Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: Jakub Ambroz 08. 09. 2011, 16:03:42

Název: Javořice ve Zlíně!!!
Přispěvatel: Jakub Ambroz 08. 09. 2011, 16:03:42
Mám pro zlíňany dobrou zpávu,ti kteří bydlí ve zlínských pasekách. Zahájil jsem měření na tomhle místě a v širším okolí lze v dobré kvalitě naladit na malé ,,husté´´ síto bez zesíku (na tuto anténu odzkoušeno) všechny muxy z jihlavské Javořice včetně muxu T2 na 25k. !!  Takže pokud ve zlíně nechytnete Kojál či jiný vysílač zkuste Javořici!!!! Dobrý návr na příjem muxu 2 dokud vám ho na Tlusté hoře nepustí :) a pro zvědavce je jako bunus T2! :)
Název: Re: Javořice ve Zlíně!!!
Přispěvatel: david.kriz 08. 09. 2011, 16:11:32
Mám pro zlíňany dobrou zpávu,ti kteří bydlí ve zlínských pasekách. Zahájil jsem měření na tomhle místě a v širším okolí lze v dobré kvalitě naladit na malé ,,husté´´ síto bez zesíku (na tuto anténu odzkoušeno) všechny muxy z jihlavské Javořice včetně muxu T2 na 25k. !!  Takže pokud ve zlíně nechytnete Kojál či jiný vysílač zkuste Javořici!!!! Dobrý návr na příjem muxu 2 dokud vám ho na Tlusté hoře nepustí :) a pro zvědavce je jako bunus T2! :)

 ;D ;D ;D
tak to bych chtěl vidět to "měření", k25 neí T2 ale mux3 z Tlusté, k33 mux1 z téhož... Jakube, Jakube... napřed napiš jaké chytils kanály (o tom tam nevidím ani písmenko) a programy (pokud máš i to t2 čím rozdekodovat) a pak se raduj a vypisuj tady takovéto zprávy...
Název: Re: Javořice ve Zlíně!!!
Přispěvatel: Petr Marecek 08. 09. 2011, 16:19:00
jste jistý s tou Javořicí?
Na 25 jde multiplex 3 z Tlusté hory a na 33 jde multiplex1 z Tlusté.
Název: Re: Javořice ve Zlíně!!!
Přispěvatel: pozemák 08. 09. 2011, 17:07:00
Ano, Tlustá hora valí ve Zlíně ve vyšších místech skutečně moc krásně i na malé husté síto bez zesilovače ;-) Naměřeno cca skoro 80dBuV na 33k. Mux3 má samozřejmě méně, protože jede jen na 10kW. Další i sebemenší zesilovač by zde byl šílenstvím. (škoda že doporučují dole ve městě v Elconu síto s 30dB itegrovaným zesilovačem) :-D Neuvěřitelné
Název: Re: Javořice ve Zlíně!!!
Přispěvatel: Jakub Ambroz 08. 09. 2011, 19:20:45
Chápu vaše negativní reakce (hlavně pana Kříže) jenže já měřil když měla tlustá výluku a to ještě k.25 ani nejel pokud se nepletu. Opravdu to byla Javořice!!! A mux2 k.35!! je stejně tak jak tak použitelný a nic ho neruší, tím pádem mě vysvětlete jednu věc, a to že jsem i když už s nižší úrovní signálu zachytil i ten mux2 na 35k.!!! Bohužel důkaz nemám. Ale chtěl jsem jen pomoct touhle informací že možnost tu je. A to T2 jsem zachytil na nootebuku s tím jediním USB T2 co je (pinnacle PCTV Nano Stick T2 290e) kupoval jsem ho 1700kč. A HD kanály zvláště Barrandov HD a Prima taktéž v HD obsahuje jen mux na Javořici!
Název: Re: Javořice ve Zlíně!!!
Přispěvatel: Petr Marecek 08. 09. 2011, 19:34:21
tak to potom jo,ale ted to asi nikomu nepůjde.Ale snaha byla, to se cení :D
Název: Re: Javořice ve Zlíně!!!
Přispěvatel: ivovi 09. 09. 2011, 10:36:26
Clovece, nejdriv pisete, ze jste zahajil mereni, pak ze jste to meril uz kdysi... Vyluka nebo jeste nevysilal... Aby k25 jeste nevysilal ze Zlina a z Javorice uz ano, musel byste se trefit do posledniho cervencoveho tydne. Vyluka ve Zline pokud vim nejmin poslednich 14 dni taky nebyla. Pokud neuvedete aspon datum "mereni" vypada ta zprava opravdu dost neduveryhodne.
Název: Re: Javořice ve Zlíně!!!
Přispěvatel: david.kriz 09. 09. 2011, 12:51:14
Chápu vaše negativní reakce (hlavně pana Kříže) jenže já měřil když měla tlustá výluku a to ještě k.25 ani nejel pokud se nepletu. Opravdu to byla Javořice!!! A mux2 k.35!! je stejně tak jak tak použitelný a nic ho neruší, tím pádem mě vysvětlete jednu věc, a to že jsem i když už s nižší úrovní signálu zachytil i ten mux2 na 35k.!!! Bohužel důkaz nemám. Ale chtěl jsem jen pomoct touhle informací že možnost tu je. A to T2 jsem zachytil na nootebuku s tím jediním USB T2 co je (pinnacle PCTV Nano Stick T2 290e) kupoval jsem ho 1700kč. A HD kanály zvláště Barrandov HD a Prima taktéž v HD obsahuje jen mux na Javořici!

no vidíte a kdybyste toto napsal místo těch obecných frází s nulovou vypovídací a technickou hodnotou v prvním příspěvku, tak tady žádné negativní a nesouhlasné reakce být nemusely.

btw, to že je hlášena výluka ještě nemusí znamenat že se přesně v tom čase od-do nevysílá. Zbytek viz kolega "Ivovi"...

PS: na tom že by tam chodila Javořice nemuselo být nic divného nebo nereálného, moje reakce byla spíše na obsah toho textu který nic nevypovídal, zvláště v kontrastu se stejnými použitými kanály.
Název: Re: Javořice ve Zlíně!!!
Přispěvatel: pozemák 09. 09. 2011, 14:17:18
Jakube a číms to vůbec prosímtě měřil? Máš nějaký měřák? Pokud nemáš, tak tu nepiš o měření ale spíš o lovení či zjištění signálu. Je to sice jen slovní hra, ale je to jasnější a přesnější :-) Jak je na tom s příjmem Javořice po dobu výluky Tlusté hory bohužel nemohu ověřit - přesto se mi to zdá nesmysl bez řádného nádobíčka na dálkové příjmy. No nevím. Kdo se pohybuje v místě tak bude vědět. Že hraje Javořice např. v Krkonoších ti mile rád potvrdím ze 2 různých míst. Co jinak slovenská Javorina ve Zlíně, ta nic? ;-)
Název: Re: Javořice ve Zlíně!!!
Přispěvatel: Petr Marecek 09. 09. 2011, 18:04:34
V Hulíně jde Javorina chytnout na prutovku.Myslím si, že ve Zlíně už to tak slavné nebude,protože tam je špatný signál díky kopcovitému terénu.
Název: Re: Javořice ve Zlíně!!!
Přispěvatel: Michal Škopík 09. 09. 2011, 18:13:57
Dosah Javořice není vůbec tak špatný! Možnost příjmu ve Zlíně za dobrých tropo podmínek a v dobré lokalitě rozhodně nelze šmahem vyloučit!

Javořice v době před přeladěním 33. k. z ČT1 Hodonín/Babí Lom úspěšně rušila jeho příjem až do nuly! Úplný výpadek signálu nebo velmi silný šum bez zvuku. (Samozřejmě před spuštěním Zlína.).
Lokalita: údolí Veličky na V od Veselí nad Moravou.

M.
Název: Re: Javořice ve Zlíně!!!
Přispěvatel: Libor L 09. 09. 2011, 19:36:46
V Hulíně jde Javorina chytnout na prutovku.Myslím si, že ve Zlíně už to tak slavné nebude,protože tam je špatný signál díky kopcovitému terénu.

Řeč není o TXu V. Javorina, ale o JIHLAVA - JAVOŘICE!!!!!

Je tohle vůbec možné??? >:( >:(
Název: Re: Javořice ve Zlíně!!!
Přispěvatel: Jakub Ambroz 09. 09. 2011, 20:16:11
V uvozovkách ,,měření´´ proběhlo na STB Technisat DP 2 TX připojený k malé 37 cm TV AKAI. Hodnoty v procentech vám ani říkat nebudu protože je nemáte rádi i když tu někde na DZ byla recenze na tenhle STB kde uváděly info o procentech, že jsou u něj vcelku důvěryhodná a dokáží zobrazit  chování a stav signálu. Třeba mám ještě poznatek, když jsem byl na dovolené u Jindřichova Hradce, jeden chlápek (fascinovala mě jeho sestava 11 antén a 8 svodů tak jsem si sním popvídal) tam na 20m stožár (pochopitelně lovec) chytal Praděd a Lysou Horu. Vím, jsou to vysoko postavené vysílače, ale vemte zase ten jeho ter. profil a vzdálenost mezi ním a těmi vysílači.  ;)
Název: Re: Javořice ve Zlíně!!!
Přispěvatel: pozemák 09. 09. 2011, 23:04:07
Ale jo, pro hrubou orientaci nějakého signálu a lovení slušný BarGraf stačí proč né ... Ano vím, TechniSaty mají velmi solidní a spolehlivé tyto teploměry. (viděl jsem) Přesto je nelze považovat za nějaký měřák :-) Když bys ale napsal kolik to ukázalo procent z maximální hodnoty tak by to mohlo jen takto orientačně stačit. (některé STB mají totiž jako max. 100% jiné  97% apod.) Proto moc různé značky nelze srovnávat s výsledkem v%. Ti co mají měřáky, tak pro ně je to absolutní nulová informace, protože tam mají jiné profi údaje (dBuV, BER, MER, V BER či aspň C/N atd.) Proto bývají kolikrát tak podrážděni :-D