Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: Josef Ruml 02. 07. 2013, 15:18:06

Název: Nejde EPG u některých TV stanic
Přispěvatel: Josef Ruml 02. 07. 2013, 15:18:06
Dnes nejde EPG u TV stanice Nova,Óčko,Óčko Gold,Active z televizního vysílače Praha město.Provozovatelé těchto TV stanic nemají ze zákona povinnost vysílat EPG?
Název: Re:Nejde EPG u některých TV stanic
Přispěvatel: basslicker 02. 07. 2013, 15:26:58
Mně nejde EPG na Nově už odvčerejška a i Ty, co píšeš, ale u Ocka Gold jsem si ani nevšiml, že by epg někdy mělo
Název: Re:Nejde EPG u některých TV stanic
Přispěvatel: Stefan Bukovan 02. 07. 2013, 15:54:45
Zo zákona? Zákon, ktorý by prikazoval EPG neexistuje. Rovnako ako neexistuje zákon, ktorý by prikazoval vysielanie teletextu, alebo HbbTV. Je to len nadštandart k TV vysielaniu.
Název: Re:Nejde EPG u některých TV stanic
Přispěvatel: Petr Svoboda 02. 07. 2013, 15:55:01
chybí tam toky EIT pro Novu, Óčko, Óčko Gold.
Název: Re:Nejde EPG u některých TV stanic
Přispěvatel: Bohumír Džubej 02. 07. 2013, 17:48:28
Možná jenom pro zajímavost: EPG u Novy v MUX4 jde normálně. V MUX2 chybí. Vysílač Kleť.
Název: Re:Nejde EPG u některých TV stanic
Přispěvatel: ivovi 02. 07. 2013, 18:11:31
Zo zákona? Zákon, ktorý by prikazoval EPG neexistuje. ...
Omyl. Vysilatel (TV stanice) ma v licenci uvedeno, ze bude poskytovat EPG a ze zakona 231/2001 vyplyva ze pak jde o povinnost. Drzitel individ. opravneni pro vyuzivani radiovych kmitoctu ma pak povinnost zajistit poskytovani EPG ze zakona 127/2005.
Název: Re:Nejde EPG u některých TV stanic
Přispěvatel: Petr Svoboda 02. 07. 2013, 18:16:51
EIT Novy už je přítomen, obsahuje však data 8.7. a 9.7.

Pozn: také harmonizovaná 300468 a d-book považují EPG (EIT) za povinné. Jiná věc je obsah a podrobnost.
Název: Re:Nejde EPG u některých TV stanic
Přispěvatel: s.s.rock 02. 07. 2013, 19:23:22
Mně nejde EPG na Nově už odvčerejška a i Ty, co píšeš, ale u Ocka Gold jsem si ani nevšiml, že by epg někdy mělo
Ocko Gold EPG ze zacaktu mělo a mělo ho až do tě doby než měli ve studiu povodeň. Co ale úplně zrušilo ocko je teletext ten už tam není hoooooooodne dlouho. Jinak z Jestedu jde EPG nova a černá studnice Nova HD taky, nejde ale EPG u pohody a Oček.
Název: Re:Nejde EPG u některých TV stanic
Přispěvatel: Vít Drbal 02. 07. 2013, 21:16:44
Potvrzuji. V Praze v MUXu 2 u Novy stále není EPG, ale u její HD verze v MUXu 4 EPG je. Já si toho všimnul dopoledne a zíral, to se u ní nestalo, už ani nepamatuji. Jsem zvědav, kdy se pochlapí pachatelé, přece jen jsem odvyknul plánovat nahrávání podle tištěného TV programu  :)
Název: Re:Nejde EPG u některých TV stanic
Přispěvatel: Petr Svoboda 03. 07. 2013, 07:20:52
stav EPG u Novy: téměř beze změny, první event je stále 8.7.-5:59 Snídaně s Novou. Poslední event se nám posunul (automaticky? 7 dnů?) na 10.7.-1:30, lenght 0:40 Novashopping. Položka present je prázdná, following obsahuje onu Snídani s Novou.
Kdyby ostatní kanály nejely správně, zdálo by se, že je to chyba databáze, a když chvíli počkáme, ono to samo doběhne na aktuální čas. Ale takto?
Název: Re:Nejde EPG u některých TV stanic
Přispěvatel: Karel Cibulka 03. 07. 2013, 08:14:52
Možná jenom pro zajímavost: EPG u Novy v MUX4 jde normálně. V MUX2 chybí. Vysílač Kleť.

Je dobré uvést že v MUX2 krom NOVATV v SD kde nejde EPG u ostatních jde jim EPG a to i Nově Cinemě!!!
Mimochodem Óčko a Óčko Gold taktéž nejde EPG,dále tet budoucí déčko,dále Pohoda,a Plzeňská1 a RegionálníTV v RS1 dále NOETV a RETROMUSICTV a tady je retro staženo z 16:9 na4:3 stojí to za to!podívejte se na to z Toužimské5!to je pokoukáníčko když 16:9 se stáhne na 4 : 3 !!!  :D
Mimochodem NOVA HD v mpeg4 v MUX4 EPG normálně jde i tady na vodárně na K 56!!!
Abych nezapoměl MUX1-2-3 je z Krašova a MUX4 z Vodárny to samé RS7 a RS1 je z Toužimské5!!! :D
Název: Re:Nejde EPG u některých TV stanic
Přispěvatel: ivovi 03. 07. 2013, 13:30:07
V Brne ted EPG jede komplet mux2 (vcetne Novy) a EPG mux3 vsude krome obou Ocek.
Název: Re:Nejde EPG u některých TV stanic
Přispěvatel: Petr Svoboda 03. 07. 2013, 13:33:44
JJ, už to jede i v Praze.
Název: Re:Nejde EPG u některých TV stanic
Přispěvatel: Karel Cibulka 03. 07. 2013, 13:53:54
V Brne ted EPG jede komplet mux2 (vcetne Novy) a EPG mux3 vsude krome obou Ocek.

Ano,EPG v MUX2 už jede na všech TV i tedy Nově TV,jen v MUX3 nejedou na obou Óčkách Krašov vysílač
ACTIVE je kapitola sama pro sebe,tam to snad nikdy NEpojede to EPG!!!!a při tom je to dobrý pomocník,no hold jak píšu ACTIVE je kapitola sama pro sebe...  :D
Název: Re:Nejde EPG u některých TV stanic
Přispěvatel: s.s.rock 03. 07. 2013, 22:18:01
Tak pohoda už taky nahodila EPG zase tak už opravdu nejde jen u oček. Jinak jaký může být Active TV pomocník to opravdu nechápu, osobně ji vůbec naladenou nemám, resp. jsem ji vymazal stejně jako šlágr TV, takové odpadkove TV nezbiram. ;-)
Název: Re:Nejde EPG u některých TV stanic
Přispěvatel: s.s.rock 07. 07. 2013, 13:55:04
Mužů se zeptat jak jste na tom teď z Novou HD? Jablonecký vysílač teď EPG u nový nejde, ostatní programy v tomto muxu ale ano. :-(
Název: Re:Nejde EPG u některých TV stanic
Přispěvatel: Bohumír Džubej 07. 07. 2013, 17:33:30
Dobrý den.
Z Kleti je to stejné. Před pěti dny nešlo EPG u Novy v MUX2 a v MUX4 ano (http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3200.msg47848#msg47848 (http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3200.msg47848#msg47848)). Zajímalo by mě, kde je chyba. Jedna stanice a jednou jí EPG nejde v MUX2 a jindy zase v MUX4.
Název: Re:Nejde EPG u některých TV stanic
Přispěvatel: Pavel S. 08. 07. 2013, 00:48:56
Z Ládví nejde také EPG u Nova HD.
Název: Re:Nejde EPG u některých TV stanic
Přispěvatel: Bohumír Džubej 08. 07. 2013, 08:35:17
Když došlo minulý měsíc u TV Barrandov ke změně S_ID, také jim nešel EPG. Z ČRa mi tehdy odpověděli:
Citace
... bohužel ještě do odpoledních hodin po změně nebylo možné zavést EPG data do příslušných zařízení, protože nebyl společností TV Barrandov vygenerován validní soubor s pořady pro nové S_ID. ...
Tady to bude asi stejný problém. Jednou nedodají správný soubor ČRa, jindy zase DB.
Hezký den všem.
Název: Re:Nejde EPG u některých TV stanic
Přispěvatel: s.s.rock 13. 07. 2013, 14:13:01
Klasickému óčku už konečně naběhlo EPG, bohužel ale první informace začíná až 15.7. v 8.00 to jest za necele 2dny. Když ty 2 dny ale přestanete tak už tam normálně dál program je. ;-)
Název: Re:Nejde EPG u některých TV stanic
Přispěvatel: Karel Cibulka 18. 07. 2013, 11:06:36
Klasickému óčku už konečně naběhlo EPG, bohužel ale první informace začíná až 15.7. v 8.00 to jest za necele 2dny. Když ty 2 dny ale přestanete tak už tam normálně dál program je. ;-)

Ano potvrzuji Óčkám naběhlo EPG v mux3!  :D

V Brne ted EPG jede komplet mux2 (vcetne Novy) a EPG mux3 vsude krome obou Ocek.

Ano tedy Óčko Hity a Óčko Gold s EPG  :D
Název: Re:Nejde EPG u některých TV stanic
Přispěvatel: vasek812 18. 07. 2013, 11:11:58
Jihlava - Javořice: EPG nefunguje u Óčka Gold a u Šlágru TV.