Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Satelitní digitální vysílání (DVB-S) => Téma založeno: Kule 16. 02. 2012, 12:26:45

Název: STA s DVB-S/S2 na jednu dekodovací kartu
Přispěvatel: Kule 16. 02. 2012, 12:26:45
Dobrý den,

rád by jsem se dozvěděl nějaké základní informace a jestli je to vůbec možné realizovat.

Doma máme satelit(Astru 3 a 1) rozvedenou do 6 pokojů. U každého musí být reciever a dekodovací karta, aby mohl člověk přijímat televize.

1) Jde mi o to jestli není nějaká možnost mít nějaký modul připojený na multipřepinač, a rovnou tam dekodovat programy, aby člověk nemusel mít kartu v dalším recieveru. Jde mi hlavně pak o placené kanály, to je investice větší a v rodinném domě zbytečná. Hlavně jestli to nějak jde řešit. Příklad, Z LNB jde 12 kabelů(6 pro Astra 3 a 6 pro Astra 1) jde to do multipřepínače a následně do každé místnosti. Takže místo, nebo k multipřepínači nějak dekodovat Tv kanály a následně je posílat do rozvodů. Je to vůbec možné?

2) Ještě jsem někde narazil na možnost mít reciever s LAN a mít každý napojený na domácí síť a v jednom tu dekodovací kartu. Takže by jeden reciever byl hlavní a ostatní by si z něj tahali to rozkodování. Ale nenašel jsem nějaké bližší informace, hlavně aby to byl i reciever s DVB-S2... Jaký použít reciever a jak to technicky řešit... a hlavně to může člověk řešit postupně, si myslím, že nemusím hned nakoupit 5 recieverů...

3) Dále jsem přemýšlel o stremování kanálů, slováky a HBO HD, HBO 2 a HBO Comedy, čechy pomocí DVB-T(to už mi jede), aby jsem se mohl dívat na PC, telefonu a i tabletu. Bohužel je problém že každá TV je na jiném transpondéru a to by chtělo aspon 2 satelitní karty s HD... Ale opět nastává situace že by se nějak muselo řešit to dekodování a pak příjem u TV buď přes PC, nebo nějakou (Androidí) krabičku. Ale někde jsem viděl možnost z recieveru streamovat kanál do sítě, kdyby se to spojilo s variantou 2) tak by to bylo perfektní.

Budu rád za každou indicii a pomoc s daným tématem. Hlavně co je nejlevnější... Chtěl by jsem to mít v 5 místnostech s HD kanály...

Pokud by to někdo nechtěl zde téma řešit a chtěl by mi poradit, může použít soukromou zprávu, nebo mail kolik.kulda@gmail.com

Moc děkuji za informace
Název: Re:STA s DVB-S/S2 na jednu dekodovací kartu
Přispěvatel: [cz] stanley 16. 02. 2012, 13:17:26
Oficiálně ti tu nikdo neporadí. protože na co se ptáš je mimo zákon.

Oficiální cestou to jde, že si koupíš kartu u skylinku tzv next 800/rok
Název: Re:STA s DVB-S/S2 na jednu dekodovací kartu
Přispěvatel: Honza Novák 16. 02. 2012, 13:44:32
Nejde to. Druhou kartu od Skylinku si koupí jenom jednu, takže má vyřešené dvě televize. A on jich potřebuje šest. Řešení je, ale jak psal kolega, je to protizákonné. Musíte hledat.
Název: Re:STA s DVB-S/S2 na jednu dekodovací kartu
Přispěvatel: Malata1 Jak 16. 02. 2012, 14:15:35
Jak protizákonné? Vždyť přece je naprosto v pořádku rozvést např. dekódované programy ČT ze satelitního příjmu do společné antény. Takže nějaké legální technické řešení musí existovat. Jaké oprávnění pak na tu kartu nahraje a které transpodéry rozvede už je ten maličký detail kde je hrana zákona.
Název: Re:STA s DVB-S/S2 na jednu dekodovací kartu
Přispěvatel: Kule 16. 02. 2012, 14:18:09
Nejde to. Druhou kartu od Skylinku si koupí jenom jednu, takže má vyřešené dvě televize. A on jich potřebuje šest. Řešení je, ale jak psal kolega, je to protizákonné. Musíte hledat.

Přesně tak, potřebuji víc TV, ta karta nic neřeší... Já myslel, že protizákonné to je když to budu nabízet sousedovi. Mě jde o rodinný dům, jednu rodinu. Ale chápu to co jste mysleli, proto jsem uvedl i soukromý mail a možnost zpráv.

A asi reciever mi neporadíte? Co? Přes ten bych si to snad už dohledal pořádně přes googla. Nebo jak se tomu odborně říká.

Jinak moc děkuji

Název: Re:STA s DVB-S/S2 na jednu dekodovací kartu
Přispěvatel: Honza Novák 16. 02. 2012, 14:46:37
Tak jsem se díval na obchodní podmínky Skylinku a opravdu musím kartu používat jenom pro sebe a svojí rodinu v místě bydliště. Takže v rámci jednoho bytu mohu sdílet. Co není zakázáno, to je povoleno.
Studujte na AB fóru.
Název: Re:STA s DVB-S/S2 na jednu dekodovací kartu
Přispěvatel: Miloslav Soška 16. 02. 2012, 16:19:37
ale je otázka, jak dlouho to ještě půjde...
Název: Re:STA s DVB-S/S2 na jednu dekodovací kartu
Přispěvatel: Niente Nobody 16. 02. 2012, 16:42:38
Na poslední otázku existuje odpověď: vyvarujte se slotů a modulů CI+ (CI bez problémů) a jen čistého Irdeta. Berte ICE ...
Název: Re:STA s DVB-S/S2 na jednu dekodovací kartu
Přispěvatel: Kule 16. 02. 2012, 22:32:31
Děkuji za reakce... Prostuduji si vše a snad se mi to povede. Každá rada dobrá...;)
Název: Re:STA s DVB-S/S2 na jednu dekodovací kartu
Přispěvatel: zdenek stepanek 17. 02. 2012, 14:01:17
Řeči o nezákonnosti jsou zbytečné...

Dotyčný to chce do jednoho domu, jen do své domácnosti. Takže je to košer.

Já bych to řešil přes IPTV. Takže nějaký dreambox nebo tak něco, podstatné je aby to mělo dostatek tunerů. Nevím na kolika transponderech vysílají české programy, ale pokud opravdu nechcete býát omezován, tak potřebujete tolik tunerů, kolik je transpondérů na kterých vysílají kýžené programy.

Některé lepší modely určitě budou mít možnost připojení USB tuneru. Pak lze ušetřit SAT tunery tím, že co nejvíc kanálů vezmeš z DVB-T, tam ti stačí 3/4 tunery.

Pak už je taky možnost postavit si domácí IPTV na počítači. Software VDR, MythTV apod, ale to už předpokládá hraní si s Linuxem.

No a pak už jen ke každé TV nějakou krabičku, která přehraje stream. Můžu  doporučit google TV box F-1:

http://www.digilidi.cz/recenze-google-tv-box-fv-1-vykonny-android-k-televizi

Nevím jestli je v základu, ale je do toho aplikace, které předhodíš playlist (nebo si ho vždy při startu stáhne ze zadaného umístění) a pak to přehrává s veškerou pohodlností jako TV.
Název: Re:STA s DVB-S/S2 na jednu dekodovací kartu
Přispěvatel: PIT0MEC 18. 02. 2012, 10:03:13
Na poslední otázku existuje odpověď: vyvarujte se slotů a modulů CI+ (CI bez problémů) a jen čistého Irdeta. Berte ICE ...
Jestli karta Irdeto nebo ICE je úplně ukradený, oboje pracuje primárně v Irdetu, takže se na to dají aplikovat ochrany typu Surflock apod.
Název: Re:STA s DVB-S/S2 na jednu dekodovací kartu
Přispěvatel: Dan Rozsíval 18. 02. 2012, 12:35:24
Pitomec: Přesně tak.
Název: Re:STA s DVB-S/S2 na jednu dekodovací kartu
Přispěvatel: Miloslav Soška 18. 02. 2012, 13:43:11
pánové, však právě proto říkám - jak dlouho to ještě půjde....