Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: Bohumír Džubej 15. 06. 2013, 13:58:40

Název: Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Bohumír Džubej 15. 06. 2013, 13:58:40
Dobrý den.
Dnez jsem zachytil tuto informaci:
Citace
Vážení diváci,
vzhledem ke změně vysílací licence je dle nařízení ČTÚ Barrandov TV přidělený nový identifikátor stanice v pozemním terestrickém vysílání. Od pondělí 24.6.2013 od 12:00 bude TV Barrandov vysílat s jiným identifikátorem stanice a tak předladěné televize (settoboxy) ji nebudou schopny rozpoznat a dojde ke ztrátě příjmu TV Barrandov. Pro obnovení je nutné znovu naladit naší stanici na televizi nebo settopboxu. Omlouváme se za vzniklé potíže a těšíme se na Vás na Vaší TV Barrandov.

V pondělí 24. června 2013 dojde během výluky vysílače Černá hora k přeladění vysílacího kanálu pro MUX 2 z původního kanálu čís. 61 na nový kanál čís. 38.
Zdroj: Teletext Barrandov str 393 a upoutávky ve vysílání.
Na www.barrandov.tv (http://www.barrandov.tv) jsem v okamžiku psaní této informace ještě upozornění nezaznamenal, ačkoliv upoutávky odkazují i tam.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Enik 15. 06. 2013, 14:43:10
Tak já jsem tyto upoutávky už zaregistroval. Na TTXu Barrandova jsou informace na str. 393. Bude to docela mazec. Lidi zase budou nadávat a volat.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: YABAKA 15. 06. 2013, 15:40:55
Jako u Prima >> Prima Family.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Jiří Job 16. 06. 2013, 12:05:42
Na webu barrandov.tv zatím stále žádná zmínka není.Nedávno byl ale i předělán web barrandov.tv je teď propojen z ostatními weby společnosti Empresa Media jako týden.cz, sedmicka.cz atd.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: akon21 16. 06. 2013, 13:54:44
na jakém kanle bude barandov pokračovat? :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Rembrandt van Rijn 16. 06. 2013, 14:06:04
Na stejném.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Enik 16. 06. 2013, 14:41:17
Na stejném.
Jen z Černé hory bude přeladěný celý MPX2 z k61 na k38. Jinak to zůstává stejné. Takže změna se týká pouze části Východních čech.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Primemedia 21. 06. 2013, 07:46:16
Mně to příjde jako nic extra důležitého možná že tím chce na sebe Barrandov upozornit také když nemá program v Metru, na Seznamu (titulní strana) a dále tak by bylo dobré zjistit zda ho diváci vůbec berou jako ČT, Novu a Primu. Ale podle mně to jenom kvůli tomu není že by chtěl na sebe upozornit.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Miroslav Galko 21. 06. 2013, 08:46:59
Barrandov obdržel novou licenci, změna majitele, s tím i nový identifikátor. S_ID se mění z 0x0801 na 0x0802. A to je důvod proč si musí diváci znovu naladit.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Petr Marecek 21. 06. 2013, 09:33:05
ja nepřeladil a jede mi to stejně
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Tech7 21. 06. 2013, 09:51:09
Petr Marecek: to už je / bylo pondělí 24.6.2013 od 12:00?
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Drahoslav Brašule 21. 06. 2013, 10:47:22
ja nepřeladil a jede mi to stejně
Opět...příspěvek který je fakt k tématu.. ::) ::)
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Primemedia 21. 06. 2013, 12:25:23
Barrandov obdržel novou licenci, změna majitele, s tím i nový identifikátor. S_ID se mění z 0x0801 na 0x0802. A to je důvod proč si musí diváci znovu naladit.
To jsem samozdřejmně věděl když jsem ten příspěvěk psal ale proč tomu tak je? To nedokážu pochopit.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Primemedia 21. 06. 2013, 12:33:24
Podíval jsem se jim na stránky jsou celé nové a nijak se mi nezdá tento obrázek svou hvězdu tam mají obráceně a před názvem Barrandov je tv. Doufám že si nebudu muset zvykat

Zdrojem je: http://www.barrandov.tv/rubriky/novinky/naladte-si-tv-barrandov-znovu-na-svem-set-top-boxu-nebo-televizi_1339.html
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Drahoslav Brašule 21. 06. 2013, 13:03:38
Budeš muset.
A co se týče toho tvého dotazu,neboli spíš "konspirace" koukni na podmínky při změně vlastníka.
Zádné"zvyditelnění apod.. v tom nehledej.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Primemedia 21. 06. 2013, 13:10:30
Budeš muset.
A co se týče toho tvého dotazu,neboli spíš "konspirace" koukni na podmínky při změně vlastníka.
Zádné"zvyditelnění apod.. v tom nehledej.
Děkuji za radu ale já jsem se samozdřejmně snažil zjištovat informace takže jsem si to lechce vysvětlil prostě se Barrandovu moc nedaří tak mnění ředitele a toto je výsledek Změna vysílání Barrandov TV.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Jiří Job 21. 06. 2013, 13:16:42
Podíval jsem se jim na stránky jsou celé nové a nijak se mi nezdá tento obrázek svou hvězdu tam mají obráceně a před názvem Barrandov je tv. Doufám že si nebudu muset zvykat

Zdrojem je: http://www.barrandov.tv/rubriky/novinky/naladte-si-tv-barrandov-znovu-na-svem-set-top-boxu-nebo-televizi_1339.html
  A joo té hvězdy jsem si nějak vůbec nevšiml.  ;)
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Primemedia 21. 06. 2013, 13:24:08
Podíval jsem se jim na stránky jsou celé nové a nijak se mi nezdá tento obrázek svou hvězdu tam mají obráceně a před názvem Barrandov je tv. Doufám že si nebudu muset zvykat

Zdrojem je: http://www.barrandov.tv/rubriky/novinky/naladte-si-tv-barrandov-znovu-na-svem-set-top-boxu-nebo-televizi_1339.html
  A joo té hvězdy jsem si nějak vůbec nevšiml.  ;)
Tu na kterou ukazuje ovladač je převrácená jinak v logu je na druhé straně.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Bohumír Džubej 24. 06. 2013, 15:21:44
Změna proběhla a proběhla poněkud zmatečně.
Popisuji situaci z vysílače Kleť K39.
Nejprve (ve 12:13) obrazovka zčernala a po krátké chvíli se na ní objevil informační text (viz příloha). Doporučované ladění však nepomohlo a nepomohlo ani uvedení do továrního nastavení a nové naladění. K mému překvapení v záznamu celého TS MUX2 byl stále Barrandov pod S_ID 2049 (záznam byl pořízen od 12:22 a trval 29 sec.).
V zánamu celého TS MUX2 pořízeném od 12:55 (délka 1 min. 27 sec.) se Barrandov objevil již 2x. Jednou s S_ID 2049 a jednou s S_ID 2050, přičemž již šel naladit 2x i v TVP a STB. S_ID 2050 obsahuje vysílání Barrandova a S_ID 2049 informační obrazovku. Nepříjemné je však to, že ještě i nyní (po 15:00) nemají ČRa přehozen EPG. Ten stále běží na pozici s S_ID 2049 a na S_ID 2050 vysílán není.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Bohumír Džubej 24. 06. 2013, 15:33:11
Ještě přidávám dva grafy datových toků v MUX 2 po změně na 2 Barrandovy.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Tech7 24. 06. 2013, 15:39:20
Toto téma mi lehce uniklo, své poznatky jsem umístil zde: http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3162.msg46971#msg46971
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Bohumír Džubej 24. 06. 2013, 15:48:01
A mě to zase uteklo vedle  :). Ale raději informace 2x než vůbec  ;).
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Milan Pantůček 24. 06. 2013, 21:14:33
TV Grundig se musí přeladit (naladí se dvě pozice Barrandova, jedna s infotextem o nutném přeladění). STB Evolve a PC karty Technisat AirStar se přeladit nemusí.
Záleží zřejmě na tom, které identifikátory streamu si příslušný SW ukládá u naladěných programových pozic.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: vasek812 24. 06. 2013, 22:27:53
Ve Windows Media Center byla ta stará s textem po vyhledání kanálů nahrazena tou novou funkční.  ;)
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Marian Noah 26. 06. 2013, 12:42:30
Vypadá to, že změna pozice barrandova, ani změna kanálu ve východních čechách nejde úplně hladce, alespoň dle diskuze zde:  http://tv.barandov.tv/aktualne/jak-naladit-tv-barrandov.html (http://tv.barandov.tv/aktualne/jak-naladit-tv-barrandov.html)
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Petr Svoboda 26. 06. 2013, 12:58:19
no protože do toho skočili rovnýma nohama, aniž by si to řádně promysleli.
Mám na mysli: provedení více změn v jednom okamžiku, souběžné vysílání uvnitř multiplexu (!),  špatné nebo žádné informace v obvyklých kanálech (EPG), nevyužití schopností moderních přijímačů a záměrné kladení technických překážek úspěšnému přeladění.
No, kdo chce kam…

Ale možná v tom byl skrytý záměr. Ukázat, že to, co je na satelitu "každodenní běžností", se v pozemáku nedá realizovat.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Jeff_Si 26. 06. 2013, 13:33:23
A jak je to vůbec možný, že to zase někomu nejde? Mně to po přeladění funguje v pohodě a u souseda taky. Kanál 38, Chrudim.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: ivovi 26. 06. 2013, 14:02:23
no protože do toho skočili rovnýma nohama, aniž by si to řádně promysleli.
Mám na mysli: provedení více změn v jednom okamžiku, souběžné vysílání uvnitř multiplexu (!),  špatné nebo žádné informace v obvyklých kanálech (EPG), nevyužití schopností moderních přijímačů a záměrné kladení technických překážek úspěšnému přeladění.
No, kdo chce kam…

Ale možná v tom byl skrytý záměr. Ukázat, že to, co je na satelitu "každodenní běžností", se v pozemáku nedá realizovat.
Tomu nejak nerozumim. Ja jsem zadny problem az na to ze par hodin chybelo EPG nezaznamenal. Jinak receno, zmena SID byla provedena jak mohla byt nejlepe. Jina vec je, ze se Barrandov neobtezoval zkusit na CTU ziskat stare SID a obtezuje divaky s preladovanim.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Petr Svoboda 26. 06. 2013, 14:57:03
Tomu nejak nerozumim. Ja jsem zadny problem az na to ze par hodin chybelo EPG nezaznamenal. Jinak receno, zmena SID byla provedena jak mohla byt nejlepe. Jina vec je, ze se Barrandov neobtezoval zkusit na CTU ziskat stare SID a obtezuje divaky s preladovanim.
Já jsem měl (kromě optimální varianty, jak popisuješ ty) takovou představu: úplný zánik původního programu a "čisté" přidání nového programu. Moderní televizory obě akce zvládnou dost automaticky, v horším případě je přidaný program až na konci seznamu.
A skutečnost: na všech zkušebních TV (každý s jiným čipsetem či SW) změna neproběhla. Protože současné řešení považuji za kočkopsa, ještě invalidního, nikoho o změnu SW žádat nebudu. Jak jsem se těšil, tak jsem byl zklamán. Věřím, že takhle blbě už to nikdy nikdo neudělá. BTW: někdejší změna Primy proběhla podstatně lépe.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Primemedia 26. 06. 2013, 19:11:29
Podle mně se to celkově nijak extrémně nepovedlo. Jinak to s tím že je Barrandov s infotextem a normálním vysíláním je samozdřejmost.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: tako50 27. 06. 2013, 09:58:17
No barrandov s infotextem se už neměl znovu naladit,o tom měli informovat předem při vysílání,že dojde ke změně.Automaticky to zvládne asi jen málo přístrojů,když je ve všem takový guláš.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: YABAKA 27. 06. 2013, 10:09:44
Vysílání infotextu je naprosto v pořádku, protože spousta lidí o změně nevěděla. Co je naopak chyba je to, že Barrandov ne zcela dobře informoval o této změně, protože hodně lidí si myslelo, že se jich to týká i u satelitního vysílání a zbytečně se pokoušeli něco přeladit.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Milan Pantůček 27. 06. 2013, 18:56:15
TV Grundig se musí přeladit (naladí se dvě pozice Barrandova, jedna s infotextem o nutném přeladění). STB Evolve a PC karty Technisat AirStar se přeladit nemusí.
Záleží zřejmě na tom, které identifikátory streamu si příslušný SW ukládá u naladěných programových pozic.
Z ohlasů od známých vím, že u někoho to přestalo fungovat až ve středu kolem poledne. Nicméně výše uvedený STB a PC karty fungují bez přeladění.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: ivovi 28. 06. 2013, 09:49:43
Já jsem měl (kromě optimální varianty, jak popisuješ ty) takovou představu: úplný zánik původního programu a "čisté" přidání nového programu. Moderní televizory obě akce zvládnou dost automaticky, v horším případě je přidaný program až na konci seznamu. ...
Je fakt, ze v E-booku je takovy postup popsan - automaticke odmazani programu ze seznamu, pokud neni pritomen v SDT a nasledne automaticke priadani noveho programu do "der" po odmazanych programech. Ale v praxi jsem nikdy takove chovani TV/STB nevidel.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Jan Novák 28. 06. 2013, 09:58:34
Je fakt, ze v E-booku je takovy postup popsan - automaticke odmazani programu ze seznamu, pokud neni pritomen v SDT a nasledne automaticke priadani noveho programu do "der" po odmazanych programech. Ale v praxi jsem nikdy takove chovani TV/STB nevidel.
V DVB-C mi tohle dělá Samsung B550, předpokládám, že v DVB-T by se choval stejně.
Název: Re:Změna vysílání Barrandov TV
Přispěvatel: Ondřej Honeger 29. 06. 2013, 22:08:24
Kéž by spustili na slovensku něco jako v česku barrandov,co se vůbec stalo s Madam TV?