Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Televize ve vysokém rozlišení (HDTV) => Téma založeno: jirkazdevitky 01. 08. 2013, 11:21:27

Název: Prima HD
Přispěvatel: jirkazdevitky 01. 08. 2013, 11:21:27
Dnes naskočil u Primy HD dovětek "HD", tzn. že už je příprava na vysílání v HD. Nemá někdo info co na primě v HD poběží?
Název: Re:Prima HD
Přispěvatel: Petr Novák 01. 08. 2013, 12:24:25
Na Prima Cool HD už taky logo HD naskočilo. Bohužel je tam vpravo a dost rušivě bílé a ještě v uvozovkách. Každopádně doufám, že tam bude v HD i něco jiného, než jenom ten fotbal. Takový Simpsonovi by se přímo nabízeli.
Název: Re:Prima HD
Přispěvatel: moonword 01. 08. 2013, 12:27:56
To, že zřejmě nebude Prima Cool HD na Skylinku je největší jobovka týdne, ne-li celého měsíce.
Opravdu velice špatná zpráva.
Název: Re:Prima HD
Přispěvatel: Jan Novák 01. 08. 2013, 12:44:19
Spíš je škoda, že do HD aspoň pro kabelovky nepřevedli Zoom. Tam vysílají spoustu dokumentů ZDF, které v HD natočeny jsou a jsou do SD velice nekvalitně přepočítány.
Název: Re:Prima HD
Přispěvatel: moonword 01. 08. 2013, 12:48:24
Spíš je škoda, že do HD aspoň pro kabelovky nepřevedli Zoom. Tam vysílají spoustu dokumentů ZDF, které v HD natočeny jsou a jsou do SD velice nekvalitně přepočítány.
S tím nemůžu souhlasit. Největší jobovka je ten satelit, protože s tím se počítalo.
Psalo se o velkém stylu a velkých změnách.
http://www.digizone.cz/clanky/prima-se-pusti-do-vysilani-v-hd-rozliseni-a-hned-ve-velkem-stylu/
"...Prima Cool HD bude dostupná přes kabel, satelit a patrně i přes pozemní vysílače v Praze a středních Čechách..."
Název: Re:Prima HD
Přispěvatel: Jan Novák 01. 08. 2013, 12:51:39
S tím nemůžu souhlasit. Největší jobovka je ten satelit, protože s tím se počítalo.
Psalo se o velkém stylu a velkých změnách.
http://www.digizone.cz/clanky/prima-se-pusti-do-vysilani-v-hd-rozliseni-a-hned-ve-velkem-stylu/
"...Prima Cool HD bude dostupná přes kabel, satelit a patrně i přes pozemní vysílače v Praze a středních Čechách..."
Že to není od 1.8. přece neznamená, že to nebude nikdy.
Jinak může někdo porovnat, jestli se nějak změnila kvalita Primy SD tím, že přešli na HD odbavení? Na ČT to při vysílání původních SD programů mírně poznat je.
Název: Re:Prima HD
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 01. 08. 2013, 12:51:58
jen aby ty programy Primy byly v nativu ne jako doposud kdy vysilaj přes upscale.
Název: Re:Prima HD
Přispěvatel: moonword 01. 08. 2013, 12:59:31
S tím nemůžu souhlasit. Největší jobovka je ten satelit, protože s tím se počítalo.
Psalo se o velkém stylu a velkých změnách.
http://www.digizone.cz/clanky/prima-se-pusti-do-vysilani-v-hd-rozliseni-a-hned-ve-velkem-stylu/
"...Prima Cool HD bude dostupná přes kabel, satelit a patrně i přes pozemní vysílače v Praze a středních Čechách..."
Že to není od 1.8. přece neznamená, že to nebude nikdy.
Jinak může někdo porovnat, jestli se nějak změnila kvalita Primy SD tím, že přešli na HD odbavení? Na ČT to při vysílání původních SD programů mírně poznat je.
Ale jak to můžou oznámit, když to nevědí jistě a neznají žádný datum! Co když si kvůli tomu někdo pořídil za x tisíc Skylink.
Název: Re:Prima HD
Přispěvatel: Jan Novák 01. 08. 2013, 13:04:12
Ale jak to můžou oznámit, když to nevědí jistě a neznají žádný datum! Co když si kvůli tomu někdo pořídil za x tisíc Skylink.
Jestli si někdo pořídí přijímač na základě rozhovoru, kde je psáno, že někdy na podzim tak začnou vysílat, tak není zcela normální. Navíc máme 1.8., to snad není podzim :-)
Název: Re:Prima HD
Přispěvatel: moonword 01. 08. 2013, 13:07:04
Ale jak to můžou oznámit, když to nevědí jistě a neznají žádný datum! Co když si kvůli tomu někdo pořídil za x tisíc Skylink.
Jestli si někdo pořídí přijímač na základě rozhovoru, kde je psáno, že někdy na podzim tak začnou vysílat, tak není zcela normální. Navíc máme 1.8., to snad není podzim :-)
Tady se jedná o FOTBAL. A tam pojmy jako normální nebo nenormální mají zcela jiný význam :D
Název: Re:Prima HD
Přispěvatel: fabio1989 01. 08. 2013, 13:46:57
Celkem zajímavé je,že to HD nemizí ani při reklamách :D
Název: Re:Prima HD
Přispěvatel: Jan Novák 01. 08. 2013, 13:51:53
Celkem zajímavé je,že to HD nemizí ani při reklamách :D
Nic neobvyklého, na ČT2 je to taky tak, byť na ČT1 i ČT Sport mizí logo celé.
Název: Re:Prima HD
Přispěvatel: Petr Novák 01. 08. 2013, 13:54:05
Tady se jedná o FOTBAL. A tam pojmy jako normální nebo nenormální mají zcela jiný význam :D
Trefa. Fotbaloví fanoušci nejsou, nikdy nebyli a nejspíš ani nikdy nebudou normální. Ostatně stačí se podívat, co za cirkus rozjeli kolem Premier League a Slovak Spoert 2. A přitom jsou to fanoušci nejnudnějšího sportu světa  ;D
Název: Re:Prima HD
Přispěvatel: Njuska 14. 10. 2013, 00:21:41
Předevčírem jsem si všiml, že Prima už "dovětek" HD u loga zase nemá. Netuší někdo, co tam zase "šaší"???
Název: Re:Prima HD
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 14. 10. 2013, 06:47:22
Předevčírem jsem si všiml, že Prima už "dovětek" HD u loga zase nemá. Netuší někdo, co tam zase "šaší"???

to už tam hoodně dlouho není, alespoň na satu. A opravdu netušim co dělají.
Název: Re:Prima HD
Přispěvatel: Dan Rozsíval 14. 10. 2013, 07:13:58
Njuska:to je opravdu velmi zajímavá otázka,samotného by mě to zajímalo,zvlášť po té "slavobráně" co tehdy zprovoznění HD verze předcházelo. Asi to bude pánové to primácké "vytření zraku" o kterém tu tehdy blekotal Novák a návrat k SD,to je teďka u nás populární.
Název: Re:Prima HD
Přispěvatel: Stefan Bukovan 14. 10. 2013, 08:59:10
A nebude to náhodou tak, že logo sa objavuje len u progarmov vysielaných v natívnom HD? Teda nie u tých ostatných, ktoré sú len prepočítavané? Mám taký pocit že SK televízie to tak robia (alebo robili), možno to takto robí aj Prima.
Název: Re:Prima HD
Přispěvatel: Michal V. 14. 10. 2013, 09:32:55
Logo chybí cca 2 týdny a ani u pořadů v nativním HD se neobjevuje. Dle vyjádření komunikačních kanálů UPC se Prima údajně rozhodla HD logo vypnout a nezobrazovat. Pro mne je to naprosto nepochopitelné rozhodnutí.
Název: Re:Prima HD
Přispěvatel: Grifin 14. 10. 2013, 09:40:18
No hlavně že vůbec vysílá, i SD program je kvalitnější než když si ho přepočítává televize. Navíc nativu dávají víc než NOVA. Pokud nechtějí z HD vycouvat tak mi to chybějící logo fakt nechybí. :-)
Název: Re:Prima HD
Přispěvatel: Jan Novák 14. 10. 2013, 09:50:10
Nevím, proč z toho dělat vědu. Není žádná povinnost tam ta písmena HD dávat, důležité je, jaký je skutečný obsah.
Název: Re:Prima HD
Přispěvatel: Petr Novák 14. 10. 2013, 19:25:29
To sice ne, ale měli by být konzistentní, tedy ne aby na hlavní Primě to logo zrušili, ale na Prima Cool ho nechali. To je poněkud zarážející a podivné.
Název: Re:Prima HD
Přispěvatel: Njuska 15. 10. 2013, 04:19:38
Mě osobně to zbytečně mate. Mám na TV/PC jak Primu, tak Primu HD a místy si opravdu nejsem jist, co sleduji (vzhledem k tomu, ze na Primě toho v HD nativu zatím moc není). Navíc, v Praze vysílá Prima HD i v DVB-T, (kdy za šíření HD kanálů platí) a pak tedy vůbec nechápu krok, HD logo odebrat. Ano, u COOL, kde není v HD snad vůbec nic, logo HD pořád je.
Název: Re:Prima HD
Přispěvatel: Grifin 21. 10. 2013, 15:58:24
Mě osobně to zbytečně mate. Mám na TV/PC jak Primu, tak Primu HD a místy si opravdu nejsem jist, co sleduji (vzhledem k tomu, ze na Primě toho v HD nativu zatím moc není). Navíc, v Praze vysílá Prima HD i v DVB-T, (kdy za šíření HD kanálů platí) a pak tedy vůbec nechápu krok, HD logo odebrat. Ano, u COOL, kde není v HD snad vůbec nic, logo HD pořád je.

Na cool je toho docela dost (sport, přenosy vyvolený atd.), ale pokud nepoznáte rozdíl mezi SD a HD verzi Primy tak se ani nedivím že tam to logo potřebujete :-).
My ostatní co rozeznáme rozdíl tam logo nepotřebujeme.
Název: Re:Prima HD
Přispěvatel: sikula 83 21. 10. 2013, 16:59:14
Už tam to logo HD zase je.