Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Televize ve vysokém rozlišení (HDTV) => Téma založeno: Jiří Jursa 29. 01. 2013, 18:09:25

Název: Fanda v HD?
Přispěvatel: Jiří Jursa 29. 01. 2013, 18:09:25
Zdravím,

dneska na Twitteru psal Tomáš Richtr přehled vysílání Formule 1 na Nově a kromě jiného sdělil, že Fanda bude v HD.
Že by se Nova rozšoupla?

(http://images.megaupload.cz/fandahd.jpg)
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: Sedlisky 29. 01. 2013, 18:51:40
Nova jistě peníze na satelitní šíření má, ale prostě není ochotná to platit s tím, aby se na tom pak v M7 jenom přiživili. A je to celkem logický krok, protože každý operátor - vyjma M7 - si ve své placené platformě šíří signály na svoje náklady a rozhodně nečeká na to, až si cosi zaplatí samotná stanice. To je taky naprostý nesmysl.
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: hypik 29. 01. 2013, 22:33:43
Na druhou stranu to celkem sedi s prohlasenim v UPC poradne na Facebooku o tom, ze UPC planuje v prubehu tusim unora zaradit Fandu v HD. Mimo to jeste byla zminanea tusim Prima Cool a mozna jeste neco, takze se predpokladalo, ze se tim mysli pouze upscale z SD verzi... Tak se nechme prekvapit...:)
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: Pavel P. 29. 01. 2013, 22:59:14
všechny kanály novy budou v HD, ale kromě hlavní Novy budou jen v iptv a na kabelu
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: Jan Novák 29. 01. 2013, 23:05:02
Až na to, že vzhledem k věčnému vymetání archivu nebudou mít co HD vysílat.
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: Jaroslav Novák 29. 01. 2013, 23:23:03
Já viděl v programovém výpisu od novy už několikrát deklarování HD u nějakého filmu na fandovi v HD, jen jsem se nad tím pousmál, uvidíme ale taky v tom vidím spíše takový nerozmysl na twitteru té osoby.
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: Dan Rozsíval 30. 01. 2013, 00:15:56
Naprostý souhlas s technikem,nevím proč by po zavedení SP měla Nova financovat vysílání svých programů přes Skylink. Když jsou ostatní hloupí tak ať si to platí.
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: Mira97 08. 02. 2013, 00:01:37
Marek Kindernay dnes v online rozhovoru na tn.cz, řekl při otázce zda budou hokejové přenosy na FANDOVI v HD kvalitě, že do té doby už FANDA v HD bude (olympiáda je přesně za rok)  :)

edit: a prozradil i celý model vysílání, tedy že české hokejové zápasy budou na NOVA, ostatní hokejové zápasy na FANDA a všechny ostatní sporty na Nova Sport  ;)
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: Grifin 08. 02. 2013, 09:12:51
Už aby to bylo, na velké obrazovce je Fanda nepoužitelnej. Nicméně přeci si nebudu kvůli Fandovi pořizovat IPTV. Pokud to tak fakt bude tak to jsou největší škudlilové pod sluncem :-)
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: MartinCe 12. 02. 2013, 15:34:07
HD kvalita by měla být standardem pro každou slušnou televizi, která to myslí s kvalitou alespoň trochu vážně. A sat,kabel a iptv operátoři nechť se rozhodnou samy, v jaký kvalitě je nabídnou.
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: Juraj Červenák 12. 02. 2013, 16:13:50
Naprostý souhlas s technikem,nevím proč by po zavedení SP měla Nova financovat vysílání svých programů přes Skylink. Když jsou ostatní hloupí tak ať si to platí.
SP nemá nič dočinenia s tv
SP sa platí za kartu nie za tv
ked môže mat markiza na satelitnú distribúciu tak prečo nie aj ostatný
a ked to technikovi stale leží v žalúdku to je jeho problém :)
Fanda HD ked ovšem bude :)
 si myslím že bude v skylinku to by si skylink nenechal ujst ved platime za distribuciu za novu HD :)
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: Dan Rozsíval 12. 02. 2013, 16:36:47
A co tím chtěl básník říci? Když tvůj soused skočí z 8.patra tak ty pak skočíš taky? Úžasná logika.
A co ty, známý tradiční spekulant na téma nové programy si myslí nebo předpokládá je naprosto nepodstatné a tudíž nemá smysl to vůbec komentovat.
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: Juraj Červenák 12. 02. 2013, 16:54:20
A co tím chtěl básník říci? Když tvůj soused skočí z 8.patra tak ty pak skočíš taky? Úžasná logika.
A co ty, známý tradiční spekulant na téma nové programy si myslí nebo předpokládá je naprosto nepodstatné a tudíž nemá smysl to vůbec komentovat.
A čo teraz chcel basnik povedat :)
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: Jan Novák 12. 02. 2013, 16:59:56
SP nemá nič dočinenia s tv
SP sa platí za kartu nie za tv
ked môže mat markiza na satelitnú distribúciu tak prečo nie aj ostatný ...
Situace na Slovensku je prostě jiná než v ČR. Na Slovensku se díky "vstřícné" politice vůči Towercomu povedlo vytvořit monopol, ceny za šíření v DVB-T jsou vysoké a tak se hlavním distribučním kanálem stal satelit. Proto tam Markíza a její klony nemohou chybět. U nás to tak není, hlavním kanálem je DVB-T a tak se Nova pustila do Muxu4 a satelit ji tolik netrápí.
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: Juraj Červenák 12. 02. 2013, 17:10:56
SP nemá nič dočinenia s tv
SP sa platí za kartu nie za tv
ked môže mat markiza na satelitnú distribúciu tak prečo nie aj ostatný ...
Situace na Slovensku je prostě jiná než v ČR. Na Slovensku se díky "vstřícné" politice vůči Towercomu povedlo vytvořit monopol, ceny za šíření v DVB-T jsou vysoké a tak se hlavním distribučním kanálem stal satelit. Proto tam Markíza a její klony nemohou chybět. U nás to tak není, hlavním kanálem je DVB-T a tak se Nova pustila do Muxu4 a satelit ji tolik netrápí.
No ale nove už asi došlo že spravila chybu lebo telku chce spustit aj cez satelit lenže to zoom spraví ešte vela rekordov sledovanosti než sa spustí telka :)
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: Sedlisky 12. 02. 2013, 17:35:13
Další stanice Markízy by v DVB-T měla prakticky nulové pokrytí a sama Markíza nemá tolik peněz na to, aby si vytvořila vlastní mux, takže jim kromě satelitu a skřípění zubů nic jiného nezbývá. A tobě vlastně taky nezbývá než skřípět zuby (pokud chceš přijímat Smíchov a Telku), protože to Nova na satelit nedá a lakotný Skylink asi taky ne. Je lepší se s tím nějak vnitřně vypořádat a zvyknout si, že nikdo nemá všechno :D
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: Juraj Červenák 12. 02. 2013, 17:41:39
Další stanice Markízy by v DVB-T měla prakticky nulové pokrytí a sama Markíza nemá tolik peněz na to, aby si vytvořila vlastní mux, takže jim kromě satelitu a skřípění zubů nic jiného nezbývá. A tobě vlastně taky nezbývá než skřípět zuby (pokud chceš přijímat Smíchov a Telku), protože to Nova na satelit nedá a lakotný Skylink asi taky ne. Je lepší se s tím nějak vnitřně vypořádat a zvyknout si, že nikdo nemá všechno :D
Ono o smichov mi ani tak nejde to čo tam davaju je i inde a bude fooor :)
a čo sa týka telky no uvidime :)
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: Stefan Bukovan 12. 02. 2013, 17:45:35
No ale nove už asi došlo že spravila chybu lebo telku chce spustit aj cez satelit lenže to zoom spraví ešte vela rekordov sledovanosti než sa spustí telka :)

Čo jej došlo?

Kedy Nova tvrdila že Smíchov nechce vysielať cez satelit?

Nova jasne povedala že všetky jej neplatené programy si môže šíriť kto chce a ako chce (v rámci ČR), ak si to zaplatí.... A to sa týka aj Telky. O Telke so Skylinkom zatiaľ rokujú rovnako ako rokovali o Smíchove - teda či si jej zaradenie zaplatí Skylink sám... Alebo sa niečo zmenilo?
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: Stefan Bukovan 12. 02. 2013, 18:07:23
Další stanice Markízy by v DVB-T měla prakticky nulové pokrytí a sama Markíza nemá tolik peněz na to, aby si vytvořila vlastní mux,


To ani nie je otázka peňazí - ale fyziky. V SR už asi žiaden voľný DVB-T celoplošný mux neexistuje. V roku 2006 ich bolo skoordinovaných 8 (z toho len 4 celoplošné, zvyšné mali diery). Potom vypadli kanály nad 60 čo osekalo možnosti. Naviac Jeden z celoplošných muxov je myslím stále vyhradený pre DVB-H. Towercom dnes vlastní licencie na všetky použiteľné celoplošné muxy.

Ak by si CME chcela koordinovať regionálne a lokálne muxy (čo by mohla) tak narazí na zákon, ktorý zakazuje staniciam šírených v regionálnych a miestnych muxoch pokrývať viac ako 30% obyvateľstva.
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: Dan Rozsíval 12. 02. 2013, 18:53:36
Stefan: přesně tak,o tom že chce Nova spustit Telku na satu nepadlo nikde nikdy ani půl slova. To jen někteří zase mají trochu fantazie v hlavě jako obvykle.
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: Juraj Červenák 13. 02. 2013, 06:31:41
Stefan: přesně tak,o tom že chce Nova spustit Telku na satu nepadlo nikde nikdy ani půl slova. To jen někteří zase mají trochu fantazie v hlavě jako obvykle.
ale padlo
Stanice se možná objeví i na satelitu. Provozovatel jedná o satelitní kapacitě pro blíže nespecifikovaný program telka
http://www.smichov-tv.cz/telka-tv-jak-naladit/
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: Dan Rozsíval 13. 02. 2013, 07:33:15
A tohle je nějaká oficiální informace? Proboha Jupí,věnuj se raději studiu přijímačů ať zas nekoupíš nějakou šunku namísto těm neustálým tlachům ohledně nových kanálů. Říkají ti to všichni a všude ale prostě je to marný,je to marný,je to marný.  :'(
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: Karel Cibulka 13. 02. 2013, 07:35:58
To jsem chtěl taky napsat že to TV Nova nepotvrdila,takže spekuace  :D chápu sladkou najivitu a přání že se stane ale Juraji stát se prostě NEmusí hold  ;) nemusí Nov@ vysílat přes satelit,prostě nemusí když nebude chtít že  :D
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: Juraj Červenák 13. 02. 2013, 07:44:18
To jsem chtěl taky napsat že to TV Nova nepotvrdila,takže spekuace  :D chápu sladkou najivitu a přání že se stane ale Juraji stát se prostě NEmusí hold  ;) nemusí Nov@ vysílat přes satelit,prostě nemusí když nebude chtít že  :D
jasne ale a nik to ani nevyvrátil takže len treba dúfat a byt trpezlivý a čakat
hlavne je že padlo slovo o satelite všeličo sa môže stat aj to že kedy dan dostane rozum :)
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: Dan Rozsíval 13. 02. 2013, 14:13:59
Jak do dubu.  :'( :'( :'(
Název: Re:Fanda v HD?
Přispěvatel: YABAKA 15. 02. 2013, 08:11:59
Než to spustí v HD, tak by mohli něco udělat se stávajícím vysíláním. Na ty kostičky se občas fakt nedá dívat :-(