Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: koi 01. 07. 2012, 09:41:24

Název: MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: koi 01. 07. 2012, 09:41:24
Ahoj docela mě zajímá jak je to v Olomouci ? Naladil jsem MULTIPLEX 4 jen jednou a pak nic ! Jsem cirka asi 10 km od vysilače a bouhžel nic ! >:(
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: koala175 01. 07. 2012, 10:03:31
To je asi ve hvězdách?Pokud to bude vysílat ze Slavonína,tak to chytne tak půlka města(možná),je tam prý 1 "rakvička".Zatím to nejede.
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Miloslav Soška 01. 07. 2012, 10:42:43
naopak, Slavonín by měl dobře pokrýt z jedné rakve celé město, ovšem, okolí mimo směr svícení má smůlu...
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: koala175 01. 07. 2012, 11:27:22
Takže Neředín má smůlu.Bydlím u letiště,a tam není šance.
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Miloslav Soška 01. 07. 2012, 11:34:20
nechci vařit z vody, ale podle mě byste mít smůlu neměl, ale jde v prvé řadě o to, aby se vysílání dostalo tam, kde má být, čili je to o dodržení vysílacích norem, což se stále neděje, ani po proklamovaném 30.6...
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Dan Rozsíval 01. 07. 2012, 12:38:27
M. Soška: Přesně tak. Pro pokrytí Olomouce je ten severovýchodní směr naprosto ideální. Jiná věc je ta že už to od středy nejede a to už je opravdu naprostá ostuda. Asi by si měli opravdu najmout pár skutečných profíků v tomhle oboru a dát to všechno co nejrychleji do pořádku než se znemožní ještě víc.  :-\
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: koi 01. 07. 2012, 16:32:43
Akorát nechápu proč to nedali na Radikov !
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Libor L 01. 07. 2012, 18:08:36
Zkus se zamyslet, kdo vlastní objekt na Radíkově a kdo MPX4!
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: robhar 02. 07. 2012, 00:07:27
V Droždíně to v pondělí jelo dobře i na vertikálně otočenou síťovou anténu nasměrovanou na Velkou Javorinu. Tuším od středy stále nic
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Dan Rozsíval 02. 07. 2012, 06:29:03
V Droždíně to muselo jet i na nasliněný prst.  :)
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Bob Saint-Clair 04. 07. 2012, 17:23:22
Tak nějak mě nebaví to už zkoušet. Tak až to v OL zase půjde, dejte vědět třeba tady.
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Dan Rozsíval 04. 07. 2012, 22:01:37
Bob Saint-Clair:  Tak už s tou zkouškou můžete začít.  :D
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: koi 04. 07. 2012, 22:26:36
Tak potvrzuji Štěpánov u Olomouce MULT.4 šlape !
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: kok77 05. 07. 2012, 08:09:56
Také dnes proběhla u mne zlouška v Chomoutově mul.4 jede :-)
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Bob Saint-Clair 05. 07. 2012, 11:40:17
Jako fakt, už to zase jde, potvrzuji.
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Dan Rozsíval 06. 07. 2012, 06:50:26
U mě jede stále perfektně,jenom jsem se už setkal z druhým STB pro MPEG-2 který si s Pohodou ani neškrtl. Zatímco Evolve tento kanál vůbec nenaladí tak Optibox 7050T jej sice do seznamu bez problémů uloží ale při přepnutí na něj vyhodí hlášku Služba je nedostupná. No ještěže tyhle levné střepy nejsou moje.  :)
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: ivovi 06. 07. 2012, 15:09:52
U mě jede stále perfektně,jenom jsem se už setkal z druhým STB pro MPEG-2 který si s Pohodou ani neškrtl. Zatímco Evolve tento kanál vůbec nenaladí tak Optibox 7050T jej sice do seznamu bez problémů uloží ale při přepnutí na něj vyhodí hlášku Služba je nedostupná. No ještěže tyhle levné střepy nejsou moje.  :)
Ted po 4.7. to stale dela tyhle parizkoviny (nenajde, nedostupna,..)?

Jinak 29km na jih od OL-Slavonin se da mux4 zachytit i na dipol (testovano vcera v poledne).
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Sir_Lancelot 07. 07. 2012, 18:39:33
Chytá někdo MUX4 z Olmu ve Velkém Újezdu?
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Dan Rozsíval 08. 07. 2012, 14:07:40
ivovi:Je to tak. Nicméně ten Evolve už se umoudřil a vše už funguje jak má. Zbývá už jen ten krám od Optiboxu.

Sir_Lancelot: Újezd bych si vůbec netroufnul odhadovat,na rozdíl třeba od Daskabátu či Přáslavic,tam se to holt bude muset vyzkoušet.
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Sir_Lancelot 08. 07. 2012, 15:47:32
Jsem uvažoval, že bych zkusil natočit anténu na Olomouc, ale v cestě mám Oderské vrchy, takže je to passé.
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Miloslav Soška 08. 07. 2012, 16:16:53
Jsem uvažoval, že bych zkusil natočit anténu na Olomouc, ale v cestě mám Oderské vrchy, takže je to passé.
na Olomouc? snad na Ostravu, ne?
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Sir_Lancelot 08. 07. 2012, 16:30:38
Z Ostravy ani prd, co se MUX4 týče, bodejť, když to tam "pálí" 800W :D
To mě jen tak napadlo, když můžu ze svého místa chytnout Praděd nebo Kojál, tak proč ne Olomouc.
Ale ty Oderské vrchy to nejspíše zabijí.
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Miloslav Soška 08. 07. 2012, 16:37:19
odkud vlastně jsi? pokud z Velkého Újezdu, tak to máš do Olomóca, co bys šutrem dohodil a zbytek došel.
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Sir_Lancelot 08. 07. 2012, 16:44:16
18km jižně od Ostravy
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Miloslav Soška 08. 07. 2012, 16:49:58
tak to je jiná :) tady to snad Ostrava jistí, můžeš zkusit i Olomouc, že by se ten signál třebas ohnul o Oderské vrchy...jinak, vše bez záruky! :)
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Sir_Lancelot 08. 07. 2012, 16:52:09
Zkusím to, ale z Ostravy zatím nic.
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: K. Vav 08. 07. 2012, 17:00:26
Mux 4 jede bez problémů v oblasti Raškovice - Morávka po přehradu
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Petr PetrK 08. 07. 2012, 17:10:42
Mux 4 jede bez problémů v oblasti Raškovice - Morávka po přehradu

To jste mě tedy dostal! MUX 4 na Morávce, a z Ostravy na K63? Vážně...? A stabilně?  To snad ani není možné, vždyť terénní profil je "příšerný", a k tomu ta bludička vysílač... Já tomu snad neuvěřím... :-)
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Sir_Lancelot 08. 07. 2012, 18:59:17
A já na Ostravu pomalu vidím a nic, pěkné :(
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: pista150 pista150 08. 07. 2012, 19:15:47
Prečo by to nemohlo ísť v Morávke,keď 63 k ide naskenovať na niektorých miestach  na Javorníkoch medzi Turzovkou a Neslušou.
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Dan Rozsíval 09. 07. 2012, 11:47:55
Sir_Lancelot:Tak proč se ptáš na Újezd? Příbuzní? U myslivecké možná jo ale tam dál už to asi bude horší.
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Sir_Lancelot 09. 07. 2012, 16:04:10
Zajímalo mě, jak moc to tím směrem září.
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Miloslav Soška 10. 07. 2012, 07:22:43
Zajímalo mě, jak moc to tím směrem září.
čili Slavonín vs. Velký Újezd? řekl bych, že docela dost :)
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: koala175 10. 07. 2012, 08:04:09
ale Neředín ani ťuk >:(
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Dan Rozsíval 10. 07. 2012, 12:37:58
koala175:Neředín je trošičku stíněn kopcem ale že by tam nebyl ani ťuk se mi teda moc nezdá. Samozřejmě myslím s "normální" venkovní anténou,ne s žádným pokojovým krámem.
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: koala175 10. 07. 2012, 17:45:50
možná to bude STA,že to tam není naladěný,protože se absolutně nechytám.Bydlím u letiště a tam asi bude problém to naladit kvůli tomu kopci.
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Dan Rozsíval 11. 07. 2012, 07:26:44
koala175:Tak jestli myslíš ten dlouhý barák po rusácích hned u točny tak tam to ve STA určitě není,tam je rozveden jen Kojál. Stejně jako třeba slováci které jsem tam na K52 a K56 když jsem tam byl posledně na balkoně zachytil naprosto bez problémů. Ale ty byty patří městu a domluvit se s nimi na rozšíření STA je naprostý horor jak zjistila známá co tam bydlí. Jediné řešení je asi vlastní anténa ale ani to tam není díky byrokracii jednoduché.
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: koala175 11. 07. 2012, 14:23:36
přesně tak,je to ten barák po rusácích,a domluvit se s městem,to je fakt oříšek.Vlastní anténu mi nepovolí kvůli zateplení baráku.
Název: Re:MULTIPLEX 4 V OLOMOUCI
Přispěvatel: Dan Rozsíval 11. 07. 2012, 21:04:11
koala175:pokud ji umístíš na zábradlí balkonu tak to povolení bez problémů dostaneš,koneckonců takto umístěných parabol jsem tam napočítal nespočet. Musíš jen v té žádosti uvést způsob instalace,pokud teda nebydlíš zrovna na té straně ke kolejím,tam by jsi toho moc nechytl. Abych nezapoměl,je tam ještě jedna možnost a to získat souhlas ostatních nájemníků na doplnění STA. Vypadá to možná jako utopie ale jak se všichni současní majitelé těch parabol co tam na balkonech jsou dozví o tom slavném SP tak to bude určitě snažší poněvadž nevím který blázen by pak cpal peníze Skylinku za programy které tam jdou skoro všechny chytit přes anténu. Rozhodně bych to nevzdal.