Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Satelitní digitální vysílání (DVB-S) => Téma založeno: Roman Bárta 18. 04. 2011, 18:55:14

Název: astra+hotbird
Přispěvatel: Roman Bárta 18. 04. 2011, 18:55:14
Mám přijímač Ferguson AF 7318,a chytám na něm astru 19,2 na jedné parabole,a hotbird 13E na druhé parabole. Vše zapojeno přes diseqc. Na vstupu 1 je astra,na vstupu 2 hotbird. Obě družice hlásí signál 99%. Od předvolby 1 do 145 jsou programy astra,dále od 146 hodbird. Problém je ten,že při přepínání programů nahoru,diseqc přepne na hotbird ok,a přepínám dál,avšak při couvání zpět se už na astru nepřepne. Když přístroj vypnu a zapnu,programy zas hrají. Napadá někoho v čem je zakopaný pes? :o
Název: Re: astra+hotbird
Přispěvatel: Malata1 Jak 18. 04. 2011, 19:34:23
A máte určitě v přístroji diseq dobře přiřazené? Není tam třeba u té astry "vypnuto"?
Název: Re: astra+hotbird
Přispěvatel: Martin Hájek 18. 04. 2011, 21:32:32
A máte určitě v přístroji diseq dobře přiřazené? Není tam třeba u té astry "vypnuto"?
Ano, to by odpovídalo. Nebo je ten přepínač vadný.
Název: Re: astra+hotbird
Přispěvatel: Roman Bárta 18. 04. 2011, 21:55:50
V menu je to opravdu dobře.Pár přijímačů už jsem naladil známým,a s vlastním si neporadím. :D Hlava mi to nebere. V menu je možnost naladit diseqc 1-4. Zajímavé je,že hotbird ukazuje příjem na pozici 2,3 i 4.????? Astra jede normálně na pozici 1.
Název: Re: astra+hotbird
Přispěvatel: Vladimír Dráb 19. 04. 2011, 07:49:14
Co třeba dlouhý či jinak nekvalitní svod, levné přepínače s tím mívají problémy. Řeším to kvalitními náhražkami  :) a problémy mizí.
Název: Re: astra+hotbird
Přispěvatel: Roman Bárta 19. 04. 2011, 12:25:14
Na tom by mohlo něco být. Kabel k přepínači je cca 10m. Ale s předešlým přístrojem to fungovalo 9 let normálně.(rozbil se). Ale díky za tip.
Název: Re: astra+hotbird
Přispěvatel: ladik 12 19. 04. 2011, 14:56:11
Setkal jsem se s tim, ze nektere LNB zeslabily signal DiSeqC tak, ze se z nich nedalo prepnout zpatky. (Ve vasem pripade by se jednalo o LNB na Hotbird). Mne tehdy pomohlo vymenit LNB za LNB od jineho vyrobce. Vzdy se jednalo o nefungujici kombinaci prijimac-prepinac-LNB.
Název: Re: astra+hotbird
Přispěvatel: Vladimír Dráb 19. 04. 2011, 16:36:31
No, já mám za dlouhé kabely zhruba od 50m výše, 10m by přepínač rozhodně ovlivnit nemělo.
Název: Re:astra+hotbird
Přispěvatel: Roman Bárta 05. 02. 2012, 00:23:30
Tak jsem se naštval,a po 10ti měs. jsem vylezl na střechu. Ladik 12 měl pravdu. Nefunkční LNB na Hotbird. Díky. ;D