Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: Petr Sirotka 03. 03. 2011, 19:15:08

Název: Multiplex 4 - nejde
Přispěvatel: Petr Sirotka 03. 03. 2011, 19:15:08
Od dnešních 18 hodin mi nejde multiplex 4. Celý den šel úplně bez problémů a najednou černo a všechny televize ukazují intenzitu i kvalitu signálu 0% (předtím obojí okolo 90%). Signál přijímám z Prahy. Nevíte, jestli zas Telefónica něco provádí, nebo je to závada na mojí straně?
Název: Re: Multiplex 4 - nejde
Přispěvatel: Čestmír Polák 03. 03. 2011, 19:50:27
V Praze není opravdu žádný problém s muxem 4. Problém je asi u Vás.
Název: Re: Multiplex 4 - nejde
Přispěvatel: Robert Zeman 03. 03. 2011, 19:52:33
MUX 4 z Brna (zatím) bez problémů.
Název: Re: Multiplex 4 - nejde
Přispěvatel: Hori97 03. 03. 2011, 20:20:52
U mě jede Multiplex 4 z Prahy bez problémů ;)
Název: Re: Multiplex 4 - nejde
Přispěvatel: Petr Sirotka 03. 03. 2011, 20:22:16
Děkuji za reakce. MUX 4 před chvílí naskočil, síla i kvalita signálu opět 90%, nevím, co to mohlo být.
Název: Re: Multiplex 4 - nejde
Přispěvatel: pepa novák 03. 03. 2011, 20:25:30
3.3.2011 v 20:20 mux4 Praha u mě bez problému. Ale dlouhodobě mi taky signál kolísá a nevím proč. Domnívám se, že jak vysílají slabě, je signál náchylný na atmosferická a jiná rušení. Taky tady kdysi někdo psal, že O2 zkouší/mění různé způsoby vysílání.
Název: Re: Multiplex 4 - nejde
Přispěvatel: Petr Sirotka 03. 03. 2011, 20:32:42
Taky tady kdysi někdo psal, že O2 zkouší/mění různé způsoby vysílání.
Vím, že se tu o tom mluvilo, ale bylo mi divné, že by byl signál najednou 0%. Každopádně teď už jede zase v pořádku.
Název: Re: Multiplex 4 - nejde
Přispěvatel: Aleš Pipek 04. 03. 2011, 13:40:07
Síla ani kvalita signálu se ale neměří na procenta.
Název: Re: Multiplex 4 - nejde
Přispěvatel: pepa novák 04. 03. 2011, 14:15:07
pipku netuším co vy máte za přijímač, ale myslím, že většina má takový, který ukazuje sílu a kvalitu signálu v %. Pokud už máte potřebu naznačit jaké Vy máte znalosti, tak se nestyďte a vyklopte, co jste se naučil.
Název: Re: Multiplex 4 - nejde
Přispěvatel: Aleš Pipek 04. 03. 2011, 14:47:06
To že kterýkoliv přijímač ukazuje kvalitu či sílu signálu 0% znamená jen to, že ho neumí v daný okamžik zpracovat. Příčin může být mnoho.
Název: Re: Multiplex 4 - nejde
Přispěvatel: Pamětník 04. 03. 2011, 16:23:28
Trochu s křížkem po funuse, ale dříve jsem se k focení nedostal. Na fotce je setrvalý stav, který se ani v posledních dnech neměnil.
Název: Re: Multiplex 4 - nejde
Přispěvatel: Lubomír Kozák 05. 03. 2011, 11:08:22
Jde,ale i kdyby nešel,tak jen k vůli óčku to nestojí za to prijímat.
Název: Re: Multiplex 4 - nejde
Přispěvatel: Pamětník 05. 03. 2011, 11:48:29
Óčko mi také může být ukradeno, ale pro záznam HD stanic je to příhodná příležitost. :)
Název: Re: Multiplex 4 - nejde
Přispěvatel: Petr Sirotka 05. 03. 2011, 12:04:00
Jde,ale i kdyby nešel,tak jen k vůli óčku to nestojí za to prijímat.
Pro mě je to nejcennější multiplex, už kvůli HD dokumentům když je ČT2 na pozici ČTHD a ostatně i kvůli Óčku.