Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: Jakub Ambroz 14. 12. 2011, 19:48:48

Název: CI slot a budoucí DVB-T 2
Přispěvatel: Jakub Ambroz 14. 12. 2011, 19:48:48
Dobrý den. Koupil jsem si televizi Samsung UE26D4003, která má CI slot. Někde tu na DZ jsem četl že DVB-T2 bude lehce sprovoznitelé (až bude kdispozici) koupí dekódovací karty s kreditem v trafice. Bude možné použít i tuto tv s tímto CI slotem?  ???
Název: Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
Přispěvatel: Dan Rozsíval 14. 12. 2011, 20:12:55
To sotva. S touto úhlopříčkou a pouze HD ready je to televize ideální na běžný příjem tak do ložnice nebo do dílny.
Název: Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
Přispěvatel: Martin Hájek 14. 12. 2011, 20:28:14
Samozřejmě že to nepůjde, DVB-T2 je jiná norma, kterou stávající settopboxy neumí dokonce ani detekovat.
Název: Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
Přispěvatel: Jakub Ambroz 14. 12. 2011, 20:31:17
Máme všechny místnosti řešené tak že 66cm úhlopříčky je úplně ideální ;-) a HD ready neznamená nekvalitní vyšší rozlišení a DVB-T2 stejně plné ,,fullHD´´ 1920x1080 nebude, nebo spíš bych se divil  ;) . Mě jde o kompatibilitu. Ještě ktomu to tu tvrdíte na DZ. A ,,HD´´ (plné rozlišení této TV) vypadá velmi jemně a kvalitně ostatně Samsung má obecně vše kvalitní a SDéčko na něm dokonce vypadá nejlépe ze všech 100 TV v prodejně ;-). Mě prostě zajímá jestli mi to časem půjde tak jak se ptám. Ne na to kam byste VY tuhle TV umístil ;-)
Název: Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
Přispěvatel: Franta Kostka 14. 12. 2011, 21:04:36
je to nesmysl
Název: Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
Přispěvatel: PIT0MEC 14. 12. 2011, 21:18:38
Dobrý den. Koupil jsem si televizi Samsung UE26D4003, která má CI slot. Někde tu na DZ jsem četl že DVB-T2 bude lehce sprovoznitelé (až bude kdispozici) koupí dekódovací karty s kreditem v trafice. Bude možné použít i tuto tv s tímto CI slotem?  ???
To by mě fakt zajímalo, kdes tady takovej neskutečnej blábol četl  :o :o :o
Název: Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
Přispěvatel: Jakub Ambroz 14. 12. 2011, 21:27:09
Tu http://www.digizone.cz/clanky/zavedeni-systemu-dvb-t2-v-cesku-ma-sve-pro/  ,,Uživatel si v jakémkoli supermarketu či trafice koupí krabici s dekodérem nebo speciální kartu, kterou vloží do televizoru. Součástí bude předplacený kredit, který divákovi umožní sledovat obsah, kvůli němuž by si musel zřizovat parabolu nebo kabelovou přípojku´´ a spíše celý článek nasvědčuje tomu aby si divák nemusel nakupovat nové přijmové vybavení pro DVB-T2 má kdyspozici tohle řešení aby se na T2 rychle přichytli diváci.  ;)
Název: Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
Přispěvatel: PIT0MEC 14. 12. 2011, 21:28:04
Máme všechny místnosti řešené tak že 66cm úhlopříčky je úplně ideální ;-) a HD ready neznamená nekvalitní vyšší rozlišení a DVB-T2 stejně plné ,,fullHD´´ 1920x1080 nebude, nebo spíš bych se divil  ;) . Mě jde o kompatibilitu. Ještě ktomu to tu tvrdíte na DZ. A ,,HD´´ (plné rozlišení této TV) vypadá velmi jemně a kvalitně ostatně Samsung má obecně vše kvalitní a SDéčko na něm dokonce vypadá nejlépe ze všech 100 TV v prodejně ;-). Mě prostě zajímá jestli mi to časem půjde tak jak se ptám. Ne na to kam byste VY tuhle TV umístil ;-)
HD ready (myšleno 1024x768 a 1366x768) v první řadě znamená, že si na tom nikdy nic nepustíš v nativu a každý vysílání bude TV přepočítávat. Na SD to samozřejmě nevadí (dokonce je to lepší), ale u HD vysílání (který je ve zdejších končinách jenom 1920x1080) se zbytečně připravuješ o kvalitu. Takže napřed si odpovědět na otázku co budeš převážně sledovat a pak teprve kupovat TV.
Název: Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
Přispěvatel: PIT0MEC 14. 12. 2011, 21:35:11
Tu http://www.digizone.cz/clanky/zavedeni-systemu-dvb-t2-v-cesku-ma-sve-pro/  ,,Uživatel si v jakémkoli supermarketu či trafice koupí krabici s dekodérem nebo speciální kartu, kterou vloží do televizoru. Součástí bude předplacený kredit, který divákovi umožní sledovat obsah, kvůli němuž by si musel zřizovat parabolu nebo kabelovou přípojku´´ a spíše celý článek nasvědčuje tomu aby si divák nemusel nakupovat nové přijmové vybavení pro DVB-T2 má kdyspozici tohle řešení aby se na T2 rychle přichytli diváci.  ;)
To je naprosto pomatená vize nějakýho šaška lobujícího za pozemní příjem, kterej si navíc ani neuvědomuje, že k příjmu televizního signálu nestačí jenom dekodér a karta, ale je potřeba taky anténa, protože ať se mu to líbí nebo ne, tak pro DVB-T2 jsou určený jiný než stávající frekvence a rozhodně to nepůjde tak snadno jak si myslí (a taky je otázkou, jestli si pak zřídit anténu na pozemák nebo dát přednost parabole, příp. kabelu, když už se stejně musí něco novýho pořizovat).
Název: Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
Přispěvatel: Dan Rozsíval 14. 12. 2011, 21:54:31
Jakub: Myslím že Pitomec ti to napsal naprosto srozumitelně. Nejdřív se přemýšlí a pak teprve kupuje a je úplně jedno jak máš co kde řešené. Ale jak říkám,do ložnice na usnutí dobrý.  :)
Název: Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
Přispěvatel: Jan Novák 14. 12. 2011, 22:17:27
Tu http://www.digizone.cz/clanky/zavedeni-systemu-dvb-t2-v-cesku-ma-sve-pro/  ,,Uživatel si v jakémkoli supermarketu či trafice koupí krabici s dekodérem nebo speciální kartu, kterou vloží do televizoru. Součástí bude předplacený kredit, který divákovi umožní sledovat obsah, kvůli němuž by si musel zřizovat parabolu nebo kabelovou přípojku´´ a spíše celý článek nasvědčuje tomu aby si divák nemusel nakupovat nové přijmové vybavení pro DVB-T2 má kdyspozici tohle řešení aby se na T2 rychle přichytli diváci.  ;)
Je to takhle. Uživatel s DVB-T televizí si koupí tu krabici s dekodérem (což je settopbox DVB-T2 s dekodérem a kartou). Uživateli s DVB-T2 televizí bude stačit jen ta karta (fakticky CI modul + dekódovací karta).
Televize pro DVB-T DVB-T2 přijímat nebude, protože rozdílná je už modulace. Nestačí tedy modul do CI, protože CI slot pracuje až s daty za demodulátorem.
Název: Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
Přispěvatel: Jakub Ambroz 15. 12. 2011, 07:56:45
Děkuji za vysvětlení :) ale škoda, že to není tak jak jsem si myslel.
Název: Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
Přispěvatel: Hugo Tom 15. 12. 2011, 17:57:35
Máme všechny místnosti řešené tak že 66cm úhlopříčky je úplně ideální ;-) a HD ready neznamená nekvalitní vyšší rozlišení a DVB-T2 stejně plné ,,fullHD´´ 1920x1080 nebude, nebo spíš bych se divil  ;) . Mě jde o kompatibilitu. Ještě ktomu to tu tvrdíte na DZ. A ,,HD´´ (plné rozlišení této TV) vypadá velmi jemně a kvalitně ostatně Samsung má obecně vše kvalitní a SDéčko na něm dokonce vypadá nejlépe ze všech 100 TV v prodejně ;-). Mě prostě zajímá jestli mi to časem půjde tak jak se ptám. Ne na to kam byste VY tuhle TV umístil ;-)

Kupovat HD ready televizory jsou vyhozené peníze, raději si připlatit full HD, v dnešní době už je full HD standard a obíráte se o kvalitnější obraz. Jinak uhlopříčka 66 cm idealní, jak máte velké místnosti, metrové? Pokud je HD kvalita obrazu, tak sledovat metrovou obrazovku z 1,5 metru není problém. Sám mám TV 107 cm a teď si říkám, že  mohla být klidně větší. Ale já mám zase velký obývák.
Název: Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
Přispěvatel: ceco ceco 15. 12. 2011, 18:55:47
Taky jsem si pred 3 lety koupil drazsi model TV s CI slotem s vidinou dokoupení modulu s tunerem MPEG4... óoo jak jsem byl obelhan... :)
Název: Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
Přispěvatel: ceco ceco 15. 12. 2011, 19:18:56
Viděl bych to trosku jinak. Full HD je dnes standard... ale v Zapadni Evrope resp. USA. U nás je to "super, extra, mega novinka s priplatkem". Navic se soucasnou kvalitou naseho "pseudo pokusu o HD" resp SD se u nas s HD ready televizi o zadnou kvalitu nikdo nepripravuje. Kdo měl možnost srovnat např. Novu HD apod. na kvalitnim zobrazovaci full HD a HD ready, nemohl by věty výse vypustit z úst, protoze ten rozdil tam je neznatelny. Ale kdo neviděl neuvěří. Osobně bych si dnes uz taky nekoupil jinou TV nez full HD, ale u mě by se jednalo bylo o ulhopricky nad 46". Otazka zní: "Co za full HD chcete na 26" TV vidět?" A otázka je to ciste recnicka, protože pokud to člověk nemá jako monitor k počítači, je bazírování na full HD fantasmagorie...
Název: Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
Přispěvatel: Jan Novák 15. 12. 2011, 19:23:22
Taky jsem si pred 3 lety koupil drazsi model TV s CI slotem s vidinou dokoupení modulu s tunerem MPEG4... óoo jak jsem byl obelhan... :)
Předpokládám, že to byla nějaká Sony, tam to slibovali. A v tomhle případě by to i fungovalo, jen by výrobce musel ty moduly dodat. Někde na netu jsem viděl, že mpeg4 moduly prodávali v Řecku, tam se vysílá DVB-T v mpeg4. Bohužel nejde to využít pro kabelovku, buď se vejde karta s dekodérem kabelovky nebo s mpeg4.
Název: Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
Přispěvatel: PIT0MEC 15. 12. 2011, 19:59:01
Ten modul je na dvě věci. Už proto, že sice umí TV oživit pro MPEG-4, ale pouze v SD. Neumí HD. Vše samozřejmě pouze v normě DVB-T.
Název: Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
Přispěvatel: ceco ceco 15. 12. 2011, 21:01:09
Byl to Panasonic, ale asi stejne jako u Sony. "Musel by je vyrobce delat..." Kdyz jsem hledal nějaké alternativy, tak jsme nasel akorat jak píše "PITOMEC", tunery co MPEG4 konvertuji do MPEG2, který pak TV zobrazí, takže o ničem...
Název: Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
Přispěvatel: spyko 15. 12. 2011, 21:18:24
Neotion NP4-konverze mpeg4-2,na allegru je jich plno,otázka je jestli spolupracují se všemi TV,jednu dobu jsem o něm uvažoval,na dvb-t2 jsem zatím neviděl nic !!!
Název: Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
Přispěvatel: Enik 15. 12. 2011, 21:38:18
H264 v DVB-T je naprosto slepá ulička. Takový provoz je neufinancovatelný, takže zavedení DVB-T2 je podmínkou pozemního HD. Kdo si myslí, že koupě drahého televizoru se všemi vymoženosmi, je rozumná investice na dlouhé roky dopředu, tak se šeredně mýlí.
Název: Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
Přispěvatel: PIT0MEC 15. 12. 2011, 22:25:26
Do DVB-T se dá našlápnout až 31,67Mbps datovýho toku, takže v jednom muxu v pohodě 3-4 HD stanice a chytnou to všichni i na současný televizory. Je sice pravda, že při takovým nastavení bude mux pokrývat lokalitu města a na SFN se dá zapomenout, ovšem ekonomika provozu stejně velí k tomu, že pokrývat něco jinýho je nesmysl. A to jak u T, tak u T2. Ta doba, kdy si každej představoval desítky převaděčů v kdejakým zapadákově, je pryč a dřív nebo později to zjistí i plátci současnýho muxu 2, že seškrtáním zbytečnýho pokrytí sice přijdou o pár diváků, ale naopak ušetří v řádech miliónů.
Název: Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
Přispěvatel: Libor L 16. 12. 2011, 06:41:18
Neotion NP4-konverze mpeg4-2,na allegru je jich plno,otázka je jestli spolupracují se všemi TV,jednu dobu jsem o něm uvažoval,na dvb-t2 jsem zatím neviděl nic !!!

Jestli má někdo zájem, tak tady jeden Neotion mám v šuplíku, úplně nový koupený v PL přes Alegro. Cena něco kolem litru i s poštovným v PL. v Cieszyně se prý jejich cena v kamenných prodejnách pohybuje kolem 1.700 Kč.
Možnost odzkoušet proti záloze. Je funkční, zkoušel jsem ho na tv zn. Samsung a LG.
S tv zn. Panasonic a Philips bohužel nefunguje.