Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: jirkazdevitky 13. 02. 2013, 22:57:30

Název: STV2 v HD nativu?
Přispěvatel: jirkazdevitky 13. 02. 2013, 22:57:30
Právě přepínám na STV2 (SD u UPC) a jede tam slovenský film "Organ" z r.1964 v 16:9 s přídavkem HD, i když na stránkách STV programu upozornění na hd vysílání není. Běžně tam ale modré hd upozornění u STV1 bývá. http://www.stv.sk/tvprogram/dvojka/2013-02-13/

Nechápu, kde by mohla STV2 HD vysílat, když pozemně s přesahem na Moravu vysílá v DVB-T jen STV1 HD? Jedině mě napadá, že by tento program samotný mohla odbavovat nějaká slovenská IPTV nebo kabelovka.
Přepnul jsem schválně v ten samý moment na STV1 a běžela tam Liga mistrů a taky logo HD, takže je jasné, že tyto dva programy v HD vysílají samostatně, otázka je kde najdeme STV2 HD?

Ví o tom někdo něco? Přikládám fotku v příloze
Název: Re:STV2 v HD nativu?
Přispěvatel: jirkazdevitky 13. 02. 2013, 23:49:50
Tak si nakonec na otázku odpovím sám. Hledal jsem a na parabole byla právě dnes tato informace.

http://www.seznam.cz/18736/druhy-program-rtvs-jiz-v-hd-rozliseni/
Název: Re:STV2 v HD nativu?
Přispěvatel: blueflash . 14. 02. 2013, 04:46:38
No ale to tedy RTVS hodilo ČT rukavici. Snad bude brzy zvednuta. Pevně věřím, že ČT2 HD bude ještě letos...
Název: Re:STV2 v HD nativu?
Přispěvatel: Josef Pavera 14. 02. 2013, 07:31:02
Přišel už někdo na to kde se vysílá? Satelit ne,DVBT ? ,že by nějaký kabel?
Název: Re:STV2 v HD nativu?
Přispěvatel: Jan Novák 14. 02. 2013, 09:46:11
No ale to tedy RTVS hodilo ČT rukavici. Snad bude brzy zvednuta. Pevně věřím, že ČT2 HD bude ještě letos...
Zas tak moc jí nehodilo, u nás 2 HD kanály běží už skoro rok. Ale v tu dvojku taky doufám, tam moc překážek není.
Název: Re:STV2 v HD nativu?
Přispěvatel: Amos Komenski 14. 02. 2013, 11:54:57
STV2 HD by mohli klidně začít vysílat ve svém veřejnoprávním Muxu DVB-T. Stačilo by vhodně překonfigurovat datové toky ve prospěch HD, snad na to Slováci přijdou.
Název: Re:STV2 v HD nativu?
Přispěvatel: Sedlisky 14. 02. 2013, 12:10:43
Nechají si poradit od tebe, ne? Běž radši na vzduch, to jsou hrozné žvásty co z tebe lezou, naposledy takto blekotal tvůj kamarád Jakeš na Hrádečku a teď je to tady zase v podobě Amadeuse Komeniuse...
Název: Re:STV2 v HD nativu?
Přispěvatel: VITEK2442 14. 02. 2013, 12:57:13
Právě přepínám na STV2 (SD u UPC) a jede tam slovenský film "Organ" z r.1964 v 16:9 s přídavkem HD, i když na stránkách STV programu upozornění na hd vysílání není. Běžně tam ale modré hd upozornění u STV1 bývá. http://www.stv.sk/tvprogram/dvojka/2013-02-13/

Nechápu, kde by mohla STV2 HD vysílat, když pozemně s přesahem na Moravu vysílá v DVB-T jen STV1 HD? Jedině mě napadá, že by tento program samotný mohla odbavovat nějaká slovenská IPTV nebo kabelovka.
Přepnul jsem schválně v ten samý moment na STV1 a běžela tam Liga mistrů a taky logo HD, takže je jasné, že tyto dva programy v HD vysílají samostatně, otázka je kde najdeme STV2 HD?
Nazdar.STV 2 HD v DVB-T nebude.http://www.zive.sk/rtvs-chce-jednotku-v-hd-na-satelite-dvojka-hd-v-dvb-t-nebude/sc-4-a-307056/default.aspx (http://www.zive.sk/rtvs-chce-jednotku-v-hd-na-satelite-dvojka-hd-v-dvb-t-nebude/sc-4-a-307056/default.aspx).

Ví o tom někdo něco? Přikládám fotku v příloze
Název: Re:STV2 v HD nativu?
Přispěvatel: Stefan Bukovan 14. 02. 2013, 18:08:00
STV 2HD je poskytovaná IPTV a káblovým operátorom (a ak si ju niekto - teda freesat, Digi, alebo MagioSat -  hodí do uplinku, tak bude aj na satelite). Vzhľadom k tomu, že HD spustili len dnes (či včera), tak pochybujem že ju už niektorý operátor zaradil. Ale osoben predpokladám že v priebehu pár dní sa pravdepodobne objaví vo Fiber TV (Orange), Magiu (Telecom), Digi TV (nie sat, ale digitálna káblovka) a Satro, prípadne Antik.
Název: Re:STV2 v HD nativu?
Přispěvatel: Jarda M. 14. 02. 2013, 19:03:34
STV2 v HD začala vysílat tusim v nějakých kabelovkách na Slovensku. Jestli bude na Slovensku vysílat v DVB-T to bude asi nejspíš záležet na financích RTVS. V jejich muxu by na ni kapacita urcite byla...
Název: Re:STV2 v HD nativu?
Přispěvatel: Stefan Bukovan 14. 02. 2013, 19:50:09
Kapacita v DVB-T by bola - na rozdiel od ČR nemusí vo VP muxe vysielať verejnoprávny rozhlas (to je 12 rozhlasových staníc). A okrem neho sú v 19 MB muxe už len 2 SD stanice v MPEG-2 a jedna HD stanica v MPEG-4. Takže miesto na ďalšiu stanicu v MPEG-4 tam určite je (aj za cenu osekania SD verzií). Ale to nezávisí na RTVS, ale skôr na Towercome. Nešíri on náhodou Jedničku HD nad rámec uzatvorenej zmluvy s RTVS?
Název: Re:STV2 v HD nativu?
Přispěvatel: Jan Novák 14. 02. 2013, 20:00:24
Kapacita v DVB-T by bola - na rozdiel od ČR nemusí vo VP muxe vysielať verejnoprávny rozhlas (to je 12 rozhlasových staníc). A okrem neho sú v 19 MB muxe už len 2 SD stanice v MPEG-2 a jedna HD stanica v MPEG-4. Takže miesto na ďalšiu stanicu v MPEG-4 tam určite je (aj za cenu osekania SD verzií). Ale to nezávisí na RTVS, ale skôr na Towercome. Nešíri on náhodou Jedničku HD nad rámec uzatvorenej zmluvy s RTVS?
Pokud to mají jako u nás - tedy veřejnoprávní mux ve vlastnictví TV, Towercom jako provozovatel, tak si obsah vysílání určuje TV. Towercomu by to mělo být jedno, platí se za celý mux. 19Mb/s je akorát na hraně, 2x6Mb/s+2x3,5Mb/s a žádná rádia.
Název: Re:STV2 v HD nativu?
Přispěvatel: amatér Tondach 15. 02. 2013, 06:25:48
Přišel už někdo na to kde se vysílá? Satelit ne,DVBT ? ,že by nějaký kabel?
Podle "přehledu" na webu, který se také zabývá parabolami, by to mohlo být tak, že je to vysíláno pouze ze satelitu Amos 3 (10806/V,30000,2/3, 4°W), u kterého je poznámka 4), což je dole v poznámce vysvětleno jako 4) DVB-S2, 8PSK. 
Název: Re:STV2 v HD nativu?
Přispěvatel: Josef Zavřel 15. 02. 2013, 08:45:45
http://www.zive.sk/rtvs-chce-jednotku-v-hd-na-satelite-dvojka-hd-v-dvb-t-nebude/sc-4-a-307056/default.aspx
Název: Re:STV2 v HD nativu?
Přispěvatel: Stefan Bukovan 15. 02. 2013, 11:04:19
Podle "přehledu" na webu, který se také zabývá parabolami, by to mohlo být tak, že je to vysíláno pouze ze satelitu Amos 3 (10806/V,30000,2/3, 4°W), u kterého je poznámka 4), což je dole v poznámce vysvětleno jako 4) DVB-S2, 8PSK.

To že je to v DVB-S2 neznamená že je to v HD - ide o MagioSat. ktorý všetky programy vysiela v DVB-S2 a poskytuje vlastné boxy. V HD má AŽ 3 programy (History, Eurosport, NG)