Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: Jan Pavlis 01. 05. 2013, 13:33:54

Název: ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Jan Pavlis 01. 05. 2013, 13:33:54
D.d.,ted se objevila zpráva na liště čt24, že ode dneška se spouští ct1,ct2 a ct sport v hd.Je okolo toho něco bližšího? Děkuji.
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Lukáš Polák 01. 05. 2013, 13:40:27
Příště doporučuji navštívit naší homepage: http://www.digizone.cz/clanky/parizkova-regionalni-sit-7-bude-sirit-hd-kanaly-ceske-televize-a-od-zari-i-ct-d-a-ct-art/ (http://www.digizone.cz/clanky/parizkova-regionalni-sit-7-bude-sirit-hd-kanaly-ceske-televize-a-od-zari-i-ct-d-a-ct-art/) ;)
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Jan Pavlis 01. 05. 2013, 13:45:26
Ted se mi ta zpráva objevila v aktualitách.Asi se to do Teplic dostalo se zpožděním.
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Jan Z 01. 05. 2013, 13:59:10
Já pro více info doporučuji kouknout i přímo na stránky ČT : http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/technika/obraz-s-vysokym-rozlisenim/ct-hd/

Naleznete tam lokality a kanály, kde se vysílá v HD.  :)

Plus info o ČT :D a Art doporučuji :

http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/press/tiskove-zpravy/?id=6611&strana-2=1&category=2

Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Jaroslav Novák 01. 05. 2013, 14:20:29
Asi nějaká chyba v desetinných čárkách, když porovnáme třeba vysílače v Ústeckém kraji.  Jinak "mapce" co tam má ČT na stránkách, to jsou baviči né? :-D
http://www.ctu.cz/ctu-online/vyhledavaci-databaze/prehled-televiznich-vysilacu.html?action=station&f_transmitter=&f_channel=&f_pol=0&f_station_name=REGION%C1LN%CD+S%CD%AB+7&f_druhvys=0

http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/technika/obraz-s-vysokym-rozlisenim/ct-hd/
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Tom speedy 01. 05. 2013, 14:24:10
Nějaké zmatky v tom jsou. Kde je Andrlův chlum - Ústí nad Orlicí, a kde naopak vzali Ústí nad Labem. Nějak to s databází ČTÚ nesouhlasí

http://www.ctu.cz/ctu-online/vyhledavaci-databaze/prehled-televiznich-vysilacu.html?action=station&f_transmitter=&f_channel=&f_pol=0&f_station_name=REGION%C1LN%CD+S%CD%AB+7+%09&f_druhvys=0
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Jaroslav Novák 01. 05. 2013, 14:35:46
Nějaké zmatky v tom jsou. Kde je Andrlův chlum - Ústí nad Orlicí, a kde naopak vzali Ústí nad Labem. Nějak to s databází ČTÚ nesouhlasí

http://www.ctu.cz/ctu-online/vyhledavaci-databaze/prehled-televiznich-vysilacu.html?action=station&f_transmitter=&f_channel=&f_pol=0&f_station_name=REGION%C1LN%CD+S%CD%AB+7+%09&f_druhvys=0

Ustí nad Labem Krušnohorská je evidentně prohozeno za Teplice Vodojem, nebo naopak.  Je to zábavné. :-)
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Farell 01. 05. 2013, 14:56:37
Plzeň - Vodárna k38 H ani ťuk...jak jste na tom vy ?
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: wochomurka 01. 05. 2013, 15:08:09
Olomouc-Slavonín už jede!Bomba!
Díky Radime!
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Mira97 01. 05. 2013, 15:18:41
Tak hlásím, že Zlín zatím ani ťuk
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: drrnn 01. 05. 2013, 15:21:07
Pardubice zatím nic.
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: wochomurka 01. 05. 2013, 15:24:45
Šest programových pozic:Test,3xČT Hd,Retro Musik TV,RADIO ČAS
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Petr Marecek 01. 05. 2013, 15:37:15
tak zlínsko musí počkat na rovninu, protože pokud tam nedolétne signál z olomouce, tak to musí cyhtat z rovniny, protože 500w moc daleko nedolétne.
Mimochodem, nedávno jsem se ptal, jestli Olomouc má 500w, bylo mi odpovězeno článkem, že ano a najednou na webu čt mají 10kw.
Kde se to vzalo?  A  jaktože je tam Rovnina, o které se nemluvilo?
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Mira97 01. 05. 2013, 15:51:30
Zak ze Zlína, z kanálu 41 už to krásně jede  8)
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Míša Kulička 01. 05. 2013, 15:54:14
Lepsi darek by byl, kdyby se CT2 HD objevila ve Skylinku. :( Nevite, jestli tam v nejblizsi dobe bude?

V DVB-T ted CT2 HD chvili testuju - bitrate cca 4.3Mbps :-\ a nemaji tam ani AC3 zvukovou stopu...
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Vitab 01. 05. 2013, 16:04:55
Zkoušel jsem to naladit z Černé hory, na 21. kanále se mi ladění na chvíli zastavilo, ale pak jelo dál. Jenže jsem měl jen pokojovou anténu (na kterou ostatní tři MUXy z Černé hory chytnu, MUX4 z Černé studnice nikoliv)
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Roman Čech 01. 05. 2013, 16:29:53
Kolínsko...Červený Hrádek 37kanál šlape zatím bezvadně,jen lituji,že zatím není Čt24 v HD....určitě bych měnil za RETRO....snad test jej vyplní.Čt děkuji,že už nemusím hledět na ty mazaniny v SD ;-)
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: BeatJ 01. 05. 2013, 16:45:18
37.kanal Praha 4 Jizni Mesto jede a Modletice - Říčany 37.kanal take jede.Celkem 6 pozic
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Milan Šeděnka 01. 05. 2013, 16:57:22
Signál programů ČT1 HD, ČT2 HD a ČT sport HD - severní Morava ( ostravsko) zase nic.
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: ttominoo 01. 05. 2013, 16:58:15
Brno 47k bez CT HD, doufam, ze to spusti aspon na MS v hokeji
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Petr Marecek 01. 05. 2013, 17:01:33
mě by zajímalo, proč ostravská společnost ltv, neprodá své kmitočty Pařízkovi, ať na nich může udělat řádné vysílání?takto to blokují s výkony 0,0 nic a nic z toho.
I díky nim jsme ted bez hd kanálů.
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: K. Vav 01. 05. 2013, 17:04:47
mě by zajímalo, proč ostravská společnost ltv, neprodá své kmitočty Pařízkovi, ať na nich může udělat řádné vysílání?takto to blokují s výkony 0,0 nic a nic z toho.
I díky nim jsme ted bez hd kanálů.

Na ostravsku bude vysílání na K 38
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Petr Marecek 01. 05. 2013, 17:07:21
K.Vave jak to víte a hlavně, pokud je to jisté, tak kdy?
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Ondřej Dostál 01. 05. 2013, 17:16:29
Tak Polepy u Kolína (21.kanál) parada  ;D
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: K. Vav 01. 05. 2013, 17:22:58
K.Vave jak to víte a hlavně, pokud je to jisté, tak kdy?
Zde stejný heldesk: http://www.multiplex4.cz/kontakt ;)
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Lolop32 01. 05. 2013, 17:27:57
Vysílač Kozmice zatím nic , funguje to někomu na kanálu 23 ??? díky
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: ekNiGHT 01. 05. 2013, 17:40:33
Lepsi darek by byl, kdyby se CT2 HD objevila ve Skylinku. :( Nevite, jestli tam v nejblizsi dobe bude?

V DVB-T ted CT2 HD chvili testuju - bitrate cca 4.3Mbps :-\ a nemaji tam ani AC3 zvukovou stopu...

To mozna bude podobnej upscale SD jako pousteli do UPC kabelovky. V programu ani jinde nevidim nic v native a pritom tam bezi porady, ktere 100% bezeli z CT uz jednou v native kdyz mixovali na jeden HD kanal CT1/2/4. Nesmis na ne chvatat - nemuzou spustit vse hned najednou :-)
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Lukáš Novák 01. 05. 2013, 18:15:31
Můžete někdo potvrdit příjem z Černé Hory k 21. Jsem z Ml. Boleslavi a tady nic
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Trapper33 01. 05. 2013, 18:22:41
Můžete někdo potvrdit příjem z Černé Hory k 21. Jsem z Ml. Boleslavi a tady nic
k 21 už jede, ale bohužel je slabý hodně kostičkuje tudíž nekoukatelný! Lokalita Chrudim
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Jan Pavlis 01. 05. 2013, 18:24:57
Můžete někdo potvrdit, že vysílá Ústí nad Labem 21.kanál?Děkuji.
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Milan _1_6 01. 05. 2013, 18:35:25
já můžu potvrdit,že ústí k21 nevysílá! síla signálu i kvalita nula v Lovosicích.
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Grifin 01. 05. 2013, 18:39:52
Tak to je od ČT krásný dárek.
Mám poznatky.
ČT1 HD vysílá zatím jen s jednou zvukovou stopou stereo
ČT2 taky, (zatím není u loga ani příznak HD ) jelikož je všechno přepočítávané tak je to asi jedno Sem zvědavej zda budou v programech uvádět pořady v nativu.
ČT Sport HD má sice dvě zvukové stopy ale primární je obyčo stereo, kdežto v Regio 4 má primární DD 2.0. (je to otrava přepínat)
Mux 4 změna u NOVA HD zrušena druhá zvuková stopa DD5.1

Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Jiří Job 01. 05. 2013, 18:46:54
Je u ČT2 HD i HD znak vedle loga?
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Michal Čabala 01. 05. 2013, 18:59:20
Tak jsem zkoušel naladit...na pokojovky (vtipný, že?  ;D ) a ani ťuk...lokalita Chrudim. Nj, konečně musíme pořídit pořádnou anténu nebo satelit.
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: BeatJ 01. 05. 2013, 19:22:47
Je u ČT2 HD i HD znak vedle loga?

Na 37.kanale ano.
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: pajas2 01. 05. 2013, 19:27:58
Je u ČT2 HD i HD znak vedle loga?

Na 37.kanale ano.
Teď na K37 koukám (Večerníček) a logo HD tam není.
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Josef Zvolánek 01. 05. 2013, 19:39:29
Tak tady ve K.Varech-Rybáře to jede jako fík! 50k :-)
CT1HD,CT2HD,CT Sport HD,RetroMisic TV, Rádio čas
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: BeatJ 01. 05. 2013, 20:10:16
Je u ČT2 HD i HD znak vedle loga?

Na 37.kanale ano.
Teď na K37 koukám (Večerníček) a logo HD tam není.

U jineho poradu odpoledne po spusteni loho HD bylo.Ano u vecernicku a nyni u teleautomatu logo neni.
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Jakub Ambroz 01. 05. 2013, 22:18:13
A jaké využívá vysílače muxu 1?  Doplňující Regio síť 7?
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Grifin 02. 05. 2013, 09:06:38
Může někdo zjistit v jaké kvalitě se vysílá v MUX7?
Rozlišení bitrate (obraz,zvuk)?

Zajímalo by mě srovnání ČT SPORT s MUX regio 4 (praha K64).

Díky.
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Miroslav Vlasák 02. 05. 2013, 09:17:18
Libochovicko bez zesilovače kanál 37 kvalita na 75%.
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: hrazny palyza 02. 05. 2013, 09:25:42
Může někdo zjistit v jaké kvalitě se vysílá v MUX7?
Rozlišení bitrate (obraz,zvuk)?
Zajímalo by mě srovnání ČT SPORT s MUX regio 4 (praha K64).

rozlišení je 1920x1080, bitrate v regio mux na 46k. je 7Mb, v regio mux7 je video bitrate 10Mb, zvuk je 192kbit
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Jan Pavlis 02. 05. 2013, 09:48:00
Libochovicko bez zesilovače kanál 37 kvalita na 75%.
To by bylo aby to nešlo kolegovi v Lovosicích.A za druhé, v Teplicích jde parádně Klínovec 50kanál,zkoušel jsem ted Ústí a nic a z druhé strany sítovky naskočil Klínovec.
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: pajas2 02. 05. 2013, 09:59:19
Srovnání ČT sport HD:
- nový regionální mux ČT - průměrný tok 9 Mbit/s (min. 5 - max. 13,5!) - velmi dynamické změny
- regionální mux K46 - prakticky konstatní tok 7,7 Mbit/s (min. 7,5 - max. 7,9)
Uvedené toky zahrnují pouze obrazovou stopu.
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Grifin 02. 05. 2013, 10:22:13
Srovnání ČT sport HD:
- nový regionální mux ČT - průměrný tok 9 Mbit/s (min. 5 - max. 13,5!) - velmi dynamické změny
- regionální mux K46 - prakticky konstatní tok 7,7 Mbit/s (min. 7,5 - max. 7,9)
Uvedené toky zahrnují pouze obrazovou stopu.

Zatím koukám na K46 jelikož obsahuje primární zvuk DD, při včerejším fotbale mi obrazový rozdíl subjektivně žádný nepřišel.
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: pajas2 02. 05. 2013, 10:25:52
Zatím koukám na K46 jelikož obsahuje primární zvuk DD, při včerejším fotbale mi obrazový rozdíl subjektivně žádný nepřišel.
Také jsem si výraznějšího rozdílu nevšiml, lépe by to bylo vidět při srovnání stejného pořadu.
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Miroslav Vlasák 02. 05. 2013, 10:33:01
já můžu potvrdit,že ústí k21 nevysílá! síla signálu i kvalita nula v Lovosicích.
Pokud nemáte směrem na Prahu v cestě překážku, zkuste nasměrovat a ladit kanál 37 z Ládví. Vzhledem k přibližně stejné vzdálenosti by i u vás měl být signál dostačující.
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Lukáš Novák 02. 05. 2013, 12:23:20
Příjmám z Černé Hory a Černé Studnice (Mux. 1,2,3,4 ), ale bohužel po kanálů č. 21 z Černé Hory -rozhledna ani památky. Asi těch 20 KW je málo na Mladou Boleslav nebo nevim.
Jede to někomu z Boleslavi ?
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Jaroslav Novák 02. 05. 2013, 14:52:12
Příjmám z Černé Hory a Černé Studnice (Mux. 1,2,3,4 ), ale bohužel po kanálů č. 21 z Černé Hory -rozhledna ani památky. Asi těch 20 KW je málo na Mladou Boleslav nebo nevim.
Jede to někomu z Boleslavi ?

Něco podobného jsem psal do vlákna http://forum.digizone.cz/index.php?topic=2994.0
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Miloslav Soška 02. 05. 2013, 14:54:54
už jsem to tu psal.......http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3000.msg43138#msg43138
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Jaroslav Novák 02. 05. 2013, 14:57:57
už jsem to tu psal.......http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3000.msg43138#msg43138

Ahá, no je tu těch vláken nějak moc, každopádně zajímavé info, díky. :-)    Pro mě je spíše zajímavá uplně druhá strana, Klínovec.

Stejně je to ale zajímavé, odkud je to vysíláno, protože jak na ČTU tak na ČT se to liší, třeba Jachymov - Klínovec na 50 kanále se dá zachytit tady na Litoměřicku, ale odkud tam vysílá? 
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Miloslav Soška 02. 05. 2013, 15:13:18
už jsem to tu psal.......http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3000.msg43138#msg43138

Ahá, no je tu těch vláken nějak moc, každopádně zajímavé info, díky. :-)
jo, v pohodě, pane kolego, není zač, jen nechci, aby to působilo jako poplašná zpráva, on ten settopbox je celkem dost tupý, tož tak...ale přesto se mi to tak jeví...
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Miloslav Soška 02. 05. 2013, 15:32:59
už jsem to tu psal.......http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3000.msg43138#msg43138

Ahá, no je tu těch vláken nějak moc, každopádně zajímavé info, díky. :-)    Pro mě je spíše zajímavá uplně druhá strana, Klínovec.

Stejně je to ale zajímavé, odkud je to vysíláno, protože jak na ČTU tak na ČT se to liší, třeba Jachymov - Klínovec na 50 kanále se dá zachytit tady na Litoměřicku, ale odkud tam vysílá?
jestli to není odněkud z rozhledny, nikam jinam to tam asi nejde, pokud se nepletu...
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Jan Pavlis 02. 05. 2013, 16:06:13
Ústecký vysílač na 21 kanale lze přijímat jen od cedule k ceduli.Projel jsem celé dolní Ústí a jde to zhruba všude.na Severní terase jsem nebyl.Dole to jde ve Všebořicích.Předlicích,v Trmicích,u kolejí vysoké školy,ztrácí se to u Baumaxu a vÚžíně to už nejde.U Makra to jde super.zastavil jsem na spojce před Makrem a v tu ránu mi brala za kliku šlapka.V Teplicích je příjem z Ústí vyloučen.Nemluvě o Lovosicích.Možná u Dubického kostelíčka,protože je vidět na Severní terasu.Kdo vidí od Teplic na západ musí mu jít Klínovec 50 kanál.
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Jan Pavlis 02. 05. 2013, 16:53:05
Situace 21 kanál v Ústí u Makra.Nahrávka je bída.
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Milan Bahník 02. 05. 2013, 20:06:59
Příjmám z Černé Hory a Černé Studnice (Mux. 1,2,3,4 ), ale bohužel po kanálů č. 21 z Černé Hory -rozhledna ani památky. Asi těch 20 KW je málo na Mladou Boleslav nebo nevim.
Jede to někomu z Boleslavi ?
Jsem kousek od Pardubic. Kanál 21 jede úplně v pohodě, dokonce líp než kanál 45 (mux 4 - Hradec Králové - Chlum) na polský síto hozený na půdě.
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Lukáš Novák 02. 05. 2013, 20:14:01
Tak to Vám závidím..tady v Boleslavi žádná změna, nic a nic.
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Miloslav Soška 02. 05. 2013, 20:24:18
Tak to Vám závidím..tady v Boleslavi žádná změna, nic a nic.
vydržte, dočkáte se...ne všude je v Bolce situace stejná, protože jsou rozdílné příjmové podmínky...jinak, RS7 z Černé hory je pro Boleslav zakletá...možná s výkonnější kanálovou anténou, a hlavně anténou na střeše. Nicméně, MUX 4 v STA v Bolce je z 90 pct řešen z Prahy, zbytek je Jablonec nad Nisou a u RS7 to nebude jiné....
Název: Re:ct1,ct2,ct sport v hd
Přispěvatel: Milan Šeděnka 02. 05. 2013, 22:40:01
Odpověď české televize na vysílání HD pro Ostravu.

Děkujeme za Váš zájem o vysílání České televize, který nás těší. Pochopitelně, nelze očekávat, že síť bude mít hned první den všechny potřebné parametry a bude zcela dostupná po celém území ČR. Budou se postupně do srpna spouštět další vysílače – ne vždy jsou k dispozici potřebné kmitočty v dané oblasti. Počítá se s vysílačem v Ostravě na 38.kanále – termín spuštění nebyl zatím stanoven, budeme jej včas avizovat.

S pozdravem a přáním krásných jarních dní

Jitka Jelínková

ČESKÁ TELEVIZE
Divácké centrum
Kavčí hory
140 70 Praha 4
Tel.: 261 136 113
Fax.: 261 014 101
e-mail:info@ceskatelevize.cz
http://www.ceskatelevize.cz