Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Televizory => Téma založeno: lossi 09. 12. 2012, 15:43:27

Název: Problém s TV
Přispěvatel: lossi 09. 12. 2012, 15:43:27
Dobrý den, mám problém s TV LG42LD450. Do spuštění promo smyčky stanice Smíchov mi z multiplexu 4 šli všechny programy bezvadně. Jak spustili Smíchov, tak u "Nova HD" se jen zobrazí statický obraz, zvuk jde normálně a signál vypadává. Ostatní stanice multiplexu jdou bez problému, i ČT1 HD. Zkoušel jsem i tovární nastavení a znova načíst multiplexy, ale stále stejné. Díky za případné rady.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: Jan Novák 09. 12. 2012, 17:14:21
Dobrý den, mám problém s TV LG42LD450. Do spuštění promo smyčky stanice Smíchov mi z multiplexu 4 šli všechny programy bezvadně. Jak spustili Smíchov, tak u "Nova HD" se jen zobrazí statický obraz, zvuk jde normálně a signál vypadává. Ostatní stanice multiplexu jdou bez problému, i ČT1 HD. Zkoušel jsem i tovární nastavení a znova načíst multiplexy, ale stále stejné. Díky za případné rady.
Nejlepší je počkat, případně zaslat svůj problém na provozovatele Muxu4 - Digital Broadcasting. Je možné, že při změně konfigurace opět něco netrefili :-)
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: Petr PetrK 09. 12. 2012, 18:37:26
A ze kterého vysílače MUX 4 přijímáte?
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: Aleš Pipek 09. 12. 2012, 18:53:48
Pouze při krokování, nebo i při přímé volbě programu Nova HD?
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: lossi 09. 12. 2012, 20:56:20
Ať volím přímo, nebo přecházím z vedlejšího programu stejného muxu, tak je to stejný. Vysílač Praha Ládví - 42k
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: Aleš Pipek 10. 12. 2012, 06:53:10
Výše píšete, že jste uvedl TV do továrního nastavení - předpokládám, že poté jste znovu provedl kompletní ladění. V tom případě Bych se obrátil na provozovatele MUX4, Digital Broadcasting, jak zde již bylo napsáno.
Zkusit ještě můžete aktualizaci SW u TV. U LG to ale zřejmě bude problém.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: lossi 10. 12. 2012, 10:35:29
Výše píšete, že jste uvedl TV do továrního nastavení - předpokládám, že poté jste znovu provedl kompletní ladění. V tom případě Bych se obrátil na provozovatele MUX4, Digital Broadcasting, jak zde již bylo napsáno.
Zkusit ještě můžete aktualizaci SW u TV. U LG to ale zřejmě bude problém.
Zkoušel jsem naladit jen mux4, stále stejné. Napsal jsem na provozovatele', tak uvidím co mi odpoví. Aktualizace SW bohužel problém - není na tuto TV.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: Aleš Pipek 10. 12. 2012, 11:58:33
Dejte nám tu pak prosím vědět výsledek. Děkuji.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: wochomurka 28. 12. 2012, 21:57:04
Televizory LG jsou zřejmě pěkný šunty,už bych si ji nikdy nekoupil.Vlastním také jeden exemplář,ale ten její DVB-T tuner,to je děs.Na druhé televizi-Hyundai naladím nádherně a s špičkovým signálem to,co mi na LG píše signál 0%.
LG to prostě se svým zmršeným tunerem není schopna najít a naladit...
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: Daniel Kulhánek 29. 12. 2012, 09:49:57
Televizory LG jsou zřejmě pěkný šunty,už bych si ji nikdy nekoupil.Vlastním také jeden exemplář,ale ten její DVB-T tuner,to je děs.Na druhé televizi-Hyundai naladím nádherně a s špičkovým signálem to,co mi na LG píše signál 0%.
LG to prostě se svým zmršeným tunerem není schopna najít a naladit...
Kdybyste měl kvalitně zajištěný příjem, tak si nemusíte vylévat vztek na LG. Každý tuner je trošku jiný.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: wochomurka 29. 12. 2012, 10:23:31
Kvalitně zajištěný příjem je relativní pojem.Proč,když jsou schopni dát u Hyundae do své LCD kvalitní tuner,toho nejsou schopni u LG???Mezi těmito výrobci by měl být po kvalitativní stránce snad trochu rozdíl,ne?Samozřejmě na straně LG.Ovšem základní věc je vůbec něco naladit,vše ostatní se od toho jaksi odvíjí.Proto dávám LG velké - .
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: Petr Svoboda 29. 12. 2012, 15:37:56
A je to tu opět: tuner-tuner-tuner.
Tuner s problémem nenačtení jednoho programu z nějakého muxu má pramálo společného. Tím méně ovšem "kvalitní příjem" u uživatele!
Jen málo to záleží na hardwaru přijímače/televizoru (myšleno součástkách a konstrukci).
Téměř veškerá vina leží na softwaru přijímače. Tedy pokud předpokládáme, že vysílatel/operátor je perfektní a navíc trvá na svém, že vysílá BEZ CHYB. Což není pravda téměř nikdy u nikoho (zatraceně dobře vím, o čem mluvím), tím méně u muxu4.
Takže:
- buď se napraví operátor, aby byl přijímatelný na VŠECH televizích
- nebo výrobce/importér doladí SW přijímače na tuzemské podmínky - někdy jsou dost "zvláštní"
Odhadni, která cesta bude rychlejší a tou se vydej.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: Jan Novák 29. 12. 2012, 16:40:23
Zajímalo by mě, jestli má LG problémy s ČT Sport na kanále 46. Tam se mi při posledním ladění taky mux rozpadl na 2 - původní kanály mají provozovatele adminTV, ČT Sport se identifikuje jako Channel 46, což DVBViewer dělá tehdy, když identifikace provozovatele chybí.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: Miloslav Soška 29. 12. 2012, 16:53:18
A je to tu opět: tuner-tuner-tuner.
Tuner s problémem nenačtení jednoho programu z nějakého muxu má pramálo společného. Tím méně ovšem "kvalitní příjem" u uživatele!
Jen málo to záleží na hardwaru přijímače/televizoru (myšleno součástkách a konstrukci).
Téměř veškerá vina leží na softwaru přijímače. Tedy pokud předpokládáme, že vysílatel/operátor je perfektní a navíc trvá na svém, že vysílá BEZ CHYB. Což není pravda téměř nikdy u nikoho (zatraceně dobře vím, o čem mluvím), tím méně u muxu4.
Takže:
- buď se napraví operátor, aby byl přijímatelný na VŠECH televizích
- nebo výrobce/importér doladí SW přijímače na tuzemské podmínky - někdy jsou dost "zvláštní"
Odhadni, která cesta bude rychlejší a tou se vydej.
a to ještě vůbec nevíme, jak má ten človíček řešený rozvod signálu, to je taky důležitý, ale on si to vůbec neuvědomuje, jako spousta laiků...
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: Daniel Kulhánek 29. 12. 2012, 17:27:49
A je to tu opět: tuner-tuner-tuner.
Tuner s problémem nenačtení jednoho programu z nějakého muxu má pramálo společného. Tím méně ovšem "kvalitní příjem" u uživatele!
Jen málo to záleží na hardwaru přijímače/televizoru (myšleno součástkách a konstrukci).
Téměř veškerá vina leží na softwaru přijímače. Tedy pokud předpokládáme, že vysílatel/operátor je perfektní a navíc trvá na svém, že vysílá BEZ CHYB. Což není pravda téměř nikdy u nikoho (zatraceně dobře vím, o čem mluvím), tím méně u muxu4.
Takže:
- buď se napraví operátor, aby byl přijímatelný na VŠECH televizích
- nebo výrobce/importér doladí SW přijímače na tuzemské podmínky - někdy jsou dost "zvláštní"
Odhadni, která cesta bude rychlejší a tou se vydej.

Reagoval jsem na příspěvek :
Televizory LG jsou zřejmě pěkný šunty,už bych si ji nikdy nekoupil.Vlastním také jeden exemplář,ale ten její DVB-T tuner,to je děs.Na druhé televizi-Hyundai naladím nádherně a s špičkovým signálem to,co mi na LG píše signál 0%.
LG to prostě se svým zmršeným tunerem není schopna najít a naladit...
a za svým názorem o kvalitně zajištěném příjmu si v tomto případě stojím.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: wochomurka 29. 12. 2012, 18:53:26
Upozorňují,že obě televize jsem připojil na STEJNOU anténu,tak mi tu vy odborníci nevyprávějte báchorky o nekvalitním příjmu,rozvodu a bůhví čem.Pane bože,že už musím tak,když jedna televize ten signál naladí (A to bych rád zdůraznil,že je to Hyundai !!!) a druhá rádoby kvalitní LG se ABSOLUTNĚ nechytá,tak je to problém POUZE nekvalitním tunerem,ničím jiným to být asi nemůže,to fakt tady někteří nedokáží pochopit?
Opakuji-jedna anténa-dvě TV-jedna 95% signál,65%kvalita a druhá (LG) oboje 0%
Ještě nestačí?

Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: lossi 29. 12. 2012, 19:00:53
Zajímalo by mě, jestli má LG problémy s ČT Sport na kanále 46. Tam se mi při posledním ladění taky mux rozpadl na 2 - původní kanály mají provozovatele adminTV, ČT Sport se identifikuje jako Channel 46, což DVBViewer dělá tehdy, když identifikace provozovatele chybí.

Ten původní dotaz jsem dával já. Rozvod signálu je ze společné antény přes zesilovač vlastním svodem přímo do TV. Ale je mi záhadou, že ČT1HD z muxu4 na 42 kanále  a ČT sportHD na 46 kanále naprosto bez problému.  Na druhé TV ze stejné antény je příjem všech HD stanic perfektní. Na LG signál 92% a kvalita 100%, druhá je Toshiba 90% a 98%.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: Daniel Kulhánek 29. 12. 2012, 19:16:38
Upozorňují,že obě televize jsem připojil na STEJNOU anténu,tak mi tu vy odborníci nevyprávějte báchorky o nekvalitním příjmu,rozvodu a bůhví čem.Pane bože,že už musím tak,když jedna televize ten signál naladí (A to bych rád zdůraznil,že je to Hyundai !!!) a druhá rádoby kvalitní LG se ABSOLUTNĚ nechytá,tak je to problém POUZE nekvalitním tunerem,ničím jiným to být asi nemůže,to fakt tady někteří nedokáží pochopit?
Opakuji-jedna anténa-dvě TV-jedna 95% signál,65%kvalita a druhá (LG) oboje 0%
Ještě nestačí?


Nestačí. Nic jste nám neprozradil o anténě. STA či ITA, v tom případě jaká?
Osobně tipuji příjem "na hraně".
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: kinotechnik 29. 12. 2012, 19:46:31
Já bych tipoval spíše na přebuzený tuner silným signálem. Jeden televizor to ještě zpracuje a druhý ne. Zkusil jste před televizor LG zařadit nějaký útlumový článek? Myslím, že by to za pokus stálo.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: Daniel Kulhánek 29. 12. 2012, 19:49:03
Já bych tipoval spíše na přebuzený tuner silným signálem. Jeden televizor to ještě zpracuje a druhý ne. Zkusil jste před televizor LG zařadit nějaký útlumový článek? Myslím, že by to za pokus stálo.
Taky jedna z možností. Bez bližších informacích o anténě můžeme pouze tipovat.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: wochomurka 29. 12. 2012, 21:04:24
Nejsem určitě žádný odborník,ale copak můžou být tak markantní rozdíly v příjmových schopnostech DVB-T tunerů různých televizí?Přece i kdybych "chytal" na vidle,tak mají OBĚ TV vytvořeny stejné podmínky,no ne?Tak proč takové rozdíly?
A ohledně antény-zatím jsem to naladil na polské síto,pouze symetrizační člen,po svátcích chci ale koupit síto naše,"plzeňské".Koax. mám cca.10m,příjmová lokalita Holešov,vysílač Olomouc-Slavonín,MUX4,kanál 44,výkon vysílače 10kw.Vzdálenost k vysílači je 33km vzdušnou čarou.Jinak Haná,takže vlastně rovina.Mám v případě,že s plzeňským sítem LG opět nic nenaladí použít nějaký předzesilovač? A jak výkonný- 15,20 či více dB?
Díky pánové
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: Daniel Kulhánek 29. 12. 2012, 21:17:10
Nejsem určitě žádný odborník,ale copak můžou být tak markantní rozdíly v příjmových schopnostech DVB-T tunerů různých televizí?Přece i kdybych "chytal" na vidle,tak mají OBĚ TV vytvořeny stejné podmínky,no ne?Tak proč takové rozdíly?
A ohledně antény-zatím jsem to naladil na polské síto,pouze symetrizační člen,po svátcích chci ale koupit síto naše,"plzeňské".Koax. mám cca.10m,příjmová lokalita Holešov,vysílač Olomouc-Slavonín,MUX4,kanál 44,výkon vysílače 10kw.Vzdálenost k vysílači je 33km vzdušnou čarou.Jinak Haná,takže vlastně rovina.Mám v případě,že s plzeňským sítem LG opět nic nenaladí použít nějaký předzesilovač? A jak výkonný- 15,20 či více dB?
Díky pánové
S tímto vybavením se s největší pravděpodobností jedná o příjem "na hraně". Dlužíte omluvu značce LG.
To plzeňské síto bude rozhodně lepší volba.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: wochomurka 29. 12. 2012, 21:38:28
Jestli se mám omluvit značce LG,tak bych potom v prvé řadě musel vyzdvihnout mimořádné, poprávu zcela mimořádné příjmové vlastnosti televizoru Hyundai,který dokázal naladit ve špičkové kvalitě prakticky neexistující signál.
A to je pro LG hodně špatná vizitka...
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: Daniel Kulhánek 29. 12. 2012, 21:41:53
Jestli se mám omluvit značce LG,tak bych potom v prvé řadě musel vyzdvihnout mimořádné, poprávu zcela mimořádné příjmové vlastnosti televizoru Hyundai,který dokázal naladit ve špičkové kvalitě prakticky neexistující signál.
A to je pro LG hodně špatná vizitka...
Po zkušenosti se dvěma kusy TV dělat takové závěry je opravdu úsměvné.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: wochomurka 29. 12. 2012, 22:08:07
Já vím,jedná se pouze o zkušenosti se dvěma značkami TV,ale ten rozdíl v příjmových schopnostech je propastný,to snad musí uznat každý.Mimochodem,máme doma ještě jednu starší TV a na set top boxu od ní naladím kanál 44 také.Set top box je značky Sencor...Moje mamka má TV značky FUNAI,určitě podle mnohých zde přítomných taky "střep",ale klidně bych se vsadil,že ta telka to naladí taky.Asi to fakt zkusím.Každopádně jsem zvědavý na to plzeňské síto.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: kinotechnik 29. 12. 2012, 22:27:11
Bohužel. Komu není rady ...
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: Miloslav Soška 29. 12. 2012, 23:28:09
ale jo, komu je rady, tomu je potom i pomoci, ale musí ten dotyčný chtít. Z kolegy wochomurky to leze jak z chlupatý deky :) každopádně, kolikrát a jakým způsobem to má rozbočený, to nevíme. Polské síto s balunem je to lepší řešení z těch špatných. Všechno se dá změnit, jen chtít. Jen se to chce zamyslet, kde je chyba a jak ji řešit. Jenže, to laik nepozná.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: wochomurka 29. 12. 2012, 23:50:06
ale jo, komu je rady, tomu je potom i pomoci, ale musí ten dotyčný chtít. Z kolegy wochomurky to leze jak z chlupatý deky :) každopádně, kolikrát a jakým způsobem to má rozbočený, to nevíme. Polské síto s balunem je to lepší řešení z těch špatných. Všechno se dá změnit, jen chtít. Jen se to chce zamyslet, kde je chyba a jak ji řešit. Jenže, to laik nepozná.
Ne,ne,žádné rozbočení není.To polské síto mám svedené pouze do jedné televize,jen jsem to síto otočil ze směru Zlín,
kde jsem kanál 42 MUX4 nechytl na směr Olomouc,tam je to kanál 44.Nenaladil jsem ho taky,ale nějak mě napadlo vyměnit
televize-místo LG jsem tu anténu pichl do Hyundaie a k mému údivu ta Hyundai to naladila ve výborné kvalitě.
LG máme v obýváku,o tu se mi hlavně jedná,na té bych to rád naladil.Hyundai je tchánova.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: spyko 29. 12. 2012, 23:51:26
S tou omluvou bych až tak nespěchal,v knajpě už vyměněn 3tí kus,a mezi kámoši už taky ztratila glanc,a to jsem je varoval,naštěstí vše v záruce !
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: Miloslav Soška 29. 12. 2012, 23:55:14
...........Mimochodem,máme doma ještě jednu starší TV a na set top boxu od ní naladím kanál 44 také.Set top box je značky Sencor...
psal jste něco i o tomhle settopboxu, tak mě napadlo, pokud máte složitější rozvod, na tři TV. Každopádně, může, i nemusí být chyba v TV.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: wochomurka 30. 12. 2012, 00:00:55
...........Mimochodem,máme doma ještě jednu starší TV a na set top boxu od ní naladím kanál 44 také.Set top box je značky Sencor...
psal jste něco i o tomhle settopboxu, tak mě napadlo, pokud máte složitější rozvod, na tři TV. Každopádně, může, i nemusí být chyba v TV.
Tu anténu jsem taky vyzkoušel připojit k set top boxu se starou televizí,prostě mi to
nedalo to také nezkusit.Set top box to také naladil-síla signálu 95%,kvalita signálu 65%.
Jen ta LG se vůbec nechytla.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: Miloslav Soška 30. 12. 2012, 00:13:42
...........Mimochodem,máme doma ještě jednu starší TV a na set top boxu od ní naladím kanál 44 také.Set top box je značky Sencor...
psal jste něco i o tomhle settopboxu, tak mě napadlo, pokud máte složitější rozvod, na tři TV. Každopádně, může, i nemusí být chyba v TV.
Tu anténu jsem taky vyzkoušel připojit k set top boxu se starou televizí,prostě mi to
nedalo to také nezkusit.Set top box to také naladil-síla signálu 95%,kvalita signálu 65%.
Jen ta LG se vůbec nechytla.
takže, máte doma k dispozici dvě IDTV - LG a Hyundai a STB Sencor. Tedy, Hyundai je půjčený. Jak tedy máte zapojený ten Sencor? Na jakou anténu?
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: wochomurka 30. 12. 2012, 00:30:22
...........Mimochodem,máme doma ještě jednu starší TV a na set top boxu od ní naladím kanál 44 také.Set top box je značky Sencor...
psal jste něco i o tomhle settopboxu, tak mě napadlo, pokud máte složitější rozvod, na tři TV. Každopádně, může, i nemusí být chyba v TV.
Tu anténu jsem taky vyzkoušel připojit k set top boxu se starou televizí,prostě mi to
nedalo to také nezkusit.Set top box to také naladil-síla signálu 95%,kvalita signálu 65%.
Jen ta LG se vůbec nechytla.
takže, máte doma k dispozici dvě IDTV - LG a Hyundai a STB Sencor. Tedy, Hyundai je půjčený. Jak tedy máte zapojený ten Sencor? Na jakou anténu?
STB máme v kuchyni spolu s malou TV Orava,dříve jela na analog,pak bylo nutné dokoupit STB.
STB je stabilně připojen na jinou anténu,směr Zlín,15km,MUX1,2,3.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: Miloslav Soška 30. 12. 2012, 00:42:24
no, opravdu těžko na dálku říct, jestli je LG v pytli, nebo ne. Pokud ostatní MUXy naladí, tak by v pytli neměla být. Nicméně, podle bargrafů se nedá určit, jaká úroveň a parametry signálu je na vstupu TV.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: wochomurka 30. 12. 2012, 00:54:53
Jj,dík moc za Váš čas.Zkusím tam hodi to plzeňský síto a uvídím,jak to bude vypadat pak.
Měl bych zkusit do toho síta i nějaký předzesilovač?
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: Miloslav Soška 30. 12. 2012, 01:06:18
jó, to je otázka, která se na dálku nedá zodpovědět. Pro použití zesilovače jsou jiná pravidla a na to se váže ještě posouzení rušení, blízkých silných vysílačů, BTS operátorů, atd....každopádně, pokud už chcete investovat, plzeňským sítem nic nezkazíte, a pokud zesilovač, je potřeba se slabším zesílením, aby nedošlo k přebuzení vstupních obvodů přijímače, případně rozkmitání zesilovače.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: wochomurka 30. 12. 2012, 01:09:17
OK,díky
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: Miloslav Soška 30. 12. 2012, 01:12:15
není za co...a propos, na LG běží ostatní MUXy?
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: wochomurka 30. 12. 2012, 01:35:11
Běží,bez jakýchkoli problémů.Naladí mi i Velkou Javořinu,hranice ČR-SR.
Je to cca.70km,kanál 27 mi teď ukazuje sílu signálu 2%,kvalita kolísá max.do 5%,
nedá se na to samozřejmě dívat,ale LG ho naladí.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: Milan Pantůček 30. 12. 2012, 11:10:19
Běží,bez jakýchkoli problémů.Naladí mi i Velkou Javořinu,hranice ČR-SR.
Je to cca.70km,kanál 27 mi teď ukazuje sílu signálu 2%,kvalita kolísá max.do 5%,
nedá se na to samozřejmě dívat,ale LG ho naladí.
Na K27 nevysílá Vel. Javorina, ale Bratislava a Borský Mikuláš!
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: Milan CH. 30. 12. 2012, 11:23:09
Televizory LG jsou zřejmě pěkný šunty,už bych si ji nikdy nekoupil.Vlastním také jeden exemplář,ale ten její DVB-T tuner,to je děs.Na druhé televizi-Hyundai naladím nádherně a s špičkovým signálem to,co mi na LG píše signál 0%.
LG to prostě se svým zmršeným tunerem není schopna najít a naladit...
Neviem aký model LG vlastníte, ale niektoré modely majú zabudovaný predzosilňovač (booster), ktorý treba v prípade slabého signálu zapnúť v menu. Ak náhodou vlastníte takýto model, mohol by to byť problém nízkej citlivosti Vášho LG TV.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: wochomurka 30. 12. 2012, 12:25:44
Běží,bez jakýchkoli problémů.Naladí mi i Velkou Javořinu,hranice ČR-SR.
Je to cca.70km,kanál 27 mi teď ukazuje sílu signálu 2%,kvalita kolísá max.do 5%,
nedá se na to samozřejmě dívat,ale LG ho naladí.
Na K27 nevysílá Vel. Javorina, ale Bratislava a Borský Mikuláš!
Pardon,samozřejmě,je to kanál 57.
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: wochomurka 30. 12. 2012, 12:30:36
Televizory LG jsou zřejmě pěkný šunty,už bych si ji nikdy nekoupil.Vlastním také jeden exemplář,ale ten její DVB-T tuner,to je děs.Na druhé televizi-Hyundai naladím nádherně a s špičkovým signálem to,co mi na LG píše signál 0%.
LG to prostě se svým zmršeným tunerem není schopna najít a naladit...
Neviem aký model LG vlastníte, ale niektoré modely majú zabudovaný predzosilňovač (booster), ktorý treba v prípade slabého signálu zapnúť v menu. Ak náhodou vlastníte takýto model, mohol by to byť problém nízkej citlivosti Vášho LG TV.
Je to LG 32LH5000,má zabudovaný předzesilovač a mám ho zapnutý neustále.
Když ho vypnu,príjem na všech kanálech se zhorší.
Před chvílí jsem na tu anténu zkusil připojit zase jiný televizor,a to Funai a dotyčný kanál 44 mi naladil
suprově,kvalitu signálu sice nepíše,ale síla signálu je 98%.Ta LG je fakt divná televize...
Název: Re:Problém s TV
Přispěvatel: Petr Svoboda 30. 12. 2012, 13:56:31
Tu anténu jsem taky vyzkoušel připojit k set top boxu se starou televizí,prostě mi to
nedalo to také nezkusit.Set top box to také naladil-síla signálu 95%,kvalita signálu 65%.
Jen ta LG se vůbec nechytla.
A jsme o kousek blíž pravdě - 95 % signálu a nízká kvalita je prostě špatně (STB je obvykle přesněji nastavený, protože příjem je jeho jediná vlastnost, a u TV se výrobce často zaměří na jiné vlastnosti, které dovolí produkt prodávat). Ty bys potřeboval ta signálová čísla opačně. Teď určit možnou nápravu. Vřaď útlum ~10 dB do anténního vstupu STB a sleduj výsledek: pokud klesne signál (odhadem 10 %) a vzroste kvalita (o 10 - 20 %), máš jen vysokou úroveň. Pokud klesne signál a kvalita zůstane nebo dále klesne, je příčina mimo tebe -  směrování antény, nevhodná anténa vzhledem k umístění, špatně navržený rozvod (zesílení a útlumy - rozhodně zreviduj zesilovače, příp. jejich stáří). Pokud se nic nezmění, jsi mimo rozsah a potřebuješ ještě větší útlum. Na takové zkoušce bude asi mez tvých možností (+ nápadů na dálku získaných z internetu). Pak zavolej anténáře s měřákem, který určí skutečnou příčinu i její odstranění.