Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Kabelové digitální vysílání (DVB-C) => Téma založeno: ludek0968 17. 01. 2013, 11:37:25

Název: dvb-c versus dvb-s
Přispěvatel: ludek0968 17. 01. 2013, 11:37:25
nevíte někdo v čem se liší vlastní mpeg-2  při distribuci ze satelitu a dvb-c eventuelně dvb-t ??? díky
Název: Re:dvb-c versus dvb-s
Přispěvatel: Jan Novák 17. 01. 2013, 11:52:37
nevíte někdo v čem se liší vlastní mpeg-2  při distribuci ze satelitu a dvb-c eventuelně dvb-t ??? díky
Mpeg2 se v ničem podstatném neliší, to je přenášený signál. Liší se způsob modulace a samozřejmě pásmo.
Název: Re:dvb-c versus dvb-s
Přispěvatel: ludek0968 17. 01. 2013, 12:43:25
no to je pravě omyl,  pokud přenášíme  konkretně tv noe ze satelitu do dvb-c tak nehrajou některé typy televizoru a pokud to přepneme na dvb-t  tak je zavada pryč.  zavada se projeví u televizoru " vytuhnutím " a je nutno je vypnout vytažením ze sítě 230v
Název: Re:dvb-c versus dvb-s
Přispěvatel: Jen tak 17. 01. 2013, 12:59:49
Jestli ono to nebude tak, že v tom omylu jsi ty, a je to tím, že některé televize DVB-C neumí :)))

MPG v tom transportním streamu je stejný - ale liší se tím, jak je zakodovaný a jak je přenášen. Pokud televize nemá DVB-C tunner, tak prostě dvb-c v té televizi nepřehraješ, i když je to pořád MPG2.
Název: Re:dvb-c versus dvb-s
Přispěvatel: ludek0968 17. 01. 2013, 13:42:36
no nevím asi jsi mě nepochopil, my streamujeme dvb-s nebo dvb-t do dvb-c a při převodu ze satelitu nam ta televize nehraje a při převodu z pozemního hraje. výsledná frekvence a umístění v našem dvb-c stramu všetně nastavení zařízení pro vysílání dvb-c se nemění.
Název: Re:dvb-c versus dvb-s
Přispěvatel: Stefan Bukovan 17. 01. 2013, 14:01:11
A máte istotu že to čo ide z DVB-S je identické s tým čo ide v DVB-T? Dátový tok Noe v DVB-S je o niečo vyšší ako v DVB-T (2,4 Mbps ku 2,2 Mbps) - aspoň podľa tohto - http://www.digizone.cz/clanky/tv-noe-vysila-pozemne-v-praze-stejne-kvalitne-jako-na-satelitu/.

Je možné že prijímač má problém so spracovaním signálu s vyšším dátovým tokom. Ale to by muselo robiť aj u iných programov, nelen u Noe.
Název: Re:dvb-c versus dvb-s
Přispěvatel: mmc 17. 01. 2013, 14:06:28
no nevím asi jsi mě nepochopil, my streamujeme dvb-s nebo dvb-t do dvb-c a při převodu ze satelitu nam ta televize nehraje a při převodu z pozemního hraje. výsledná frekvence a umístění v našem dvb-c stramu všetně nastavení zařízení pro vysílání dvb-c se nemění.

Takúto vec nevyriešiš tuto na fóre a ešte k tomu jednou otázkou a chabým náznakom toho čo robíš ...
... musel by sem dodať kompletný zoznam HW od tuneru na headend-e až po ten tuhnúci telkáč (lepšie zoznam tuhnúcich a netuhnúcich) a to vrátane firmware a kompletného settingu, poprípade aspoň 3.min zaznamenaného streamu. Potom sa to dá riešiť.

Ale možno náhodou niekto niečo podobného riešil a čisto náhodou sa objaví na tomto fóre a odpíše Ti niečo ako že na tej a tej mašinke v tom a tom menu na riadku xyz zmeň červený krížik na zelenú fajku. :-)
Název: Re:dvb-c versus dvb-s
Přispěvatel: ludek0968 17. 01. 2013, 15:38:28
mame arris d5 s nejnovějěím firmware ,  zdroj noe tv je bud z skylink a nebo z prahy dvb-t , sranda je v tom že pozemní dvb-t praha je bran ze satelitu ze skylinku ..... 
co se týče rychlsti dat, ta televize bez problemu zvládá ostatní pakety ze skylinku které přebíráme a zvládá i 16-18 mbit datového toku z jednoho super hd programu.
je to jen v tom, že v hlavičkách mpeg-2 je něco, co tam nepatří a ja potřebuju vědět, kde je ten rozdíl. jinak budu potřebovat tektronix analyzer mpeg a ten nemají ani na čtu .....
Název: Re:dvb-c versus dvb-s
Přispěvatel: mmc 17. 01. 2013, 16:10:48
Najjednoduchšie je neriešiť, pustiť odkiaľ to ide a hotovo. Inak možno by stačil DVB-C tuner k notebooku (ja mám 520e od pin...) a nejaký SW trebárs len 14day trial. V každom prípade to bude nejaká prkotina, čo možno v podstate nemá nič spoločné s tým noe, nejaký zabudnutý PID, skús prekontrolovať všetky tabuľky.
Název: Re:dvb-c versus dvb-s
Přispěvatel: mmc 18. 01. 2013, 11:22:09
V každom prípade to bude nejaká prkotina, čo možno v podstate nemá nič spoločné s tým noe, nejaký zabudnutý PID, skús prekontrolovať všetky tabuľky.
Môže byť, že okrem Noe (video,audio,txt) zo satelitu preliezajú aj NIT, CAT a EMM/ECM ktoré patria k niečomu inému a telkáč z toho blbne.
Název: Re:dvb-c versus dvb-s
Přispěvatel: ludek0968 18. 01. 2013, 15:06:33
jo to je přesně tak , televize z toho blbne protože ma zpracovat dvb-s podle bitmapy mpegu a ono je to v dvb-c
, ale kde je v těch tabulkách mpegu  ten bit kterje to určuje ,abych jej mohl na tom arrisu vymazat.  to potřebuju vědět