Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Televizory => Téma založeno: Miloslav Soška 04. 02. 2012, 11:08:20

Název: Nestandardní vypnutí LCD Sharp LC-32LE632E
Přispěvatel: Miloslav Soška 04. 02. 2012, 11:08:20
Pánové, a zvláště znalí, už jste  se někdy setkali s nestandardním vypnutím, kdy se TV vypne samovolně s takovým slabým lupnutím? Jaká by to mohla být příčina? Zdroj? Mám za to, že se to stává, když má TV nějaký vyšší proudový odběr.
Název: Re:Nestandardní vypnutí LCD Sharp LC-32LE632E
Přispěvatel: Jan Novák 04. 02. 2012, 16:09:26
LCD televize by měla mít v podstatě stálý odběr. U LCD je odběr nezávislý na obrazu (podsvícení svítí stále stejně), pokud nemáte zaplé úsporné nebo dynamické řízení. Odběr pro zesilovač zvuku asi nebude příliš velký, to by se dřív ty "reproduktorky" rozpadly.
Ale jinak bych čekal, že chyba ve zdroji bude, obvykle to bývají vyschlé elektrolyty.
Název: Re:Nestandardní vypnutí LCD Sharp LC-32LE632E
Přispěvatel: Miloslav Soška 04. 02. 2012, 16:41:22
abych to upřesnil, stalo se to při prelaďování sat tuneru a při brouzdání na netu. Tehdy může odebírat že sítě více výkonu, nicméně, změřené to nemám.
Název: Re:Nestandardní vypnutí LCD Sharp LC-32LE632E
Přispěvatel: Pamětník 05. 02. 2012, 08:17:51
Spíše bych nevěřil, že by brouzdání po netu a přelaďování tuneru viditelně zvyšovalo odběr. Ono, před každou poruchou se přístroj nachází v nějakém režimu a většinou závada s tím ani nesouvisí. Což takhle, neskončila právě záruční doba?  :-\
Název: Re:Nestandardní vypnutí LCD Sharp LC-32LE632E
Přispěvatel: Miloslav Soška 05. 02. 2012, 10:11:26
právě, že neskončila, ta TV je cca. 3 měsíce stará, pane Pamětníku, takže ještě má nárok se porouchat :)
Název: Re:Nestandardní vypnutí LCD Sharp LC-32LE632E
Přispěvatel: Pamětník 05. 02. 2012, 10:14:50
Po 3 měsících to na vyschlé elyty nevypadá, ale zda se závada bude případně projevovat stejně i v servisu, to netuším. Zkrátka, nezávidím Vám.
Název: Re:Nestandardní vypnutí LCD Sharp LC-32LE632E
Přispěvatel: Roman Čech 07. 11. 2015, 13:38:02
Zdravím pánové,vím,že to sem nepatří,ale dnes jsem otci přelaďoval jeho Sharp 3D s DVB-S a docela se ztrácím v nastavení H či V....v nastavení , jsou tabulky svisle nízké/vysoké a
vodorovné nízké/vysoké a například u kmitočtu ČT1HD 12525/V s sr 29500 a po projetí všech 4 možností polarizací mi tv stále hlásí,že žádný stanice nenalezena.
Docela jsem s tím Sharpem v koncích už s nastavením....máte někdo radu do kterých míst nastavit na tom grafu ukazatel?
Dodatek...jedná se o Skylink.
Název: Re:Nestandardní vypnutí LCD Sharp LC-32LE632E
Přispěvatel: Horal 07. 11. 2015, 15:33:37
http://www.skylink.cz/prakticke-informace-a-kontakty/satelitni-prijimace#N%C3%A1vod%3A+Jak+naladit+programy
máte špatně SR!
Jinak není cořešit podle tabulky
Název: Re:Nestandardní vypnutí LCD Sharp LC-32LE632E
Přispěvatel: Roman Čech 07. 11. 2015, 15:50:23
Dík za odpověď,ale SR mám dle tabulky:23,5°E    12 363
DVB-S2 / 8PSK
pilot ON    V    3/4    29 500    CT 1 HD, CT 2 HD, CT Sport HD, STV1 HD, STV2 HD, Kino Barrandov HD, Barrandov Plus HD, TV Barrandov HD......29 500 a tv mi stále hlásila žádný program,teď už u ní nejsem,až zítra.Připojení k netu tam nemám,otec jej nechce a tak se stébla chytám jak tonoucí...myslím,že je to v nastavení té polarizace,zítra to zkusím dát do prostředních hodnot a uvidím...pokus omyl.Jsem mu jasně říkal ať na sat kašle a shapr úplně,ale měl svou hlavu,teď nechce platit,Skylink mu vše ořezal na základní polplatek,ale tam by HD u Čt,Barandov,Prima mělo dál fungovat.
Název: Re:Nestandardní vypnutí LCD Sharp LC-32LE632E
Přispěvatel: Horal 07. 11. 2015, 17:11:36
Být Váma stáhnu si někde z internetu manuál. Jinak některé TV se sat. tunerem zmíněný TP  nebyly schopny naladit a úprava settingu se snad prováděla mimo TV v PC na usb a následným nahráním zpět. Je třeba se podívat co a jak. Každopádně co měl za přijímač před tím sharpem?
Hrálo mu vše jak má? Parabola je nastavena správně? Protože dvb-s2 s 8psk TP nehrají vůbec a nebo se sekají pokud není parabola správně doladěna. Už jsem byl několikrát u toho, když uživatel nahradil starý sd přijímač novým a bylo nutné doladit parabolu.
Název: Re:Nestandardní vypnutí LCD Sharp LC-32LE632E
Přispěvatel: Roman Čech 07. 11. 2015, 18:02:51
Je to tv s DVB-S a manuál máme na fleškách(zítra to musím krok po kroku projít)...parabola je na 100% správně a vše mu šlapalo jak má,pouze EPG  neukazovalo program a jsem resetoval tv a pokusil se automatickým laděním naladit vše zpět.....krom našich HD programů běhalo,tak jsem zkoušel HDéčka naladit manuálně a sále stejná hláška:,,žádný program nenalezen"...je to dva a půl roku stará tv sharp(přesný typ z hlavy nevím).
Ale i tak moc dík za radu a odkaz.
Název: Re:Nestandardní vypnutí LCD Sharp LC-32LE632E
Přispěvatel: Dan Rozsíval 08. 11. 2015, 07:05:06
To je ale hodně důležité vědět, pokud má ta TV pouze tuner DVB-S tak na ní ladit DVB-S2 transpondéry je úplně zbytečné.
Název: Re:Nestandardní vypnutí LCD Sharp LC-32LE632E
Přispěvatel: Miloslav Soška 08. 11. 2015, 11:14:19
Musím konstatovat, že skorotchánova Sharpka, 4 roky stará, má DVB-S2 tuner, že by 2-letá měla jen DVB-S, je nepravděpodobné. Tedy, něco je určitě špatně. Občas můžou být problémy s identifikací družice, zvlášť při slabším signálu, potom i ruční zadávání parametrů - které, mimochodem, dají se zadat bez problémů - může znemožnit příjem různých TP. Takže doporučuju, ještě lepší nastavení polohy paraboly a LNB, potom znova přidat ručně TP.

Nicméně, musím se kolegy Čecha i zastat. Už výše zmíněná skorotchánova Sharpka má problém s dekódováním TP Skylinku s "divokými" parametry, to jsou TP, kde byla dříve Cinema HD, Fanda HD, apod. I když byla parabola nastavena správně, i LNB, tak to prostě nešlo. TV špatně komunikovala s CAMem.
Název: Re:Nestandardní vypnutí LCD Sharp LC-32LE632E
Přispěvatel: Dan Rozsíval 08. 11. 2015, 13:25:56
Myslím že pokud Roman uvede přesný typ tak budou vyvráceny všechny pochybnosti. A pokud to ten S2 tuner mít bude tak je nejlepší se těmito zabudovanými nesmysly vůbec nezabývat a připojit si něco normálního tj. samostatný přijímač.
Název: Re:Nestandardní vypnutí LCD Sharp LC-32LE632E
Přispěvatel: Roman Čech 08. 11. 2015, 15:11:00
Tak zdravím pánové a děkuji za Vaši ochotu v debatě....právě jsem tv Sharp zdárně pokořil a naladil...samozřejmě DVB-S2 má,jen jsem musel tv restartovat do továrního nastavení(on se mi v tom poněkud tatík vrtal a rozhodil parametry na sr)....jen co mne zaráží tak všude čtu,že naše tv jsou z Astra 3B a tak já stále ladil na Astra 3,ale měl jsem ladil Astra 2(alespoň tak je to v menu ladění),tam jsem všechny naše a slovenské tv bez problémů naladil....jen ČT 1HD+ další jsem musel zadat ručně,při automatickém hledání se mi ne a ne uložit(12363/V   29500   3/4   DVB-S2   8PSK   Barrandov HD, Barrandov Plus HD, ČT 1 HD, ČT 2 HD, ČT Sport HD, Kino Barrandov HD, STV1 HD - Jednotka HD, STV2 HD - Dvojka HD.)A to samé i zde:11797/H   29500   3/4   DVB-S2   8PSK   CS Film [12-24 CET], CS Mini [6.30-12 CET], Discovery Channel (CE), Disney Channel, ducktv SD, E! Entertainment TV, Filmbox Extra HD, Filmbox Family, Filmbox Plus, Filmbox Premium, Film+ (Czechia), Golf Channel, HOROR FILM [00-06], JOJ Cinema, KinoSvět, Mňam TV, Nautical Channel HD, Nickelodeon, REBEL, RELAX - TV Pohoda, RETRO, Sport 2 HD, Sport 5, TV Paprika, Viasat Nature HD / Viasat History HD.Ale ručně to šlo....jen mne zarazilo,že Mňam tv,Kino Svět jsou na Skylinku kódované...ale to bude tím,že má jen základní balíček Digital+Digital HD.
Všem Vám moc děkuji za Vaši pomoc a přeji hezký zbytek neděle.
Roman Čech
Název: Re:Nestandardní vypnutí LCD Sharp LC-32LE632E
Přispěvatel: Dan Rozsíval 08. 11. 2015, 16:08:26
Tak na tom není nic neobvyklého, automat většinou prolaďuje pouze ty TP které má v seznamu uloženy, pokud je nějaký nový, příp. u některého staronového dojde ke změně parametrů tak jej samozřejmě nenaladí. Co se týče těch Aster tak opravdu platí Astra 3 takže pokud se programy naladili pod Astra 2 tak je tam něco špatně, možná nastavení Diseq. Jinak Mňam je v placené sekci ale Kinosvět je v základu takže normálně funguje.
Název: Re:Nestandardní vypnutí LCD Sharp LC-32LE632E
Přispěvatel: Roman Čech 08. 11. 2015, 17:07:14
Dík,tak to se na to asi budu muset ještě podívat proč Kino svět neběží.