Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Kabelové digitální vysílání (DVB-C) => Téma založeno: Viktor Vítek 29. 03. 2012, 15:23:12

Název: CA Modul nebo HD PVR ?
Přispěvatel: Viktor Vítek 29. 03. 2012, 15:23:12
Dobrý den
Mám tento problém.
Chci si objednat od UPC digitální televizi Komfort. Kvůli příjmu HD programů váhám, zda si zvolit CA Modul nebo HD PVR. Kdyby šlo pouze o sledování TV, tak je samozřejmě výhodnější CA modul. Mě jde ale o nahrávání. Moje TV (PANASONIC TX P42G30E) sice dokáže na externí HDD nahrávat právě navolený program, ale to je, vzhledem k mým potřebám, nedostačující. Vyhovujícím řešením by byl právě ten HD PVR. Jenže kvalita tohoto přístroje, dodávaného od UPC, je podle ohlasů na fóru, velice slabá.
Nevěděl by někdo o nějakém elegantním řešení, které by zajišťovalo komfortní nahrávání bez účasti tohoto jejich problematického přístroje? A nebo alespoň, jaké problémy se u jejich HD PVR, podle vašich zkušeností, vyskytují?
A ještě mám jeden dotaz.
Doposud mám od UPC analogovou televizi Mini. UPC poskytuje u této služby, nad její rámec, i nekódovanou základní nabídku digitálních programů. Zajímalo by mě, jestli mě tato nekódovaná digitální nabídka zůstane i nad rámec nově objednané zakódované digitální nabídky Komfort. Jde mě o příjem, těchto základních digitálních programů, na další zásuvce kabelového rozvodu, vlastním set top boxem.
Děkuji všem za případné odpovědi.
Název: Re:CA Modul nebo HD PVR ?
Přispěvatel: pozemák 29. 03. 2012, 16:16:04
Bohužel si těch záznamů pomocí UPC a jejich PVR boxu moc neužijete, mimo box už tuplem. S tím počítejte. Je to záměr. Pro nějakou archivaci videosouborů jedině Sat či Pozemák.
Název: Re:CA Modul nebo HD PVR ?
Přispěvatel: Viktor Vítek 29. 03. 2012, 16:52:37
Bohužel si těch záznamů pomocí UPC a jejich PVR boxu moc neužijete, mimo box už tuplem. S tím počítejte. Je to záměr. Pro nějakou archivaci videosouborů jedině Sat či Pozemák.
Stačí mě, aby byl záznam stejně kvalitní, jako přímé vysílání. Dostat nahrávku mimo box v nějakém standardním formátu nepotřebuji.
Já jsem prostě jenom většinou časově zaneprázdněn a tak si potřebuji některé pořady nahrát a pustit ze záznamu až čas mám.
Ovšem, jestli to ta jejich mašina například komprimuje do nějaké nekoukatelné podoby, tak se jim na to vykašlu a pořídím si pouze ten modul.
Název: Re:CA Modul nebo HD PVR ?
Přispěvatel: pozemák 29. 03. 2012, 17:05:21
Tak to zase splňuje, to co požadujete. Záznam zůstává tuším jako stream, tedy žádné do něčeho komprimování.
Název: Re:CA Modul nebo HD PVR ?
Přispěvatel: Retiree 29. 03. 2012, 17:14:11
Součástí vyšší nabídky (tv Komfort) je samozřejmě i vše, co je v té nižší (základní) nabídce, tedy i analog. UPC navíc šíří v kabelu i 15 nekódovaných programů v DVB-T včetně asi 3 v HD rozlišení, ve stejné (ne)kvalitě, jako v DVB-C. S PVR STB sice nemám žádné zkušenosti, ale nahrávka je ve stejné kvalitě, jako živé vysílání (tedy pokud STB dovolí a nahrávka se zdaří). Dá se samozřejmě koupit i kvalitní STB a použít v něm CA modul s kartou od UPC (Lica)
Název: Re:CA Modul nebo HD PVR ?
Přispěvatel: Viktor Vítek 29. 03. 2012, 17:24:09
.....tedy pokud STB dovolí a nahrávka se zdaří).
A to se může stát, že se nahrávka vůbec nezdaří?
Název: Re:CA Modul nebo HD PVR ?
Přispěvatel: Retiree 29. 03. 2012, 17:29:12
Taky soudím jen podle ohlasů na UPCZone http://www.upczone.cz/.
Název: Re:CA Modul nebo HD PVR ?
Přispěvatel: Viktor Vítek 29. 03. 2012, 17:43:51
No vidím, že s nahráváním to asi žádná velká sláva nebude.
Nevěděl byste ještě, jaká je kvalita vysílání stanice Eurosport HD prostřednictvím UPC? Kvůli ní si v podstatě chci službu Komfort objednat. Kdyby měla být i ta problematická, tak budu asi raději přemýšlet o satelitu.
Název: Re:CA Modul nebo HD PVR ?
Přispěvatel: Retiree 29. 03. 2012, 18:10:16
Sorry, nesleduju. Pro nahrávání bych spíše uvažoval o externí USB TV kartě (ne TechniSat, ten nepodporuje současně dodávané CA moduly se specifkací CI Plus) a vhodném softu podporujícím probouzení a uspání PC, třeba DVBViewer Pro. Skutečně více informací je na UPCZone.
Název: Re:CA Modul nebo HD PVR ?
Přispěvatel: Viktor Vítek 29. 03. 2012, 18:21:28
Moc děkuji za odpovědi. Alespoň jsem se dostal trochu do obrazu a včas se zredukovala moje očekávání od služeb UPC, které si zamýšlím objednat.
Název: Re:CA Modul nebo HD PVR ?
Přispěvatel: Dan Rozsíval 29. 03. 2012, 18:45:49
To chcete opravdu k této pochybné firmě kvůli jednomu jedinému programu?
Název: Re:CA Modul nebo HD PVR ?
Přispěvatel: Viktor Vítek 29. 03. 2012, 19:52:29
No já už jejich zákazníkem jsem.
Mám od nich internet, telefon a zatím analogovou TV. Pouze bych obměnil služby.
Ono taky jde o to, že k internetovému připojení tady nějakou výhodnější alternativu nemám (snad jen O2, ale to je z louže do bláta).
A co se týká telefonu, tak ten je pro mě zase výhodný v tom, že většina známých má též UPC a tudíž si můžeme telefonovat zdarma.
Pouze u tý televize jsem začal uvažovat o satelitu. Tam se mě zdá politika UPC k zákazníkům dost nepřívětivá, s tím jejich kódováním a pronájmem HW-šrotu, bez možnosti, nijak dál nezpoplatněného vlastního set top boxu.
Každopádně nyní platím asi o 25% víc, než je cena balíčku, který si chci objednat.
Ovšem, jak už jsem psal. Už se začínám přiklánět k tomu, že si od nich nechám pouze I a Ph a TV budu řešit satelitem s bezplatnou základní nabídkou a zpoplatněným Eurosportem HD a hlavně možností komfortního pořizování záznamů.
Název: Re:CA Modul nebo HD PVR ?
Přispěvatel: Jan Novák 29. 03. 2012, 20:01:03
Možnost vlastního STB u UPC je. Stačí pořídit CA modul spárovaný s kartou, STB může být vlastní. Jen v DVB-C zdaleka není takový výběr jako v T a S.
Název: Re:CA Modul nebo HD PVR ?
Přispěvatel: PIT0MEC 29. 03. 2012, 20:08:49
Pokud má člověk jenom jeden televizor a jde mu primárně o sportovní HD programy, tak bych asi taky volil satelit. Ovšem když je v domácnosti těch televizorů víc, tak už je satelit na pendrek a vyplatí se vzít nějakej balík od UPC TV+net, třeba s ozn. Komfort