Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Satelitní digitální vysílání (DVB-S) => UPC Direct => Téma založeno: Jan Potůček 04. 04. 2010, 00:25:16

Název: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Jan Potůček 04. 04. 2010, 00:25:16
Brzy by měli začít s přesouváním z 19,2 st. východně na 1 st. západně... A potom nabídnou HD programy. Bude zajímavé sledovat, s jakou cenovou politikou přijdou.
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Miroslav Vlasák 04. 04. 2010, 09:33:07
Brzy by měli začít s přesouváním z 19,2 st. východně na 1 st. západně... A potom nabídnou HD programy. Bude zajímavé sledovat, s jakou cenovou politikou přijdou.
S touto společností jsem se kdysi rozloučil právě díky cenové politice. UPC Direct jsem využíval na přelomu období, kdy byli bez konkurence a následně při vstupu Digi TV na český trh. Co si pamatuju, při mé výpovědi nabízeli dodatkovou smlouvu s poloviční měsíční platbou, se snahou si mě udržet. Ukecali mě na rok, ale stejně jsem na to pláchnul k Digi. Proto jsem sám velice zvědav, s jakou cenou vylezou. Pronájem Thoru by pro tuto společnost měl být levnější než Astra 19,2°E a pokud chtějí zákazníky, měli by rozumně uvažovat.   
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Lukáš Polák 04. 04. 2010, 10:14:29
Pan Malina, mluvčí UPC, slíbil naší redakci kartičku. Osobně doufám, že dorazí dříve, než dojde k definitivnímu přesunu na Thor. Pak už by to bylo trochu s křížkem po funuse... Zařízení této záležitosti ale není tak jednoduché. Vše se teď řeší přes UPC Sarl a zřejmě je to na delší dobu. Čekáme už asi měsíc...
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Radek1 04. 04. 2010, 12:20:18
Co se tyče kvality příjmu tak datové toky jsou větší u mnoha programů nejsou zapojeny české audio stopy a dochazí ke kostičkování obrazu jako u Digi tv. Od začatku skuš. vysílání je situace stejná a nemění se.
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Miroslav Vlasák 04. 04. 2010, 14:19:20
Co se tyče kvality příjmu tak datové toky jsou větší u mnoha programů nejsou zapojeny české audio stopy a dochazí ke kostičkování obrazu jako u Digi tv. Od začatku skuš. vysílání je situace stejná a nemění se.
Já si myslím, dokud jsou v testovacím režimu, je asi předčasné hodnotit kvalitu vysílání.
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Zip Zip 05. 04. 2010, 06:37:20
Ano, v testovacím režimu je předčasné cokoli hodnotit. Samozřejmě průběžně tento paket popřepínám, zatím se ovšem od prvotního spuštění moc nezměnilo.
Podle informací, které mám od UPC bude cena zákl. balíčku začínat na 250 babkách, jaké budou struktůry balíčku, to mi nebylo prozrazeno, čili asi nějaké budou.
Na Thoru budou prosazovat politiku prodeje samostatné karty, takový zákazník má být nějak zvýhodněn, používat se budou současné karty CryptoWorks. Spárované SD Nagra boxy a HD boxy budou pronajímany tak jako doposud. 
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: José 05. 04. 2010, 08:56:20
Jo, úplně normálně z toho běží. Animal Planet, National Geographic, Discovery Channel, Hallmark, Zone Reality, Jim Jam, Disney Channel, Nova Sport, Extreme Sports, Fishing and Hunting a DoQ. O ničem dalším nevím. Ale nijak zvlášť, se zatím aktualizací, průběžně nezabývám, až to tam bude celé, tak si to doladím. Ale tohle chodí.
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: 4mk 05. 04. 2010, 10:40:29
Na SK stánkách UPC je už nový ceník platný od 1.5.2010.
Viz. http://www.upc.sk/pdf/upc-direct_tarifa.pdf
Žádná sláva to teda ale není.
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Pavel 05. 04. 2010, 17:25:21
Tak doufám, že s cenami budou flexibilní jako dosud, už přes 2 roky mám Rodina + Plus + HBO/2/Comedy + Cinemax (a další kartu jen s Rodina) za 600 Kč, pokud by chtěli standard ceny, to uteču ke konkurenci.
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: LisJ 05. 04. 2010, 18:09:48
Jo, úplně normálně z toho běží. Animal Planet, National Geographic, Discovery Channel, Hallmark, Zone Reality, Jim Jam, Disney Channel, Nova Sport, Extreme Sports, Fishing and Hunting a DoQ. O ničem dalším nevím. Ale nijak zvlášť, se zatím aktualizací, průběžně nezabývám, až to tam bude celé, tak si to doladím. Ale tohle chodí.

Nevíte jestli bude možné přijímat ČT24 nezakódovaně
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Robert 05. 04. 2010, 18:42:25
Vacsinu transponderov ani nenaladim. Akokeby ich este ani nezapli. To, co naladim, mi povacsinou nejde. Napr. Filmbox Family. Taka Paprika mi zase ide vo velmi dobrej kvalite. :)

"Standardne" cs programy ako STV, CT, Nova a pod. mi idu.
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: José 05. 04. 2010, 19:09:04

Nevíte jestli bude možné přijímat ČT24 nezakódovaně

To tedy vážně nevím...
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: José 05. 04. 2010, 19:11:18
"Standardne" cs programy ako STV, CT, Nova a pod. mi idu.

To už je tam taky ? Koukám, že budu muset přece jen příležitostně proladit, co už tam přesunuli...


Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: ksilt 05. 04. 2010, 20:27:03
Zkousim od pocatku, co zapojili prvni transponder. Rozsireni programove nabidky je samozrejma vec, kvuli tomu stehovani na Thor provadeji. Technicky je urcite zmena k lepsimu, ze se vysila v plne PALu na SD kanalech. Bitrate i pres zjevne zlepseni bude zpocatku na mnohych kanalech pro mnohe urcite zklamanim, snad alespon trosku vyvazeny tim rozsirenim nabidky. Je videt, ze transpondery jsou uz zase plne obsazeny a casem urcite i provider zjisti, ze nakup dalsiho bude nutnosti. Zatim na nekterych kanalech prevlada zmatek v zapojeni audio stop, ktere se identifikuji jednim jazykem a vysilaji pod jinym, ale v testovacim rezimu nic neobvykleho. Pro me prekvapenim absence CT24 a vlajkoveho HBO HD. Kazdopadne je to vsechno teprv na zacatku, nechame se prekvapit.
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Miroslav Vlasák 06. 04. 2010, 07:40:32
Nevím, proč by měli zařazovat ČT 24, když ji má na stejné pozici Digi nekódovaně. Je však pravda, že na 60tku parabolu, které má UPC, by byl asi problém s příjmem. Řešením by asi bylo, převést ČT 24 na nějaký transpondér Thoru.
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: ksilt 09. 04. 2010, 20:02:26
Ze na stejnem satelitu vysila CT24 od jineho providera a dokonce nekodovane je mi samozrejme znamo. Subjektivne vsak providera DigiTV a jeho technickou zpusobilost distribuovat v kanaly v digitalni kvalite nepovazuju za kompetentniho. Otresna obrazova kvalita, neschopnost jeste v dnesni dobe, rok 2010 !!!, vysilat ve spravnem obrazovem formatu, chybejici EPG na ruznych kanalech platformy - jeden ze zakladnich piliru DVB ! a dalsi technicke samozrejmosti, ktere samozrejmostmi nejsou a neverim, ze nekdy budou. Opravdu ne dekuji. Ted uz mozna vite co jste predtim mozna ani nevedel. Reseni co nabizite vy je jen castecne i kdyz mozna dost podstatne, prostoru ke zlepseni je ale jeste daleko vic.
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Wolfgang Wolf 17. 04. 2010, 19:38:22
Ano, dnes zkouším krom jednoho TP 11,727 GHz, pol. V, SR 28000, FEC 7/8 se mi podařilo na ostatních nalézt alespoň něco funkčního. Jsem mile překvapen sledoval jsem na maď. SPORT2 tenis mezi Nadalem a Ferrerem kvalita obrazu velmi dobrá.
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: [cz] stanley 18. 04. 2010, 16:16:09
Přes víkend jede testování upc(na thoru) FTA(nejdou teda všechny programy), ale je zajímavé porovnat HBO od UPC a od digi a dalších pár programů

Obě platformy mají stejný problém, neumí 16:9 - nejen u HBO

Omlouvám se za pozdní sdělení, ale dřív nebyl absolutně žádnej čas
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Lukáš Polák 18. 04. 2010, 16:21:26
taky na to kouknu. 8)
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Wolfgang Wolf 18. 04. 2010, 18:32:52
TP 11,727 GHz-tak už se mi to povedlo naladit, momontálně mám doma půjčený humax s kodovací kartou od DiGiTv takže srovnání s UPC mám přímo na očích.
kanály veřejnoprávní TV jednoznačně + pro UPC, stejně tak Spektrum a Film+, NovaSport, nemohu srovnat HBO, protože ho kolega nemá předplaceno.
Jediný kanál s jehož kvalitou jsem osobně nebyl spokojen je SPORT1 včerejší derby mezi CF a Esponyolem bylo nic moc, obecně je to ale u španělské ligy běžné pořád ale o chup lepší jak u DiGiTv.
Dnešní přenos zápasu PSV-Groninghen na SPORT1 "přes" UPC i Skylink srovnatelné...
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Lukáš Polák 18. 04. 2010, 20:15:46
Tak jsem si ono testovací vysílání pustil a skutečně jsem velmi příjemně překvapen obrazovou kvalitou jednotlivých kanálů. Takováhle kvalita kdyby zůstala i potom... :) Zajímavé je HBO, které vysílá v češtině, ale na výběr je i anglická stopa a jako doplněk jsou i tuzemské titulky. Problém je v tom, že ony titulky jsou do obrazu zařazeny napevno a není možné je vypnout... Možná je to ale problém jen dnešní nedělní premiéry.

TV Barrandov má už dokonce širokoúhlý formát. :)
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Wolfgang Wolf 18. 04. 2010, 20:58:58
Zajímavé je HBO, které vysílá v češtině, ale na výběr je i anglická stopa a jako doplněk jsou i tuzemské titulky. Problém je v tom, že ony titulky jsou do obrazu zařazeny napevno a není možné je vypnout... Možná je to ale problém jen dnešní nedělní premiéry.
ba ne, dělalo to i včera při filmu Zlatý kompas
Můžete někdo příležitostně kouknout na Spektrum a Minimax - měl jsem hluchou českou stopu, ale jak jsem podotkl mám půjčený Humax+IV od DigiTV a ten má nějaký fw problém, na některých programech (Disc.W a Sci.)
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Lukáš Polák 18. 04. 2010, 21:13:02
Také jsem to měl hluché na Vantage 7100 TS, takže u vás chyba nebude. 8)
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Wolfgang Wolf 18. 04. 2010, 21:20:38
 ;) díky za info
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Miroslav Vlasák 25. 04. 2010, 10:57:47
Ze na stejnem satelitu vysila CT24 od jineho providera a dokonce nekodovane je mi samozrejme znamo. Subjektivne vsak providera DigiTV a jeho technickou zpusobilost distribuovat v kanaly v digitalni kvalite nepovazuju za kompetentniho. Otresna obrazova kvalita, neschopnost jeste v dnesni dobe, rok 2010 !!!, vysilat ve spravnem obrazovem formatu, chybejici EPG na ruznych kanalech platformy - jeden ze zakladnich piliru DVB ! a dalsi technicke samozrejmosti, ktere samozrejmostmi nejsou a neverim, ze nekdy budou. Opravdu ne dekuji. Ted uz mozna vite co jste predtim mozna ani nevedel. Reseni co nabizite vy je jen castecne i kdyz mozna dost podstatne, prostoru ke zlepseni je ale jeste daleko vic.
No podívejme se, abonenti UPC Direct naladí ČT24 z Digi TV

Společnost UPC DTH, provozovatel satelitní placené televize UPC Direct, nebude na nové orbitální pozici 0,8°W na satelitech Thor 5 a Thor 6 šířit vlastní signál zpravodajského programu České televize - ČT24.

Televizní stanice ČT24 bude i přesto dostupná pro klienty této platformy. Abonenti jej najdou na transpondéru sousedního satelitu Intelsat 10-02 na pozici 1°W, který provozuje konkurenční platforma Digi TV. Transpondér s ČT24 se proto při instalacích UPC Direct stane patrně tzv. referenčním a bude patrně využíván techniky jako kontrola správného nastavení paraboly. Transpondéry ze satelitu Intelsat 10-02 jsou totiž výkonově slabší.

Pro UPC DTH nemá smysl šířit stejný program na prakticky stejné orbitální pozici (0,8°W/1°W). Ušetřené prostředky využije pro jiné placené programy.

Dohoda ČT s provozovateli placené satelitní televize je taková, že signál ČT24 musí zůstat nekódovaný. Proto je ČT24 na všech platformách šířena formou free-to-air (FTA). V současné době to představuje tři různé pozice s FTA signálem ČT24. Po dokončení přesunu UPC na novou pozici půjde už jen o dvě lokace - 23,5°E a 1°W.

technické parametry:

* Intelsat 10-02 (1°W), freq. 12,687 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA, service ID 2920, video PID 623, audio PID 856
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: ksilt 27. 04. 2010, 22:37:35
jiste, na tiskovku jsem narazil, nic to ovsem nemeni na mem nazoru na technickou zpusobilost vysilani spolecnosti DigiTV a shodou okolnosti dnes vysla tahle zprava

http://www.seznam.cz/11765/ct24-bude-na-pozici-0-8w-dvakrat-upc-direct-s-vlastni-modulaci/ (http://www.seznam.cz/11765/ct24-bude-na-pozici-0-8w-dvakrat-upc-direct-s-vlastni-modulaci/)

UPC uz take pravdepodobne dochazi, ze chce-li zaujmout, tak kvantita stacit nebude

kazdopadne nekde je jeste chyba, dnes ve 22:30 jsem na uvedene frekvenci naladil rumunskou N24 Plus
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Dan Rozsíval 28. 04. 2010, 07:17:00
Zajímavé je spíše to kódování.To mě nějak nehraje.
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Martin Hájek 28. 04. 2010, 09:37:07
Tak nakonec bude UPC vysílat svojí ČT24. Prý kvůli slabšímu signálu tohoto programu z konkurenční platformy.
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Míša Kulička 30. 04. 2010, 19:34:23
Existuji pro pozici 0.8W nejake podobne stranky, jako je napriklad tahle (http://www.digitalbitrate.com/dbr.php?link=0&sat=1&lang=en)?

Tj. kde by byl seznam vysilanych kanalu, pidy a hlavne jejich aktualni rozliseni a bitrate.
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Lukáš Polák 30. 04. 2010, 21:42:16
Částečně vyhoví tato stránka: http://linowsat.com/cgi-bin/lsat.cgi?3590-0-x-0-0-0 (http://linowsat.com/cgi-bin/lsat.cgi?3590-0-x-0-0-0).

Pokud najdete ještě něco, dejte vědět. Já napíšu zítra na blog nějaké povídání. Mám to tu komplet otevřené, ale nevím, proč mi nejde HBO HD. Že by ještě nevysílali?
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Lukáš Polák 01. 05. 2010, 12:08:29
Tak koukám, že kamarád Míla Soška se pěkně kriticky rozepsal na adresu UPC Direct na nové pozici. ;D Na blog už to tedy nebude, ale můj text půjde rovnou jako nedělní glosa. 8)
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Zip Zip 02. 05. 2010, 07:17:09
Tak koukám, že kamarád Míla Soška se pěkně kriticky rozepsal na adresu UPC Direct na nové pozici. ;D Na blog už to tedy nebude, ale můj text půjde rovnou jako nedělní glosa. 8)

Lukáši, to není kritika, to je realita.
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Dan Rozsíval 02. 05. 2010, 13:57:35
A jak jsem měl dneska možnost u kámoše vidět neboť jsme dávali u něj ten Thor do pořádku tak realita pravdivá. Nicméně přesto očekávám že všechno toto dají dohromady i když už to mělo být samozřejmě v pořádku dávno.
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Jean Valjean 02. 05. 2010, 14:36:16
Každý zákazník má počkat, až mu přetočení paraboly udělá oprávněná osoba a pak příp. problémy řešit s ní. Když je někdo moc hrrr a dělá to sám, tak ať si pak nestěžuje na event. potíže.
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Kuba Melín 02. 05. 2010, 15:00:59
Každý zákazník má počkat, až mu přetočení paraboly udělá oprávněná osoba a pak příp. problémy řešit s ní. Když je někdo moc hrrr a dělá to sám, tak ať si pak nestěžuje na event. potíže.

Zajímalo by mne, jaký vliv má montáž paraboly na problémy se zvukovými stopami a EPG :)
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Pamětník 02. 05. 2010, 15:09:38
Každý zákazník má počkat, až mu přetočení paraboly udělá oprávněná osoba a pak příp. problémy řešit s ní. Když je někdo moc hrrr a dělá to sám, tak ať si pak nestěžuje na event. potíže.
Pokud se to dá do souvislostí z prohlášením z 30. dubna : "Přetáčení parabol bylo neformálně zahájeno již dnes (první stovky zákazníků už jsou uspokojeny), nicméně s ohledem na počet zákazníků jde a půjde o dlouhodobý proces (volání na Klientské centrum s žádostí o přetočení ho opravdu neurychlí – firmy postupují bez výjimky podle plánu)," sdělil mluvčí české pobočky UPC František Malina.", potom jsou ty první stovky diváků asi nenáročné, nebo specielně pro ně se vysílají jiné zvukové stopy?
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: kubisek 02. 05. 2010, 15:41:30
Hmm, tak asi nastává doba vystřízlivění. Prý podle infolinky nejdou objednat HD programy bez toho jejich HD křápu za dalších 150 Kč za měsíc (a hlavně s kryptováním Nagravision 3).
Původně jsem chtěl UPC po vánocích zrušit, ale řekl jsem si, že ještě počkám, jak se to vyvrbí s nabídkou a kvalitou s přechodem na Thor. Už už jsem myslel, že si to UPC ponechám a že si tu kartu strčím do televize v obýváku, ale jestli se to s tím HD potvrdí, tak na to asi kašlu a UPC definitivně zruším. Pěkně to teda zazdili....
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Dan Rozsíval 02. 05. 2010, 15:54:18

Každý zákazník má počkat, až mu přetočení paraboly udělá oprávněná osoba a pak příp. problémy řešit s ní. Když je někdo moc hrrr a dělá to sám, tak ať si pak nestěžuje na event. potíže.
Že by si pozval technika od UPC když má motor?
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Jean Valjean 02. 05. 2010, 16:11:38

Každý zákazník má počkat, až mu přetočení paraboly udělá oprávněná osoba a pak příp. problémy řešit s ní. Když je někdo moc hrrr a dělá to sám, tak ať si pak nestěžuje na event. potíže.
Že by si pozval technika od UPC když má motor?
Ty seš taky motor - kolik lidí to asi tak má? Jeden z tisíce?  ;D ;D ;D
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Jean Valjean 02. 05. 2010, 16:15:00
Každý zákazník má počkat, až mu přetočení paraboly udělá oprávněná osoba a pak příp. problémy řešit s ní. Když je někdo moc hrrr a dělá to sám, tak ať si pak nestěžuje na event. potíže.
Pokud se to dá do souvislostí z prohlášením z 30. dubna : "Přetáčení parabol bylo neformálně zahájeno již dnes (první stovky zákazníků už jsou uspokojeny), nicméně s ohledem na počet zákazníků jde a půjde o dlouhodobý proces (volání na Klientské centrum s žádostí o přetočení ho opravdu neurychlí – firmy postupují bez výjimky podle plánu)," sdělil mluvčí české pobočky UPC František Malina.", potom jsou ty první stovky diváků asi nenáročné, nebo specielně pro ně se vysílají jiné zvukové stopy?
Nevím jaké oficiální prohlášení máš na mysli, ale v poslední době se to všude jenom hemží dohady, snůškami zbožných přání a nepodloženými domněnkami. Sorry, ale jediná pravdivá věc je ta, že každého zákazníka bude kontaktovat montér a ten s ním vše dojedná. A pokud budou problémy, tak to má smysl řešit až v tom momentě a rozhodně ne dřív a ještě ke všemu kdesi na webu.
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Malata1 Jak 02. 05. 2010, 16:35:38
Pokud by každý montér měl číslo na uplinkovací centrum UPC a stačilo je zavolat ať ty všechny chybějící české stopy nahodí, tak by to bylo skvělé. Pokud by to tak bylo...
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Dan Rozsíval 02. 05. 2010, 16:50:05

Ty seš taky motor - kolik lidí to asi tak má? Jeden z tisíce?


A co to s tím má společného jestli motor nebo nemotor? To jako že bez motoru ty formáty obrazu a zvukové stopy budou v pořádku a s motorem ne? Spíše si přečti co napsal Kuba poněvadž ten to napsal naprosto precizně a pak teprve piš.
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Jean Valjean 02. 05. 2010, 17:26:21
Pokud by každý montér měl číslo na uplinkovací centrum UPC a stačilo je zavolat ať ty všechny chybějící české stopy nahodí, tak by to bylo skvělé. Pokud by to tak bylo...
Ono to bude tak, že až se začnou ty paraboly přetáčet hromadně víc zákazníkům, tak už to bude u UPC v pořádku  :)
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Jean Valjean 02. 05. 2010, 17:28:05

Ty seš taky motor - kolik lidí to asi tak má? Jeden z tisíce?


A co to s tím má společného jestli motor nebo nemotor? To jako že bez motoru ty formáty obrazu a zvukové stopy budou v pořádku a s motorem ne? Spíše si přečti co napsal Kuba poněvadž ten to napsal naprosto precizně a pak teprve piš.
99,99% zákazníků má od UPC oficiálně nainstalovanou parabolu se směrováním stále na Astru, takže jich se žádný problém se zvukem apod. netýká. Kapišto?
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Dan Rozsíval 02. 05. 2010, 21:46:06
Aha. Takže když oficiální zahájení nové služby je od 1.5. a od tohoto data se začaly přetáčet paraboly a dotyčná služba má neustále spoustu chyb tak je to vlastně všechno v pořádku poněvadž většina klientů má parabolu neustále natočenou na Astru.
No fakt bravo,tenhle názor bych nazval "perlou týdne" poněvadž takový blábol se jinak ani nazvat nedá. A jak vidím i v jiných diskuzích na stejné téma tak je tady těch blábolů více.
A copak řekneš těm klientům kteří už tu parabolu mají od UPC oficiálně přetočenou? Asi něco jako "Vážení zákazníci,v naší nabídce máme stále spoustu chyb ale poněvadž většina z Vás přijímá ještě původní nabídku z Astry a tyto problémy se jich netýkají tak máme na opravu stále hromadu času."
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Jean Valjean 03. 05. 2010, 14:55:42
Aha. Takže když oficiální zahájení nové služby je od 1.5. a od tohoto data se začaly přetáčet paraboly a dotyčná služba má neustále spoustu chyb tak je to vlastně všechno v pořádku poněvadž většina klientů má parabolu neustále natočenou na Astru.
No fakt bravo,tenhle názor bych nazval "perlou týdne" poněvadž takový blábol se jinak ani nazvat nedá. A jak vidím i v jiných diskuzích na stejné téma tak je tady těch blábolů více.
A copak řekneš těm klientům kteří už tu parabolu mají od UPC oficiálně přetočenou? Asi něco jako "Vážení zákazníci,v naší nabídce máme stále spoustu chyb ale poněvadž většina z Vás přijímá ještě původní nabídku z Astry a tyto problémy se jich netýkají tak máme na opravu stále hromadu času."
Pokud máš autorizovaným technikem přetočenou parabolu a máš problémy s příjmem, tak si stěžuj - v opačném případě (tj. když sis parabolu přetočil sám) si nemáš na co stěžovat. Tečka.
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Dagmar Smith 18. 05. 2010, 11:17:01
Rada bych vas proprosila o radu. Mam UPC v UK (oblast Birminghamu) a rada bych vedela jak presne presmerovat satelit na Thor. Astra ma vyborne pokryti pro oblast kde bydlim, ale mam strach, jestli to nebude problem s presmerovanim na Thor. Muzete mi rict jaky presne satelit Thor to je? Na netu se objevuje nekolik ciselnych druhu. Potrebuji znat presnou polohu a nejlepe mapu pokryti tohoto satelitu. Velmi dekuji za radu.
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: ksilt 18. 05. 2010, 11:29:56
Tahle stranka by mohla v mnohem napovedet. Kdybys potrebovala vic info, radi poradime.
Nejdulezitejsi info by pro tebe melo byt, ze druzice se nachazi na 0.8 zapadne. V UK s prijmem tohoto satelitu mohou vsak byt problemy, nicmene dulezity bude minimalne vyzkouset.

http://www.lyngsat.com/packages/upcthor.html
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Malata1 Jak 18. 05. 2010, 11:34:26
Rada bych vas proprosila o radu. Mam UPC v UK (oblast Birminghamu) a rada bych vedela jak presne presmerovat satelit na Thor. Astra ma vyborne pokryti pro oblast kde bydlim, ale mam strach, jestli to nebude problem s presmerovanim na Thor. Muzete mi rict jaky presne satelit Thor to je? Na netu se objevuje nekolik ciselnych druhu. Potrebuji znat presnou polohu a nejlepe mapu pokryti tohoto satelitu. Velmi dekuji za radu.

Číslo (možná ani  jméno) satelitu vás nemusí moc zajímat, důležité vědět pozici a to je 0,8° západně. Na dané pozici lze chytit více satelitů různých jmen a čísel, jsou tam Thory 3,5 a 6 a jeden Intelsat.

Vyzařovací diagram pro Thor 6 K2, kde by měly být hlavní české programy, je na obrázku:
(http://www.telenorsbc.com/upload/Thor6/t2footprint_485x289.gif)
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Dagmar Smith 18. 05. 2010, 11:41:55

Číslo (možná ani  jméno) satelitu vás nemusí moc zajímat, důležité vědět pozici a to je 0,8° západně. Na dané pozici lze chytit více satelitů různých jmen a čísel, jsou tam Thory 3,5 a 6 a jeden Intelsat.

Vyzařovací diagram pro Thor 6 K2, kde by měly být hlavní české programy, je na obrázku:
(http://www.telenorsbc.com/upload/Thor6/t2footprint_485x289.gif)
[/quote]

Velmi vam obema dekuji. Pro prvni instalaci manzel koupil vyhledavac satelitu a ja se smala, ze kvuli par minutam jsme utratili asi 50 liber. Jsem rada, ze ho vyuzijeme znovu. Snad bude pokryti dostatecne. Jeste jednou vam dekuji a prijemny den. :)
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Wolfgang Wolf 18. 05. 2010, 12:11:50
zkuste ještě tuto pomůcku, také Vám pomůže
http://www.dishpointer.com/
Název: Re: Zkoušíte někdo testovací vysílání UPC Direct na Thoru?
Přispěvatel: Stranik 18. 05. 2010, 14:55:34
zkuste ještě tuto pomůcku, také Vám pomůže
http://www.dishpointer.com/

Šikovná pomůcka  :) vyzkoušel jsem si teda také tuto pozici a měl bych už asi problém  :( signál téměř podél delšího baráku, ve výhledu ještě okapová roura ze střechy směrem důle  :D Musel by být dost dlouhej držák od stěny pro 80-ku parabolu.