Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Set-top-boxy => Téma založeno: klimis87 20. 10. 2012, 21:42:19

Název: Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
Přispěvatel: klimis87 20. 10. 2012, 21:42:19
Zdravím, se sousedem jsme dneska mimojiné probírali jeho staré TV, a zajímalo by ho jestli existuje takový STP.
Já mu na to neuměl odpovědět, USB nahrávání není prý podmínkou a podpora HD také ne,
jestli takový STP existuje, dá se připojit ke staré TV s antenním vstupem, i k nové předpokládám, hlavní
je ta podpora MPEG4 kvůli polským muxům, samotného by mě to zajímalo? Nějaké tipy?
Název: Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
Přispěvatel: Miloslav Soška 20. 10. 2012, 22:23:37
Di-Way T-2200
Název: Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
Přispěvatel: Dan Rozsíval 20. 10. 2012, 23:02:04
Není to spíš Di-Way T-200HD?
Jinak ještě dvě poznámky. Každý takový box s MPEG-4 samozřejmě podporuje HD a jednak k nové TV nemá smysl takový box už připojovat poněvadž snad každá /snad až na nějaké staré levné šunty ve výprodejích/ už MPEG-4 má. Proto pokud ten soused v nejbližší době plánuje obnovu TV parku tak takový STB nemá smysl vůbec kupovat.
Název: Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
Přispěvatel: Miloslav Soška 20. 10. 2012, 23:28:48
Není to spíš Di-Way T-200HD?
Jinak ještě dvě poznámky. Každý takový box s MPEG-4 samozřejmě podporuje HD a jednak k nové TV nemá smysl takový box už připojovat poněvadž snad každá /snad až na nějaké staré levné šunty ve výprodejích/ už MPEG-4 má. Proto pokud ten soused v nejbližší době plánuje obnovu TV parku tak takový STB nemá smysl vůbec kupovat.
Di-Way T-2200 je nástupnický model...a je fakt, že by asi bylo lepší už rovnou placku...
Název: Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
Přispěvatel: Petr Svoboda 20. 10. 2012, 23:50:47
...Každý takový box s MPEG-4 samozřejmě podporuje HD...
Dane, obávám se, že tady ses dopustil nepovolené zkratky. MPEG-4 a HD na sobě nezávisí. Ostatně to ukazuje už dlouhé roky polské vysílání MPEG-4 SD. Pro poláky je HD velmi čerstvá zkušenost a teprve nyní zjišťují, že v jejich "normálním" kódování MPEG-4 lze vysílat i HD obraz. To je pro ně dokonce tak překvapující, že HD boxy někdy omylem vydávají za DVB-T2 boxy. To, že Pro nás neobvyklé MPEG-4 SD může být jinde normální. Stejně tak mí techniční známí někdy nechápou, že v ČR nejen že zakládáme multiplexy HD v DVB-T tak zvláštním způsobem a neuvádíme je v T2. 
Ještě asi pár let potrvá, než se pojmy a technologie všeobecně usadí.
Název: Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
Přispěvatel: spyko 21. 10. 2012, 00:11:23
Master Soška-Di-way 2200 je starý vrak s mpeg2,s popiskou i zde na digizone !!!
Název: Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
Přispěvatel: Miloslav Soška 21. 10. 2012, 00:26:50
Master Soška-Di-way 2200 je starý vrak s mpeg2,s popiskou i zde na digizone !!!
pane Bernardýne, ty jsi se nikdy nespletl? Jo, je to tedy Di Way T-200 HD, Dan výše měl pravdu...ale je jen s jedním SCARTem...http://www.digizone.cz/clanky/di-way-t-200hd-prijimac-s-mpeg-4-vhodny/
Název: Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
Přispěvatel: Dan Rozsíval 21. 10. 2012, 07:57:23
Petr Svoboda: Samozřejmě to bylo myšleno tak že to HD podporuje v případě že je v MPEG-4 vysíláno. Je jasné že se v něm dají vysílat i SD stanice.
Jinak v pohodě chlapi,kvůli tomu typu se nedohadujte,přece žádný z nás není neomyslný,každý můžem udělat chybu.
Název: Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
Přispěvatel: klimis87 21. 10. 2012, 11:12:57
Jo díky chlapi a jsem nerad že to vyvolalo potyčku, ale zdá se že ten první box Di-Way T-2200 má modulátor ale nepodporuje mpeg4 a ten druhý Di Way T-200 HD podporuje mpeg4 ale jestli jsem to pochopil tak nemá modulátor. Soused má jednu starou TV, která se "zapomněla" na půdě a skoro nejela za XX let, není vůbec vybledlá, zkoušeli jsme pustit nahrávku z VHS videa a vše funguje jak má, chtěl by si dát nahorů do podkroví jako záložní, novou totiž má. Dohromady má 3 TV, ale to víte, manželka, děti a najednou není kde se podívat na oblíbený zápas, který nemá smysl nahrávat.

Takže mě napadlo, jestli lze propojit "klasický STP s MPEG4" přes VHS video scartem a pak z videa do anteního vstupu u TV nebo je to blbost?
Název: Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
Přispěvatel: Jan Novák 21. 10. 2012, 11:30:23
Takže mě napadlo, jestli lze propojit "klasický STP s MPEG4" přes VHS video scartem a pak z videa do anteního vstupu u TV nebo je to blbost?
To funguje. Jen je to dalších pár wattů navrch a nutnost zapínat další krabičku.
Název: Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
Přispěvatel: klimis87 21. 10. 2012, 12:11:06
Takže mě napadlo, jestli lze propojit "klasický STP s MPEG4" přes VHS video scartem a pak z videa do anteního vstupu u TV nebo je to blbost?
To funguje. Jen je to dalších pár wattů navrch a nutnost zapínat další krabičku.

Díky, s tím se počítá, soused bude s touto variantou spokojen, taky ale počítám přes toto zapojení nějaké ztráty signálu pravděpodobně.
Název: Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
Přispěvatel: Jan Novák 21. 10. 2012, 13:03:36
Díky, s tím se počítá, soused bude s touto variantou spokojen, taky ale počítám přes toto zapojení nějaké ztráty signálu pravděpodobně.
Samozřejmě, z hlediska kvality je propojení přes modulátor to nejhorší. Rozdíl mezi propojením přes video nebo přímo modulátorem v STB je spíš dán kvalitou modulátoru, takže pokud je to slušné video, může být výsledek i o něco lepší než z STB.
Název: Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
Přispěvatel: spyko 21. 10. 2012, 15:55:06
Pane Soška-určitě má každý právo na omyl,ale to tvrzení bylo natolik vehementní ,že mi to nedalo-omlouvám se !
Název: Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
Přispěvatel: Miloslav Soška 22. 10. 2012, 05:49:23
Pane Soška-určitě má každý právo na omyl,ale to tvrzení bylo natolik vehementní ,že mi to nedalo-omlouvám se !
jo, v pohodě, pane kolego :)
Název: Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
Přispěvatel: Martin Patera 22. 10. 2012, 06:46:17
Tak jsem pridal LNB pro pozici 9stE kvuli EbS/EbSplus/Pentagon Channel a jsem spokojenej.
(https://lh4.googleusercontent.com/-yDCr2DE_m8Y/UH8hgauXELI/AAAAAAAABuQ/Zk2KGqBk5rg/s800/DSC_0054.JPG)
STB i s MPEG2/4 mam IceCrypt S4000HDPVR (uvazuji o STC6000HDPVR nebo novem STC7000HDPVR).
 
Název: Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
Přispěvatel: klimis87 22. 10. 2012, 15:46:46
Včera jsme zkoušeli se sousedem dostat ten zmodulovaný dvb-t signál na obrazovku staré TV pomocí VHS modulátoru ale to se nám nepodařilo. Projeli jsme celá pásma co TV nabízí a nic, ani na novější TV se scartem, naladili jsme pouze slabě TVP1,2 a také videokanál z VHS.
Určitě jsme někde udělali chybu v zapojení, jinak by to muselo najít. Zapojovali jsme to takhle - koax. svod z antény do digitálního tuneru ANT-in na STP, z STP ze zástrčky VCR scart scartem do VHS(zástrčka pro scart video/audio line1) a z VHS anténní propojkou ze zdířky TV-out do vstupu analogového tuneru na televizoru. Někde je tedy chyba, prosím o schéma tohoto zapojení, nebo o správné popsání příjmu zmodulovaného signálu dvb-t, pomocí staré TV, STP a VHS videa. Děkuji.

Jo co se týče signálu z té antény ten tam byl, v plém rozsahu šly předtím chytit přes scart všechny 4 muxy s rezervou.   
Název: Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
Přispěvatel: Jan Novák 22. 10. 2012, 16:43:21
Zapojení máte popsané správně, v tomto případě navíc můžete klidně použít i výstup STB označený TV. Důležité je, že jste naladili ten videosignál z VHS, jen mi není jasné, co v něm bylo - to jste měli puštěnou kazetu nebo testovací pruhy? Pro zobrazení signálu z STB musíte VHS přepnout na videovstup, kam je připojen ten STB. Nejspíš AV1, u starších VHS někdy předvolba 0. Pak byste měli místo signálu z VHS vidět výstup STB.
Pokud vidíte z VHS jen (černé) pruhy, pozor u starších typů na přepínač test, který sloužil právě k ladění - je potřeba, aby byl vypnutý.
Název: Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
Přispěvatel: Petr Svoboda 22. 10. 2012, 16:50:33
...z STP ze zástrčky VCR scart scartem do VHS(zástrčka pro scart video/audio line1)...
konektor VCR na STB je vstupní, na DO STB se přepíná, když chceš použít výstup z videokazety až do televize.

Dej to do konektoru TV (to TV, apod.) na STB, tam je výstup DVB-T pro další zobrazení.

Dá se čekat, že CVBS bude osazen jak v STB tak i VCR, takže "tenkým" i "tlustým" skartovým kabelem by to mělo jet na první ťuk.
Název: Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
Přispěvatel: Jan Novák 22. 10. 2012, 17:00:56
konektor VCR na STB je vstupní, na DO STB se přepíná, když chceš použít výstup z videokazety až do televize.
To bych nesouhlasil, VCR Scart na všech STB, co jsem měl, měl CVBS i zvukový výstup. Je to pro nahrávání z STB na VHS. Pro VHS to musí stačit, i když taky preferuji připojení do TVout.
Název: Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
Přispěvatel: klimis87 22. 10. 2012, 18:23:15
Tak pánové omlouvám se, chyba byla mezi ovladačem a sedačkou, nevěděli jsme totiž ani po 18 letech jaké funkce to stařičké video Toshiba má, (lokalizace tenkrát před xx lety nebyla na takové úrovni, ovládání a menu jsou anglické, návod se někde už ztratil a to nám nepřidalo) zapojení funguje podle toho co mi radil pan Jan Novák, za to mu děkuji, už vše šlape jak má, jen si zapamatovat jak se k tomu došlo, nevěděli jsme totiž že se ladí přes videokanál ovladačem na video, stále jsme to hledali na ladiči v TV, pak už po přepnutí ovládání poslouchá na ovladač od STP, dokonce bych řekl že odezva je rychlejší než přes samotný STP, ztráty signálu jsou nepozorovatelné a samotné vysílání mě až překvapilo, čekal jsem špatný analog, ale není to vůbec špatné, z dálky skoro nerozeznatelné od připojení samotného STP přes scart. díky za rady!