Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Satelitní digitální vysílání (DVB-S) => Téma založeno: Martin Š. 19. 04. 2013, 18:59:08

Název: satelit - pomoc
Přispěvatel: Martin Š. 19. 04. 2013, 18:59:08
Dobrý den,
mám pevnou satelitní anténu (90 cm bez motoru) s družicemi astra 23,5 + 19,2 instalováno svépomocí. Lze k tomuto ještě přidat družice 28.2 + 28.5 východně? Existuje vůbec konvertor na 4 družice nebo by se to muselo vyřešit jiným způsobem?
Díky za případné info
Název: Re:satelit - pomoc
Přispěvatel: Drahoslav Brašule 19. 04. 2013, 19:44:36
Dobrý den,
mám pevnou satelitní anténu (90 cm bez motoru) s družicemi astra 23,5 + 19,2 instalováno svépomocí. Lze k tomuto ještě přidat družice 28.2 + 28.5 východně? ANO JDE PŘIDAT  Existuje vůbec konvertor na 4 družice nebo by se to muselo vyřešit jiným způsobem? NEXISTUJE-VÍC ČÍST MÍN ZAKLÁDAT NOVÉ TÉMATA.
Díky za případné info
Název: Re:satelit - pomoc
Přispěvatel: Dan Rozsíval 20. 04. 2013, 07:30:26
Ano lze a to dvěma způsoby. Buď stávající monoblok který nejspíš máte sloučit přepínačem P.162 IW Option s dalším LNB nasměrovaným na 28E anebo ten monoblokový nesmysl hodit do nejhlubší popelnice,nakoupit patřičný multifokus na 3 LNB k Vašemu typu antény,k tomu 3 x singl LNB a přepínač např. P.164 IW od stejného výrobce, k tomu nějaký metřík kabelu na propojky s chybějícím počtem F-konektorů a nainstalovat. Samozřejmě nemusím asi dodávat že varianta B je daleko lepší.
Název: Re:satelit - pomoc
Přispěvatel: Wolfgang Wolf 20. 04. 2013, 10:16:06
Ano lze a to dvěma způsoby. Buď stávající monoblok který nejspíš máte sloučit přepínačem P.162 IW Option s dalším LNB nasměrovaným na 28E anebo ten monoblokový nesmysl hodit do nejhlubší popelnice,nakoupit patřičný multifokus na 3 LNB k Vašemu typu antény,k tomu 3 x singl LNB a přepínač např. P.164 IW od stejného výrobce, k tomu nějaký metřík kabelu na propojky s chybějícím počtem F-konektorů a nainstalovat. Samozřejmě nemusím asi dodávat že varianta B je daleko lepší.
přesně tak doplnil bych ještě o pozici 13°E
jinak jsme to tu už řešili, takže studovat
http://forum.digizone.cz/index.php?topic=1483.0
Název: Re:satelit - pomoc
Přispěvatel: Martin Š. 20. 04. 2013, 15:54:10
Díky moc za info, moc jste mi pomohli.
PS: omlouvám se, neumím hledat
Název: satelit - pomoc
Přispěvatel: szewimax 21. 04. 2013, 14:19:08
Dobrý den,
minulý týden jsem si přidal další lnb na satelitní anténu a pokusil jsem se o příjem z pozice 28,2°. Satelit jsem naladil, ale nedaří se mi příjem z transpordérů, které vysílají na frekvenci nižší než 11222GHz. Nenapadá někoho v čem by mohl být problém?
Název: Re:satelit - pomoc
Přispěvatel: Karlos68 21. 04. 2013, 14:30:08
Dobrý den,
minulý týden jsem si přidal další lnb na satelitní anténu a pokusil jsem se o příjem z pozice 28,2°. Satelit jsem naladil, ale nedaří se mi příjem z transpordérů, které vysílají na frekvenci nižší než 11222GHz. Nenapadá někoho v čem by mohl být problém?

Není možné, pokud máš anténu od cca 120 - 250 cm podle místa příjmu neměl bys mít problém to přijímat.Říká ti něco Astra 1N,Astra 2F?
Název: Re:satelit - pomoc
Přispěvatel: szewimax 21. 04. 2013, 15:01:24
Mám parabolu odhadem 80 cm. Bydlím u Opavy. Podle diagramu na Parabole.cz by měla stačit i 60 cm parabola. Ty Kmitočty nad 11222 chytám dobře. Síla 90%, kvalita 75-80%.
Vím, že Astra 1N a Astra 2F jsou na pozici o které se bavíme. Má mi to říkat víc?
Název: Re:satelit - pomoc
Přispěvatel: Dan Rozsíval 21. 04. 2013, 17:47:43
Jasně. Na ty ostatní frekvence zapomeň.
Název: Re:satelit - pomoc
Přispěvatel: szewimax 22. 04. 2013, 22:01:51
Jasně. Na ty ostatní frekvence zapomeň.
Problém je v tom, že tprogramy na těchto frekvencích mě zajímají nejvíce. Také bych chtěl znát důvod proč na ty frekvence zapomenout.
Název: Re:satelit - pomoc
Přispěvatel: Viktor Barta 22. 04. 2013, 22:30:29
Na techto frekvencich budes potrebovat v soucasne dobe tak nejmene 120cm parabolu na severu Moravy,aby si ji vubec chytil,bohuzel tato druzice ma v tve lokalite asi nejslabsi signal u nas,od leta az programy bbc presunou na jinou druzici na stejne pozici s jinym signalovym pokryti stredni evropy,tak budes potrebovat nejmene 200cm
Název: Re:satelit - pomoc
Přispěvatel: Martin Š. 21. 05. 2013, 17:38:10
 Mám Arivu 202e, parabolu 85 cm bez motoru nainstalovanou svépomocí.
 Když jsem tam měl na monobloku družice 19.2 a 23,5, vše šlo bez problémů. po přidání družic 28.2 a 28.5 východně trvá přijímači cca 5 - 10 minut na to, než naskočí obraz, signál síly a kvality vidím hned po zapnutí, bitrate je 5 - 10 minut na nule, poté již vše funguje tak, jak má.
 PS: Po přidání již zmíněných družic je na hraně hratelnosti družice 19.2 a 28.5.
 Dále jsem zkoušel různé resety, nahrání settingů apod, ale nic nepomáhá.

 Myslíte si, že by stálo za to koupit si větší talíř či s tím udělat něco jiného?
 Děkuji za případné info
Název: Re:satelit - pomoc
Přispěvatel: drhans 22. 05. 2013, 12:53:38
Vetsi talir urcite neurychli prepnuti mezi druzicema. Zameril bych se spis na diseqc prepinac a kabel. Pripadne i prijimac samotny. Pri snaze usetrit na techto komponentach se pak objevuji presne popsane problemy.
Název: Re:satelit - pomoc
Přispěvatel: Martin Š. 22. 05. 2013, 14:27:55
Vetsi talir urcite neurychli prepnuti mezi druzicema. Zameril bych se spis na diseqc prepinac a kabel. Pripadne i prijimac samotny. Pri snaze usetrit na techto komponentach se pak objevuji presne popsane problemy.
Jak to myslíte, že bych se měl zaměřit na diseqC přepínač? Kabel není starý ani rok a je dlouhý cca 5 metrů (od arivy k parabole)
Název: Re:satelit - pomoc
Přispěvatel: Drahoslav Brašule 22. 05. 2013, 15:25:09
Myslí to tak, že když je DiseqC přepínač špatný, tak můžou být tyto symptomy.
Jak dlouhé je vedení mezi LNB a DiseqC přepínačem?
Název: Re:satelit - pomoc
Přispěvatel: Martin Š. 22. 05. 2013, 15:29:20
Myslí to tak, že když je DiseqC přepínač špatný, tak můžou být tyto symptomy.
Jak dlouhé je vedení mezi LNB a DiseqC přepínačem?
To vedení je dlouhé zhruba 50 cm.
Právě jsem na něco přišel: Když vypnu arivu jenom ovladačem, (byla takto vypnutá zhruba 5 hodin) tak po znovu zapnutí naběhne vše okamžitě, i ty transpordéry, které předtím nehrály. divné, že?
Název: Re:satelit - pomoc
Přispěvatel: Dan Rozsíval 22. 05. 2013, 15:31:32
Znamená to že ten přepínač který jste použil /typ jste bohužel nenapsal/ si buď s Arivou nerozumí anebo je vadný. Je proto potřeba vyzkoušet jiný. Co se týče té hratelnosti tak to už je problém jiný a tj. vše je špatně seřízené,parabola 85 cm na tyhle tři pozice bohatě postačuje.
Název: Re:satelit - pomoc
Přispěvatel: Martin Š. 22. 05. 2013, 15:40:39
Znamená to že ten přepínač který jste použil /typ jste bohužel nenapsal/ si buď s Arivou nerozumí anebo je vadný. Je proto potřeba vyzkoušet jiný. Co se týče té hratelnosti tak to už je problém jiný a tj. vše je špatně seřízené,parabola 85 cm na tyhle tři pozice bohatě postačuje.
Je to přepínač: "Megasat diseqC Switch 4/1"
Název: Re:satelit - pomoc
Přispěvatel: drhans 24. 05. 2013, 21:54:12
Kdysi jsem koupil 100m kabelu na Aukru za cca 200 Kc. Byl to nejakej smejd z Polska a neslo na nem nic pri 15 metrech a vice. Pokud mas kabel podobny cenovy kategorie za cca 3-5 Kc, je jedno jak je starej, problem delat muze. Nejdriv bych ale zkusil jinej Diseqc prepinac. Jsou levny a nejspis bude problem v nem. Samozrejme idealni by bylo vymenit Arivu za technicky lepsi prijimac, ale to asi neni reseni co bys chtel slyset.
Název: Re:satelit - pomoc
Přispěvatel: Dan Rozsíval 24. 05. 2013, 22:17:29
Martin:  Vyzkoušel bych EMP Centauri P.164.IW
Název: Re:satelit - pomoc
Přispěvatel: Martin Š. 25. 05. 2013, 16:06:59
Já jsem se zase z jiného zdroje dozvěděl, že mám vše v pořádku.
Když je vypnutá ariva jen na dálkové ovládání tak vše naskočí ihned, protože se ta paměť (pravděpodobně RAM) tam nevymaže v arivě.
Když arivu vypnu ručně (tlačítkem vzadu kvůli spotřebě elektřiny), tak to trvá zhruba 5 - 10 minut než vše naskočí tak, jak má.
Tak mi to bylo vysvětleno.
Název: Re:satelit - pomoc
Přispěvatel: Daniel Kulhánek 25. 05. 2013, 17:25:50
Já jsem se zase z jiného zdroje dozvěděl, že mám vše v pořádku.
Když je vypnutá ariva jen na dálkové ovládání tak vše naskočí ihned, protože se ta paměť (pravděpodobně RAM) tam nevymaže v arivě.
Když arivu vypnu ručně (tlačítkem vzadu kvůli spotřebě elektřiny), tak to trvá zhruba 5 - 10 minut než vše naskočí tak, jak má.
Tak mi to bylo vysvětleno.
No tak buď obětujete 30 korun ročně a nebo budete každé zapnutí čekat 5-10 minut.
Rozhodnutí je jen na vás.
Název: Re:satelit - pomoc
Přispěvatel: Dan Rozsíval 26. 05. 2013, 08:09:02
To mě trošku taky pobavilo,byť se s takovým názorem občas taky setkám a člověk při tom opravdu zírá čeho všeho jsou lidé schopni. Kvůli spotřebě necelého 1W v pohotovosti řešit vypínání se fakt vyplatí,to bude přímo plný pytel "ušetřených" peněz.
P.S. Ten jiný přepínač bych stejně zkusil,tím se určitě nic nepokazí,není přece problém si domluvit pouze zápůjčku.
Název: Re:satelit - pomoc
Přispěvatel: Drahoslav Brašule 26. 05. 2013, 13:40:23
Přiznám se, že Arivu jsem naposledy vypnul zadní kolébkou cca před 3 měsíci-kvůli firmweru...jinak, klasika "stby"
Název: Re:satelit - pomoc
Přispěvatel: Martin Š. 26. 05. 2013, 18:12:41
Díky všem za pomoc. Domluvím si zápůjčku někde a udělám za tím definitivní tečku. Už mě to taky nebaví řešit :-))))))