Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: Pavel B. 06. 04. 2010, 16:20:21

Název: Příbram - hvězdárna kanál 30
Přispěvatel: Pavel B. 06. 04. 2010, 16:20:21
O víkendu se mi podařilo zachytit ve velice dobré kvalitě u Benešova vysílač Příbram - hvězdárna kanál 30. Testováno naposledy včera , tento "MUX" obsahuje překvapivě zatím jen a pouze program EPG.Tedy ani Z1, ani Public. Podařilo se to někomu naladit taktéž?
Název: Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
Přispěvatel: Pavel B. 06. 04. 2010, 16:51:29
Nejdřív jsem si myslel, že je to Javořice, kterou pustili dřív. Já mám anténu na rotátoru, takže není problém s přesným natočením, ovšem když jsem tuto anténu natočil na Jihlavu, tak se signál ztratil, naopak když jsem otočil na (ode mne) jihozápad tedy směrem zhruba na Příbram, tak byl signál na maximu. O téhle lokalitě jsem taky vůbec nevěděl, je mi to taky moc divný, proč kanál 30, když je Příbram jasně zařazena do středočeské oblasti(MUX2 tam jede SFN kanál 41 , zatímco MUX1 na jiném kanéle než jsou středočeské a tedy na kanále 29).
Název: Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
Přispěvatel: Lukáš Polák 06. 04. 2010, 16:59:24
a jste si jist, že to bylo opravdu z tohoto místa a že se jednalo o MUX3? Nějaké divné ...
Štěpáne, ona to bude skutečně asi Příbram. Překvapením však je, že se spuštění tohoto multiplexu, resp. dokrývače, vůbec nekomunikovalo. Už jsem se obrátil na Marii Fianovou, mluvčí ČRa, tak uvidíme, co se dozvíme. :)
Název: Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
Přispěvatel: Kuba Melín 06. 04. 2010, 17:02:24
Hledal jsem kde se dalo, a žádný kanál 30 jsem nenašel. Kanál 30 je v současné chvíli (resp. k lednu 2010) koordinován pouze na lokality Jihlava - Javořice a Třebíč - Klučovská hora, v obou případech s max. ERP 100 kW.

Dost pochybuji, že by se jednalo o nějaký test muxu 3, proč zrovna v Příbrami? Jedině, že by tam něco testoval p. Řapek a jeho Teleko, ale to asi ne, protože ti se zajímají o DAB.

Nebyl to nějaký kanál z Německa, např. Amberg? Ten by totiž měl přejít z kanálu 30 pryč, třeba už přešli a na kanále 30 je jen nějaké info... Jaké to mělo parametry, bylo tam 16-QAM, a nebo 64-QAM? Podle toho se pozná, zda jsou to naši, nebo Němci...  ???

Vypadá to docela jako záhada...

Jestli je to mux3, proč by hlavně jel na kanále 30?
Název: Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
Přispěvatel: Lukáš Polák 06. 04. 2010, 17:11:59
Kubo, pochybovat můžeš o čem chceš. Podívej se raději na web ČTÚ. ;)
Název: Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
Přispěvatel: Pavel B. 06. 04. 2010, 17:19:40
100% Češi Kubo, QAM 64 a navíc mrkni se na náš regulérní MUX3 a tam si najdi ten "program" EPG, tam se to češtinou jen hemží :-)
Název: Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
Přispěvatel: Kuba Melín 06. 04. 2010, 17:26:39
Aha, já to hledal na dtv.ctu.cz, a tam nebylo nic... Takže už to vidím, Příbram - Hvězdárna, ERP 100W, kanál 30...

Stejně mi to ale není jasné. Proč kanál 30, proč Příbram? Když mux 3 nemá zákazníky, a nemají moc financí, proč pouští nějaké vykrývače? Navíc v Příbrami Cukrák zachytit jistě jde...
Název: Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
Přispěvatel: Lukáš Polák 06. 04. 2010, 17:57:25
Tady jsou bližší info: http://www.ctu.cz/ctu-online/vyhledavaci-databaze/prehled-televiznich-vysilacu.html?action=station&f_transmitter=PRIBRAM&f_channel=30&f_pol=0&f_station_name=VYS%CDLAC%CD+S%CD%AB+3&f_druhvys=0 (http://www.ctu.cz/ctu-online/vyhledavaci-databaze/prehled-televiznich-vysilacu.html?action=station&f_transmitter=PRIBRAM&f_channel=30&f_pol=0&f_station_name=VYS%CDLAC%CD+S%CD%AB+3&f_druhvys=0). Jen info k Radiokomunikacím - nebudou spuštění komunikovat, protože to není jejich multiplex. Máme se obrátit na CDG.
Název: Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
Přispěvatel: david.kriz 06. 04. 2010, 18:36:37
to jsem ti chtel napsat, ze Fianové říkat asi nema smysl. Toto není ani objekt ČRa tak ti budou dělat mrtveho brouka.
Název: Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
Přispěvatel: david.kriz 07. 04. 2010, 16:21:27
Tady jsou bližší info: http://www.ctu.cz/ctu-online/vyhledavaci-databaze/prehled-televiznich-vysilacu.html?action=station&f_transmitter=PRIBRAM&f_channel=30&f_pol=0&f_station_name=VYS%CDLAC%CD+S%CD%AB+3&f_druhvys=0 (http://www.ctu.cz/ctu-online/vyhledavaci-databaze/prehled-televiznich-vysilacu.html?action=station&f_transmitter=PRIBRAM&f_channel=30&f_pol=0&f_station_name=VYS%CDLAC%CD+S%CD%AB+3&f_druhvys=0). Jen info k Radiokomunikacím - nebudou spuštění komunikovat, protože to není jejich multiplex. Máme se obrátit na CDG.

Pane jo, tak to je v tom případě 1.dokrývač Muxu3 ....  :D A musím ještě naočkovat Dana Neumanna z Plzně, tomu prý Příbram hraje OK. O 30.k zatím nic neříkal, asi ani neví nebo tam chytá někde nějakej analog  :D No zeptám se ho ... Jinak teda velké překvápko  :)

Díky Pavle  :)

Dan to tu hlásil už včera, že provádí pokusy... líp čti.
Název: Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
Přispěvatel: Pav Lucistnik 07. 04. 2010, 16:26:33
Psal to tuším do diskuze pod článek na hlavním webu Digizone. Nicméně v Plzni nemá šanci nich chytit, přes Brdský hřbet se to prostě neprobojuje.
Název: Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
Přispěvatel: david.kriz 07. 04. 2010, 16:31:50
Nevidím tu nic, co by zde Dan napsal ... asi mám jinej počítač nežli ty.  :D

http://www.digizone.cz/aktuality/multiplex-3-spustil-v-pribrami-svuj-prvni-dokryvac/

samozřejmě, že mám naštěstí jiný počítač než-li Ty ;-)
Název: Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
Přispěvatel: pajas2 07. 04. 2010, 19:02:44
Nevím kde berete tu jistotu, že jde o multiplex 3, když je to krátkodobý experiment.
Název: Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
Přispěvatel: Lukáš Polák 07. 04. 2010, 19:45:26
Jistotu bereme proto, že obsahem je TEST EPG, který je součástí multiplexu 3 a navíc je již tento dokrývač uvedený na webu ČTÚ. To je ta jistota a myslím si, že dostatečná.
Název: Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
Přispěvatel: pajas2 07. 04. 2010, 19:52:51
Jistotu bereme proto, že obsahem je TEST EPG, který je součástí multiplexu 3 a navíc je již tento dokrývač uvedený na webu ČTÚ. To je ta jistota a myslím si, že dostatečná.
To že je uveden na webu ČTÚ neznamená vůbec nic. Co když za pár týdnů zmizí a vysílač se vypne? :)
Název: Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
Přispěvatel: Karel Cibulka 07. 04. 2010, 20:36:16
Je to první vlaštovka a časem bude následovat další jako např Tři Kříže u K.V. nebo Ještěd či V.V. u Domažlic nebo Jedlová Hora a podobné vysílače,kde operuje jen Mux 1 a 2.
Název: Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
Přispěvatel: Pštross 13. 04. 2010, 18:28:58
 :D
 Testování kanálu 30 v Příbrami proběhlo s dobrými výsledky a pokrytí je překvapivě vynikající. Je první vlaštovka a bude se pokračovat i jiných lokalitách.Není to tak cenově naročné, jak píší někteří pochybovači.Je to jediné řešení jak vykrýt hluchá místa po analogu.
Název: Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
Přispěvatel: pajas2 15. 04. 2010, 15:18:35
Tak vidíte, byl to jen experiment:
http://www.digizone.cz/aktuality/multiplex-3-jsme-v-pribrami-pouze-testovali/ (http://www.digizone.cz/aktuality/multiplex-3-jsme-v-pribrami-pouze-testovali/)
Název: Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
Přispěvatel: Pavel B. 16. 04. 2010, 18:58:14
Mohu potvrdit, testy z této lokality byly ukončeny, kanál 30 je zatím(do spuštění Javořice) u mě "čistý".
Název: Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
Přispěvatel: Lukáš Polák 16. 04. 2010, 20:29:52
Mohu potvrdit, testy z této lokality byly ukončeny, kanál 30 je zatím(do spuštění Javořice) u mě "čistý".
ahoj pavle, welcome mezi námi. ;)