Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: Petr Koumar 27. 06. 2012, 14:42:23

Název: Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Petr Koumar 27. 06. 2012, 14:42:23
Zdravím, neví náhodou někdo jaký je stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí? Na Polensku nemůžu stále nic naladit. Nevíte jestli už je vysílač opraven a rakvička otočena na Jihlavu? Děkuji.
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Vašek Nechvátal 27. 06. 2012, 15:46:57
A má to dosah do Telče?
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: bojda82 27. 06. 2012, 16:47:01
To nevím,ale zdá se mě že to asi nikoho nezajímá
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Stanag 27. 06. 2012, 18:38:44
Zdravím, neví náhodou někdo jaký je stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí? Na Polensku nemůžu stále nic naladit. Nevíte jestli už je vysílač opraven a rakvička otočena na Jihlavu? Děkuji.

Proc otacet rakvicku, spis pridat dalsi, nee?? Signal nema byt vubec omezen do zadneho smeru! Snad je to zatim jen experimentalni vysilani a jeste na tom zapracuji...
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Petr Koumar 27. 06. 2012, 19:13:08
Zdravím, neví náhodou někdo jaký je stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí? Na Polensku nemůžu stále nic naladit. Nevíte jestli už je vysílač opraven a rakvička otočena na Jihlavu? Děkuji.

Proc otacet rakvicku, spis pridat dalsi, nee?? Signal nema byt vubec omezen do zadneho smeru! Snad je to zatim jen experimentalni vysilani a jeste na tom zapracuji...

Protože v jednom článku píšou, že je otočené na Havlíčkův Brod a dálnici D1, ale že měla být otočená na Jihlavu, tak proto. Já se v tom moc nevyznám, proto se ptám a usuzuji podle článku.
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Niente Nobody 27. 06. 2012, 19:28:47
Také si nemyslím, že se bude "rakvička" otáčet (i doufám, jsem z Havlíčkova Brodu :) ), jen časem přidávat další. Momentálně se z Větrného Jeníkova nevysílá, vysílač (budič) je spálený. Vysílalo se jen (asi) od půlnoci do večera 25.6.2012 pondělí, signál byl zachytitelný na jihu Havlíčkova Brodu 72/100 a v Novém Městě na M. (asi 65/97). Stejně se nedalo nic naladit (stanice), buď nebyly vůbec přidány do MPX, nebo chyběla identifikace (NIT). Nemyslím si ani, že to bude rychle opraveno, spíš budou dávat do pořádku Prahu a ostatní špatně nakonfigurované vysílače. 
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Petr Kružík 27. 06. 2012, 19:41:50
Zdravím, neví náhodou někdo jaký je stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí? Na Polensku nemůžu stále nic naladit. Nevíte jestli už je vysílač opraven a rakvička otočena na Jihlavu? Děkuji.
Víme..:) A jde o to, že v Jihlavě by to stejně nikdo nezjistil, i kdyby vysílače "nevyhořel". Já zkusil včera odpoledne i večer proladit a čistá nula! Vysílač má v mezinárodní (ITU notifikaci 43dBW všesměrově = 20kW všesměrově). Ten svazeček z jedné rakvičky severním směrem se určitě nedá nazvat všesměrovým. A už vůbec né, "chytatelným na jakoukoliv anténu bez jejího natočení" viz. R.Pařízek
----------------------------------------------------------------------------------------
Zkusil jsem si zagenerovat v RadioMobilu 11.29 a zadat "zkušební 1kW ERP" s anténou Sira UTV-01 (azimut 25° HavlBrod) - doplnil o tuto 1kW a 20kW mapku článek na JIDXC...
Po shlédnutí je každému věřím jasné, že takhle to zkrátka nepůjde...!
http://www.dxradio.cz/jidxc/z037.htm
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Petr Koumar 27. 06. 2012, 20:37:59
Zdravím, neví náhodou někdo jaký je stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí? Na Polensku nemůžu stále nic naladit. Nevíte jestli už je vysílač opraven a rakvička otočena na Jihlavu? Děkuji.
Víme..:) A jde o to, že v Jihlavě by to stejně nikdo nezjistil, i kdyby vysílače "nevyhořel". Já zkusil včera odpoledne i večer proladit a čistá nula! Vysílač má v mezinárodní (ITU notifikaci 43dBW všesměrově = 20kW všesměrově). Ten svazeček z jedné rakvičky severním směrem se určitě nedá nazvat všesměrovým. A už vůbec né, "chytatelným na jakoukoliv anténu bez jejího natočení" viz. R.Pařízek
----------------------------------------------------------------------------------------
Zkusil jsem si zagenerovat v RadioMobilu 11.29 a zadat "zkušební 1kW ERP" s anténou Sira UTV-01 (azimut 25° HavlBrod) - doplnil o tuto 1kW a 20kW mapku článek na JIDXC...
Po shlédnutí je každému věřím jasné, že takhle to zkrátka nepůjde...!
http://www.dxradio.cz/jidxc/z037.htm

Ano, článek jsem četl a velice mě zaujal. Sám jsem zvědavej, kdy to dá DB do kupy. Do toho oficiálního 30.6. by mohli :-)
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Petr Koumar 28. 06. 2012, 18:58:01
Dneska jsem u babičky naladil multiplex 4 kolem 14 hodiny. Pak jsem se ho pokusil naladit i u mě doma (zhruba o 1 kilometr dál vzdušnou čarou) o hodinu až 2 později a bohužel jsem nic nezachytil. To vysílač zase nejede, nebo jak je to možný? Set-top Box se u kanálu 42 zastaví, rozmyslí si to a bez výsledku pokračuje dál. STB zobrazuje sílu i kvalitu signálu na kanále 42 na 0%. Vy už naladěno máte, nebo to zase nefunguje?
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Niente Nobody 28. 06. 2012, 19:11:58
Na jihu Havlíčkova Brodu mi to dělá od včerejšího večera úplně stejně: na TV při ladění se delší dobu hledá (pokud by tam nebyl ani náznak, skončilo by hledání rychle), ale nic to nenaladí. Při kontrole na DVB-T boxu (co mám u PC) se však nezobrazí na 42 ani náznak signálu (0/0) ...
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: bojda82 28. 06. 2012, 20:00:13
No mě dnes kvalitu neukazuje nic ale síla je +- 40% je to divné protože vždy tam kvalita je,ale tady nic,samozřejmě nic ani nenaladím
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Niente Nobody 28. 06. 2012, 23:01:20
Před chvílí ladila TV krátce, nyní zase dlouze, vždy ovšem s nulovým výsledkem. Asi také dělají hokus-pokusy ... Škoda, že není aspoň náznak MUXu 72/100, jako tomu bylo do večera 25.6.2012.
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Miloslav Soška 28. 06. 2012, 23:56:49
jestli už tu rakvu nenasměrovali už správným směrem - na Jihlavu :P potom už budete mít smůlu...
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Niente Nobody 29. 06. 2012, 00:37:45
Tak to by byl právě špatný směr  :P Ale zase to není tak daleko, abych tam nedošel a neotočil si to správným směrem  :D
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Petr Koumar 29. 06. 2012, 09:20:40
Tak to by byl právě špatný směr  :P Ale zase to není tak daleko, abych tam nedošel a neotočil si to správným směrem  :D

Správné slovo chlapa  :D  :D  :D
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: David Kříž 29. 06. 2012, 09:26:07
Tak to by byl právě špatný směr  :P Ale zase to není tak daleko, abych tam nedošel a neotočil si to správným směrem  :D

Správné slovo chlapa  :D  :D  :D
takového toho z hospody s pivem před sebou? :D silné nesmyslné řeči nemají s chlapstvím moc společné...  ???
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: i.nosek 29. 06. 2012, 10:17:21
Signál v Havl.Brodě oproti "zkušebnímu" pondělku skutečně poklesl,ale přesto na dlouhou colorku hraje
mux4 bez problémů a bez EPG,signál podle Philipsky TV má hodnoty - intenzita 93/kvalita100/BER 0,0x1E-6,
signál absolutně stabilní,takže MER odhaduju bohatě přes 25dB.
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Miloslav Soška 29. 06. 2012, 10:22:28
tý jo, že by fakt s tou rakvou hnuli?  ??? ???
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: David Kříž 29. 06. 2012, 10:24:42
Signál v Havl.Brodě oproti "zkušebnímu" pondělku skutečně poklesl,ale přesto na dlouhou colorku hraje
mux4 bez problémů a bez EPG,signál podle Philipsky TV má hodnoty - intenzita 93/kvalita100/BER 0,0x1E-6,
signál absolutně stabilní,takže MER odhaduju bohatě přes 25dB.
odhadovat MER z takovýchto podkladů, tak to vidím prvně :D asi nová metoda...
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: i.nosek 29. 06. 2012, 10:35:25
Žádnou novou metodu v tom nehledej.Jestliže teoretické poučky mi jako laikovi říkají,že pro bezproblémový
příjem by měla hodnota MER dosahovat minimálně 22dB a uskutečněný příjem bezproblémový je,zcela logicky
z toho jako laik usoudím,že dosažená hodnota MER bude zřejmě ještě "vyšší,kurva vyšší".
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Petr Svoboda 29. 06. 2012, 11:03:03
Signál v Havl.Brodě oproti "zkušebnímu" pondělku skutečně poklesl,ale přesto na dlouhou colorku hraje
mux4 bez problémů a bez EPG,signál podle Philipsky TV má hodnoty - intenzita 93/kvalita100/BER 0,0x1E-6,
signál absolutně stabilní,takže MER odhaduju bohatě přes 25dB.
Ten odhad by mohl sedět. Je otázka přesnosti, daný přijímač je zřejmě na mezi rozlišení, takže skutečná hodnota může být jiná, i menší.
Ovšem zásadní je, že pokud se vůbec VBER pohybuje v řádu 10-6, je to "velmi slušné" pro příjem.
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Siski 29. 06. 2012, 20:24:22
Jihlava,Březinky:máme STA,příjem samozřejmě nulový.Zkusil jsem oprášit starou pokojovou anténu,konkrétně Evolve Shark.Kupodivu mux4 nalezen,příjem všech čtyř programů naprosto v pořádku,síla signálu sto procent.
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Niente Nobody 29. 06. 2012, 23:47:58
Tak to by byl právě špatný směr  :P Ale zase to není tak daleko, abych tam nedošel a neotočil si to správným směrem  :D

Správné slovo chlapa  :D  :D  :D
takového toho z hospody s pivem před sebou? :D silné nesmyslné řeči nemají s chlapstvím moc společné...  ???
Pivo je pro kojence, to jsem přestal pít ve 13 a na hospody nemám ani čas, ani náladu. V pondělí jsem to chytal na mizernou anténu a ještě "zadkem", jestli to zůstane na této úrovni signálu, tak rozhodně nebudu kvůli MUX 4 anténu otáčet. Stačí mi freeSAT a Skylink, + hafo FTA (přes 40 družicových pozic).
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: David Kříž 30. 06. 2012, 00:49:47
Signál v Havl.Brodě oproti "zkušebnímu" pondělku skutečně poklesl,ale přesto na dlouhou colorku hraje
mux4 bez problémů a bez EPG,signál podle Philipsky TV má hodnoty - intenzita 93/kvalita100/BER 0,0x1E-6,
signál absolutně stabilní,takže MER odhaduju bohatě přes 25dB.
Ten odhad by mohl sedět. Je otázka přesnosti, daný přijímač je zřejmě na mezi rozlišení, takže skutečná hodnota může být jiná, i menší.
Ovšem zásadní je, že pokud se vůbec VBER pohybuje v řádu 10-6, je to "velmi slušné" pro příjem.
"Při přímé viditelnosti a signále 63 dBuV za anténou byl MER kolem 15-20 dB! Pro srovnání, u normálních multiplexů, tedy těch od ČRa, byl signál 81 dBuV za anténou a MER 35 dB u Žižkova. "

Stačí? Citace Kuby Melína z diskuse pod článkem http://www.digizone.cz/clanky/multiplex-4-odstranil-problemy-se-synchronizaci-prazskych-vysilacu/ (http://www.digizone.cz/clanky/multiplex-4-odstranil-problemy-se-synchronizaci-prazskych-vysilacu/).
Takovéto parametry se prostě neodhadují...
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: danioel 30. 06. 2012, 08:04:38
Ahoj, jen se chci zeptat jestli je možné v součastné době mux4 naladit v Pelhřimově a okolí. TV ukazuje intenzitu signálu 42%, ale kvalitu 0%
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Petr Koumar 30. 06. 2012, 18:56:12
Bydlím v Polné u Jihlavy, barák máme v ďolíku a signál s kvalitou jsou na nule. To už asi lepší nebude, co?
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Michal Navratil 01. 07. 2012, 09:59:01
take jsem z polne a vubec nic nechytam, no hold jejich minus, aspon ze daly ocko do multiplexu 4, jinak antenu mam namirenou na javorie a nikam jinam ji namirit nemuzu
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Martin B. 01. 07. 2012, 11:36:01
Teda tady je Poleňáků ;D  Posílám pozdrav z vedlejšího Dobronína. Úplně se to stydím napsat, ale já tady ten 10 km vzdálený vysílač taky prostě nechytnu, marně si lámu hlavu jestli nedělám něco špatně ;D 

Javořice tu chodí na kus drátu, Krásné na namočený provázek (tedy ať nežeru - kromě muxu 3 - na ten, aby byl celý den stabilní, je už potřeba dipólek ustřižený z placaté TV dvojlinky :D),  na venkovní anténu chodí Kojál jako z praku, chytnu tu i jihočeskou Kleť, Středočeské SFN, Praděd, Černou horu... ale Pařízkův 4. mux prostě ne... a to to dle něj mělo hrát na jakoukoliv a kamkoliv otočenou anténu ;D  - to tady možná tak ta Javořice a Krásné - to skutečně chodí na "jakoukoliv a kamkoliv natočenou venkovní anténu" a to i na VKV - FM anténu, anténu na III. pásmo i na KV směrovku pro pásmo 16m... 
Kdybych byl hodně jedovatý, zeptal bych se jestli trio Pařízek, Železný, Roztočil budou za složité ulovení jejich muxu také posílat QSL lístky?

No nic, tak hezkou neděli a já se místo DVB-T DXingu zase budu věnovat svému oblíbenému AM DXingu - tam narozdíl od několik km vzdáleného vysílače aspoň hraje i Afrika a Amerika ;D
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Petr Koumar 01. 07. 2012, 15:26:20
take jsem z polne a vubec nic nechytam, no hold jejich minus, aspon ze daly ocko do multiplexu 4, jinak antenu mam namirenou na javorie a nikam jinam ji namirit nemuzu

Asi jsi chtěl napsat, že dalo Óčko do multiplexu 3, ale to je jedno :). Jednu anténu máme natočenou na Krásné, to chytáme v pohodě a druhou na Kateřinov (dokrývač) a tam to taky chytáme, ale mux 4 prostě nikde. Ale jak jsem psal, babička bydlí o kilometr dál v ulici Packýho a tam mux 4 na 42. kanále chytají 50/50, nechápu.
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Miloslav Soška 01. 07. 2012, 15:38:18
take jsem z polne a vubec nic nechytam, no hold jejich minus, aspon ze daly ocko do multiplexu 4, jinak antenu mam namirenou na javorie a nikam jinam ji namirit nemuzu

Asi jsi chtěl napsat, že dalo Óčko do multiplexu 3, ale to je jedno :). Jednu anténu máme natočenou na Krásné, to chytáme v pohodě a druhou na Kateřinov (dokrývač) a tam to taky chytáme, ale mux 4 prostě nikde. Ale jak jsem psal, babička bydlí o kilometr dál v ulici Packýho a tam mux 4 na 42. kanále chytají 50/50, nechápu.
1/ když máte anténu otočenou na Krásné, těžko něco můžete přijmout s opačného směru
2/ off topic - odkdy jede u vás na Vysočině ještě analog? pokud se nemýlím, ale opravte mě - žádný jiný DVB-T dokrývač u vás není..
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Petr Koumar 01. 07. 2012, 15:54:10
take jsem z polne a vubec nic nechytam, no hold jejich minus, aspon ze daly ocko do multiplexu 4, jinak antenu mam namirenou na javorie a nikam jinam ji namirit nemuzu

Asi jsi chtěl napsat, že dalo Óčko do multiplexu 3, ale to je jedno :). Jednu anténu máme natočenou na Krásné, to chytáme v pohodě a druhou na Kateřinov (dokrývač) a tam to taky chytáme, ale mux 4 prostě nikde. Ale jak jsem psal, babička bydlí o kilometr dál v ulici Packýho a tam mux 4 na 42. kanále chytají 50/50, nechápu.
1/ když máte anténu otočenou na Krásné, těžko něco můžete přijmout s opačného směru
2/ off topic - odkdy jede u vás na Vysočině ještě analog? pokud se nemýlím, ale opravte mě - žádný jiný DVB-T dokrývač u vás není..

To je jedno, prostě z Javořice taky chytáme! Profíku...
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Martin B. 01. 07. 2012, 17:27:20
1/ když máte anténu otočenou na Krásné, těžko něco můžete přijmout s opačného směru
2/ off topic - odkdy jede u vás na Vysočině ještě analog? pokud se nemýlím, ale opravte mě - žádný jiný DVB-T dokrývač u vás není..
Nemýlíte, TV převaděč v Polné je už dávno vypnutý a ani analog ani DVB-T z něj nevysílá. Jediný DVB-T dokrývač poblíž je Havlíčkův Brod.

Červená rakvička na UHF, "H-čko" na desátý kanál i ballovací antény tam v Polné ale myslím ještě jsou... tady: http://www.vezecra.cz/vez/polna/217  si ten stožár může případný zájemce pronajmout a třeba tam udělat dokrývač muxu 4 ;D  když to z toho Jeníkova nedopadlo tak, jak jsme si slibovali ;D
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Miloslav Soška 01. 07. 2012, 20:38:07
take jsem z polne a vubec nic nechytam, no hold jejich minus, aspon ze daly ocko do multiplexu 4, jinak antenu mam namirenou na javorie a nikam jinam ji namirit nemuzu

Asi jsi chtěl napsat, že dalo Óčko do multiplexu 3, ale to je jedno :). Jednu anténu máme natočenou na Krásné, to chytáme v pohodě a druhou na Kateřinov (dokrývač) a tam to taky chytáme, ale mux 4 prostě nikde. Ale jak jsem psal, babička bydlí o kilometr dál v ulici Packýho a tam mux 4 na 42. kanále chytají 50/50, nechápu.
1/ když máte anténu otočenou na Krásné, těžko něco můžete přijmout s opačného směru
2/ off topic - odkdy jede u vás na Vysočině ještě analog? pokud se nemýlím, ale opravte mě - žádný jiný DVB-T dokrývač u vás není..

To je jedno, prostě z Javořice taky chytáme! Profíku...
o Javořici nebyla řeč, tím NĚCO byl myšlen MUX4...
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: bojda82 05. 07. 2012, 12:03:30
Bohužel po velkém očekávání došlo k tomu,že mux 4 chytá možná Jihlava,podle mapy pokrytí kterou i nadále nabízí server Digizone,se nedá řídit,takže pan Pařízek to nejen že do 30.6. nestihl porýt těmi 76% ale podle mých odhadů je to tak 40% ani se nedivím,že óčko odešlo,protože takový stav bude asi pokračovat.
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Petr Koumar 05. 07. 2012, 19:28:07
Polná zápeklí, furt nic >:(!
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Niente Nobody 05. 07. 2012, 20:14:53
Jih Havlíčkova Brodu (439 m): 3-4 síla (a chvílemi se ztrácí) / 0 kvalita - přitom 25.6.2012 to bylo 72 / 100. Možná je to tak lepší, než se rozčilovat nad výpadky. Nějaké demo Pohody :) a HDčka mám ze satu. Ale pustím se do ČTÚ kvůli mystifikačním mapám MUXu 3 a MUXu 4!
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: i.nosek 05. 07. 2012, 21:11:15
Havl.Brod,na Žižkově II signál na muxu4 stabilní 72síla signálu/93kvalita(výpadek jsem ještě nezaznamenal) - mux1,2 a 3  z Javořice mají signál cca 92-97/92-93.Antena COLOR spektrum 91prvková bez zesu,nadmořská výška cca 480metrů a přímý výhled např.na Strážník.
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: milan pospisil 08. 07. 2012, 10:42:51
Pánové chtěl jsem se zeptat zkoušel už někdo štěstí v Humpolci?
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: kenzo 17. 07. 2012, 11:51:14
Dá se to chytit ve Žďáře?
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Petr Koumar 27. 09. 2012, 20:02:50
Tak konečně jsem se dočkal. Když jsem dnes přišel odpoledne ze školy, tak jsem pustil televizi a objevily se mi tam kanály ze 4. multiplexu. Velice mě to překvapilo, protože 3 měsíce nic a teď najednou toto. Multiplex 4 se u nás v Polné dal naladit už od konce června, ale jen na výš položených místech a dnes se to objevilo o v níže položených. Že by ve na vysílači ve Větrném Jeníkově zvedli výkon či přidali rakvičky?

Přikládám ještě pár fotek s naladěnými stanicemi a podrobnostmi o jejich vysílání.

(http://www.sdilej.eu/pics/0ec44308059a14784aac1c4f6bd58895.jpg)

(http://www.sdilej.eu/pics/825f9dc63011faad247b54253d91a2d0.jpg)
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Luboš T. 27. 09. 2012, 20:21:32
Tak budte rád,mají celý říjen a část listopadu navyšovat výkony vysílačů tak asi už dnes začaly.
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Niente Nobody 27. 09. 2012, 21:11:14
Zesílení signálu na Vysočině, Havlíčkův Brod:

Zrovna jsem naladil MUX 4 v Havlíčkově Brodě, na jihu, kousek od dokrývače MUXu 1 a 2, nadmořská výška 439, na venkovní anténu (která je spíše interní, s tím docela mizerným zesilovačem, co obsahuje) Delta, a to jejím "zadkem", neboť jí mám namířenou na Krásné, které je přesně opačným směrem než Větrný Jeníkov ...

5 stanic: ČT 1 HD, Nova HD, Fanda, Pohoda (bez infa a EPG) a avízo na InzertMax (bez infa a EPG), TV (přesněji monitor Samsung SyncMaster TA550 s DVB-T a DVB-C tunerem) to poprvé "přežvejká" v pohodě ... nejspíš Nova tlačí pro zprovoznění signálu své TV.

Síla 82-83, počet chyb maximálně do 10, na obrazu neviditelné, nejspíš CRC opraví. Zcela bez výpadků, zamrzávání a kostiček, i HD jedou perfektně. To se ovšem nyní již skoro v "zimním" období nedá říct o MUX 3 z Krásné s výkonem 10 (Javořice v zimním čase vyruší: 34 versus 33 a 35 z Javořice), prakticky pro mně nyní 3. MUX nechytatelný. Asi budu muset žalovat Primě  :D
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Martin B. 28. 09. 2012, 02:25:21
jj něco s tím udělali... na Jihlavsku to opravdu funguje i na místech, kde to předtím nešlo... skoro OUTDOOR, INDOOR, PORTABLE ;D ;D
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Michal Navratil 28. 09. 2012, 10:26:34
jj, take uz chytam, (Polna u Jihlavy, ulice Vrchlickeho) predtim ani tuk, jen ten signal je docela nizko a bojim se ze v horsim pocasi bude kostickovat nebo vypadavat

mux1 - cca 40km - Javorice
(http://img209.imageshack.us/img209/899/20120928220.jpg)

mux4 - cca 15km - Vetrny jenikov
(http://img802.imageshack.us/img802/5545/20120928222.jpg)
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Niente Nobody 28. 09. 2012, 15:28:15
Ještě to trochu štělují, včera večer to chvíli kostičkovalo, dnes ráno na Samsungu síla 91, chybovost 0, občas 1-3 ... Na LG TV síla kolem 73, kvalita skákala z 82 na 100 a zpět ... nyní na Samsungu síla 87, chybovost 1-3 ... kromě chvilky včera večer obraz bez chyb.

Michal Navratil: Když jste nyní s kvalitou na 100%, tak si myslím, že ani v budoucnu nebudou problémy.
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Martin B. 28. 09. 2012, 17:36:57
To se ovšem nyní již skoro v "zimním" období nedá říct o MUX 3 z Krásné s výkonem 10 (Javořice v zimním čase vyruší: 34 versus 33 a 35 z Javořice), prakticky pro mně nyní 3. MUX nechytatelný. Asi budu muset žalovat Primě  :D

A jaká je Vaše lokalita / anténní systém? Já přijímám všechny multiplexy z obou vysílačů (Javořice i Krásné) naprosto v pohodě - i když jsou takto na sousedních kanálech...  teď se k tomu navíc ještě přidal ten Jeníkov...

... aha, už jsem se to dočetl ve Vašem příspěvku... myslím, že problém bude určitě v té použité anténě + zesilovači a jejím umístěním..
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Niente Nobody 28. 09. 2012, 19:37:19
Jsem v HB, který leží v dolíku (kotlině) a zrovna na jižní Jihlavské straně, takže nevím jestli by tu pomohla nějaká colorka (anténu mám venku vysoko na střeše). Sousedé také Javořici nechytají, zato v zimním období sníží chytatelnost slabého MUXu 3 z Krásného. Nemám ani možnost si kdesi zapůjčit colorku či obdobnou lepší anténu (pro vyzkoušení), navíc to nemá pro mně moc smysl, na 1 TV máme sat s motorem a kolem 3100 TV stanic, z toho asi 250 placených. Na ostatní TV příští rok také plánuji další sat s motorem (quad LNB: 1 receiver s možností natáčet a druhým tuto možnost zablokuji).
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Jan Novák 28. 09. 2012, 19:45:52
Nevím, jak přímo v Brodě (je nízko), ale na půl cesty mezi Brodem a Jihlavou chytám na staré polské síto i s tím odporným zesilovačem bez problémů nejen Krásné, ale i Černou horu, což je slušná dálka. Mux3 jsem tak měl stabilní dlouho před jeho spuštěním z Krásného. Kopcovitost Vysočiny má svá kouzla :-)
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Niente Nobody 28. 09. 2012, 19:57:21
Tak mě Javořici poničí nepochybně pahorkatina u Štoků a zbytek dodělá pozice na straně dolíku Havlíčkova Brodu. Bohužel v zimě získává Javořice trochu na síle, ale jen tolik aby vyrušila MUX 3 z Krásného. Z druhé strany HB (protože jsou za ohybem) dolíku Javořici chytají, ale zase mají složitější výhled na Krásné. Kdyby aspoň z Krásného pustili 3. MUX 20 kW, vždyť také nejdřív pouštěli MUX 1 a 2 25 kW (kvůli polákům), než si dovolili 100 kW.

Černou horu (frekvencí nejnižší MUX) jsem jednou chytil i na tu mou mizernou pokojovku (na střeše), ale to odstavili Javořici kvůli údržbě.
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Butes 28. 09. 2012, 20:10:31
Tak mě Javořici poničí nepochybně pahorkatina u Štoků a zbytek dodělá pozice na straně dolíku Havlíčkova Brodu. Bohužel v zimě získává Javořice trochu na síle, ale jen tolik aby vyrušila MUX 3 z Krásného. Z druhé strany HB (protože jsou za ohybem) dolíku Javořici chytají, ale zase mají složitější výhled na Krásné. Kdyby aspoň z Krásného pustili 3. MUX 20 kW, vždyť také nejdřív pouštěli MUX 1 a 2 25 kW (kvůli polákům), než si dovolili 100 kW.

Černou horu (frekvencí nejnižší MUX) jsem jednou chytil i na tu mou mizernou pokojovku (na střeše), ale to odstavili Javořici kvůli údržbě.

Pokud se od minulého roku nic nezměnilo a komerční stanice v muxu3 netlačí na zvýšení výkonu z Krásného, tak výkon 10kW je tam bohužel definitivní. Viz. rozhovor: http://www.digizone.cz/clanky/multiplex-2-na-zlinsku-spustime-uz-11-11-vykydal/
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Niente Nobody 28. 09. 2012, 22:40:42
Bylo deklarováno, že 10 kW je na Krásném u MUXu 3 pouze kvůli polákům, konečná má být 20 kW (ani to není moc, ale lepší než 10 kW).
Název: Chotebor
Přispěvatel: Stanag 30. 09. 2012, 12:16:59
Chotebor, U obory-velka kolorka na pude, zesilovac Teroz 30 db, set-top-box Schweiger. Signal 90%, C/N 23 db. Vcera vecer bez kostickovani a signal jeste s rezervou, ale chtelo to presne doladit antenu. Takze zas tak silny signal tu neni,ale snad jeste dostacujici. Set-top-box mi predtim jeste signalizoval MUX 1 ORF, ale ted uz nic a to jsem pootocil antenu tak o 5 stupnu. :-(   
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Butes 01. 10. 2012, 09:39:40
Mux 4 zlepšíl na Jihlavsku významně své pokrytí. A důvod? Všesměrový AS na Jeníkově: http://gsmweb.cz/foto.php?op=eurotel&cid=8860&okres=JI
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: milan pospisil 01. 10. 2012, 12:23:35
 :( hmm,ale v Humpolci stále ani ťuk i když podle mapy by měl jít:-(
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Butes 01. 10. 2012, 13:46:29
:( hmm,ale v Humpolci stále ani ťuk i když podle mapy by měl jít:-(

A co máte za za anténu, kam namířenou?
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: milan pospisil 01. 10. 2012, 15:39:14
síto s předzesilovačem teroz, nasměřované na Javořici,já jsem teda nezkoušel s tím hýbat,ale podle mapy by ten směr být skoro stejný,problém bude asi kopec.já totiž ani ten signál z Javořice nemám nic moc,kolikrát je Krásné lepší i když je dál a jiným směrem:-(
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Butes 01. 10. 2012, 18:56:07
Tak to vás zklamu, rozdíl azimutů mezi Javořicí a Jeníkovem je cca 60 stupňů a bez dostatečně silného signálu vám bok antény nic pořádného nezachytí. http://www.mapavysilacu.cz/mapdistance.html;jsessionid=82F4FB21B0C598519C33B9B06B7695A2
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: ketiv666 01. 10. 2012, 19:24:16
Já jsem v Humpolci schovaný pod hradem a Jeníkov chytím, a koukat se na to nedá:-) Obraz naskočí, sekne se a kostičkuje. Je otázkou, jak to vypadá na Pančáku...
Každopádně oficiální mapy je třeba (jak známo) brát s velkou rezervou
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: milan pospisil 01. 10. 2012, 22:00:33
no já jsem na Pančáku,ale koukám,že máte pravdu,je tam hodně velkej rozdíl azimutu,noo to už bude chtít druhou anténu a sloučit,takže sehnat odborníka:-(
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: bladeback 02. 10. 2012, 20:42:20
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak to vypadá s s příjmem MUX4 v Okříškách na Vysočině. Zkoušel jsem to naladit, ale nic mi TV v digitálních programech nenašla.
Můžete někdo poradit a pomoci.
Děkuji
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: milan pospisil 06. 10. 2012, 21:01:33
 ;)takže potvrzuji v Humpolci Frnda jede,poslechl jsem zdejší rady a pootočil anténou ,signál perfektní
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: ketiv666 24. 10. 2012, 21:12:54
A jak je to s HD kanály, jdou na Pančáku taky?
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: Petr Koumar 01. 11. 2012, 19:29:18
Nevím, jak je to možný, ale v posledních dnech jsem ztratil signál multiplexu 4 a to tak, že je vidět jen černý obraz s chybovou hláškou. Já myslel, že se to ještě zlepší, když opadá listí ze stromů a ono tohle. Stalo se to tak jenom mně, nebo s tím má problém i někdo jiný? Nebude náhodou problém na straně poskytovatele signálu, tedy společnosti Digital Broadcasting?
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: milan pospisil 01. 11. 2012, 19:37:35
jojo HD jede taky síla 92 kvalita 100
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: danioel 01. 11. 2012, 20:16:58
Pelhřimov a Rynárec MUX4 běží. chýtám všechny Muxi na 1 anténu.
Název: Re:Stav multiplexu 4 v Jihlavě a okolí
Přispěvatel: suchtak 01. 11. 2012, 20:24:05
Nevím, jak je to možný, ale v posledních dnech jsem ztratil signál multiplexu 4 a to tak, že je vidět jen černý obraz s chybovou hláškou. Já myslel, že se to ještě zlepší, když opadá listí ze stromů a ono tohle. Stalo se to tak jenom mně, nebo s tím má problém i někdo jiný? Nebude náhodou problém na straně poskytovatele signálu, tedy společnosti Digital Broadcasting?
Měl sem s tím problém včera a dnes ale zhruba od 18 hodiny už se na to dá dívat i když je kvalita a síla signálu malá