Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: Jaroslav Honzík 03. 10. 2012, 20:23:41

Název: Mux4 definitivní parametry
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 03. 10. 2012, 20:23:41
Zdravím, které vysílače už jsou definitivní? Tedy mají všechny antény (všesměr), výkony nastaveny tak že se nebudou měnit. Nebo je to jinak.
Název: Re:Mux4 definitivní parametry
Přispěvatel: Miloslav Soška 03. 10. 2012, 20:51:57
tak, pokusím se to shrnout - Ládví, Kozmice, Černá Studnice, Větrný Jeníkov, Slavonín, Brno - Barvičova...pokud jsem na něco zapomněl, tak mě doplňte ;)
Název: Re:Mux4 definitivní parametry
Přispěvatel: marrro 03. 10. 2012, 23:04:23
Je to tak. :-*
Název: Re:Mux4 definitivní parametry
Přispěvatel: Jan Novák 04. 10. 2012, 02:45:05
tak, pokusím se to shrnout - Ládví, Kozmice, Černá Studnice, Větrný Jeníkov, Slavonín, Brno - Barvičova...pokud jsem na něco zapomněl, tak mě doplňte ;)
Tím Ládvím si nejsem tak jist. Jak už jsem psal jinde, na Praze 5 (Barrandov, ale i Smíchov) to neběží, přitom v cestě by neměly být žádné velké překážky.
Název: Re:Mux4 definitivní parametry
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 04. 10. 2012, 12:47:40
Ty definitivní by pomalu mohli mít mapu pokrytí i na mapavysilacu.cz, a až budou definitivní i ty další tak potom i tamty.
Název: Re:Mux4 definitivní parametry
Přispěvatel: Miloslav Soška 04. 10. 2012, 14:29:25
Ty definitivní by pomalu mohli mít mapu pokrytí i na mapavysilacu.cz, a až budou definitivní i ty další tak potom i tamty.
časem to tam p. Procházka určitě dá, otázka je, jestli postupně, nebo až najednou..
Název: Re:Mux4 definitivní parametry
Přispěvatel: Pamětník 04. 10. 2012, 15:57:44
V DVB-T a v MUXu 4 zejména, bude všechno definitivní až těsně před tím, než ho něco nahradí a on skončí.  ;)
Název: Re:Mux4 definitivní parametry
Přispěvatel: Njuska 04. 10. 2012, 19:50:01
Pevně věřím, že Ládví definitivní není. Tady u nás na Praze 5 (Jihozápadní město) je to tedy děsná bída. Extrémní kolísání mezi nulou a asi 12%.
Název: Re:Mux4 definitivní parametry
Přispěvatel: Petr PetrK 26. 10. 2012, 09:49:57
Tak musím, chtě-nechtě :), DB pochválit. Na jejich webových stránkách totiž byla přidána možnost shlédnutí současného a plánovaného pokrytí území ČR multiplexem 4 v Google earth. Toto zobrazení se již dá označit jako velice solidní práce, solidních, vypovídajících hodnot; rozhodně se v tomto případě nejedná o rozmazané, takřka nic neříkající omalovánky, které nám doposud předkládali...  ;)
Název: Re:Mux4 definitivní parametry
Přispěvatel: Grifin 26. 10. 2012, 11:43:28
Tak musím, chtě-nechtě :), DB pochválit. Na jejich webových stránkách totiž byla přidána možnost shlédnutí současného a plánovaného pokrytí území ČR multiplexem 4 v Google earth. Toto zobrazení se již dá označit jako velice solidní práce, solidních, vypovídajících hodnot; rozhodně se v tomto případě nejedná o rozmazané, takřka nic neříkající omalovánky, které nám doposud předkládali...  ;)

Tak buď mi to ukazuje nějak špatně nebo to nefunguje. Pokud dám jen aktuální k datu, tak se modře ukáží místa se signálem. Je divné že ty místa jsou v nižinách dolících... logické by bylo že právě ďolíky jsou hluché tudíž bez signálu. Což odpovídá stavu který vidím okolo sebe. Pokud si přepnu na plánované (zelené) tak je pokryto zase úplně všechno, krom pár vrcholů. Mě se zdá že to je divné.
Název: Re:Mux4 definitivní parametry
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 26. 10. 2012, 11:55:20
Na severu by to teda chtělo ještě jeden vysilač.
Název: Re:Mux4 definitivní parametry
Přispěvatel: Lukáš Polák 26. 10. 2012, 11:57:14
Tak musím, chtě-nechtě :), DB pochválit. Na jejich webových stránkách totiž byla přidána možnost shlédnutí současného a plánovaného pokrytí území ČR multiplexem 4 v Google earth. Toto zobrazení se již dá označit jako velice solidní práce, solidních, vypovídajících hodnot; rozhodně se v tomto případě nejedná o rozmazané, takřka nic neříkající omalovánky, které nám doposud předkládali...  ;)
Můžete hodit přímý odkaz? Nějak jsem to nenašel.
Název: Re:Mux4 definitivní parametry
Přispěvatel: Petr PetrK 26. 10. 2012, 13:02:12
Tak musím, chtě-nechtě :), DB pochválit. Na jejich webových stránkách totiž byla přidána možnost shlédnutí současného a plánovaného pokrytí území ČR multiplexem 4 v Google earth. Toto zobrazení se již dá označit jako velice solidní práce, solidních, vypovídajících hodnot; rozhodně se v tomto případě nejedná o rozmazané, takřka nic neříkající omalovánky, které nám doposud předkládali...  ;)
Můžete hodit přímý odkaz? Nějak jsem to nenašel.

Zde: http://www.multiplex4.cz/aktuality/26-mapa-pokryti-mux-4-v-google-earth    A dále postupujte dle návodu.
Název: Re:Mux4 definitivní parametry
Přispěvatel: Petr PetrK 26. 10. 2012, 13:16:54
Tak musím, chtě-nechtě :), DB pochválit. Na jejich webových stránkách totiž byla přidána možnost shlédnutí současného a plánovaného pokrytí území ČR multiplexem 4 v Google earth. Toto zobrazení se již dá označit jako velice solidní práce, solidních, vypovídajících hodnot; rozhodně se v tomto případě nejedná o rozmazané, takřka nic neříkající omalovánky, které nám doposud předkládali...  ;)

Tak buď mi to ukazuje nějak špatně nebo to nefunguje. Pokud dám jen aktuální k datu, tak se modře ukáží místa se signálem. Je divné že ty místa jsou v nižinách dolících... logické by bylo že právě ďolíky jsou hluché tudíž bez signálu. Což odpovídá stavu který vidím okolo sebe. Pokud si přepnu na plánované (zelené) tak je pokryto zase úplně všechno, krom pár vrcholů. Mě se zdá že to je divné.

No tak všechno pokryto není, nejen pár vrcholů, ale souhlasím s vámi, že si pánové v DB docela fandí. To by totiž byli pomalu lepší, než-li MUX 3. Prostě tvrdím už delší dobu, že trpí naivní představou, že vesměs z nízko umístěných vysílačů s nízkými výkony pokryjí takřka celou ČR, což je samozřejmě fyzikální nesmysl. Ale když myslí... Přesto je zobrazení pokrytí mux4 v Google earth zatím nejlepší i relativně nejobjektivnější mapou, jakou dali veřejnosti k dispozici.
Název: Re:Mux4 definitivní parametry
Přispěvatel: akon21 26. 10. 2012, 13:21:25
no já to mám kanál 42 uherské hradiště
Název: Re:Mux4 definitivní parametry
Přispěvatel: Jan Pavlis 27. 10. 2012, 08:47:31
Ví někdo?: Bude v Teplicích vysílač nebo né.Děkuji.
Název: Re:Mux4 definitivní parametry
Přispěvatel: BLAZ 27. 10. 2012, 10:13:39
Někde tady v diskuzích bylo vyjádření z DB, že vysílač v Teplicích má být spuštěn "v průběhu listopadu"
Název: Re:Mux4 definitivní parametry
Přispěvatel: Jaroslav Novák 27. 10. 2012, 10:43:03
Ví někdo?: Bude v Teplicích vysílač nebo né.Děkuji.

Jo, měl by být u Vodárny.

http://www.gsmweb.cz/foto.php?op=eurotel&cid=5700&okres=TP
Název: Re:Mux4 definitivní parametry
Přispěvatel: M. Švejda 27. 10. 2012, 13:19:45
Tím Ládvím si nejsem tak jist. Jak už jsem psal jinde, na Praze 5 (Barrandov, ale i Smíchov) to neběží, přitom v cestě by neměly být žádné velké překážky.

To mě překvapuje. Pod Vyšehradem u Vltavy, poblíž železničního mostu, nám byla firma přenastavit STA a nyní jede všech 5 muxů na maximální kvalitu i přes útlumový člen 16dB. Přímý výhled na Ládví přitom stíní ve vzdálenosti 500m budova Všeobecné fakultní nemocnice.

Je pravda, že na pokojovou anténu ve třetím patře ani ťuk, ale na střeše lze kanál 42 naladit se 100% kvalitou i na prutovou anténu a USB tuner u notebooku. Na Barrandově by to logicky mělo jít taky, protože to je stejný směr od Ládví a je to o 100m výše.