Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: Robert Zeman 25. 06. 2013, 12:50:27

Název: Jaké nastavit rozlišení?
Přispěvatel: Robert Zeman 25. 06. 2013, 12:50:27
Zdravím, mám STB Zircon 3000HD. V menu je na výběr nastavení rozlišení. Co mám dát, 1080i nebo 1080P (50Hz)? Či dokonce 1080P (60Hz)? Chytám HD programy: ČT1, ČT2, ČT sport, Nova, STV1. Nastavil jsem 1080i, ale nejsem si jistý.
Název: Re:Jaké nastavit rozlišení?
Přispěvatel: YABAKA 25. 06. 2013, 13:06:47
Vysílání je max. 1080i, takže to klidně nechej takto (nebo co ti subjektivně bude připadat lepší).
Název: Re:Jaké nastavit rozlišení?
Přispěvatel: Jan Novák 25. 06. 2013, 13:12:15
Zdravím, mám STB Zircon 3000HD. V menu je na výběr nastavení rozlišení. Co mám dát, 1080i nebo 1080P (50Hz)? Či dokonce 1080P (60Hz)? Chytám HD programy: ČT1, ČT2, ČT sport, Nova, STV1. Nastavil jsem 1080i, ale nejsem si jistý.
Rozhodně nenastavujte 60Hz režimy. Jestli nastavit 1080i nebo p záleží na tom, co má lepší deinterlace obvody - jestli STB nebo TV. Pro starší TV tak asi bude lepší nastavit 1080p50 (pokud není natolik stará, že těch p50 neumí). Zkontrolujte to podle výsledného obrazu - největší rozdíly budou poznat u běžících titulků nebo u rychlých scén - sportu.
Název: Re:Jaké nastavit rozlišení?
Přispěvatel: pepa novák 25. 06. 2013, 14:26:09
to nemá "automaticky" ?
Název: Re:Jaké nastavit rozlišení?
Přispěvatel: Jan Novák 25. 06. 2013, 14:33:35
to nemá "automaticky" ?
U starších TV to nemusí být nejvýhodnější nastavení.
Název: Re:Jaké nastavit rozlišení?
Přispěvatel: Primemedia 26. 06. 2013, 19:39:45
Zdravím, mám STB Zircon 3000HD. V menu je na výběr nastavení rozlišení. Co mám dát, 1080i nebo 1080P (50Hz)? Či dokonce 1080P (60Hz)? Chytám HD programy: ČT1, ČT2, ČT sport, Nova, STV1. Nastavil jsem 1080i, ale nejsem si jistý.
Já bych to tak také nechal jinak kdybych sem si nebyl jistý tak skusím všechny ale tím neříkám nic ve zlém.