:35:49
Radíkov a Slavonín mi půjdou na jedno síto,je to skoro u sebe..Jen s tou Krížavou to bude problém..těžký oříšek,jak to sloučit..
V Bílanech nejede Javorina?
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Danny10 03. 09. 2013, 16:44:02
Jede,ale je o cca 5 dBuV slabší než Žilina..navíc nejede pořád VP MUX a z Krížavy je 52,32,35  z jednoho směru..po spuštění Radíkova budu muset ty jojky chytat z Javoriny a to už budu muset selektivně slučovat..
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Zdenek S. 03. 09. 2013, 18:49:41
Radíkov a Slavonín mi půjdou na jedno síto,je to skoro u sebe..Jen s tou Krížavou to bude problém..těžký oříšek,jak to sloučit..

Nemusíš si lámat s tím jak to sloučit s Krížavou, protože Radíkov bude na stejném kanále. Tím pádem nemusíš nic slučovat protože máš po kanále 52 z Krížavy. Jak pustí Radíkov tak z Krížavy nic nezůstane.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Zdenek S. 03. 09. 2013, 18:51:52
Jo to jsem taky zvědavý,s čim na nás vytáhnou.
Já to mám na Slavonín 35 km,příjem luxusní,lepší kupodivu  K 50
než 44.Problém bude ovšem to,že to půjde z Radíkova-čili další anténa...
 ::)

Aj ve Zlíně le lepší kanál 50 než 44 ze Slavonína.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Danny10 03. 09. 2013, 18:56:41

Nemusíš si lámat s tím jak to sloučit s Krížavou, protože Radíkov bude na stejném kanále. Tím pádem nemusíš nic slučovat protože máš po kanále 52 z Krížavy. Jak pustí Radíkov tak z Krížavy nic nezůstane.
[/quote]

No určitá naděje je..Rozdíl mezi vertikální a horizontální polarizací..těch 5 kW není až tolik a je to z opačného směru..každopádně problémy asi budou ;)
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Zdenek S. 03. 09. 2013, 19:00:00
Jede,ale je o cca 5 dBuV slabší než Žilina..navíc nejede pořád VP MUX a z Krížavy je 52,32,35  z jednoho směru..po spuštění Radíkova budu muset ty jojky chytat z Javoriny a to už budu muset selektivně slučovat..


Vidím, že se nemůžeš dočkat a si velice nadržený na ten Radíkov skrz nějakou Primu v HD aj za cenu pěti slovenských programů. Kdyby si nechytal aj Javorinu tak nevím jak by si pak mluvil. Takovým jak ty bych Přál aby puslili z Olomouce aj něco na kanále 56.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: bajerek 03. 09. 2013, 19:05:20
Jede,ale je o cca 5 dBuV slabší než Žilina..navíc nejede pořád VP MUX a z Krížavy je 52,32,35  z jednoho směru..po spuštění Radíkova budu muset ty jojky chytat z Javoriny a to už budu muset selektivně slučovat..


Vidím, že se nemůžeš dočkat a si velice nadržený na ten Radíkov skrz nějakou Primu v HD aj za cenu pěti slovenských programů. Kdyby si nechytal aj Javorinu tak nevím jak by si pak mluvil. Takovým jak ty bych Přál aby puslili z Olomouce aj něco na kanále 56.

přál bych to samé i tobě
závistivče
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Zdenek S. 03. 09. 2013, 19:19:00

Nemusíš si lámat s tím jak to sloučit s Krížavou, protože Radíkov bude na stejném kanále. Tím pádem nemusíš nic slučovat protože máš po kanále 52 z Krížavy. Jak pustí Radíkov tak z Krížavy nic nezůstane.

No určitá naděje je..Rozdíl mezi vertikální a horizontální polarizací..těch 5 kW není až tolik a je to z opačného směru..každopádně problémy asi budou ;)
[/quote]

Nevím jak si daleko od Radíkova, ale těch 5 kW je celkem dost. Např. Krížava na kanále 35 má jen 2 kW a jak daleko doletí když není zastíněná a vídíš sám, že ide aj v Olmíku. To by si musel být dost daleko od Radíkova a nebo mít v příjmu nějaký kopec aby ti stačila k odrušení jen změna polarity antény. Změna polarity je v reálu jen 15dB potlačení i když se uvádí 20dB. Analogová Primo na kanále 60 měla výkon 4kW a ČT 1 na kanále 33 jen 2kW a jak daleko tyto signály doletěli. Ta analogová Prima se běžně přijímala ve Zlíně tam kde nešla chytat z Tlusté hory a kanál 33 byl ve Zlíně taky příjímatelný než na stejném kanále začalo vysílat DVB-T z Tlusté hory.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Zdenek S. 03. 09. 2013, 19:30:27
Jede,ale je o cca 5 dBuV slabší než Žilina..navíc nejede pořád VP MUX a z Krížavy je 52,32,35  z jednoho směru..po spuštění Radíkova budu muset ty jojky chytat z Javoriny a to už budu muset selektivně slučovat..


Vidím, že se nemůžeš dočkat a si velice nadržený na ten Radíkov skrz nějakou Primu v HD aj za cenu pěti slovenských programů. Kdyby si nechytal aj Javorinu tak nevím jak by si pak mluvil. Takovým jak ty bych Přál aby puslili z Olomouce aj něco na kanále 56.

přál bych to samé i tobě
závistivče

Ptal se tě někdo na něco, že se do toho montuješ! Odpověď byla taková protože Danny10 se už nemůže dočkat a chlubí se tím, že je mu jedno jestli to zruší Křížavu, když má v záloze ještě Javorinu. Kdyby měl jen Krížavu, tak by mluvil jinak a pak kdo je tady závistivec, že?! Když někdo nebere ohled na druhé a ještě se chlubí tím, že má v záloze příjem z jiného vysílače to už je podle tebe normální?! Nevím co všichni máte s tím HD když tam stejně v HD jede jen něco vyjímeně a kor u té Primy. Jestli to mám SD a nebo v HD je úplně jedno když to jede stejně v HD jen s datovým tokem do 5Mb a pořady natočené v HD jsou tam jen vyjímečně. Raději budu mít šest programů v SD než jen program v HD ne HD.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: bajerek 03. 09. 2013, 19:42:12
Jede,ale je o cca 5 dBuV slabší než Žilina..navíc nejede pořád VP MUX a z Krížavy je 52,32,35  z jednoho směru..po spuštění Radíkova budu muset ty jojky chytat z Javoriny a to už budu muset selektivně slučovat..


Vidím, že se nemůžeš dočkat a si velice nadržený na ten Radíkov skrz nějakou Primu v HD aj za cenu pěti slovenských programů. Kdyby si nechytal aj Javorinu tak nevím jak by si pak mluvil. Takovým jak ty bych Přál aby puslili z Olomouce aj něco na kanále 56.

přál bych to samé i tobě
závistivče

Ptal se tě někdo na něco, že se do toho montuješ! Odpověď byla taková protože Danny10 se už nemůže dočkat a chlubí se tím, že je mu jedno jestli to zruší Křížavu, když má v záloze ještě Javorinu. Kdyby měl jen Krížavu, tak by mluvil jinak a pak kdo je tady závistivec, že?! Když někdo nebere ohled na druhé a ještě se chlubí tím, že má v záloze příjem z jiného vysílače to už je podle tebe normální?! Nevím co všichni máte s tím HD když tam stejně v HD jede jen něco vyjímeně a kor u té Primy. Jestli to mám SD a nebo v HD je úplně jedno když to jede stejně v HD jen s datovým tokem do 5Mb a pořady natočené v HD jsou tam jen vyjímečně. Raději budu mít šest programů v SD než jen program v HD ne HD.

montovat se budo,páč mám také na výběr z vícero vysílačů.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Danny10 03. 09. 2013, 20:22:17
panu  Z.S.

Určitě nemám radost z nějaké HD Primy,vůbec na ni nejsem zvědavý..mám CT Sport HD a to je daleko lepší než nějaké upscale..přinese mi to jen starosti se slučováním..že někdo může přijímat Javorinu a jiný ne,za to bohužel nemůžu..chápu,že fůra STA  i ITA s tím bude mít problém.. :(
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Zdenek S. 03. 09. 2013, 20:33:44
panu  Z.S.

Určitě nemám radost z nějaké HD Primy,vůbec na ni nejsem zvědavý..mám CT Sport HD a to je daleko lepší než nějaké upscale..přinese mi to jen starosti se slučováním..že někdo může přijímat Javorinu a jiný ne,za to bohužel nemůžu..chápu,že fůra STA  i ITA s tím bude mít problém.. :(

Pro Danny10

Myslel sem, že se nemůžete dočkat. Z českých sleduju jedině ČT a ještě Barrandov a někdy Prima ZOOM. Nevím proč nepoužili mezinárodně zkoordinovaný kanál 31 přímo pro Radíkov který je volný. Kanál 31 je pro celou Moravu a Slezsko zkoordinovaný jen pro Radíkov a Kojál. Podle mě je to udělané schválně aby odrovnali Krížavu a zajímalo by mě jestli jim to Slováci odsouhlasili. Pokud by se jednalo o polskou stranu tak by určitě nepochodili.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Petr Marecek 03. 09. 2013, 21:04:59
já doufám, že nějáký blbec nezkoordinuje na moravě i kanál 56, 57 a 55
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Stasi-DDR 03. 09. 2013, 21:16:28
56 a 57 by problém nemusel být, 55 těžko, tam vysílají Skrzyczné a Katowice. Počítám, že v brzké době bude K56 nebo K57 pro některý moravskoslezský TX zkoordinován. Bohužel, takový je život a každý stát si chrání své vlastní vysílání na svém území. To budeš muset Marečku pochopit!  :P Bohužel.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Dan Rozsíval 03. 09. 2013, 21:23:20
Jedno je jisté,ten Radíkov tu Krížavu v Olomouci zcela spolehlivě zlikviduje. Dobrá práce pánové z ČTÚ.  :(
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Petr Marecek 03. 09. 2013, 21:38:57
no pokud by digitál mě stejnou sílu jako analog, tak i v HUlíně či Kroměříži by mohl být s Křižavou na 52 problém, protože např. Primu z Olomouce jsme chytali v pohodě.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Zdenek S. 03. 09. 2013, 22:17:26
no pokud by digitál mě stejnou sílu jako analog, tak i v HUlíně či Kroměříži by mohl být s Křižavou na 52 problém, protože např. Primu z Olomouce jsme chytali v pohodě.

Kdyby bývalý analog z Radíkova jen v Hulíně a Kroměříži. Jasně sem tady už dříve psal že analogová ČT 1 a Prima z Radíkova šla v pohodě až ve Zlíně, který je rozhodně dál jak ten Hulín a Kroměříž.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: wochomurka 11. 09. 2013, 00:34:32
Včerejší odpověď ČR,a.s. na můj dotaz ohledně vysílače Radíkov:
" Český telekomunikační úřad nepřidělil pro Olomouc Radíkov Regionální multiplex 8 žádný kmitočet, zároveň nejsou ukončená jednání o programové náplni tohoto multiplexu. To znamená, že Regionální multiplex 8 nemusí vysílat v Olomouci vůbec. V současné době o vysílání z lokality Olomouc Radíkov neprobíhají žádná jednání. "

Po mém odkazu na stránky ČTU
 http://www.ctu.cz/ctu-online/vyhledavaci-databaze/prehled-televiznich-vysilacu.html?action=station&f_station=14&submit=hledej

" Od přidělení kmitočtu v rámci vnitřního řízení na ČTÚ, k vydání oficiálního individuálního oprávnění k provozu vysílače je ještě dlouhá cesta. V současné době nemáme oficiální individuální oprávnění ani ke stěžejnímu vysílači tohoto Regionálního multiplexu 8, který má vysílat v Praze."
 
Tak to vypadá,že vám ta Krížava na padesát dvojce pojede ještě hodně dlouho. ;D
Anebo blafují
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Petr PetrK 11. 09. 2013, 11:22:40
Tak nevím zda mlží, nebo co. Na nedávné tiskové konferenci ČRa k placené DVB-T2 zaznělo mj. toto:

Regionální sítě 8 a 12 nejsou určeny pro DVB-T2 a placenou televizi, odpovídá na dotaz serveru Médiář.cz Marcel Procházka. Tyto multiplexy budou vysílat ve standardu DVB-T.

V Regionálních sítích 8 a 12 by se od října měly objevit HD programy, které volně vysílají v experimentu DVB-T2 (Prima HD, TV Barrandov HD), dodal Marcel Procházka.

Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Petr Marecek 11. 09. 2013, 11:36:38
To tam maji byt jen hd kanaly nebo i sd?
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Dan Rozsíval 11. 09. 2013, 15:28:31
wochomurka: než K52 na Radíkově tak to raději nic.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Petr PetrK 11. 09. 2013, 15:56:51
Moje řeč :-) Raději Krížavu než Radíkov s ničím novým. A nebo měl ČTÚ volit kanál obezřetněji. Při troše dobré vůle by se zcela jistě našel!  Když jsem si modeloval v mapách terénní profily z Radíkova na Olomouc, Přerov, Prostějov, Vyškov, Kroměříž... tak tam všude bude po Krížavě. ERP 5 kW bez terénních překážek do zkrátka jistí...
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: dxpetr 11. 09. 2013, 20:45:19
Moje řeč :-) Raději Krížavu než Radíkov s ničím novým. A nebo měl ČTÚ volit kanál obezřetněji. Při troše dobré vůle by se zcela jistě našel!  Když jsem si modeloval v mapách terénní profily z Radíkova na Olomouc, Přerov, Prostějov, Vyškov, Kroměříž... tak tam všude bude po Krížavě. ERP 5 kW bez terénních překážek do zkrátka jistí...
Zase takový průšvih to není, v těchto lokalitách většinou až na výjimky nám chodí Javorina, Z Križavy nám stačí K32 s veřejnoprávními programy, ty chodí lépe než K57 z VJ. Navíc v OL,PR a PV proč si komplikovat život lovením K52, když z Pradědu jede nálož na K51 a K53.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Petr Marecek 11. 09. 2013, 21:02:15
a já křižavu 32v Hulíně chytal, jak pako a nechytil. Jen 57 z Javoriny a téměř to nešlo, jen občas a to ještě sekaně. Dokud to bylo na 69 kanále, tak to bylo bez problému.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Petr PetrK 11. 09. 2013, 22:37:05
Moje řeč :-) Raději Krížavu než Radíkov s ničím novým. A nebo měl ČTÚ volit kanál obezřetněji. Při troše dobré vůle by se zcela jistě našel!  Když jsem si modeloval v mapách terénní profily z Radíkova na Olomouc, Přerov, Prostějov, Vyškov, Kroměříž... tak tam všude bude po Krížavě. ERP 5 kW bez terénních překážek do zkrátka jistí...
Zase takový průšvih to není, v těchto lokalitách většinou až na výjimky nám chodí Javorina, Z Križavy nám stačí K32 s veřejnoprávními programy, ty chodí lépe než K57 z VJ. Navíc v OL,PR a PV proč si komplikovat život lovením K52, když z Pradědu jede nálož na K51 a K53.

Holt jsou i místa, kde to bez Krížavy nejde. Javorina není všude zachytitelná. A Praděd zase takový problém není, pokud je jen vysílačem na vedlejších kanálech, a mux 2+3 je přijímám z Hošťálkovic.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: basslicker 15. 09. 2013, 14:33:07
Tak dneska maji spoustet osmicku,uz to nekomu jede? Nikde zadne info
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Sax 15. 09. 2013, 17:45:56
Nejede nic, pochybuju, že to budou rozjíždět v neděli...
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: bajerek 15. 09. 2013, 18:07:05
Olomouc Radíkov,zatím nic
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Jan Mráz 15. 09. 2013, 18:32:48
Praha Dejvice - na 51. kanálu se objevila Prima Love, ZOOM , Active
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Bohumír Džubej 15. 09. 2013, 19:19:30
Tak dneska maji spoustet osmicku,uz to nekomu jede? Nikde zadne info
Kleť K50 zatím nic. Jak jste přišel na to, že se to má spouštět dnes?
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: basslicker 15. 09. 2013, 21:08:20
Psalo se to tu měsíc zpet
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Lukáš Polák 15. 09. 2013, 21:25:11
Psalo se v polovině září, ale přesný termín, pokud vím, nikde uveden nebyl.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Jan Mráz 15. 09. 2013, 22:29:31
Pokud si na webu iprima.cz najdete příspěvek tuším z 1.8. (Prima vrací divákům oblíbenou stanici - zpět na Prima), je tam uvedeno datum 15.9.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Jan Mráz 16. 09. 2013, 12:17:37
Jen pro zajímavost, ve 12:15 signál na 51. kanálu RS8, Praha 0%.....
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Lukáš Polák 16. 09. 2013, 15:41:01
Jen pár minut stará informace z ČRa: "Se spuštěním multiplexu počítáme ve velice blízké době." Nezbývá tedy, než čekat.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Jan Mráz 17. 09. 2013, 09:52:55
Citace reakce ČRa na dotaz, kterou jsem dostal včera 21.30:
"O zahájení vysílání Regionálního multiplexu 8 a případné programové náplni se vedou jednání a do jejich ukončení nejsme kompetentní jejich výsledky zveřejňovat.

S přáním hezkého dne

Michal Kozák

Technik vysílacích služeb"

Takže tak
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: basslicker 08. 10. 2013, 14:04:38
Dnes od půlnoci proběhla výluka vše MUXů radiokomunikací i cdg na Kleti, domníval jsem se, že když výluka nebyla nikde uvedena, asi budou instalovat reg síť 8 a dle článku zde na digizone tomu tak opravdu bude, takže zítra se to rozjede. Nevíte někdo, co tam vše bude? díkyy
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Emil D. 08. 10. 2013, 15:43:35
http://www.digizone.cz/clanky/ceske-radiokomunikace-zacnou-testovat-regionalni-sit-8-z-klete/#utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss
tak zrovna tenhle článek by mě dneska zajímal, ale nejsem padlej na hlavu, abych za to dával 50 kaček. To si raději počkám do zítra, zkusím naladit a uvidím. ;D
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: basslicker 08. 10. 2013, 15:50:40
přesně a přijde mi to nefér! Na reg síť 8 se ptám jak blbej, až si připadám trapnej, jak každéjo bombarduju a když konečně něco nového je, tak se to zamkne. Smutný je, že z dnešních článků jsou ty jediný zajímavý zamklý a ostatní, který jsou všude jinde na ostatních webech, tak ty jsou vesele přístupné.. a když se na to slušně zeptám, ani nedostanu odpověď. asi to prostě nemá smysl, zítra si to proladím a bude. Mám známého na radiokomunikacích, prý mi to zjistí, tak to sem pak hned dám do fóra.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: basslicker 08. 10. 2013, 15:53:23
ale neznamená to, že zanevřu na digizone, stále je to ten nej web, který se ostatním nevyrovná a na druhou stranu tento přístup chápu. jen nevím, kolik lidí si dnes přečetlo hlavní článek, to je spíš škoda pro kluky redaktory, když si s článkem dají tak záležet, zjistí super informace a pak si to přečtou 2 lidi třeba.. to je také nefér.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Emil D. 08. 10. 2013, 16:10:08
Necháme se překvapit, vždyť nejde o život. Ale teprve teď mi došlo, že už od 14 hod. nemeleš pantem v rádiu.  :-X ;D
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Luboš T. 08. 10. 2013, 16:40:16
Když se chtějí zlikvidovat tak jsou na dobré cestě.Aspoň zde ubyde vtíravých reklam.Za tu roční cenu co nabízí využiji peníze mnohem efektivněji,takovou cenu stejně nemají.A informace co zde jsou se najdou jinde a bez poplatků.Ještě by mohly zpoplatnit forum když se tak hezky rozjeli. ;D
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: basslicker 08. 10. 2013, 16:53:22
2 Emil - ja uz vysilam jen vecer:)
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Karel Cibulka 08. 10. 2013, 17:00:34
 :) třeba zprovozní K 47 na Krkavci  že   :D  pokud si článek nepřečtete tak tu budete jen tápat super  :D
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Emil D. 08. 10. 2013, 17:06:55
Podle odkazu na článek, kde je uvedeno "ceske-radiokomunikace-zacnou-testovat-regionalni-sit-8-z-klete/" se dá usoudit, že se opravdu jedná o Kleť. Stačí si trochu víc všímat i detailů a né číst jen hlavní název článku.  8)
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Bohumír Džubej 09. 10. 2013, 10:24:37
Tak Kleť na K50 MUX RS 8 už jede. Sílu signálu mám cca o 11 - 13 dBµV nižší než u MUX 1 - 3 (jak u kterého), PreBER je v řádu E-5 a MER je 29 - 30 dB. Vysílána je zatím jediná pozice TEST SD a na ní tma (tedy černá plocha).
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Bohumír Džubej 09. 10. 2013, 11:19:01
Ještě něco pro zvědavce. Jedna zajímavost: jediná stanice se jmenuje TEST SD, ale je v H.264. Audiostopa zatím chybí.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Dan Rozsíval 09. 10. 2013, 14:53:17
Díky za "odhalení" včerejšího tajného prémiového obsahu.  :D
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Miroslav Laduna 09. 10. 2013, 16:01:22
Pokud vysílají RS8 výkonem 10kW z velké Kletě a stejného AS, jako muxy 1 - 3, pak by měla být všude úroveň signálu o 10dB a fous nižší, než na K49. To se ověří dalšími měřeními v terénu. Taky můžou jet z jiného AS ať už na hlavním, nebo vedlejším stožáru.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Sax 09. 10. 2013, 19:07:07
Měřím podobný rozdíl výkonu na kanále proti MUXu CT jako pan Džubej, tedy cca 11-13dB. Rozdíl v šumové rezervě bude ale daleko důležitejší. Ten je v současné době s nynějšími parametry cca 8dB v neprospěch RS8. A to je brán jako připad příjem přímého signálu bez rušení a odrazů. Odrazy budou hrát v případě RS8 důležitou roli, protože GI 1/32 je dost krátký interval.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Pavel Zelinka 05. 11. 2013, 06:14:42
Přidělen min. 1 nový vysílač - BRNO MESTO    25   V   REGIONÁLNÍ SÍŤ 8   0x3118   0x0C07   16° 34' 47"   49° 11' 53"   305   1000   DVB-T
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Petr PetrK 05. 11. 2013, 07:51:12
Oni v tom ČTÚ vážně nejsou normální! K25 je přece přidělen na nepříliš vzdálené Tlusté hoře (mux3). Sice s opačnou polarizací, ale přece jen...?!   >:(
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Dan Rozsíval 05. 11. 2013, 08:06:30
Nic nového pod sluncem.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Hyvrys 05. 11. 2013, 08:55:06
Jede už RS8 v Olomouci? Díky.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Stasi-DDR 05. 11. 2013, 08:56:19
Ne!
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Bohumír Džubej 05. 11. 2013, 10:39:38
Tak jenom "pro pobavení": Z Kleti MUX RS 8 vysílá od 9.10.2013 na K50. Kdo ho může chytat, ten ví, jak vypadá skutečná digitální tma. Ano, v MUXu je vysílána pouze jedna pozice s názvem TEST SD. A to ještě ne kompletní, protože jde pouze video stopu v H.264 a potom ještě ty "technologické nesmysly  ;)" jako PAT, CAT, ... atd. Na obrazovce je samozřejmě ta nejkvalitnější digitální tma. No, téměř měsíc vysílat tmu, to asi něco stojí. Kdopak to operátarovi asi zaplatí?
Ještě přikládám aktuální stav.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: pajas2 05. 11. 2013, 10:59:49
V Praze je to o něco dříve to samé.  ;)
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Dan Rozsíval 05. 11. 2013, 12:33:07
Hyvrys:Anténu na K52 Radíkov s prozatímním stažením kabelu pod střechu jsem si už nainstaloval ať tam nemusím bl.nout v zimě ale zatím mrtvo. Stejně ale nechci vidět to slučování s Kojálem a především se Slavonínem /K50/ které mi frčí z druhé antény poněvadž i na tu radíkovskou anténu,byť je natočena úplně jinam jede Olomouc vesele dál. Bude to sranda.  ;D
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Hyvrys 05. 11. 2013, 13:45:03
Diky za info Dane. Jeste 1 dotaz. Pises ze mas na mux8 uz nachystanou antenu na kanal 52. Myslys ze bys to na antenu co mas na mux 4 nechytil kdyz je to skoro sousedni kanal? Ptam se jako laik...  8)
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Dan Rozsíval 05. 11. 2013, 14:30:14
Chytil, protože na Kojál/Slavonín používám Alcad BU 119. Problém je ale v tom že rozdíl mezi oběma pozicemi je u mě asi 90 stupňů. On sice ten Slavonín bezproblémů hraje i na tu radíkovskou anténu jak jsem po instalaci zjistil, takže se logicky nabízí otázka chytat to všechno jednou anténou odrazem ale moc nevěřím tomu že by to bylo dlouhodobě stabilní. Takové problémy budou ale i přímo v Olomouci poněvadž každý vysílač je tam úplně jiným směrem,snad leda s výjimkou samotné části Slavonína kde by to mohli pobrat jednou anténou poněvadž mají oba vysílače za sebou.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Butes 05. 11. 2013, 17:37:02
Na hoděšovickém vysílači není ještě ani AS. S rozjezdem RS8 to nebude tak horké.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Zdenek S. 05. 11. 2013, 20:20:21
Hyvrys:Anténu na K52 Radíkov s prozatímním stažením kabelu pod střechu jsem si už nainstaloval ať tam nemusím bl.nout v zimě ale zatím mrtvo. Stejně ale nechci vidět to slučování s Kojálem a především se Slavonínem /K50/ které mi frčí z druhé antény poněvadž i na tu radíkovskou anténu,byť je natočena úplně jinam jede Olomouc vesele dál. Bude to sranda.  ;D


Pane Rozsívale,
vidím se nemůžete dočkat až Radíkov znemožní příjem slovenských programů na střední Moravě kvůli černé obrazovce s nápisem TEST, vysílání monoskopu  a nebo něčeho podobného. Pokud se nejedná o řádné vysílání včetně podvečerních a večerních hodin a taky víkendů, tak se není opravdu na co těšit.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Dan Rozsíval 06. 11. 2013, 07:08:24
Z.S. : Tak to seš vedle jak ta jedle, protože právě zvolení toho nesmyslného K52 jsem tu /a nejen zde/ několikrát kritizoval, dokonce i přímo v tomto tématu a to z důvodů jednak šíleného slučování se Slavonínem a jednak kvůli té Krížavě takže o nějakém těšení nemůže být vůbec řeč. Anténu mám sice na střeše připravenu,kabel stažen ale jestli se do toho samotného slučování pustím záleží právě na té nabídce uvedeného multiplexu,kvůli nápisu TEST se určitě namáhat nebudu.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: basslicker 06. 11. 2013, 08:47:55
já jsem si myslel, že 8mičku mají na Šlágr 2, ale asi ani nebude, když měl odstartovat na přelomu řijna a listopadu..
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: MartinCe 18. 11. 2013, 10:38:38
Radiokomunikace získávají jeden příděl na druhým. Neví někdo, zda se už nezačínají osazovat vysílače technikou?
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Bohumír Džubej 18. 11. 2013, 11:49:11
Stačí se podívat o stránu zpět na příspěvek
http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3417.msg53186#msg53186 (http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3417.msg53186#msg53186)
a příspěvky následující. Jede tímto způsobem Kleť a, pokud jsem dobře četl, Praha. Dál zatím asi nic. Aspoň nikdo nic nepsal.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Karlos68 18. 11. 2013, 12:52:16
Radiokomunikace získávají jeden příděl na druhým. Neví někdo, zda se už nezačínají osazovat vysílače technikou?

Toto jsou velmi dobře přístupně lokality,takže osazení technikou nebude žádný problém.

Brno Město - Barvičova 25k V 1kW
České Budějovice - Klet´50 H 10kW
HRADEC KRÁLOVÉ - HODĚŠOVICE 57 H 5kW
Karlovy Vary - Tři Kříže 51 H  0,2kW
Olomouc - Radíkov 52 H 5kW
Pardubice - TKB 46 H 1kW
Plzen Město - Krkavec 47 H 5kW
Praha Město - Žižkov 51 V 5kW
Ústí nad Labem – Klíše 51 H 0,5kW
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Bohumír Džubej 30. 11. 2013, 09:37:44
Kleť K50 technikou určitě osazena je, protože vysílala pozici TEST SD a na ní tmu. To slovo vysílala je důležité protože při dnešní kontrole je K50 bez signálu (včera ještě byl plný signál). Takže momentálně MUX RS 8 Kleť K50 již nevysílá. Asi zjistili, že nemají zákazníky. Vysílání pozice TEST SD tedy trvalo od 9.10.2013 do 29.11.2013.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Dan Rozsíval 30. 11. 2013, 11:27:24
Tušil jsem že tahle bublina s názvem RS 8 rychle splaskne.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Bohumír Džubej 30. 11. 2013, 15:12:18
Zajímalo by mne, zda vypnuli i Prahu. Může to někdo zkusit? Předem děkuji.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Miroslav Vlasák 30. 11. 2013, 15:30:06
Zajímalo by mne, zda vypnuli i Prahu. Může to někdo zkusit? Předem děkuji.
Prahu nevypnuli, stále je na 51.kanálu TEST SD.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: pajas2 30. 11. 2013, 15:31:05
Zajímalo by mne, zda vypnuli i Prahu. Může to někdo zkusit? Předem děkuji.
Praha normálně běží beze změn, stav teď.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Jaroslav Novák 11. 01. 2014, 10:22:49
Tak to vypadá, že mají po 7 přídělech... aspoň podle čtu databáze.   Asi se zájemci moc nehrnou. :-D
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Lukáš Polák 11. 01. 2014, 11:18:23
A kde to vidíte? Já vidím u RS8 stále 10 přídělů...
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Jaroslav Novák 11. 01. 2014, 11:27:31

http://ctu.cz/ctu-online/vyhledavaci-databaze/prehled-televiznich-vysilacu.html?action=station&f_station=13&submit=hledej

Možná je to jen chyba, ale o půlnoci jsem něco hledal a bylo tam ještě 10 záznamů.
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Pavel Zelinka 11. 01. 2014, 12:33:14
Došlo k chybě na webu čtú - dnes brzo ráno tam byli údaje platné nekdy ze srpna 2013, ted už je to správně - zmizelo však DVB-T2 z Prahy...
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: Petr C. 11. 01. 2014, 12:50:35
Data jsou tam pořád stará ze 6.8.2013
Název: Re:regionální síť 8
Přispěvatel: VITEK2442 11. 01. 2014, 14:11:43
RS 8 má stále 10 přídělů,ale nikdo z vás si vůbec nevšiml že už od úterka není  databázi RS 3.