Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Digitální televize přes IP protokol (IPTV) => Téma založeno: Petr Xeflex 28. 05. 2011, 13:24:21

Název: Kábel pro set top box UPC televize a internetu
Přispěvatel: Petr Xeflex 28. 05. 2011, 13:24:21
Ahoj (Dobrý den)

Nevím kam to napsat a nevím koho se zeptat na radu tak to píši zde.

Takže začnu tím co mám a to jsou krátké kabely od UPC zásuvky ve zdi do modemu a set top boxu ale jak jsem četl různá fóra a vybíral v obchodech koaxiální kabel tak jsem narazil na skupinu 50 ohmů a 75 ohmů. Vím že pro počítačovou techniku mám použít 50 ohmů koaxiál a pro televizní a rozhlasové 75ohmů.

Ale jak je to s UPC ?? mám použít k prodloužení do modemu 50 ohmový koaxiál a pro prodloužení do set top boxu 75 ohmů ?? 


Děkuji za odpovědi.
Název: Re: Kábel pro set top box UPC televize a internetu
Přispěvatel: Martin Hájek 28. 05. 2011, 13:38:48
Rozvod kabelovky s impedancí 50 ohmů jsem teda ještě neviděl...
Název: Re: Kábel pro set top box UPC televize a internetu
Přispěvatel: Petr Xeflex 28. 05. 2011, 13:42:52
Takže do set top boxu povedu 75 ohmů a do toho modemu který tedy ??
Název: Re: Kábel pro set top box UPC televize a internetu
Přispěvatel: Martin Hájek 28. 05. 2011, 13:56:26
Impedance je v celém rozvodu stejná. Tak který by jste řekl?
Název: Re: Kábel pro set top box UPC televize a internetu
Přispěvatel: Petr Xeflex 28. 05. 2011, 14:19:29
Tak jo 75 ohmů :)
Název: Re: Kábel pro set top box UPC televize a internetu
Přispěvatel: Jaroslav Syrový 28. 05. 2011, 15:12:10
Ahoj (Dobrý den)

Nevím kam to napsat a nevím koho se zeptat na radu tak to píši zde.

Takže začnu tím co mám a to jsou krátké kabely od UPC zásuvky ve zdi do modemu a set top boxu ale jak jsem četl různá fóra a vybíral v obchodech koaxiální kabel tak jsem narazil na skupinu 50 ohmů a 75 ohmů. Vím že pro počítačovou techniku mám použít 50 ohmů koaxiál a pro televizní a rozhlasové 75ohmů.

Ale jak je to s UPC ?? mám použít k prodloužení do modemu 50 ohmový koaxiál a pro prodloužení do set top boxu 75 ohmů ?? 


Děkuji za odpovědi.
Kabel od zásuvky do modemu bych rozhodně neprodlužoval a rovnou dal celý nový v kuse. A jelikož tomu asi moc nehovíš a nemáš potřebnou výbavu, tak si ho nechej udělat v nějaké specializované prodejně s anténní technikou, kde na něho i nalisují F konektory. Rozhodně bych se vyvaroval nákupu někde v Bauhasu a následnému svépomocnému bastlení.
Název: Re: Kábel pro set top box UPC televize a internetu
Přispěvatel: Petr Xeflex 28. 05. 2011, 15:47:41
On se bude dávat celý nový Kupovat ho budu v GME.cz v  Ostravě a v obchodě mi ho těžko udělají protože půjde přes zeď :)

A mohl by mi někdo doporučit levné F -konektorové kleště ??? (ne žádné ale aby potom jeden konektor stál 20kč ) !! :) 
Název: Re: Kábel pro set top box UPC televize a internetu
Přispěvatel: Jaroslav Syrový 28. 05. 2011, 15:58:38
Přes zeď jít klidně může, ten konektor není o moc větší než kabel, takže prostě uděláš díru větším vrtákem. A solidní kleště stojí přes tisícovku, takže to se asi kvůli jednomu konektoru moc nevyplatí. Mimochodem jsem psal o specializované prodejně s anténní technikou a ne o GME  :P
Název: Re: Kábel pro set top box UPC televize a internetu
Přispěvatel: Petr Xeflex 28. 05. 2011, 16:49:01
Našel jsem tyto kleště docela pěkný http://www.gme.cz/cz/kleste-lisovaci-cp-313-p731-569.html (http://www.gme.cz/cz/kleste-lisovaci-cp-313-p731-569.html)
Název: Re: Kábel pro set top box UPC televize a internetu
Přispěvatel: Jaroslav Syrový 28. 05. 2011, 17:28:23
Pěkný, ale i tak je kupovat kvůli jednomu konektoru?! A umíš s nima vůbec dělat?  ;D
Název: Re: Kábel pro set top box UPC televize a internetu
Přispěvatel: Petr Xeflex 28. 05. 2011, 19:54:55
Jo to není problém nejsem antitalent :) A nevím ale kde do nich sehnat konektory protože klasiky do toho nejdou :( a v GME je asi neprodávají :(
Název: Re: Kábel pro set top box UPC televize a internetu
Přispěvatel: Leopold Skřivánek 29. 05. 2011, 11:43:14
To je opravdu velmi složité si najít přes Google  :o