Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Satelitní digitální vysílání (DVB-S) => Téma založeno: a a 12. 05. 2011, 13:29:40

Název: Dotaz - vyladění
Přispěvatel: a a 12. 05. 2011, 13:29:40
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, zda se tu nenajde nějaký šikula z Prahy, který by mi pomohl dolatit parabolu na Astru 19.2 a 23.5. Dnes mi běží v pohodě Astra na 23.5, ale nikoliv na 19.2. Diseq mám správně nastaven a monoblok správně umístěn.

Díky moc
Název: Re: Dotaz - vyladění
Přispěvatel: Drahoslav Brašule 12. 05. 2011, 19:54:14
Ale...pokud máte vše"správně nastaveno" a "umístěno",tak stoprocentně nemáte správně natočeno..http://www.digiprijem.cz/view.php?cisloclanku=2008100001 (http://www.digiprijem.cz/view.php?cisloclanku=2008100001) 8)
Název: Re: Dotaz - vyladění
Přispěvatel: Martin Hájek 12. 05. 2011, 20:34:57
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, zda se tu nenajde nějaký šikula z Prahy, který by mi pomohl dolatit parabolu na Astru 19.2 a 23.5. Dnes mi běží v pohodě Astra na 23.5, ale nikoliv na 19.2. Diseq mám správně nastaven a monoblok správně umístěn.

Díky moc
Ne, nemáš. Máš pravděpodobně přehozeny pozice A/B u DiSEqC v přijímači a levým krkem na monobloku přijímáš místo 19,2E pozici 23,5E. Pravý krk ti míří do pr*ele, respektive někam k Eurobirdu 1.
Název: Re: Dotaz - vyladění
Přispěvatel: Dan Rozsíval 13. 05. 2011, 07:19:19
Kdyby raději napsal co má za přijímač,co za monoblok a jak ho má uchycen tak by udělal lépe. Takových co si mysleli že mají všechno správně ale přitom jim to nehraje jsem už zažil na různých fórech mraky.
Název: Re: Dotaz - vyladění
Přispěvatel: Drahoslav Brašule 13. 05. 2011, 07:20:25
Proto sem mu dával odkaz na ten návod :) Edit:David-jj  8)
Název: Ale pánové.
Přispěvatel: Enik 13. 05. 2011, 08:06:01
Vždyť nastavení paraboly a naladění přijímače je přece naprostá brnkačka, kterou i bez měřící techniky a jakýchkoliv zkušeností přece zvládne kde kdo. To už jsme to přece řešili tisíckrát. Nic na tom není. Všechno má tazatel dobře, jen družice někam uhnula! "Potvora."
Název: Re: Dotaz - vyladění
Přispěvatel: Honza Novák 13. 05. 2011, 09:02:24
Hračka to není. Já to studoval 3/4 roku a bez přístrojů se mi to nepodařilo vůbec. S přístrojem (půjčeným) za 10 minut. Nastavoval jsem 23 a 13. 8)
Název: Re: Dotaz - vyladění
Přispěvatel: Martin Hájek 13. 05. 2011, 12:55:00
Hračka to není. Já to studoval 3/4 roku a bez přístrojů se mi to nepodařilo vůbec. S přístrojem (půjčeným) za 10 minut. Nastavoval jsem 23 a 13. 8)
Ale ano, je to brnkačka jak říká Enik. Multifocus s monoblokem je nejjednodušší typ montáže, hned po instalaci jednoho LNB. Jasně že použití měřáku je nejlepší, ale pokud má člověk představu co vlastně montuje, kam to má nasměrovat a nemá obě pazoury levý, jde to úplně v pohodě.
Název: Re: Dotaz - vyladění
Přispěvatel: Honza Novák 13. 05. 2011, 14:12:36
Na 23 a 13 není multifokus. Alespoň já takový neviděl. ;)
Název: Re: Dotaz - vyladění
Přispěvatel: Honza Novák 13. 05. 2011, 14:19:04
Spletl jsem si pojem a průjem. Monoblok na 13 a 13 neexistuje.
Název: Re: Dotaz - vyladění
Přispěvatel: Martin Hájek 13. 05. 2011, 18:06:04
Spletl jsem si pojem a průjem. Monoblok na 13E a 23,5E neexistuje.
Nikdo netvrdil že ano. Ale i konvertory na brejlích se montují v pohodě. Chce to cit.
Název: Re: Dotaz - vyladění
Přispěvatel: a a 16. 05. 2011, 08:27:14
Díky za odpovědi,
psal jsem, že si myslím, že to mám nastavené dobře. Jen, že to potřebuji doladit.

Mám komplet http://evolve.cz/d-evolve-blackstar-hd-skylink-hd-karta-balicek-multi-a-hd-plus-parabola-80-cm.html jaký monoblok u toho je se mi nepodařilo zjistit.

Monoblok a Diseq mám nastaven dle návodu zde uvedeného http://www.digiprijem.cz/view.php?cisloclanku=2008100001 .

Ono se to lehce radí, jak je to jednoduché naladit, ale pokud máš parabolu na střeše a přijímač o dvě patra níž, na velmi rušné ulici, tak to opravdu není žádná brnkačka. Kdybych to zvládl sám, tak bych sem nepsal.

Díky

Název: Re: Dotaz - vyladění
Přispěvatel: Franta Kostka 16. 05. 2011, 10:04:50
Ono se to lehce radí, jak je to jednoduché naladit, ale pokud máš parabolu na střeše a přijímač o dvě patra níž, na velmi rušné ulici, tak to opravdu není žádná brnkačka. Kdybych to zvládl sám, tak bych sem nepsal.
pokud máš parabolu na střeše a přijímač o dvě patra níž... tak to odborník ladí přímo u paraboly za pomocí měřáku.

Kdybych to zvládl sám, tak bych sem nepsal.... když to nezvládneš, tak zavolej toho, kdo to zvládne, představa, že "je to jen o doladění" je úsměvná :-D Dals vydělat eshopu, zavolej jim, nech si je na lince a ať ti po telefonu online radí, jak to nasměrovat.
Opravdu si pořád všichni myslí, že nakoupí ve stavebninách podřadné nekvalitní cihly za nejnižší cenu a pak pomocí rad v diskusích z nich postaví barák? Ale vždyť přece "na instalaci TV/sat nic není" :-D no jak vidíme, "je to jen o doladění" :-D důležité je, že dotyčný ví čím to je, ale jaksi není schopen to i tak dát do funkčního stavu... kde se asi stala chyba?
Název: Re: Dotaz - vyladění
Přispěvatel: Martin Hájek 16. 05. 2011, 13:03:12
Víš co?
Zakryj si levý krk na monobloku (bráno z pohledu za parabolou) a pokud ti přestane hrát 23,5E, máš to špatně namontované.
Název: Re: Dotaz - vyladění
Přispěvatel: Dan Rozsíval 16. 05. 2011, 14:28:55
Tento monoblok bude mít nastavení opačné než je uvedeno v tom návodu tzn. Astra 3 diseq A a Astra 1 diseq B. Pokud to po tomto nastavení nebude fungovat tak správně dosměrovat parabolu.